· Tarja Turunen |
~BitterSweet
|
Dodany dnia 15-06-2009 16:57
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1709
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak
|
Fińska piosenkarka, była wokalistka zespołu Nightwish. Po tym jak "wyrzucono" ją z NW rozpoczęła solową karierę. Może zmieniła styl muzyczny, ale piękny wokal ma nadal. Wydała pierwszą solową płytę My Winter Storm i mam nadzieję, że wyda kolejne. Co myślicie o tej płycie ? Jak waszym zdaniem Tarja radzi sobie bez NW ? Jaka jest wasza ulubiona piosenka ?
Dla mnie głos Tarji zawsze będzie jednym z najpiękniejszych wokali na świecie. Jej solowa płyta moim zdaniem jest świetna. Cudowne nastrojowe, poruszające utwory. Jak dla mnie najlepsze piosenki z płyty to I Walk Alone i Oasis
Music is like a sunrise for me
It's like coming home
..."
Helloween *.*
|
|
|
|
~Ann
|
Dodany dnia 15-06-2009 18:22
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Auror
Punktów: 2313
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
|
Kocham Nightwish, ale właśnie ten z wokalem Tarji ponieważ jej głos jest niesamowity. W sumie to szkoda, że "wyleciała" z zespołu, ale przechodząc do sedna uważam, że Tarja radzi sobie doskonale. Owszem jej solowe utwory są w innym klimacie, ale klimat ten jest równie niesamowity. Zdecydowanie najbardziej trafia do mnie "I walk Alone".
|
|
~DeadHelena
|
Dodany dnia 01-10-2009 18:15
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 621
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 20.08.09
Medale:
Brak
|
Tarja to Tarja ,z czy bez Nightwish i tak ma cudowny głos ,który momentami jest wręcz hipnotyzujący . Nie jest to to samo ,ale jest na prawdę przepiękne.
"I walk alone"jest cudowne ,ma taki klimacik.
|
|
~Dogma
|
Dodany dnia 01-10-2009 20:32
|
Użytkownik
Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3203
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 26.09.09
Medale:
|
Cenię sobię Tarję jako artystkę, jednak po odejściu z Nightwish to już nie jest to samo. Nadal imponuje skalą swojego głosu, jednak dla mnie wpadła w sieć zbędnego efekciarstwa. |
|
|
|
~Lilyanne
|
Dodany dnia 13-01-2010 23:20
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2043
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Bardzo lubię jej słuchać i uważam, że chłopaki z Nightwish popełnili fatalną decyzję. No ale trudno, trzeba się z wym pogodzić. Fajnie, że Tarja dalej śpiewa, bo głos ma nieziemski. Jej nowa odsłona bardzo mi się podoba |
|
|
|
~Sailor Mars
|
Dodany dnia 30-06-2011 18:21
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 369
Data rejestracji: 10.04.11
Medale:
Brak
|
I Walk Alone i My Little Phoenix to zdecydowanie najlepsze z jej piosenek. Podoba mi się jej operowy głos. Chętnie zdobyłabym tę płytę My Winter Storm. |
|
|
|
~Therion
|
Dodany dnia 10-07-2011 21:50
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1016
Data rejestracji: 03.07.11
Medale:
Brak
|
Uwielbiam jej wokal! Była dużo lepszą wokalistką Nightwisha, niż jest obecna pani
Pozdro Dla Ziomali
Killjoys!
MAKE
SOME
NOISE
Scabior <3
|
|
|
|
~wioniew
|
Dodany dnia 31-08-2011 22:06
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 366
Data rejestracji: 28.08.11
Medale:
Brak
|
Szkoda, że nie jest już z Nightwish, bo zdecydowanie bardziej wolałam ten zespół właśnie z Tarją. Ma niesamowicie piękny głos.. Taki, sama nie wiem.. Ale mogłabym go słuchać godzinami. ;D
|
!Asik
|
Dodany dnia 31-08-2011 22:28
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2821
Data rejestracji: 19.07.11
Medale:
|
Nie nam rozważać czy chłopaki z Nightwish zrobili dobrze czy źle. Skoro się nie potrafili dogadać i jednogłośnie zdecydowali to pasuje to uszanować. Tarja ma niesamowity głos i stworzyła genialny opera-metal z tym zespołem. Samodzielnie radzi sobie również bardzo dobrze aczkolwiek mi brakuje tego metalowego zacięcia.
Z piosenek Nightwisha najbardziej mi się podobają kawałki już bez Tarji: The Islander, While Your Lips Are Still Red i The Poet and the Pendulum. Z jej udziałem Planet Hell, The Siren i Elvenpath