· Szachy |
~Malarate
|
Dodany dnia 01-09-2008 13:08
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 252
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak
|
No co? Też sport! I to jescze jaki!
Kto lubi? Dlaczego? Komentujcie Łączmy się wielcy mózgowcy
-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
(...)
-Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
(...)
-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
"
|
|
|
|
~Mishay
|
Dodany dnia 01-09-2008 13:20
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Punktów: 231
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Ja lubię w nie grać, ale zawsze idzie mi fatalnie. Co prawda często zapominam zasad, więc zadanie mam utrudnione
|
|
~Cee
|
Dodany dnia 01-09-2008 14:36
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6020
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Szachy nie dość, że zapewniają jakąś rozrywkę, to jeszcze wytężają mózg i uczą myśleć logicznie, podobnie zresztą jak warcaby czy karty. <:
Dawno nie grałam w tą grę, bo sama nie posiadam ani nikt ze znajomych. Gdy otwarty był Dom Kultury i ludzie mogli sobie przychodzić, żeby się spotkać, pograć w coś, to ja dość często zajmowałam stanowisko przy szachownicy. Udawało mi się nawet wygrywać. ^^
Ale teraz ta gra aż tak bardzo mnie nie pociąga. ;p Znudziły mi się, podobnie jak Warcaby.
Edytowane przez Cee dnia 03-11-2008 20:52 |
|
|
|
~Irreplaceable_
|
Dodany dnia 13-09-2008 17:08
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2090
Medale:
|
Kiedyś grywałam, tak, aby pograć, zmierzyć się z innymi ;p Po roku chyba znudziło mi się to nieco... Wolę warcaby, bo w szachach to chyba ze trzy razy wygrałam, a w warcabach to praktycznie cały czas. Nawet ze mna grać już nikt nie chce, bo już wynik w sumie przewidziany ^^
Edytowane przez Pchelka dnia 13-09-2008 17:24 |
|
|
|
~Temeraire
|
Dodany dnia 25-09-2008 17:49
|
Użytkownik
Ranga: Auror
Punktów: 2497
Medale:
Brak
|
Szachy lubię. Czasem grywam, nawet posiadam w domu własny komplet.
Ale, tak jak każda inna gra, szachy mogą się znudzić, gdy gra się w nie codziennie. Dlatego też jest to dla mnie rozrywka dość rzadka... Nie chcę się zniechęcać, bo szachy trenują przecież umysł i uczą logicznego myślenia...
Jak dla mnie szachy są świetne.
Szach-mat - uwielbiam mówić te słowa.
|
|
~antybratek
|
Dodany dnia 03-10-2008 20:25
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 699
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Uwielbiam grać w szachy. To fajne zajęcie, lepsze od tych nudnych gier planszowych, bo tu naprawdę trzeba myśleć i przewidywać. Jestem początkująca, ale bardzo źle mi nie idzie i już nauczyłam grac kilka osób.
"Mischief managed."
|
|
|
|
!niewesolypagorek
|
Dodany dnia 09-10-2008 18:04
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10408
Medale:
|
Lubię grać w szachy... niegdyś byłam w tym całkiem dobra, teraz wyszłam z wprawy. Jeden z moich ulubionych sportów. Myślenie nie boli... a cała reszta? W moim wykonaniu tak
Edytowane przez niewesolypagorek dnia 09-10-2008 18:05 |
|
|
|
~Taka jedna
|
Dodany dnia 09-10-2008 18:11
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1745
Medale:
|
Mnie w szachy nauczył grac dziadek. Mialam może ze 4 lata, kiedy opanowałam zasady i próbowałam namawiać dziadka żeby nie dawał mi "forów" - zawsze grał bez królowej. Jak byłam mała mogłam grac godzinami, potem mi przeszło. Dopiero teraz kiedy odzwiedzam dziadków łapię za szachy i gramy z dziadkiem. To takie miłe mieć jakieś wspólne zainteresowania z ukochanymi osobami. Poprostu uwielbiam grac w szachy, dla dziadka |
|
|
|
~Cherry
|
Dodany dnia 09-10-2008 18:29
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1153
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
A ja nawet nie potrafię grać w szachy, o! ; d
Mój brat zawsze chce mnie nauczyć, ale ja do takich rzeczy się nie nadaje.
Zdecydowanie wolę Scrabble, warcaby, czy karty.
