Dom:Gryffindor Ranga: Dorosły Czarodziej Punktów: 882 Ostrzeżeń: 1 Postów: 321 Data rejestracji: 22.03.11 Medale: Brak
Pierwsze miejsce: Zgredek. Pomimo iż bardzo niepozorny, był prawdziwym małym bohaterem. Poświęcił się dla Harry'ego i jego przyjaciół.
Drugie miejsce: Bellatriks Lestrange. Pomimo iż nie była główną bohaterką, była bardzo wyrazista. Helena swoją grą potrafiła zaintrygować, a nawet przerazić. Momentami wydawała mi się lekko świrnięta, ale mimo to ją bardzo lubię. Szkoda że umarła...
Trzecie miejsce: Ron Weasley. Z początku przerażony, bojaźliwy, ale z czasem rósł na odważnego mężczyznę. Lubię najbardziej Rona z pierwszej i drugiej części.
Fred i George - chyba każdy wie dlaczego ich lubię
Luna Lovegood - jest taka jak ja. Inna i niezależna. Ma swój własny świat
Filius Flitwick - jest nauczycielem z którym można pogadać.
Ja pewnie będę oryginalna - najbardziej lubię Dolores Umbridge Ta kobieta sprawiła, że 5 tom jest tak fajny, ciekawy i obfitujący w genialne fragmenty, ze stał się moim ulubionym. Ogólnie lubię naprawdę wielu bohaterów: Dumbledore'a (bardzo! nie mogłam się pogodzić z tym, że umarł ), Snape'a, McGonagall, Lucjusza Malfoya, Bellatriks Lestrange no i oczywiście Harrego, Hermionę ( też jestem kujonką ... w pewnym sensie ) i Rona ( jego trochę mniej ... )
hmmm... myślę, czy nikogo nie pominęłam. Chyba to wszyscy
<3
Dom:Gryffindor Ranga: Wybitny Uczeń Punktów: 643 Ostrzeżeń: 0 Postów: 179 Data rejestracji: 17.04.11 Medale: Brak
1. Syriusz Black - był dobry, uczciwy i odważny, jednak bezapelacyjnie należał do rodziny Blacków - tak jak Bella był arogancki i bezczelny. Za to go lubię. 2a. Fred & George - muszę pisać za co ? Oczywiście, za poczucie humoru ! Bardziej zawsze lubiłam Freda, dlatego szkoda, że on umarł. Wg mnie mimo, że George też był zabawny, to obok Freda wypadał trochę...hmm... jak dodatek. 2b. Nimfadora Tonks - poczucie humoru, niezdarność... Jak można jej nie lubić ;D! 3. Severus Snape - polubiłam go, gdy dowiedziałam się, że przyjaźnił się z Lily, a najbardziej wtedy, gdy dowiedziałam się, że ją kochał.
4. Reszta, których bardziej lubiłam: Draco, Luna, Remus, Bella.
Harry czasami mnie wkurzał, ale nie żebym go nienawidziła, przecież to o nim jest książka. Ron był fajny, jednak nie należy do moich ulubionych postaci. Tak jak Hermiona. Zgredek był świetny, na pewno bardziej go lubię, niż trójcę, mógłby być na 5. miejscu. Państwo Weasley też byli fajni. Ginny trochę mnie wkurzała.
Nie lubiłam Cedrika (może przez to, jaki aktor odgrywał go w filmie, w książce za nim nie przepadałam, jednak film na wszysrkim zaważył); Greybacka; Lestrange'a (nie pasował do Belli, ona pasowała tylko do Voldzia ); Umbrige.
Reszta była dla mnie po prostu Bezbarwna.
-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył.
Draco dormiens nunquam titillandus.
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak prosiaka na rzeź.
-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbledore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze.
It's a gift and a curse. - Adrian Monk
Love never die. - quote from Ghost Whisperer.
Humanity is overrated. - Dr. House
"...W ciszy tak smutno, szepce zegarek
o czasie, co mi go nie potrzeba..."
