· Agnieszka Chylińska |
~Yennefer
|
Dodany dnia 29-09-2008 23:41
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1801
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Rockowa piosenkarka, mająca na koncie wiele skandali. Co myślicie o niej i jej muzyce? Jaka piosenka przypadła Wam szczególnie do gustu? Według mnie piosenka Moja odpowiedź jest najlepsza. Zachęcam do dyskusji.
|
~Sukebe
|
Dodany dnia 30-09-2008 01:52
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 352
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 28.08.08
Medale:
Brak
|
Lubię Chylińską, za czasów O.N.A. wymiatała Ponoć wychodzi (wkrótce) jej nowa płyta, prawda toż?
|
|
|
~Irreplaceable_
|
Dodany dnia 30-09-2008 14:25
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2090
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
|
Niektóre z jej piosenek sa całkiem fajne, choć osoby, jako osoby niezbyt lubię. Skandale, itp. jakoś nie przypadła mi do gustu. Pierwsze wrażenie najważniejsze, ale z mojej strony to ona go dobrego nie miała... Ogólnie powiem, zna się na rzeczy; umie śpiewać, lubi to, więc to ode mnie dla niej plus. Tylko z tym wynikiem końcowym trochę kiepsko.. |
|
|
|
!AvadaKedavra
|
Dodany dnia 02-10-2008 14:08
|
VIP
Dom: Gryffindor
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 113
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 04.09.08
Medale:
Brak
|
Gdybym mogła postawiłabym tej kobiecie pomnik XD. Nie no żartuję. Niech to nie zakrawa na jakąś paranoje ;).
Bardzo ją lubię. Jedna z najlepszych rockowych wokalistek w tym kraju. Uwielbiam ją za szczerość i prostotę wypowiedzi, która niejednokrotnie daje do myślenia a momentami wręcz powala (vadżajna rozklapiocha rulz!). Ma dużo do powiedzenia. Ludzie mogliby jej wreszcie posłuchać, zauważyć istotną zmianę a nie oczekiwać tylko skandalu, kontrowersji czy rozliczać za 'czasy ONA'. Nudne się to robi bo Agnieszka Chylińska to nie tylko TA CHYLIŃSKA z ONA, to także felietonistka, tekściarka, matka, kobieta...to 'osobowość'. Na Rock`N`Roll zawsze jest miejsce i czas :D ale obok jest też 'Agnieszka' ;). |
|
|
|
|
Dodany dnia 02-10-2008 15:27
|
Gość
Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak
|
Zgrywa straszną twardzielkę i "Wredną babkę" typu Szczuka. Ale w głębi duszy jest wrażliwą i subtelną kobietą . Bardzo ją lubię. Jej muzyka też nie najgorsza. |
|
|
|
~Taka jedna
|
Dodany dnia 02-10-2008 15:30
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1745
Medale:
|
"Niekochana" bardzo fajna piosenka. Cholera, ostatnio mój chłopak powiedział, ze jestem jak Chylińska. Ten sam typ kobiety z zewnątrz twarda i zimna, a jak przyjdzie co do czego to potrafię się o wychudzonego kociaka popłakać. Ten typ tak ma.
Edytowane przez Taka jedna dnia 02-10-2008 15:30 |
|
|
|
~Chichuana
|
Dodany dnia 15-10-2008 21:44
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1265
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak
|
Rockowa babka! Potrafi być szczera do bólu i mówi to, co myśli. Jest kontrowersyjna, ale wie, czego chce.Nie jestem jakąś jej wielką fanką, ale Chylińska jest spoko. Zdecydowanie lepiej wygląda w dłuższej grzywce. W krótszej mi się coś nie widzi.
Ogólnie dużo zyskała w moich oczach jako jurorka w Mam talent, bo ocenia sprawiedliwie, nie robi niczego pod publiczkę i, co najważniejsze, jest szczera!
|
|
|
~czarodziej
|
Dodany dnia 15-10-2008 21:50
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 218
Data rejestracji: 02.10.08
Medale:
Brak
|
jedna z moich ulubionych artystek. Szczerze mówiąc dopeiro od kilku tygodni zaczęłam się jej i jej muzyca bliżej przyglądać. Głównie cenie ją za szczerość, naturalność, za to ze tak wydoroślała (ale jej poprzednie "wcielenia" tez były zaje*iste^^), za mądre wypowiedzi, przedewszytkim za MUZYKE bo to się tak naprwde najbardziej liczy, no i wgl jest zaje*istą babka i tyle co tu więcej gadać, na pewno jest w czołówce moich ulubionych wykonawców
p.s aha a co do ulubionej piosenki, to codziennie mi się zmienia jak narazie ale chyba "Najtrudniej" i "Nie chce dawać tego co najlepsze" no i jeszcze są 'Koła czasu" "Moja Odpowiedź" "Kiedy powiem sobie dość" no i wgl cała reszta
Edytowane przez czarodziej dnia 15-10-2008 21:53 |
|
|
|
~Cherry
|
Dodany dnia 16-10-2008 19:52
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1153
Medale:
Brak
|
Lubię jej muzykę, szczególnie jedną piosenkę, której tytułu teraz nie pamiętam. x D
I want it to be true
<3
|
|
|
|
~mistake
|
Dodany dnia 16-10-2008 20:02
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2208
Data rejestracji: 13.09.08
Medale:
Brak
|
Bardzo ją lubię, jej piosenki są niezłe. Ogólnie zrobiła kawał dobrej roboty, śpiewając i nie sprzedając własnego życia gazetą. Podoba mi się jej występ w "Mam talent", jest wspaniałą jurorką! |
|
|
|
~Silencia
|
Dodany dnia 18-11-2008 19:45
|
Użytkownik
Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1308
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Lubię ją. Przede wszystkim za to, ze nikogo nie udaje. Po prostu jest sobą.
