· Blondynki i rude |
~Nessie
|
Dodany dnia 27-09-2009 00:15
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 22
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 05.06.09
Medale:
Brak
|
Sama mam taki rudowaty kolor włosów. Trochę rudy, trichę brązowy i trochę blond. Taki niezidentyfikowany. Marze o końcu roku; wtedy wreszcie będe mogła się przefarbować na czarno!
A do blondynek nic nie mam. No dobra, mam. Ale do farbowanych. Takich laluniach z wypchanymi piersiami! Denerwują mnie...
chroń nas Slytherinie!
Nie ma czegoś takiego, jak dobro i zło, jest tylko władza i ludzie zbyt słabi, by ją osiągnąć.
Ślizgonka z krwi i kości.
(...) Ron stwierdził, że to na pewno jakiś ślizgoński podstęp, ale Ron uważał także, że to Ślizgoni sprowadzają deszcz, gdy odbywa się trening drużyny Gryffindoru.(...)
|
|
|
|
~Marcela
|
Dodany dnia 11-10-2009 15:07
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 362
Data rejestracji: 10.10.09
Medale:
Brak
|
Ja jestem rudą blondynką (tzn, moje włosy nie są ani rude, ani blond) i ani nie jestem wredna (), ani głupia (no, może czasem podczas napadów głupawki). Ani do jednych nic nie mam, ani do drugich. Uważam, że ludzie często żyją stereotypami i nie potrafią się od tego odzwyczaić. Bo co ma do gadania kolor włosów? To tak trochę podobne do tego, że jak ktoś jest puszysty, pryszczaty i okularnik to od razu musi być kujonem (nie chcę nikogo obrażać!; podałam tylko przykład). Nie. Ja znam taką z opisu i nawet zdolna nie jest. Jeszcze do tego opisu jest przykład, że dziewczyny z tuszą nie potrafią sobie znaleźć przyjaciół. Nieprawda. W klasie mam taką, która jest "królową". Popularna, "elita" szkolna.
Podsumowując, uważam, że nie trzeba kierować się stereotypami.
choćby z największym bólem
rozwiązać by należało.
Jeśli ogórek nie śpiewa,
i to o żadnej porze,
to widać z woli nieba
prawdopodobnie nie może.
Lecz jeśli pragnie? Gorąco!
Jak dotąd nikt. Jak skowronek.
Jeśli w słoju nocą
łzy przelewa zielone?
Mijają lata, zimy,
raz słoneczko, raz chmurka;
a my obojętnie przechodzimy
koło niejednego ogórka.
- Gałczyński Konstanty Ildefons
|
|
|
|
~about
|
Dodany dnia 13-10-2009 18:36
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1417
Data rejestracji: 11.10.09
Medale:
Brak
|
Każda blondynka niby głupia , a ruda fałszywa , tak? Jakoś ten stereotyp nie znajduje potwierdzenia w moim życiu. Znam dużo osób o blond włosach i jakoś nie widzę u nich tej głupoty , która przedstawiana jest w kiepskich kawałach o blondynkach. Osób rudych znam kilka , i jakoś nie stwierdzam , że są one wybitnie nieprzyjemne. Fakt faktem , że jedna dziewczyna jest dość złośliwa , jednak uważam , że np: mnie także takie momenty się zdarzają. Przez moje życie przewinęło się dużo blondynów i blondynek i tylko kilkoro z nich jest naprawdę głupich. Cóż , wyjątki także się zdarzają , prawda?
A tak na marginesie ja także jestem blondynką ;-) |
|
|
|
~Arya
|
Dodany dnia 15-06-2010 20:50
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Uzdrowiciel
Punktów: 2442
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Ja jestem blondynką ;]
Nie znam żadnej rudej osoby. Ale nie wierze w stereotypy. Znam kilka typowych barbie i są naprawdę głupie, ale do rudych tez nic nie mam. Ci co wierzą w stereotypy dużo tracą, mając uprzedzenia do danych osób, nie chcą nawet spróbować ich poznać. Może zmieniliby zdanie... Ale ja w to nie wnikam , a na zakończenie powiem, ze blondynka nie musi być głupia, a ruda fałszywa. Tyle.
|
|
~Susie_Makes
|
Dodany dnia 15-06-2010 21:17
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 66
Data rejestracji: 15.06.10
Medale:
Brak
|
Według mnie to wszystko zależy od charakteru człowieka np.moja koleżanka ma blond włosy i nie powiem że jest fajna, ale ja na przykład mam ciemne blond włosy a moja siostra uważa że jestem blondynka ciemna na umyśle.
Kretynizmu Puchonów
I o Wiedzy - O - Własnej - Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
Pozdrawiam Cię drogi Gościu
|
|
|
|
~Lilka Potter
|
Dodany dnia 16-06-2010 15:15
|
Użytkownik
Punktów: 416
Data rejestracji: 13.05.10
Medale:
Brak
|
Głupie stereotypy!Stek bzdur wyssanych z palca jakiegoś idioty o cienkim umyśle.Ja jestem blondynką( ciemną) i jakoś jestem najlepsza w nauce z grona moich przyjaciółek.Chciałabym być ruda.Jak ja kocham ten kolor...I osoby o tym pigmencie włosów wcale nie są wredne,złośliwe,fałszywe itp.Nie wierzę w te bzdury.
