· Epoka lodowcowa |
!Claire Lethal
|
Dodany dnia 07-09-2008 16:46
|
VIP
Dom: Hufflepuff
Ranga: Mistrz Zielarstwa
Punktów: 2821
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak
|
Epoka lodowcowa
Wielka migracja zwierząt 20000 lat w stosunku do naszej współczesności. Jak się okazuje można się sprzeciwiać ogólnym trendom migracyjnym (tak jest w przypadku mamuta Manfreda - alias "Maniuś" albo np. można się spóźnić (leniwiec - lub łasica- Sid). Tak poznaje się para zwierzaczków, która podczas swojej wędrówki ratuje ludzkie dziecko i postanawia się nim zaopiekować. Po jakimś czasie dołącza do nich tygrys szablozęby Diego, który próbuje im odebrać dziecko. Tak rozpoczyna się fantastyczna podróż tej trójki, która zaczyna się ze sobą powoli zaprzyjaźniać. Podróż przypada na okres zlodowacenia lądów, a to jest dla nich dodatkową motywacją do pośpiechu i do wspólnego "radzenia" sobie z problemami... Ale to dopiero początek...
Epoka lodowcowa 2
Epoka lodowcowa dobiega końca. Gruba pokrywa lodowa topnieje, zagrażając zwierzętom, które mieszkają w dolinie. Sęp daje im wskazówkę: jeśli nie chcą utonąć w wodzie ze stopniałego lodowca, muszą udać się na drugą stronę doliny, gdzie czeka na nich ratunek - łódź, do której zmieszczą się wszystkie.
Chcąc nie chcąc zwierzaki wyruszają na pielgrzymkę. Wśród nich są znani z pierwszej części filmu mamut Maniek, leniwiec Sid i tygrys szablozębny Diego. Tylko szalony Wiewiór zostaje, za wszelką cenę chcąc "upolować" orzeszka. W filmie nie zabraknie nowych bohaterów. Wśród nich na pierwszy plan wysuwa się mamucica Ela i wyjątkowo dokuczliwe oposy: Zdzich i Edek.
Latem 2009 roku planowana jest premiera filmu "Epoka lodowcowa 3".
Co sądzicie o filmie?
Który z bohaterów najbardziej przypadł Wam do gustu? Zapraszam do dyskusji. ;>
|
|
|
~al_iraqia
|
Dodany dnia 07-09-2008 16:50
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 376
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie zdecydowanie najlepsza była 2 część! No oczywiście pierwsza też była super. Na trzecią zapewne pójdę do kina, ale boję się, że będzie totalną klapą, jak było np w przypadku Shreka.
|
|
~Lady_Van_Tassel
|
Dodany dnia 07-09-2008 18:49
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3817
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Epokę lodowcową uwielbiam. Te ich teksty, bohaterowie są super no i akcja też. Obie części były super. Nie mogę się doczekać trzeciej. Na_pewno pójdę do kina
Edytowane przez Ariana dnia 10-10-2008 15:39 |
|
|
|
~Tanya
|
Dodany dnia 07-09-2008 18:51
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5038
Medale:
Brak
|
To akurat lubię ^^ Bardziej podobała mi się częsć pierwsza. Druga to już taka... Dziwna była
Ale ogólnie to jest fajnie
|
~Ann
|
Dodany dnia 07-09-2008 18:59
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Auror
Punktów: 2313
Medale:
|
Najbardziej podobała mi się pierwsza chociaż druga też była niczego sobie a na trzecią wybieram się do kina. Najbardziej podobały mi się dialogo oczywiście
|
|
~Temeraire
|
Dodany dnia 08-09-2008 00:38
|
Użytkownik
Ranga: Auror
Punktów: 2497
Medale:
Brak
|
Świetna, śmieszna bajka, przeznaczona nie tylko dla dzieci. Wiele powalających tekstów, świetny dubbing i ciekawa fabuła tworzą wspaniałą rozrywkę dla każdego, kto lubi się pośmiać.
