Dom:Slytherin Ranga: Redaktor Proroka Punktów: 1014 Ostrzeżeń: 1 Postów: 266 Data rejestracji: 04.01.09 Medale: Brak
Jakie są Wasze marzenia?? Te spełnione i te nie spełnione??
Każdy ma jakieś marzenie. Myślę również, że każdy stara się je realizować na swój sposób. Marzenia sprawiają, że świat nabiera barw i pozwalają nam się realizować. Czym byśmy byli bez marzeń?? Podzielmy się przynajmniej częścią swoich marzeń ze sobą...
PEOPLE LIKE YOU, ARE THE REASON PEOPLE LIKE ME. KILL PEOPLE <><><><><><><><><><><><><> Kiedy palec wskazuje niebo, głupiec patrzy na palec.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ej drogi Gościu pozdrawiam Cię A w szczególności pozdrawiam: Ami,
Lilly Luna Potter, Krzywołap 21, Emily Riddle, FeltonLover, Karola_94 ^^^ Od cnoty Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, i wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów, STRZEŻ NAS SLYTHERINIE! ...........................
___________ Ludzie od czasu, do czasu potykają się o prawdę,
ale większość z nich podnosi się i pędzi jakby nic się nie stało. [ Winston Churchill ] _._._._._._._. Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi.
(...) -Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
(...) -Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
(...) -Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
Dom:Ravenclaw Ranga: Barman w Dziurawym Kotle Punktów: 1332 Ostrzeżeń: 3 Postów: 519 Data rejestracji: 25.12.08 Medale: Brak
Hmmm. Jeden: To powinno się znaleźć w Off Topic Dwa: Hmmm. Marzenia? Może, żeby nie było dziury ozonowej, zanieczyszczeń, domów dziecka, itp. A takie egoistyczne? Schudnąć, zostać magistrem politechniki (ciekawe co z tego wyjdzie. Kiedyś chciałam być magistrem medycyny), mieć fajną rodzinkę i zajefajnych przyjaciół. Czyli to co zawsze. Edit: Trzy: Moja polonistka mówi, że każdy powinien mieć marzenia - niezależnie czy realne, czy nie. Zawsze one motywują nas do lepszego działania i potrafią nas pocieszyć w trudnych chwilach. Nie zastanawialiście się kiedyś nad tym? Leżysz sobie smutny w pokoju, pogoda kiepska, nic Ci się nie udaje, pechowy dzień, myślisz zapewne. Ale pomyśl sobie o tym, że w końcu wyjrzy słońce, że będziesz mógł wyjść, że wszystko Ci się uda i naprawdę lepiej czujesz się na duchu. Przynajmniej na mnie to działa.
'Miłość jest ślepa. Im mocniej się kogoś kocha, tym bardziej irracjonalnie się postępuje'
- Księżyc w nowiu - S. Meyer
~ ~ ~
'Życie jest różne, dobre i złe, naturalnie. Ale jak ktoś je widzi na czarno, to od razu stwierdza, że je zna, a jak na biało czy tam na różowo, to - że nie ma się o życiu pojęcia'
- Niespokojne godziny - I. Jurgielewiczowa
~ ~ ~
'Jeśli będziesz szanował tylko prawdę, nie będziesz miał wiele do szanowania. Dwa plus dwa równa się cztery, to będzie jedyny obiekt twojego szacunku. Poza tym będziesz stykał się z rzeczami niepewnymi: uczucia, normy, wartości, wybory - to wszystko konstrukcje delikatne i płynne. Nie ma w nich nic z matematyki. Szacunkiem darzy się nie to, co jest zatwierdzone, lecz to, co jest proponowane'
- Dziecko Noego - E. E. Schmitt
~ ~ ~
'To zabawne, do czego człowiek robi się zdolny, kiedy w grę wchodzi coś, czego nie można mieć'
- Przed świtem - S. Meyer
~ ~ ~
'Bo [wszystko] jest proste. Trzeba w to wierzyć. Wiedzieć czego się chce i do tego dążyć'
- Okularnica - E. Wojnarowska
~ ~ ~
'Miłość jest okrutna i bezwzględna. Trzeba stale mieć się przed nią na baczności. Strzec siebie przed jej otchłanią. I kochać świat. To wystarczy. By poczuć się szczęśliwym'
- Okularnica - E. Wojnarowska
~ ~ ~
'Najgorszy z życiowych błędów polega na tym, że jesteśmy tacy, jakimi chcą nas widzieć inni ludzie'
- Ja tego nie przeżyję! - R. Rushton
~ ~ ~
'Czasami musimy ludzi ranić, by się nie rozpaść. Ale musimy robić to z miłością, i tyle'
- Egzamin dojrzałości - L. Lowry
~ ~ ~
'Sława i wsparcie fanów oznacza, iż należy pomóc innym w realizacji ich marzeń. A to, że czyjeś marzenia niekoniecznie wiążą się z telewizyjnymi kamerami i mnóstwem pieniędzy , wcale nie oznacza, że są one mniej ważne'
Dom:Ravenclaw Ranga: Mistrz Zaklęć Punktów: 2809 Ostrzeżeń: 0 Postów: 520 Data rejestracji: 09.08.08 Medale: Brak
Siedzę i myślę, ale nic nie wymyślę. Jest ten temat, ale to jednak nie to samo. Ok, zostawmy.
