· Siatkówka |
Hogsmeade_pl
|
Dodany dnia 24-08-2008 00:50
|
Super Administrator
Dom: Bezdomny
Ranga: Charłak
Punktów: 9
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 31.07.08
Medale:
Brak
|
Co sądzicie na temat tego sportu? Uprawiacie go? Chodzicie na mecze i kibicujecie naszym? |
|
|
|
~Cally
|
Dodany dnia 26-08-2008 00:32
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Prefekt Slytherinu
Punktów: 440
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Kocham i wielbię ten sport, bez siaty żyć bym nie mogła. Kibicować? Owszem robie to ale zdecydowanie wole grać, dotychczas nie byłam w szkolnej reprezentacji czy czymś podobnym, ale teraz nowa szkoła i spróbuję. Bo jak tu żyć jeżeli bez tego nie umiem ?
"Przez wszystkie te tysiąclecia ludziom nie udało się rozgryźć zagadki, jaką jest miłość. Na ile jest sprawą ciała, a na ile umysłu? Dlaczego związki doskonałe się rozpadają, a te pozornie niemożliwe trwają w najlepsze? Ludzie nie znaleźli odpowiedzi na te pytania i ja też ich nie znam. Miłość po prostu jest albo jej nie ma (...)"
|
|
|
|
~Ari
|
Dodany dnia 26-08-2008 11:45
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 489
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Grać grałam ale amatorsko. Ogólnie nie oglądam sportu od czasu do czasu siatkówkę. |
|
|
|
~Madziam
|
Dodany dnia 26-08-2008 11:48
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 270
Medale:
Brak
|
Uwielbiam grać w siatkówkę
To samo z kibicowaniem ;D |
|
|
|
!Ariana
|
Dodany dnia 26-08-2008 17:03
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2809
Data rejestracji: 09.08.08
Medale:
Brak
|
Kocham, uwielbiam, ale tylko biernie. Od wielu lat mogłabym policzyć na palcach obu rąk ile meczów naszej reprezentacji nie oglądałam (kilka z MŚ 2006 bo były rozgrywane rano, gdy byłam w szkole i z LŚ 2008 bo byłam na wakacjach). Ostatni rok akurat był taki sobie jeżeli chodzi o rozgrywki naszych reprezentacji, ale ja oglądałam i kibicowałam mimo wszystko. Nienawidzę takich żałosnych kibiców, którzy cieszą się po wygranych a narzekają po porażkach. Przykładem może być zachowanie niektórych po ostatniej porażce męskiej reprezentacji z Włochami, kiedy to w przegranym 2 meczu odpadli z IO. Ogólnie rzecz biorąc bardzo przeżywam mecze siatkówki, potrafię skakać z radości, ale też nie raz zdarzało mi się płakać. Takie moje zboczenie. I ciągle nie mogę odżałować naszych, niestety, nieżyjących już siatkarzy - Arka Gołasia i Agaty Mróz. |
|
|
|
~LeMoNAdE
|
Dodany dnia 26-08-2008 17:18
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 55
Medale:
Brak
|
Siatkówka jest świetna !, gram osobiście w zespole juniorów, i bardzo się nią interesuję, lecz nasi siatkarze oraz siatkarki, nie pokazali tego na IO w Pekinie .. ^_^
|
|
|
~Lady James
|
Dodany dnia 26-08-2008 17:19
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3783
Medale:
Brak
|
bardzo lubie oglądać mecze siatkówki, zwłaszcza meżczyzn ale sama nie za bardzo lubię w to grać, boję sie piłki |
|
|
|
~Jimmy James
|
Dodany dnia 26-08-2008 18:17
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 122
Medale:
Brak
|
Siatkówke, nie trenuje, bo mój braciszek trenuje, więc ja wypadam, nie możemy mieć wspólnych zajęć Ale chętnie gram na WF-ie, oraz kibicuje naszym, hehe ale ludzikom z mojego miastowego klubu : ) Ale Polakom na Olimpiadzie cały czas kibicowałem, no to oni przegrali, zawsze tak jest jak ja im akurat kibicuje, no ale cóż... Patriotą jestem więc nie ma co i trzymam mocno kciuczki, aż do złamania ich : )
|
|
~Irreplaceable_
|
Dodany dnia 27-08-2008 22:04
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2090
Medale:
|
No jasne! Na mecze nie tylko w moim WwY ale i czasem na te w Warszawie czasem jeżdżę ;p Lubię ten sport, a właściwie to kocham ^^. Kibicuję przede wszystkim naszym chłopakom z drużyny polskiej ale i Amerykanom, czy tez Brazylijczykom. To dobre zespoły |
|
|
|
!Claire Lethal
|
Dodany dnia 27-08-2008 22:05
|
VIP
Ranga: Mistrz Zielarstwa
Punktów: 2821
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak
|
Siatkówka. Joanna w klasach 1-6 zbierała 2 za zagrywki oraz przyjęcie na lekcjach WF-u. Mimo to uparcie oglądała mecze siatkówki w telewizji.
