· Jazda konna |
~Marti
|
Dodany dnia 13-10-2008 18:01
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 52
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 04.10.08
Medale:
Brak
|
Ja lubię jeźdźić konno.Czy są tu tacy którzy maja podobna pasję?
|
|
~Irreplaceable_
|
Dodany dnia 13-10-2008 21:53
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2090
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
|
Kiedyś, nawet nie całkiem rok temu, koleżanka namawiała mnie na to, żebym razem z nią się wybrała na próbną jazdę konną do pobliskiej stadniny koni. W związku z tym, że zabardzo to ja nie mogłam jechać (coś mi wypadło) po prostu nie poszłam. I teraz wiem, że dużo, ale to dużo straciłam. Mogłam jechać, wieem ^^ . Podobno było tak fajnie, ze dużo osób tam chodziło, praktycznie to koni mogło zbraknąć ^^. Ale szczerze mówiąc to mi jakoś już nie ciągnie ta zabawa z końmi. Wolę czasem pospędzać czas z przyjaciółmi ;p |
|
|
|
~Cee
|
Dodany dnia 13-10-2008 21:59
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6020
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Eee... ja niestety nie jestem stworzona do jazdy konnej. Moje krocze nie wytrzymuje tego podskakiwania. Ale lekki pasaż może być, od tego nie cierpię na żadne schorzenia, związane z ujeżdżaniem. ^^
Edytowane przez Cee dnia 03-11-2008 21:14 |
|
|
|
~Chichuana
|
Dodany dnia 13-10-2008 22:30
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1265
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak
|
Jazda konna i ja to dwa inne światy! Może to zabrzmi śmiesznie, ale nawet po krótkiej jeździe na koniu miałam zakwasy na wewnętrznej stronie ud. Wole inne sporty.
Ale oczywiście podziwiam jeźdźców, oglądałam na olimpiadzie i niektóre przejazdy były imponujące!
|
|
|
!Lady Gaga
|
Dodany dnia 13-10-2008 23:12
|
VIP
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 738
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
|
Kiedyś się jeździło ^.^. Kiedyś. Teraz to narzekam na brak czasu i chęci.
Bardzo lubiłam konie, wręcz codziennie chciałam na tory chodzic, ale obecnie sobie odpuściłam. Już mnie nie ciągnie.
Moje krocze nie wytrzymuje tego podskakiwania.
Dokładnie ! ;ddd. I między innymi dlatego już zrezygnowałam. Pamietam raz po dośc długiej jeździe, w następny dzień ruszyc z łóżka sie nie mogłam, bo miałam takie zakwasy X.x
|
|
|
|
~Cherry
|
Dodany dnia 11-11-2008 20:44
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1153
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
A ja nigdy nie jechałam na koniu, jakoś nie było okazji, albo ja nie chciałam, nie wiem. Może kiedyś spróbuję, chociaż za bardzo mnie do tego nie ciągnie. W ogóle jeśli chodzi o sport to ja dziękuje, taka łamaga ze mnie, że pewnie przy pierwszym lepszym podskoku zleciałabym z tego konia.
No cóż, pozostaje mi tylko podziwiwać umiejętności innych. ; o
I want it to be true
<3
|
|
|
|
~Blair
|
Dodany dnia 11-11-2008 20:48
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Redaktor Żonglera
Punktów: 1008
Medale:
Brak
|
Kiedyś byłam na takich koloniach, gdzie praktycznie tylko jeździło się konno. Więc byłam pewna, że to moja pasja, hobby na zawsze, etc. Ale wróciłam do domu i oczywiście znając mój słomiany zapał zapomniałam o tym po niecałym tygodniu. ^^
Edytowane przez Blair dnia 11-11-2008 20:49 |
|
|
|
|
Dodany dnia 06-01-2009 12:04
|
Gość
Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak
|
Nigdy nie jeździłem konno . W ogóle ja to mam jakiś taki wstręt do koni... nie że jakaś fobia, nie boję się ich...ale jakoś tak mnie odrzucają . Kiedyś u mnie w mieście nad Wisłą, na błoniach byli faceci przebrani za rycerzy i można było posiedzieć na koniku , albo przejechać się ( to jest siedzisz na konia a facet ze sznurkiem prowadzi ). Nie znoszę koni . Są takie dziwne . Poza tym śmierdzą . Wiem, mam z garem trochę ^^. |
|
|
|
!Alae
|
Dodany dnia 08-01-2009 21:54
|
VIP
Ranga: Uzdrowiciel
Punktów: 2495
Data rejestracji: 30.08.08
Medale:
Brak
|
Jazda konna to jedno z niewielu zainteresowań, których naprawdę mi szkoda. Znaczy się szkoda, że nie mogę kontynuować nauki, bo swojego czasu jeździłam w szkole w moim mieście. Jakieś trzy, cztery lat temu. Potem szkółkę zamknęli. A teraz mieszkam w internacie, a po szkole ledwo mam czas na życie prywatne i chwilę odpoczynku.