W tym momencie marzę o tym, żeby mnie przestała boleć głowa.
Moim drugim marzeniem jest dostanie się na studia, na które chce się dostać, najlepiej z moją przyjaciółką i oczywiście ukończenie tych studiów. Mojego trzeciego marzenia tutaj nie napiszę i czwartego też nie. Hmm... rozwinę posta, jak spełni się moje pierwsze marzenie.
Dom:Slytherin Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 306 Ostrzeżeń: 3 Postów: 337 Data rejestracji: 05.09.08 Medale: Brak
Moim marzeniem jest wybawienie świata od osób nietolerancyjnych, nastolatków podejmujących desperackie próby bycia "kul i trendy", słitaśnych laleczek, szowinistycznych facetów, komercyjnego popu czyli wszelkiego robactwa które wylazło z puszki Pandory.
To wszystko bardzo piękne, nieprawdaż? Jakie są szanse na spełnienie - zerowe.
Mam też kilka bardziej osobistych marzeń, takich jak dostanie się na studia w wymarzonym kierunku, dobra praca.......Ich spełnienie zależy głównie od mojej silnej woli.
Natomiast moje marzenia spełnione, zachowam dla siebie C :
Edytowane przez Negative dnia 02-02-2009 17:37
Dom:Gryffindor Ranga: Mugol Punktów: 4 Ostrzeżeń: 0 Postów: 3 Data rejestracji: 22.01.09 Medale: Brak
A ja chciałabym zwiedzić cały świat, bo kocham podróże. Czy może sie spełnić? - Raczej mało prawdopodobne, ale w koncu to właśnie marzenie. A po drugie - pracować w lotnictwie... I to jest już bardziej prawdopodobne.
Siedzę w tym temacie i dumam, co w nim napisać. Bo tak w zasadzie to mało mam marzeń, które mogłabym przedstawić na forum. Wiele mam takich swoich, bardzo osobistych, o których i najbliżsi nie mają pojęcia...
No ale...
Na chwilę obecną moim największym marzeniem jest, coby mi się w końcu umowa na Internet skończyła i cobym dostała taki, co nie psuje się co chwila, gdyż obecnie (pff... to obecnie trwa już od wakacji) popsuł się do imentu i żaden komunikator mi nie działa, przez co straciłam kontakt z wieloma osobami. Wychodzi tu też od razu drugie marzenie - odzyskać ten kontakt.
Kolejne, trochę dalsze, to zdać dobrze tekst gimnazjalny i dostać się do Technikum Hotelarskiego w Zakopanem. Najlepiej z moją najlepszą koleżanką, ale patrząc na jej wyniki w nauce, to niestety, jest to raczej marzenie ściętej głowy. Choć kto wie. Cuda podobno się zdarzają. ;d
Trzecie - polubić ludzi. Jednak biorąc pod uwagę, że nic w tym kierunku nie robię, równie dobrze mogę przestać marzyć. ;d
A reszty nie wyjawię. Bo nie.
Edytowane przez Fantazja dnia 02-02-2009 19:05
Dom:Ravenclaw Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2702 Ostrzeżeń: 0 Postów: 298 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Marzenia?
Boże, ja mam marzeń wiele i myślę, że większości nie chciałabym tu ujawniać.