A tak poza tym - pierwsza część rulez! Tak jak zresztą zdecydowana większość pierwszych części... Śmieszniejsza i ciekawsza od drugiej, która co prawda też była dobra, ale nie powalająca.
No i oczywiście mam swoją ulubioną postać. a właściwie - zwierzaczka. Któż to taki?
Nasz kochany leniwiec - Sid!
|
|
~Fleur17
|
Dodany dnia 08-09-2008 01:27
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1587
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak
|
Najbardziej podobała mi się druga część, ponieważ występuje tam postać Eli, która uważa, że jest oposem. ;d
Edytowane przez Ariana dnia 10-10-2008 15:40 |
|
|
|
!Dominika
|
Dodany dnia 10-09-2008 22:18
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2702
Medale:
Brak
|
Sid z dubbingiem Cezarego Pazury jest najlepszy ;]
Epoka Lodowcowa mi się bardzo podobała, pierwszą część oglądałam już n razy i za każdym się śmiałam tak, jakbym oglądała pierwszy raz. Dwójka też jest dobra, ale nie aż tak jak jedynka.
I co muszę pochwalić to polski dubbing, bo w takich bajkach jest on znakomity.
kto je tutaj siał dziewczyno.
|
|
|
|
~Yennefer
|
Dodany dnia 14-09-2008 16:51
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1801
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak
|
Bardzo fajny film. Mój ulubiony bohater to oczywiście leniwiec Sid. Lubię też wiewiórę. Nawet nie wiedziałam, że ma być Epoka Lodowcowa 3
|
~Shemya
|
Dodany dnia 15-09-2008 18:15
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1628
Data rejestracji: 14.09.08
Medale:
Brak
|
Jeden z najlepszych bajek tego typu! Oczywiście nic nie przebije Shreka, ale bajka bardzo mi się podoba, ale pierwsza część. Od drugiej jak dla mnie już zalatuje komercją, niestety. Ulubiona postać to oczywiście Sid, wnosi najwięcej humoru do filmu
Edytowane przez Shemya dnia 12-11-2008 21:48 |
|
|
|
~Dziewczynka
|
Dodany dnia 21-09-2008 15:00
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 157
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak
|
To naprawdę świetny film na poprawę humoru. Zabawne teksty i dobrze dobrane głosy. Nie jestem w stanie określić która część mi się bardziej spodobała^^ |
|
|
|
~Irreplaceable_
|
Dodany dnia 27-09-2008 20:36
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2090
Medale:
|
Jak jak kocham bohaterów i ich teksty ;D Szczególnie Sida ze sceną, o ile dobrze pamiętam, jak inni z jego pokolenia robili to samo co on
Bardzo to lubię, dlatego odpowiedź żadna kompletnie by tu nie pasowała. Postawiłam na druga. To moja ulubiona część Oglądałam ją chyba z 10 razy i jak widać, nie znudziła mi się ;D |
|
|
|
~nymph
|
Dodany dnia 27-09-2008 21:29
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1070
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
film całkiem niezły ale i tak najlepsza jest pierwsza część , zawsze z takimi filmami jest że pierwsza najlepsza bo to coś nowego itp a np w drugiej już wiadome że ci sami bohaterowie tylko troszkę inna historia |
|
|
|
~DominiKa812
|
Dodany dnia 12-11-2008 21:30
|
Zbanowany
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 286
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 07.09.08
Medale:
Brak
|
Fajna Bajka Można sie na niej usmiać, a lepsza dla mnie nie wiem która była część bo szczerze mówiąc dawno nie oglądałam .. mam nadzieje, że 3 nie skwaszą ;/ |
|
|
|
~Ain Eingarp
|
Dodany dnia 13-11-2008 20:27
|
Użytkownik
Ranga: Animag Lew
Punktów: 547
Data rejestracji: 10.11.08
Medale:
Brak
|
Epoka lodowcowa 2
to według mnie bardzo fajna bajka, nie widziałam na płycie żadnej innej ekstra fajnej bajki!!
Ta bajka jest pierwsza na mojej liście wszystkich bajek na płycie.
Pierwsza część była taka ok, ale druga była normalnie super!!!!!!