A jej muzyka według mnie jest świetna. Trochę niecenzuralna i zbyt dużo w niej wrzasku, ale mimo to bardzo fajna. ^^
|
~Blair
|
Dodany dnia 18-11-2008 20:22
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Redaktor Żonglera
Punktów: 1008
Medale:
Brak
|
Jej piosenki są cudowne. Mądre, o ambitnych tekstach, nie nudzą się po kilku słuchaniach. Ogólnie jestem pełna podziwu dla jej osoby - ma świetny charakter, typowa baba z jajami. Poza tym podoba mi się jej przemiana po urodzeniu dziecka - z rockmanki, nie przejmującej się dosłownie niczym, stała się elegancką kobietą.
|
|
|
~DarkVampire_
|
Dodany dnia 17-09-2009 20:27
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 151
Data rejestracji: 07.09.09
Medale:
Brak
|
AvadaKedavra napisał/a:
Gdybym mogła postawiłabym tej kobiecie pomnik .
To zbieramy na tren pomnik ;x ?
Szczerze to ja normalnie kocham <33 jest najlepsza pod wzgledem charakteru i ma bardzo fajne piosenki ! : D Szczegolnie lubie Zła Zła Zła i Gorąca Prośba . Szkoda ze juz nie pisze i nie spiewa . ; x
|
|
~Hipogryf
|
Dodany dnia 17-09-2009 20:30
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 27
Data rejestracji: 12.09.09
Medale:
Brak
|
Bardzo fajne piosenki jest oryginalna, a nie jak kolejna doda czy Kasia Cerekwicka... Jako jurorka w Mam talent bardzo mnie zdziwiła! Pozytywnie! Była bardzo sprawiedliwa i fajnie się ją oglądało.
Mój wymarzony... ma prostokątne okulary.
|
|
|
|
!Lady Shadow
|
Dodany dnia 17-09-2009 21:25
|
VIP
Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
A ja tam Chylińską na ogół lubię, ma taki charakter jaki ma ale mi się tam podoba, a skandale, jej sprawa. A co do Agnieszki jako artystki, to nawet lubię jej głos. Piosenki, są jak dla mnie inteligentne, znaczy się tekst ma sens, niektóre naprawdę mi się podobają a inne to słuchać ich nie mogę. Moim zdaniem najlepsza to Moja odpowiedź . A i jako jurorka w programie "Mam Talent" spisuje się bardzo dobrze.
|
|
~Everain
|
Dodany dnia 17-09-2009 21:26
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 348
Data rejestracji: 19.08.09
Medale:
Brak
|
Słuchałam tylko kilku jej piosenek, ale podobają mi się. W czasach słodkich, plastikowych gwiazd Disneya Agnieszka stawia na szczerość i nikogo nie udaje.
From desolation and despair
And I feel
Like everything I saw
Is been swept away
Well I refuse to let you go
Muse - Map of problematique
|
|
|
|
~Courag
|
Dodany dnia 17-09-2009 21:53
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2553
Data rejestracji: 22.01.09
Medale:
Brak
|
Śmiem twierdzić, że p. Chylińska to jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza, polskich wokalistek.
Najpierw usłyszałam kawałek jeszcze wykonywany z O.N.A Kiedy powiem sobie dość w radiu (nocne audycje zetki, polecam). Później oglądałam teledysk do Winnej na Vivie (!) i zaczęłam jej nałogowo słuchać i oglądać, bo "Mam talent!" oglądam tylko ze względu na cudowne teksty Agnieszki.
Jeśli chodzi o ulubione to uwielbiam Deszcz, będzie słońce.
On Cię kocha - Twój Bóg
Okrutny albo szalony
W dziele swym jak najgorszy sen
I nie wiem jak mógł na to wszystko pozwolić
Closterkeller "Auschwitz"
"Zdarza się, że nasze dłonie są puste, ale serce zawsze pełne i możemy rozdawać z nich tóżne wspaniałości: ciepło, dobroć, pociechę radość...