I nadeszło gimnazjum. Przełom. Joanna zgarnia 6 za serwy i przyjęcie. Ot tak, nagle. Jakby uwierzyła w siebie.
I cały czas ogląda mecze siatkówki. Z pasją, emocjami wypisanymi na twarzy. Płakałam chyba ze dwa razy. Raz na IO w Pekinie, gdy przegraliśmy z Włochami. Czasem drę się na całe gardło, czasem siedzę przybita, a czasem krzyczę ' blok, pacanie, blok! Jezuu!'.
Siatkówka to mój ulubiony sport obok hokeja. Bo ta gra ma w sobie to coś.
Oczywiście wolę siatkówkę mężczyzn. Ulubiony siatkarz? Kadziewicz. ;>
|
|
|
~al_iraqia
|
Dodany dnia 27-08-2008 22:40
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 376
Medale:
Brak
|
Uwielbiam siatkówkę! To zdecydowanie najlepszy sport ;D jak tylko mogę, to trenuję, oglądam naszych, kibicuję i gram!
|
|
!Dominika
|
Dodany dnia 27-08-2008 23:05
|
VIP
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2702
Medale:
Brak
|
Siatkówka to moje życie, uwielbiam oglądać, jak się da to nawet w szkole Jestem wiernym, prawdziwym kibicem, nie klnę na zawodników po przegranym meczu, tylko się razem z nimi załamuję, albo po wygranym skaczę z radości. Po przegranej z Włochami na IO chodziłam przybita przez długi czas. Ale ja w nich wierzę i wiem, że kiedyś w końcu złoto będzie nasze!
kto je tutaj siał dziewczyno.
|
|
|
|
~Temeraire
|
Dodany dnia 31-08-2008 00:36
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Auror
Punktów: 2497
Medale:
Brak
|
A ja mówię zdecydowane "nie" siatkówce, choć tylko jeśli to ja mam w nią grać. Nie znoszę tego, głównie dlatego, że robimy to na prawie każdej lekcji WF. Ileż można ? Nieważne, ile bym ćwiczyła - siatkówka zawsze była i będzie moją pietą Achillesa.
A oglądanie siatkówki w czyimś wykonaniu to już zupełnie inna sprawa... O ile mogę, chodzę na wszystkie mecze reprezentacji szkoły. Z zapałem kibicuję także reprezentacji Polski, a szczególnie drużynie męskiej.
Podsumowując - oglądać lubię, ale grać - nie znoszę.
|
|
~Cee
|
Dodany dnia 31-08-2008 19:21
|
Użytkownik
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6020
Medale:
Brak
|
Niestety w szkole nie mamy wiele okazji do pogrania w siatkówkę - zazwyczaj siatkę rozstawiają tylko w połowie roku szkolnego, nad czym zwyczajnie ubolewam.
Ale jest to jedyny sport, jedyna gra zespołowa, którą wręcz kocham. Nie chwaląc się, jestem z tego dość dobra i nie unikam piłki, jak niektóre damulki z mojej klasy. Po prostu przy tym sporcie mogę odreagować i załapać jakąś dobrą ocenę.