Jednak nadal mam do tego sportu sentyment. Generalnie nie przepadam za zwierzętami (nie licząc kotów, które uwielbiam), ale praca z końmi naprawdę daje satysfakcję, gdy widzi się jak koń zaczyna z tobą współpracować. Ja trenowałam na przepięknym Bursztynie, którego bardzo lubiłam, niestety bez wzajemności. Oj, nieraz się spadło.
Piękne czasy.
|
|
~Tromedlov
|
Dodany dnia 11-03-2009 21:30
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 183
Data rejestracji: 23.02.09
Medale:
Brak
|
Konno, jeżdżę od trzech lat. Nie jest to długi czas, ale zdecydowanie wystarczający, żeby całkowicie się w tym zatracić. Uważam ten sport za najpiękniejszy jaki znam. To nie tylko fizyczny wysiłek, ale też magiczny kontakt ze zwierzęciem. Obcowanie z końmi daje mi niesamowitą radość. Najpiękniejsze jest jednak to, że serce, które wlewasz we wszystkie czynności - nie spotyka się z martwym przedmiotem, a z żywym stworzeniem, które się odwdzięcza.
Alae napisał/a:
praca z końmi naprawdę daje satysfakcję, gdy widzi się jak koń zaczyna z tobą współpracować.
Bezcenne. Zdecydowanie. ; - ) |
|
|
|
~Harry_
|
Dodany dnia 11-03-2009 22:00
|
Użytkownik
Ranga: Członek GD
Punktów: 502
Data rejestracji: 10.03.09
Medale:
Brak
|
Kiedyś jeździłem konno było cudnie. Lubiłem opiekować się końmi u wujka w stadninie. Było tam osiem koni każdy był szybki, sprytny i do tego piękny. Najbardziej przypadły mi do gustu dwa konie: czarny i biały Były cudne i zawsze zadbane.
Moim zdaniem cudnie jest jeździć konno, lecz teraz przestałem.
Edytowane przez Alae dnia 11-03-2009 22:26 |
|
|
|
~SeverusS
|
Dodany dnia 03-04-2009 20:27
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 407
Data rejestracji: 29.03.09
Medale:
Brak
|
Od najmłodszych lat bardzo lubiłam konie, do tej pory mam ich figurek dość pokaźną sumkę. Jazda konna coś coś wspaniałego, w siodle czuje się wolna od wszystkiego, ale niestety nie dane mi jest to podziwiać często.
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, dla ciebie stawiałem się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Wszytko po to, by, jak przypuszczałem, zachować syna Lily przy życiu. A teraz mi mówisz, ze hodowałeś go jak świnie na rzeź...
- To poruszające, Severusie - powiedział Dumbledore poważnie. - W końcu dorosłeś na tyle, żeby się nim przejąć?
- Nim? - krzyknął Snape. - E ecto Patronum!
Z końca jego różdżki wypłynęła srebrna łania. Wylądowała na podłodze gabinetu, przeskoczyła raz przez gabinet i wyleciała przez okno. Dumbledore patrzył jak odlatuje. Kiedy jej srebrny blask zniknął w oddali, odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Po tak długim czasie?
- Zawsze. [...]
|
|
|
|
~Lilly Luna Potter
|
Dodany dnia 19-05-2009 18:22
|
Użytkownik
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 772
Data rejestracji: 07.01.09
Medale:
Brak
|
Jazda konna?? Super!! Tylko gdybym umiała jeździć...To znaczy kiedyś się trochę uczyłam i bym chciała kontynuować... Od bardzo dawna podobały mi się konie, bo to piękne zwierzęta!! Zostało mi do dzisiaj...
¤Lilly Luna Potter¤
|
|
|
|
~Ariana Malfoy
|
Dodany dnia 19-05-2009 19:32
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1014
Data rejestracji: 04.01.09
Medale:
Brak
|
Jeździłam kiedyś konno. Uwielbiałam to. Ale to było już BARDZO dawno temu i już tego nie robię. Niestety jazda konna należy do sportów gdzie aby je uprawiać potrzebny jest zasobny portfel. I dla tego nie jeżdżę. Mam za to znajomą która jeździ i kiedyś mnie namawiała na przejażdżkę ale nie skorzystałam też.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ej drogi Gościu pozdrawiam Cię A w szczególności pozdrawiam: Ami,
Lilly Luna Potter, Krzywołap 21, Emily Riddle, FeltonLover, Karola_94
^^^
Od cnoty Gryfonów,
Kretynizmu Puchonów,
i wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów,
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
...........................