Goodbye!
|
|
|
|
~szakalaka
|
Dodany dnia 07-05-2011 13:52
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 229
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.05.11
Medale:
Brak
|
haha. ja jestem blond ruda ;d.
Naturalny to mam blond i czasami to powiedzenie, że blondynki są głupie się sprawdza xdd.
Pofarbowałam się na rudo i.. kocham ten kolor <3
I tutaj powiedzenie też się sprawdza ;D
Ale i tak czy siak kolor włosów nie zależy od charakteru człowieka ;]
|
|
~blackout
|
Dodany dnia 07-05-2011 14:09
|
Użytkownik
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 643
Data rejestracji: 17.04.11
Medale:
Brak
|
Rude wcale nie są wredne, wszystkie rude dziewczyny, które znam są spoko.
A blondynki... Naturalne są normalne, ale nie cierpię farbowanych blondie w szpilach i miniówkach. Kiedyś oglądałam Rozmowy w toku - blondynki kontra reszta świata. I jak zobaczyłam tą Piękną Pati, to się zastanawiałam wg kogo ona jest piękna... Szpile, różowa mini :.
-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył.
Draco dormiens nunquam titillandus.
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak prosiaka na rzeź.
-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbledore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
- Zawsze.
It's a gift and a curse.
- Adrian Monk
Love never die.
- quote from Ghost Whisperer.
Humanity is overrated.
- Dr. House
"...W ciszy tak smutno, szepce zegarek
o czasie, co mi go nie potrzeba..."
Śmierć jeno przemierza świat, podobnie jak dwaj wierni druhowie, którzy razem przemierzają morza; jeden zawsze będzie żyć w drugim. Zniewoleni miłością, żyją w tym, co wszechobecne. W owym boskim zwierciadle widzą się twarzą w twarz, wolni i nieskalani. Wielka to dla nich pociecha, bo choć rzec można, że z tego świata odeszli, to ich przyjaźń wciąż trwa, bo jest nieśmiertelna.
Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
I od Wiedzy O Własnej Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.
Ron uniósł wysoko odznakę.
- Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w naszej rodzinie!
- A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć bo cię nie lubię... Weasley, koszulka ci wyłazi za to też pięć punktów
-Ostatni finał trwał pięć dni.
-Ekstra! Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie! - zawołał zachwycony Harry.
-A ja mam nadzieję, że nie - oświadczył Percy ze świętoszkowatą miną.-Strach pomyśleć, co bym znalazł w swojej poczcie, gdyby mnie nie było w pracy przez pięć dni.
-Tak, ktoś mógłby ci znowu podrzucić smocze łajno, no nie, Percy? - zakpił Fred.
-To była próbka nawozu z Norwegii! - oburzył się Percy, oblewając się rumieńcem. - To nie był żaden dowcip!
-Był - szepnął Fred do Harry'ego, kiedy wstawali od stołu. - My mu to posłaliśmy.
Only I can live forever.
|
|
|
|
~Wasp
|
Dodany dnia 07-05-2011 17:53
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 17.12.10
Medale:
Brak
|
U mnie w klasie są blondynki i to bardzo mądre! A co do rudych...kolor włosów oczywiście nie ma nic wspólnego z charakterem człowieka. W mojej klasie jest jedna ruda i jest strasznie paniusiowata,ale czy wredna? Tego nie wiem; wiem za to,że umie wspaniale pocieszać(wiem ,bo kiedyś mnie pocieszyła)! |
|
|
|
~Hermionka111213
|
Dodany dnia 07-05-2011 18:34
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2002
Data rejestracji: 27.03.11
Medale:
Brak
|
To nie jest prawdziwe stwirdzenie...
Nie mam nic do kawałów o blondynkach, ale uważam, że niektórych mogą ranić.
Ja tam znam mądre blondynki i miłe rudu.
Podpisano: Przyszła pani Malfoy. <3
|
|
|
|
~Alexis98
|
Dodany dnia 07-05-2011 18:53
|
Użytkownik
Ranga: Charłak
Punktów: 10
Data rejestracji: 19.04.11
Medale:
Brak
|
To są tylko stwierdzenia, mam przyjaciółkę, która jest blondynką i jest bardzo mądra i można jej w 100% ufać Ale niektóre blondynki naprawdę, zasługują na takie kawały
|
|
~fanka98
|
Dodany dnia 07-05-2011 19:01
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5238
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 16.03.11
Medale:
Brak
|
ooo widze,ze Ola cos o mnie powiedziala , ale nie jestem madra
ja uwielbiam kawaly o blondynkach ^^, choc wolalabym, zeby bylo np. o rudych . ich i tak jest mniej, wiec mniej zostalo by urazonych haahahahahha( poza jedna z klasy A, wiesz Ola, chodzi o wiewiorke) |
|
|
|
~Loa_riddle
|
Dodany dnia 07-07-2011 17:03
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1507
Data rejestracji: 30.05.11
Medale:
Brak
|
Zagłosowałam "rude wredne, blond głupie", ale dla mnie tylko blondynki nie są, hmm... pojętne. Do rudych nic nie mam, sama chciałabym mieć takie włosy.