A takie najbardziej oczywiste to w końcu się wyspać, zdać dobrze maturę, dostać się na studia, żeby Aga i Karolina poszły do Krakowa na studia. I tyle Wam wystarczy.
Resztę marzeń zachowam.
kto je tutaj siał dziewczyno.
Dom:Slytherin Ranga: Prefekt Naczelny Punktów: 741 Ostrzeżeń: 3 Postów: 416 Data rejestracji: 09.01.09 Medale: Brak
Takie, które nigdy się nie wydarzą to:
- chce być wampirem
- chce by świat HP istniał
- chce mieć chłopaka swoich marzeń
- chce się aby Felton był moim znajomym
A z takich bardziej możliwych
- chce być bogata
- chce mieć wszystkie figurki,płyty,książki itp... Związane z HP i całą sagą Zmierzchu
- Chce... Nie wiem ... Być szczupła
To chyba tyle Mam jeszcze takie skryte marzenia, no ale jak moje przyjaciółki o nich nie wiedzą, to wam też nie zdradze
Żeby coś się w końcu zmieniło w tym moim jakże nudnym życiu.
A tak poza tym to chciała bym żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce uczyć.
A i zdać dobrze testy, i dostać się do wymarzonego liceum.
No z tego mojego jednego marzenia zrobiły się cztery.
* Chcę ważyć 40 kg (a jestem dość niska - 156cm),
* Pragnę, by nie było głodujących dzieci, samobójstw, morderstw, przemocy w rodzinie itp.
Spełnione? Hm, to moja słodka tajemnica
"Trzeba się śmiać nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu."
"Odwaga to panowanie nad strachem, a nie brak strachu."
Pozdrawiam drogi Gościu najserdeczniej jak potrafię! ;p Teraz mnie widzisz, drogi Gościu? Nie? To szkoda ;p.
Dom:Gryffindor Ranga: Młody Czarodziej Punktów: 772 Ostrzeżeń: 0 Postów: 252 Data rejestracji: 07.01.09 Medale: Brak
Oj dużo by wymieniać....np. patent żeglarski, ale to już mam za sobą na dzień dzisiejszy to hmmm....może nauka jazdy konnej albo gry w szachy ;p
¤Lilly Luna Potter¤
Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 383 Ostrzeżeń: 0 Postów: 104 Data rejestracji: 31.08.08 Medale: Brak
Och, taaak, uwielbiam marzyć! Hm, dużo tego, ale to te naj
1. Baaardzo bym chciała latać. Tak po prostu. Jak ptak. Ach...
2. Spotkać i porozmawiać z... Ok, to osobiste marzenie. :>
3. Nauczyć się jeździć konno! Kocham konie, ale mama twierdzi, iż to niebezpieczny sport... Cóż, każdy jest mało bezpieczny. -.-
4. Hmmm, nie wiem... Zostać pisarką, mieszkać na totalnym odludziu, ale jakieś 20 km od Poznania i podglądać przyrodę... ;>
Noo, i tym podobne. No i peace on the world oczywiście.
1. Umieć latać (może być na miotle)
2. Być sławną pisarką
3. Mieszkać w Nowym Jorku w willi z basenem
4. Mieć kogoś... jak by to napisać... "szczególnego" za męża <private>
5. Mieć darmowe minuty do wszystkich sieci i na stacjonarne
6. Obejrzeć wszystkie horrory i romanse
Oprócz tej listy mam jeszcze listę surrealistycznych marzeń <priv>
Dom:Slytherin Ranga: Mistrz Eliksirów Punktów: 2914 Ostrzeżeń: 0 Postów: 439 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Mam kilka marzeń.
Zdać maturę, dostać się na studia, potem do dobrej pracy, może nawet założyć własną firmę, wyjść za mąż, mieć dwójkę/trójkę dzieci, psa, duży dom i konto w banku z sześciocyfrową kwotą. Podróżować, poznawać nowych ludzi, nigdy się nie nudzić.
Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Dyrektora Punktów: 3817 Ostrzeżeń: 1 Postów: 442 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Hmmm
moje marzenia...