Śmierć jeno przemierza świat, podobnie jak dwaj wierni druhowie, którzy razem przemierzają morza; jeden zawsze będzie żyć w drugim. Zniewoleni miłością, żyją w tym, co wszechobecne. W owym boskim zwierciadle widzą się twarzą w twarz, wolni i nieskalani. Wielka to dla nich pociecha, bo choć rzec można, że z tego świata odeszli, to ich przyjaźń wciąż trwa, bo jest nieśmiertelna.
Od przebiegłości Ślizgonów Kretynizmu Puchonów I od Wiedzy O Własnej Wszechwiedzy Krukonów CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.
Ron uniósł wysoko odznakę.
- Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w naszej rodzinie!
- A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć bo cię nie lubię... Weasley, koszulka ci wyłazi za to też pięć punktów
-Ostatni finał trwał pięć dni.
-Ekstra! Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie! - zawołał zachwycony Harry.
-A ja mam nadzieję, że nie - oświadczył Percy ze świętoszkowatą miną.-Strach pomyśleć, co bym znalazł w swojej poczcie, gdyby mnie nie było w pracy przez pięć dni.
-Tak, ktoś mógłby ci znowu podrzucić smocze łajno, no nie, Percy? - zakpił Fred.
-To była próbka nawozu z Norwegii! - oburzył się Percy, oblewając się rumieńcem. - To nie był żaden dowcip!
-Był - szepnął Fred do Harry'ego, kiedy wstawali od stołu. - My mu to posłaliśmy.
Dom:Ravenclaw Ranga: Uczestnik TT Punktów: 247 Ostrzeżeń: 0 Postów: 114 Data rejestracji: 30.06.11 Medale: Brak
1. Ginny - odważna, mocno stąpająca po ziemi , po prostuu świetna !
2. Luna - rozmarzona, nie zdająca sobie sprawy z powagi sytuacji . zabawna ! .
Hear The Sound
The Angel Come Screaming.
__
Pozdro Dla Ziomali Killjoys! MAKE SOME NOISE
Dom:Slytherin Ranga: Pierwszoroczniak Punktów: 51 Ostrzeżeń: 0 Postów: 15 Data rejestracji: 06.07.11 Medale: Brak
Bohaterów...jest całkiem sporo:
Na pierwszym miejscu zdecydowanie Syriusz Black. Potem jego najlepszy przyjaciel James Potter, obok Jamesa stawiam Voldemorta - lubię gościa za charakter a jak był nastolatkiem to jaki przystojniak ;D. Na trzecim miejscu Severus Snape i Draco Malfoy - oni są po prostu świetni. Potem Remus Lupin oraz Fred z George'm. - No i z męskiej części chyba tyle.
Jeśli chodzi o bohaterki to jedyną dziewczyną jaka zdobyła sobie moją sympatię w Harrym Potterze była Ginny Weasley - polubiłam ją dopiero od jakiegoś 5 tomu. Wcześniej była wkurzająca. Jednakże Ginny i tak nie powinna wychodzić za Pottera- bardzo mnie to wkurzyło.
Jeszcze można dodać Bellatriks Lestrange bo babka była fajna, ale nie wybaczę jej, że zabiła Syriusza...
Co dzień staram się posuwać do przodu
Ale coś zawraca mnie
Coś próbuje mnie powstrzymać
Na mojej drodze życia" - J. Joplin
Gdybym była czarownicą, poszłabym do Hogwartu, trafiłabym do Slytherinu a potem zostałabym śmierciożercą...jestem tego pewna
Dom:Gryffindor Ranga: Zwycięzca TT Punktów: 261 Ostrzeżeń: 0 Postów: 74 Data rejestracji: 08.07.11 Medale: Brak
Zdecydowanie rodzinka Weasley'ów, a szczególnie Ron i bliźniacy Są śmieszni i prawie zawsze weseli, a dowcipy bliźniaków...