I want it to be true
<3
|
|
|
|
~Yennefer
|
Dodany dnia 09-10-2008 18:37
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1801
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak
|
Dla mnie szachy to jak... anatomia człowieka dla mrówek, powiedzmy Nie mogę zapamiętać jakie figury w którą stronę i jak mogą się przemieszczać. Kiedy tylko widzę szachownicę z mózgu robi mi się czarna dziura
|
~nymph
|
Dodany dnia 10-10-2008 15:26
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1070
Medale:
Brak
|
umiem w nie grać chociaż nie za dobrze ale niebardzo lubię :/ nauczył mnie w nie grać brat który jeżdzi na zawody różne ( najdalej wojewódzkie jak narazie ) i nauczył mnie grać żeby bylo na kim wygrywać ogólnie to nie za bardzo lubię w nie grać może też dla tego że nie umiem i że nie mam cierpliwości i nie moge sie skupić ... początki zawsze mi wychodzą dobrze bo zaczynam zawsze tym samym sposebem i wychodzi tak zawsze że po kilku ruchach nie wiem co robić i albo brat podpowiada albo sie zwyczajnie poddaje |
|
|
|
~mistake
|
Dodany dnia 10-10-2008 16:04
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2208
Data rejestracji: 13.09.08
Medale:
Brak
|
Osobiście wolę karty, jednak jeśli chodzi o szachy mogą być. Większość moich znajomych nie umie grać w tą grę, nie chce im się wytężać mózgów. Generalnie dawno nie grałam, jednak zasady znam |
|
|
|
~Cameron
|
Dodany dnia 29-10-2008 15:40
|
Użytkownik
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 589
Medale:
Brak
|
Bardzo lubię grać w szachy, choć baaardzo rzadko gram. Niekiedy nie częściej niż raz na rok, a nauczyłam się w zerówce, czyli mając 6 lat. Ostatnio grałam dokładnie 20.10.1008 roku ma wycieczce klasowej. Nudziło mi się to poszłam do chłopaków do pokoju i grałam z kolegą. Jak zwykle przegrałam . Bo tylko raz w życiu udało mi się wygrać, możecie się śmiać ale nie jestem w tym "sporcie" dobra.
|
!Lady Gaga
|
Dodany dnia 10-11-2008 22:11
|
VIP
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 738
Medale:
|
A no, jak bylam mlodsza, to gralam ;d. Z tata, w samochodzie.
A pamietam, pierwsze szachy dostalam jakies 5 lat temu, moze i dawniej ;d.
Wtedy to ja gralam z tata przeciwko koledze taty XD. Zaczelam na poczatku sie pionkami ruszac zeby jakis ladny wzorek wyszedł i sie okazało, ze dobre ruchy zrobiłam, wtedy mnie nikt nie zbije etc XD. Buahahah, cieszylam sie jak male dziecko !
A teraz gram coraz rzadziej, ew w jakies dłuzsze wolne dni, jak jest wieksza czesc rodziny ;d. Hm - gra fajna, nie powiem XD |
|
|
|
~aparecjum
|
Dodany dnia 08-02-2009 12:45
|
Użytkownik
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 996
Data rejestracji: 07.12.08
Medale:
Brak
|
Z szachami po raz pierwszy miałam do czynienia w 3 klasie podstawówki, gdy tata powiedział, że kupił szachy. Ogłupiałam i zastanawiałam się, dlaczego on to do mnie mówi. A on rozłożył je i zaczął mnie uczyć jak w to się gra.
Po kilku godzinach męki załapałam wszystko i zaczęłam z nim, bo on jest po prostu wielbicielem szach.
Na początku nie wychodziło mi to za dobrze, bo tata po kilku minutach zbił mi prawie wszystkie pionki -.-
Ale się nie poddawałam ! Po kilku tygodniach wygrałam z tatą i go zamatowałam! Nigdy nie zapomnę jego miny, gdy powiedziałam SZACH MAT.
To jest po prostu bezcenne.
|
|
~Rojeek
|
Dodany dnia 14-02-2009 00:07
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 470
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak
|
Może i sport, ale jeszcze nigdy w swoim życiu nie widziałem w przedziale wiekowym 15-18 lat nigdy kogo kto by u mnie grał w szachy Każdy woli tam kosz, siatkówke... siłownię czy piłkę nożną, a także różne inne rzeczy, ale szachy? Może w niezbyt dogodnym towarzystwie się urządziłem? Nie sądze... towarzystwo lux !;P
|
~Ann
|
Dodany dnia 09-04-2009 19:44
|
Użytkownik
Ranga: Auror
Punktów: 2313
Medale:
|
Oj, szachy nawet lubię, choć za dobra nie jestem. Bardzo często przegrywam. W sportach tego typu mój mózg nie zdaje egzaminu. Osobiście wolę siatkówkę, choć podziwiam ludzi, którzy spędzają godziny na graniu w szachy i poświęcają temu z pozoru dość nudnemu sportowi wiele czasu.
|
|
~Wolfy
|
Dodany dnia 22-04-2009 20:47
|
Użytkownik
Punktów: 238
Data rejestracji: 28.08.08
Medale:
Brak
|
Szachy? Lubię czasem zagrać, myślę, że to bardzo interesująca gra. Tylko niestety nie mam zwykle z kim zagrać... : <
Interesuja mnie te różne dziwne techniki. : O |
|
|
|
~Niewidka
|
Dodany dnia 22-04-2009 21:03
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1969
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak
|
hmm w szachy... nie umiem grać.
Z chęcią bym się nauczyła, tych regół etc.
Ale nie miałabym z kim grać, zawsze w domu ktoś nie ma czasu, ochoty. No i jakoś nie mam od kogo się uczyć.
|
|
~Guzik
|
Dodany dnia 23-04-2009 10:55
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 27
Data rejestracji: 21.04.09
Medale:
Brak
|
ja uwielbiam szachy!! przy tej grze trzeba uzywac mózgu i to jest w tym najfajniejsze :D trzeba sie skupic , przemyslec wszystkie opcje :P super gra :)
|