Frances Hodgson Burnett
[mp3][url=http://biedronka19.wrzuta.pl/audio/5FqXrmwx8Db/zy_-_12_-_czy_to_grzech_labedz[/mp3]
|
|
|
|
~malfoj_sam_segz
|
Dodany dnia 17-09-2009 22:48
|
Użytkownik
Ranga: Wybraniec
Punktów: 9603
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
Zgrywa straszną twardzielkę i "Wredną babkę" typu Szczuka.
Ja uważam, że nią jest, ale w głębii serca jak każdy artysta ( mowa tu o prawdziwych artystach, a nie gówn*** typu Doda czy gwiazdki Disney'a. ) jest wrażliwa, czuła na piękno muzyki, co nieraz pokazała w 'Mam Talent'.
Przechodząc do sedna, Agnieszką Chylińską zainteresowałam się rok temu w wakacje, kiedy zobaczyłam tekst piosenki Gorąca Prośba, który był dość ostry. Przesłuchałam, spodobało się, a że z czasów młodości pamiętałam, że jak leciała Lista takich najpopularniejszych kawałków, to była tam piosenka Winna , którą wtedy strasznie uwielbiałam. Ogółem znam parę jej kawałków, podobają mi się, cały czas mam ochotę poszerzyć swoją wiedzę na temat jej twóczości, ale zawsze to jakoś umyka. Jako samą w sobie osobę to ją bardzo lubię. Nawet moja matka, która za nią nie przepadała, stwierdziła, że jest szczera, wrażliwa, prawdziwa, a nie jak np. Małgorzata Foremniak. Wszystko dzięki Mam Talent. ; p Ogółem - babka jest świetna, szczera do bólu, wrażliwa na piękno muzyki, prawdziwa. Za to ją uwielbiam.
EDIT: Słyszeliście jej nową piosenkę Nie mogę cię zapomnieć promującą płytę Modern Rocking ? Co się z nią stało ? ;< Jakbym słyszała polską, tandetną wokalistkę śpiewającą jakieś gów** typu dance czy pop. Czy was to też nie uraziło?
Edytowane przez malfoj_sam_segz dnia 01-10-2009 23:33 |
|
|
|
!Guardian
|
Dodany dnia 11-11-2009 12:00
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 20057
Data rejestracji: 02.08.08
Medale:
|
EDIT: Słyszeliście jej nową piosenkę Nie mogę cię zapomnieć promującą płytę Modern Rocking ? Niestety słyszałem. Zaskoczony, zbulwersowany itd. Właściwie gdyby nie głos Chylińskiej to nie słuchałbym nawet tych piosenek. Fakt, są chwytliwe i w miarę fajne ale te bity w piosenkach CHYLIŃSKIEJ? To nie jest styl, za który polubiłem Chylińską.
Ogólnie dużo zyskała w moich oczach jako jurorka w Mam talent, bo ocenia sprawiedliwie Wybacz, ale się nie zgodzę. Proponuję obejrzeć zachowanie Chylińskiej podczas eliminacji Adrianny Niewolańskiej. Pierwsze 10 sekund i <zgon>. Poza tym mam okropne wrażenie, że Agnieszka razem z M. Foremniak patrzą tylko na reakcję K. Wojewódzkiego i tak właściwie jego zdanie się tylko liczy.
Ogólnie Chylińską lubię. Ma niesamowity głos, wg mnie jest jedną z lepszych polskich wokalistek. Niesamowita charyzma, sposób bycia. Mimo kilku wpadek, ją lubię. No i fajnie się ubiera(ła?). I nie każda gwiazda zgodziłaby się by jej wizerunek był użyty w jakiejś tam grze komputerowej (czytaj Simsy). |
|
|
|
~Dogma
|
Dodany dnia 11-11-2009 12:22
|
Użytkownik
Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3203
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 26.09.09
Medale:
|
Niestety słyszałem. Zaskoczony, zbulwersowany itd. Właściwie gdyby nie głos Chylińskiej to nie słuchałbym nawet tych piosenek. Fakt, są chwytliwe i w miarę fajne ale te bity w piosenkach CHYLIŃSKIEJ? To nie jest styl, za który polubiłem Chylińską.
Bodajże w Kawie czy herbacie jakiś czas temu była przeprowadzana rozmowa z Chylińską. Pytano ją, dlaczego taka płyta itd. Z tego co pamiętam, mówiła, iz potrzebowała odmiany, że potrzebowała piosenki w stylu "na na na". Oprócz tego przyznała, że bardzo ceni sobie Dodę jako artystkę
Wybacz, ale się nie zgodzę. Proponuję obejrzeć zachowanie Chylińskiej podczas eliminacji Adrianny Niewolańskiej. Pierwsze 10 sekund i <zgon>. Poza tym mam okropne wrażenie, że Agnieszka razem z M. Foremniak patrzą tylko na reakcję K. Wojewódzkiego i tak właściwie jego zdanie się tylko liczy.
Trzeba przyznać, że zachowała się nie fair - ale przeprosiła. |
|
|