Ain Eingarp [/alt]
Edytowane przez Ariana dnia 13-11-2008 22:10 |
|
|
|
~Cee
|
Dodany dnia 13-11-2008 21:32
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6020
Medale:
Brak
|
A ja Was zakoczę, o! O ile pierwsza część mi się podobała, tym druga praktycznie nie podobała mi się w ogóle. Owszem, były w miarę śmieszne momenty, ale to tylko kilka.
Przede wszystkim pomysł na pierwszą część mi się podoba. Trzy zwierzęta, każde z innego gatunku, tworzą takie jakby stado i odprowadzają niemowlaka na przesmyk. Pełna humoru, świetnego dubbingu rozrywka dla każdego widza. Mnie się całkowicie podobała i przypomniało mi się teraz, jak w pewnym wieku miałam manię wręcz na oglądanie Epoki lodowcowej.
Na drugiej części byłam w kinie z klasą. Spodziewałam się po twórcach czegoś naprawdę oryginalnego, ale wyszłam z sali kinowej z zawiedzioną miną. Zero pomysłowości. Jedyne, co było śmieszne, to tekst Eli o becikowych i jeszcze zachowanie jej "braci". |
|
|
|
~Fiore
|
Dodany dnia 13-11-2008 22:21
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1185
Medale:
Brak
|
Sid z dubbingiem Cezarego Pazury jest najlepszy ;]
Pazura jest boski w roli Sida. ^^
Pierwszą cześć oglądałam kilka razy. Nie zaskoczę nikogo jak napiszę, że bardzo mi sie podobała. Drugą cześć tez oglądałam, ale nie wiem jak to się stało, ale pamiętam z niej za dużo (w zasadzie tylko urywki i końcową scenę).
Najbardziej lubię Diego. Bo nie był na początku zbyt pozytywnym bohaterem. A ja lubię czarne charaktery. No, ale potem sie zrehabilitował. :> |
|
|
|
|
Dodany dnia 14-11-2008 11:06
|
Gość
Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak
|
Bardzo lubię obie części . Naprawdę mi się podobają. Co prawda widziałem je po 2 lub 3 razy i za dużo też nie pamiętam, ale wiem że mi się podobały . Sid ruuuleeeezzzz .
Edytowane przez dnia 14-11-2008 11:09 |
|
|
|
~antybratek
|
Dodany dnia 14-11-2008 12:32
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 699
Medale:
Brak
|
Oglądałam tylko pierwszą część kilka razy. Nawet mi się podoba ten film, ale szczególnie go nie lubię. Pomysł bardzo mi się podoba, niektóre momenty były śmieszne, ale przytłacza mnie ta grafika. Jest prawie nie do wytrzymania.
"Mischief managed."
|
|
|
|
~Fernando
|
Dodany dnia 17-07-2009 15:23
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2047
Data rejestracji: 02.04.09
Medale:
Brak
|
Jedna z najfajniejszych bajek, jaką miałem przyjemność oglądać. Mam płytę z pierwszą częścią, nie tak dawno ponownie ją sobie przypomniałem. Świetna, na maksa wciągająca i przezabawna. Najfajniejszy jest oczywiście Sid i jego powalające teksty, choć w drugiej części - na którą wybrałem się do kina - dochodzącą jeszcze Edek i Zdzisiek. Maniek ze swoją obojętnością też jest całkiem ciekawą postacią. I oczywiście wiewiórka, która wciąż szuka swojego żołędzia. Bardzo lubię te momenty w filmie. Jeden z najlepszych pomysłów twórców Ice Age. Parę dni temu wybrałem się na trzecią część, erę dinozaurów, i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że ta trójka - w przeciwieństwie do innych feralnych trójek - jest OK! Nadal śmieszy, nadal jest wciągająca. I oczywiście nowa dziewczyna wiewiórka, świetne urozmaicenie Chociaż sam pomysł z dinozaurami wydaje mi się trochę naciągany, film jest całkiem fajny. Ja wybrałem się na wersję 3D, co jeszcze bardziej dodało mu uroku. |
|
|