Co do kibicowania naszym, nie jestem zapaloną fanką, ale gdy rozgrywane są ważne mecze, oczywiście, że oglądam... <:
Edytowane przez Cee dnia 03-11-2008 20:55 |
|
|
|
~Lady_Van_Tassel
|
Dodany dnia 31-08-2008 19:48
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3817
Medale:
Brak
|
Siatkówka to świetny sport Ja należę do tych co wolą oglądac. Przyznam się szczerze, że w siatę nie gram dobrze. W moim mieście jest znany klub SKRA. Byc może własnie dlatego polubiłam tą gre i teraz uwielbiam kibicowac naszym i ukochanej SKRZE (napewno wszyscy, którzy interesują się siatką znają ten klub, uważany za najlepszy w Polsce). Niestety choc w hali przy mojej szkole odbywają się mecze i czasem mamy darmowe bilety nie byłam jeszcze na meczu. Jak na razie tylko przed TV kibicuję ale już planuję oglądac na żywo (właśnie czekam na mecze). Ja jeszcze nie jestem prawdziwym maniakiem tak jak moja siostra Ona o siatce i zawodnikach wie naprawde dużo ;D Jeżeli chodzi o zawodników ulubionych to :Mariusz Wlazły, i Pliński z mojej kochanej SKRY , a także francuz Staphane Antiga (też ze SKRY) i jeszcze Łukasz Kadziewicz. |
|
|
|
~Fiore
|
Dodany dnia 02-09-2008 17:25
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1185
Medale:
Brak
|
Siatkówka to moja ulubiona gra zespołowa, jeśli chodzi o to w co osobiście lubię grać, bo jednak wolę oglądać piłkę nożną (zależy oczywiście kto gra).
Ważniejsze mecze naszej reprezentacji staram się oglądać, jeśli nie zapomnę i nie są transmitowane w godzinach rannych. Chętnie poszłabym na mecz, bo często w moim mieście gości Liga Światowa, ale bilety są cholernie drogie. |
|
|
|
~Victoria
|
Dodany dnia 02-09-2008 17:54
|
Użytkownik
Ranga: Charłak
Punktów: 14
Medale:
Brak
|
Uwielbiam siatkówkę. I raczej wolę grać, niż oglądać. Jestem w szkolnej drużynie i osiągamy sukcesy. Nie chwaląc się oczywiście, w ubiegłym roku szkolnym zdobyliśmy np.v'ce Mistrzostwo Rejonu, trzech punktów nam zabrakło. Siatkówka, to naprawdę fajny sport, a do tego może integrować. Jest to świetny sposób na spędzenie czasu, a w dodatku można parę kilo zgubić Wymaga dobrze umięśnionych rąk, a że ćwiczę siatkę i tańczę, to jak chcę przywalić jakiemuś natrętowi to ucieka
Same plusy
Ale oglądanie też jest całkiem fajne. Ja osobiścię wolę oglądać grę kobiet, ale faceci też ujdą w tłoku ) |
|
|
|
~Ann
|
Dodany dnia 02-09-2008 19:03
|
Użytkownik
Ranga: Auror
Punktów: 2313
Medale:
|
Uwielbiam siatkówkę dlatego chodzę do klasy spotrowej o profilu siatkówka. Stwierdzam, że bez siatki to już nie umiem żyć ale na szczęście codziennie na w-f gramy w siatkę.
|
|
~Lilyanne
|
Dodany dnia 02-09-2008 19:09
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2043
Medale:
Brak
|
Nawet ją lubię, nie powiem, ale tylko grać. Jak mam oglądać jakieś mecze w telewizji to palpitacji dostaje... grrr... |
|
|
|
~Lady Carrington
|
Dodany dnia 02-09-2008 19:12
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 482
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Mój ulubiony sport ;D w podstawówce chodziłam do klasy siatkarskiej ;] na szczęście w liceum będzie drużyna i treningi ;] Czasami z koleżankami jeździmy na mecze do Katowic |
|
|