To zaczne od takiego jednego wielkiego marzenia małego dziecka
W końcu kto z nas nie chciał mieć pieska albo kotka? Pamiętam, że naprwde marzyłam o swoim czworonożnym przyjecielu A teraz jest Dobra to jest to spełnione
A teraz marzenia niespełnione
*po pierwsze chciałabym dużo podróżować. Strasznie mnie fascynują odległe kraje
*robić w przyszłości filmy Moja największa pasja to filmy i właśnie marze o tym by z nimi związać swoją przyszłość. Tworzyć coś co w realnym świecie nie ma prawa istnieć (można podać za przykład filmy o HP )
*spotkać Johnny'ego Depp'a
taki surrelaizm
To ostatnie może niekoniecznie się spełnić, ale pomarzyć zawsze można
Dobra najważniejsze są
Edytowane przez Lady_Van_Tassel dnia 04-02-2009 10:41
Dom:Hufflepuff Ranga: Dziedzic Hufflepuff Punktów: 6020 Ostrzeżeń: 0 Postów: 635 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Nigdy jakoś nie miałam takich marzeń, których nie mogłabym spełnić. Jestem raczej osobą twardo stąpającą po ziemi, która rzadko kiedy buja w obłokach i jakoś rzadko się zdarzało, ażebym myślała o czymś, co praktycznie nigdy nie nastąpi. Moje marzenia w takim razie to bardziej cele aniżeli marzenia.
Przede wszystkim, teraz postawiłam sobie za najważniejsze dobre zdanie egzaminu na koniec III gimnazjum i dostanie się do wymarzonego liceum. I wiem, że jeżeli się do tego przyłożę, będę miała o wiele większe szanse na spełnienie tego.
Drugie, o czym już pisałam w postanowieniach noworocznych, to zapisać się do szkoły językowej, gdzie będę mogła uczyć się francuskiego. Poza tym, biegła znajomość angielskiego, bo wiem, że to też jest podstawa, jeśli chce się coś osiągnąć.
I kupić drugiego psa, najlepiej tej samej rasy, co ten, którego już mam. ^^, W każdym bądź razie będę musiała naprawdę przyłożyć się do tego, żeby namówić rodziców. Nie dość, że ja będę usatysfakcjonowana, to i jeszcze Russell będzie miał towarzystwo. ;]
Nie będę pisała jednak o innych planach i moich założeniach - marzeniach, bo jeżeli o to chodzi, jestem dość przesądną osobą. Rzadko kiedy mówię o swoich marzeniach komukolwiek, bo czuję, że jak powiem, to się nie spełnią. Wiem, możecie powiedzieć, że to dziecinne i infantylne, ale ja i tak wolę zachować je dla siebie. ;p
Marzę o tym bym zmądrzała choć trochę, nie traciła zapału do rzeczy, które uwielbiam i nie robiła rzeczy, których potem żałuję. Do tego chciałabym się nie poddawać i przeczytać masę książek , które postanowiłam sobie przeczytać, a tego nie robię bo cośtam... ^.^
Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Dyrektora Punktów: 3769 Ostrzeżeń: 0 Postów: 229 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
A jak wam powiem i się nie spełnią?
Te spełnione
Zdecydowanie nauczenie się jeździć na desce i wydoroślenie - ale nie aż tak bardzo.
i te nie spełnione??
Póki co to czekam na Francuza, który ma do mnie przyjechać w wakacje (taaa...). A moje marzenie związane z nim? Po prostu go zobaczyć.
Z takich ważniejszych to by było na tyle. Mam wiele surrealistycznych marzeń ale może nie będę ich tu ujawniać...
Mam niektóre tak osobiste marzenia, które nie są nie wiadomo jak wielkie ale znaczą dla mnie wiele. Mogę wymienić kilka moich "poprawnych"^^ marzeń:
-Chciałabym pojechać do Indii, Chin, Brazylii, Australii, Hiszpanii i w wiele innych miejsc
-Mieć możliwość pozbycia się brata przynajmniej na jeden cały dzień, przynajmniej raz w tygodniu ^^
-Zdać wszystkie możliwe egzaminy jakie przyjdzie mi pisać w liceum
-Znaleźć tą prawdziwą połówkę ^^
Jest jeszcze wiele innych marzeń, które trzymam w sobie, wątpię, że się spełnią bo są albo zbyt pokręcone albo po prostu za dużo od losu wymagają ale jednak i tak w nie wierzę.