_._._._._._._.
Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi.
(...)
-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
(...)
-Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
(...)
-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
[img] [/img]
[img] [/img]
|
|
|
|
~Domaa
|
Dodany dnia 10-07-2009 11:57
|
Użytkownik
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 881
Data rejestracji: 28.06.09
Medale:
Brak
|
Nie znoszę koni . Są takie dziwne Rozbawiony. Poza tym śmierdzą .
Konie w ogóle nie śmierdzą przynajmniej według mnie jak się spędza z nimi dużo czasu to tego w ogóle nie czuć, a już na pewno nie jak się siedzi w siodle. Co do koni to kocham ! Jeżdżę konno mi się to strasznie podoba, uwielbiam to robić. Stęp, kłus, galop super ;d na szczęście w galopie jeszcze nie spadłam co mnie cieszy heheh. Strasznie lubię także kłus anglezowanie jest fajne, a stęp też jest super. Jeżdżąc konno strasznie pokochałam konie. Lubię z nimi przebywać, nawet przyjeżdżałam pomagać przy nich i przy jazdach, strasznie to lubię. Zamierzam po gimnazjum iść do jakiejś szkoły z profilem konnym. Jutro najprawdopodobniej jadę w teren, fajnie jest w terenie jeszcze lepiej niż na maneżu, ostatnio jak jechałam koń odwrócił do mnie głowę aż go nie po klępie wyglądał strasznie fajnie. Konie są słodziutkie. |
|
|
|
!Lady Shadow
|
Dodany dnia 27-07-2009 19:12
|
VIP
Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Kiedyś dziadek na wsi miał konia to i ja oczywiście miałam świra na jego punkcie. No i nie obeszło się bez jazdy, najpierw to razem z mamą jeździłam a potem sama próbowałam, ale z czasem dziadek konia sprzedał i się skończyło. Potem jednak chodziłam do szkółki jeździeckiej a i z czasem miałam coraz mnie czasu (szkoła itp.) i musiałam zrezygnować a szkoda bo ja konie bardzo lubię. Może w najbliższym czasie znów się zapisze do takie szkółki ale tylko na sierpień. A co do bólu krocza, to da się wytrzymać jak już się przyzwyczai.
|
|
~Ann
|
Dodany dnia 27-07-2009 20:47
|
Użytkownik
Ranga: Auror
Punktów: 2313
Medale:
|
Tak naprawdę to na koniu siedziałam zaledwie parę razy w życiu. Lubię te zwierzęta lecz nigdy nie miałam w sobie wystarczająco dużo samozaparcia aby się zmobilizować i zacząć naukę. Obecnie naukę jazdy konnej planuje rozpocząć moja siostra, a ja postanowiłam się przyglądać. Mam już aż za nadto dodatkowych zajęć i pasji w związku z czym podczas roku szkolnego nie miałabym czasu. Może jednak kiedyś w przyszłości uda mi się wziąć lekcje.
|
|
~Crima
|
Dodany dnia 05-09-2009 14:31
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 685
Data rejestracji: 30.07.09
Medale:
Brak
|
Konie? Wolę koty, no ale na kotach jeździć nie można..
W każdym razie dosiadałam konia tylko kilka razy, i za każdym razem strasznie się bałam, ze to coś zaraz mnie z siebie zrzuci, albo tym konikiem prześmiardnę.. ;o To chyba nie dla mnie, ale za to moja koleżanka uwielbia konie i na nich jeździ. (;
|
|
|
~Madwoman
|
Dodany dnia 30-12-2009 14:47
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 482
Data rejestracji: 26.11.09
Medale:
Brak
|
Kocham jazdę konną. To uczucie gdy wiatr rozwiewa włosy - bezcenne. Kiedyś jeździłam konno u mojego sąsiada z naprzeciwka, niestety teraz już tego nie robię, ale strasznie chciałabym znów pojeździć, ale faktycznie zasobny portfel by się przydał.;(
|
|
|
|
~Loonyy
|
Dodany dnia 19-03-2010 15:26
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1752
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 18.03.10
Medale:
Brak
|
Ja uwielbiam jeździć konno. Uwielbiam konie i w ogóle wszystkie zwierzęta. Nigdy nie zapomnę mojego pierwszego galopu :D Moja pani instruktorka wtedy powiedziała: No to spróbuj zagalopować.
A ja na to: Co? Teraz? Może na następnej jeździe?
Ale pani powiedziała, że teraz, no i trzeba było zagalopować. A jak się wtedy bałam! :D
|
|