Jeśli chodzi o bohaterkę, to zdecydowanie Luna. Miła, spokojna, nie boi się śmierci, jest z nią wręcz pogodzona
,,Magia tonie w nienawiści. Zaraz, zaraz. Nie, to myśl tonie w nienawiści. Chęć życia, walki... kiedy wszyscy są przeciw tobie, najłatwiejsze wyjście to odpuścić, pozwolić rzeczom, aby same się działy... nie, właściwie to nie jest najłatwiejsze wyjście, to jedyne wyjście... (...) Tak, właśnie kiedy wszyscy są przeciw tobie, wystarczy jedna jedyna osoba, która o ciebie zawalczy, abyś odzyskał swą siłę i chęć walki... Jeśli tego kogoś zabraknie, zginiesz, a twoi ludzie wraz z tobą... ''
~Silvana de Mari ,, Ostatni elf ''
,, Wojny wygrywa się litością i myśleniem. Kto nie ma ani jednego, ani drugiego, ten musi je przegrać, nawet jeśli czasem wygra pierwszą potyczkę.''
~Silvana de Mari ,, Ostatni ork''
Dom:Gryffindor Ranga: Goblin Punktów: 30 Ostrzeżeń: 1 Postów: 49 Data rejestracji: 06.11.10 Medale: Brak
ermm, trudny wybór, nie powiem Ulubionym bohaterem, według mnie, od początku był neville, snape, bliźniacy, hagrid, draco i harry... bohaterkami natomiast, bellatrix, mcgonagall, ginny, hermiona, molly weasley i luna...
To moi ulubieńcy z wszystkich tomów Harrego Pottera...
lFred & George - za śmieszne wynalazki oraz poczucie humoru
Ron - za lekką głupotę i charakter
Dumbeldore - czuję że jest moim dziadkiem
Zgredek - kocham go po prostu
Hagrid - za sposób mówienia
Dom:Slytherin Ranga: Portret w gabinecie dyrektora Punktów: 5166 Ostrzeżeń: 2 Postów: 232 Data rejestracji: 28.01.11 Medale: Brak
Od samego początku najbardziej lubiłem Lorda Voldemorta.Po prostu lubię czarne charaktery, a jego moc magiczna i dążenie do władzy oraz nieśmiertelności była bardzo fascynująca.
That I won't ever change
And though my love is rare
Though my love is true
Let the music groove you
Let the melody move you
Feel the beat and just let go
Get the rhythm into your soul
Let the music take you
Anywhere it wants to
When we stuck and can't get free
No matter what we'll still be singing
I can't pretend
To know how you feel
Know that I'm here
Know that I'm real
Say what you want
Or don't talk at all
I'm not gonna let you fall
Dom:Gryffindor Ranga: Przeciętny Uczeń Punktów: 175 Ostrzeżeń: 0 Postów: 80 Data rejestracji: 16.07.11 Medale: Brak
Ginny bo jest na początku taka nie śmiała a potem widac jak wyrasta na kobiete i w końcu startuje do harrego i się z nim całuje i chodzia a potem żeni i mają dzieci 2
Moimi bohaterami z serii są:
-Draco Malfoy
-Lucjusz Malfoy
-Bellatrix Lastrange
-Narcyza Malfoy
-Syriusz Black
-Severus Snape
Nie mogę dokładnie opisać dlaczego ich lubię. Poprostu zaimponowali mi czymś i zaczęłam ich lubić
Ginny- za to, że potrafiła sobie radzić, byłą odważna i zabawna
Bliźniaki Weasley- za ich humor, dowcipy, podpili moje serce od pierwszej części i akcji z sedesami x D
Syriusz- wspaniały człowiek, wierny przyjaciel, do tego honorowy
Zgredek- był taki słodki!
Luna, zdecydowanie. Podbiła moje serce wraz z przeczytaniem pierwszego fragmentu o niej w Zakonie Feniksa, po prostu uwielbiam tę Krukonkę Za co? Przede wszystkim za oryginalność - nie ma drugiej takiej osoby jak ona. Jest niesamowicie zakręcona - w dobrym tego słowa znaczeniu. Poza tym ma świetny charakter, jest ciepła, naturalna, nie przejmuje się drwinami ze strony otoczenia. Myślę też, że mamy parę cech wspólnych. Chciałabym przenieść się do świata HP choćby po to, żeby ją poznać.
Na drugim miejscu jest Fred (nie, nie bliźniacy, tylko Fred. George'a też lubię, jednak jest mi bardziej obojętny). Za poczucie humoru i wszystkie moje uśmiechy wywołane czytaniem fragmentów o jego żartach. Po przeczytaniu Insygniów Śmierci omal nie wpadłam w depresję
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.