-Panowie, proszę was, nie kłóćcie się z mojego powodu- poprosił Ian, który wciąż nie mógł się nadziwić przyjaźni między tak różnymi-zarówno z charakteru, jak i z wyglądu- rycerzami.
Sancerre uśmiechnął się.
-Och, ja i Henri kłóciliśmy się od zawsze, nawet wtedy, kiedy on był giermkiem mojego brata, a ja - giermkiem mojego kuzyna. A i tak to ja miałem zawsze ostatnie słowo.
-A ja miałem rację- odparł spokojnie de Bar.
Sancerre spojrzał na niego takim wzrokiem, że zarówno Ian jak i Grandpre uśmiechnęli się.
Hyperversum, Cecilia Randall
|
|
|
|
~HarryPotter99
|
Dodany dnia 07-07-2011 17:21
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 124
Data rejestracji: 06.07.11
Medale:
Brak
|
Stereotyp!! Mam rudą koleżankę, która jest świetna i nigdy nie jest wredna. Sama jestem blondynką, ale nie będę sama siebie oceniała. W każdym razie żywię nadzieję, że nie wszyscy określiliby mnie jako głupią.
|
|
~Cho-Chang
|
Dodany dnia 08-08-2011 11:21
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 89
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
Brak
|
Jestem blondynką, ale jestem inteligentna ( tak myślę i nie jestem pokemonem, barbie, plastikiem itd. Kawały muszą wymyślać zazdrosne brunetki, chociaż niektóre blondynki są szczególnie tępe, np. te farbowane. |
|
|
|
~Gudson
|
Dodany dnia 08-08-2011 11:28
|
Zbanowany
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 159
Data rejestracji: 05.08.11
Medale:
Brak
|
Stereotypy o blondynkach..tsa...moja koleżanka cały czas narzeka. Lubię blondynki i rude też są świetne. Moja koleżanka ma piękne rude włosy aż do pasa. Świetne...
|
|
|
~Serena
|
Dodany dnia 08-08-2011 11:34
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 460
Data rejestracji: 02.08.11
Medale:
Brak
|
Mam blond włosy i myślę, że wszystkie te dowcipy o blondynkach nie mają żadnego uzasadnienia. O rudych także. Oczywiście nie mówię, że nie ma wrednych rudzielców czy mało inteligentnych blondynek, ale kolor włosów nie ma tu nic do rzeczy.
I pozdrawiam wszystkich, którzy z nieznanych mi powodów mnie pozdrawiają.
|
|
|
|
~fanka98
|
Dodany dnia 29-08-2011 16:43
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5238
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 16.03.11
Medale:
Brak
|
Ja sama jestem blondynką. Mam dystans do siebie i te żarty traktuję normalnie. Mam wielkie poczucie humoru, więc się nie przejmuję.Już kilka razy sama się śmiałam z siebie podczas niektórych sytuacji. Równie dobrze mogło paść na szatynki (nie obrażając nikogo oczywiście) Kolor włosów nie ma nic do rzeczy. A to, że jestem blondynką nawet dodaje mi siły. Po prostu chcę pokazać, że ludzie czasem źle oceniają innych. I wbrew pozorom nawet dobrze sobie radzę( chodzi tu też o wyniki w szkole i w ogóle).Wcale nie jestem taka głupia
Np. moja przyjaciółka( Alexis98, chodzimy razem do klasy) normalnie mnie traktuje. Czasem się śmiejemy, że ja chyba jestem wyjątkiem od reguły
A do niektórych urażonych takimi żartami: zachowajcie dystans
|
|
|
|
~wioniew
|
Dodany dnia 29-08-2011 16:51
|
Użytkownik
Punktów: 366
Data rejestracji: 28.08.11
Medale:
Brak
|
Ja jestem blondynką, co prawda ciemną, ale zawsze. ;D
Hmm.. Kawały o blondynkach Mnie nie denerwują, ponieważ to tylko kawały, czasem gdy zrobię coś głupiego sama mówię, coś w stylu 'ale ze Mnie blondynka'. Ogólnie nie lubię stereotypów i staram się im nie ulegać. Mam rudą koleżankę i jest w porządku, nie mam się do czego przyczepić.
Tak więc uważam, że kolor włosów nie ma tu nic do rzeczy.
|
~Rose Granger
|
Dodany dnia 29-08-2011 16:52
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1200
Data rejestracji: 25.02.11
Medale:
Brak
|
Stereotypy, stereotypy... "kocham" po prostu
Może jestem dziwna, ale naprawdę nie mam pojęcia co kolor włosów jaki mamy może mieć do tego, czy jesteśmy mili czy mądrzy. Jak dla mnie jedno z drugim nie ma nic wspólnego. |
|
|