Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~HariPotaPragneCie F 14-06-2025 23:16

Czarodziej
^N F 09-05-2025 23:32

Nie wiem, wysłałam, chyba
`RazorBMW F 09-05-2025 23:30

a sie naumialem, za to mozesz se dodac bo nick ten sam jakby cos. prywatne wiadomosci -> dodaj znajomego
^N F 09-05-2025 23:29

Nie skończą, bo money, money, money. Ja discorda używam, ale to dalej dla mnie czarna magia, jak mi kolega z pracy wysłał wiadomość, to nie umiałam jej odczytać xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:27

e, pan boomer sie nauczyl discorda obslugiwac, szokujace O_o
`RazorBMW F 09-05-2025 23:27

Niech to skoncza kiedys bo tego za duzo, naprawde. Wiecznie nie mozna tego wszystkiego robic.
^N F 09-05-2025 23:26

A ja w niedzielę idę na Thunderbolts, bo ponoć spoczko
`RazorBMW F 09-05-2025 23:18

Masz tu NIERa na noc, jak chcesz wiecej to wiesz gdzie pisac iksde https://www.youtu.
..qlxaFkUxgg
`RazorBMW F 09-05-2025 23:16

Nowy Papaj nie ma chwilowo potencjalu do memow, eh, nie to co 2137
`RazorBMW F 09-05-2025 23:15

Marwel podobnie. Nawalili produkcji? To powodzenia w znalezieniu czasu by to ogladac wszystko bo przeciez 23343434234 produkcji
^N F 09-05-2025 23:11

A idź Ty xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:10

star warsy fuj ale jako marka teraz iksde A bylem fanem lol
^N F 09-05-2025 23:10

No to mi się nie spodoba. Aktualnie ogrywam Jedi:Survivor
`RazorBMW F 09-05-2025 23:09

A tam, ludzie nie lubia tur a nagle Claire im sie spodobalo haha. xD
^N F 09-05-2025 23:08

Dobra tam, wiem, ale tury były szybko, że się ich nie widziało, jak się mrugało xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:07

BG zawsze bylo turowe, co tym, w starych mialas tury tylko niewidzialne. W Claire masz i tak... gre prawie rytmiczna w trakcie walki IKSDE
^N F 09-05-2025 23:07

Jak system walki turowy to żegnam. BG3 mi tak kuźwa zniszczyli, że no nie przeskocze tego systemu walki. A z Ciebie to francuz się zrobił Rozbawiony
`RazorBMW F 09-05-2025 23:06

Claire Obscure ex_pedition 33? Generalnie mozesz nie lubic systemu walki ale TEN ARTYZM. TE KOLORY. BELLE EPOQUE!
^N F 09-05-2025 23:06

O, na jakich? Ja na Balatro zawsze rycze, jak przegrywam :C xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:04

poryczalem sie na DWOCH grach w tym roku. Trzydziestoparolat
ek Fantastyczny wynik. Chcialbym umiec spiewac po francusku : (

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 76,999
» Zbanowanych: 1,628
» Gości online: 788
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Cho Chang
~Everain F
#61 Drukuj posta
Dodany dnia 18-09-2009 17:56
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 348
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 19.08.09
Medale:
Brak

Z jednej strony staram się ją zrozumieć, bo w końcu zmarł ktoś kogo bardzo kochała, a jednak Cho bardzo mnie irytuje. Zachowuje się jak... No, w każdym bądź razie ciągle tylko pokazuje całemu swiatu jaka jest biedna, pokrzywdzona i w ogóle. Ta dziewczyna wydaje się być pusta jak... pustak (wiem, że wybitne porównanie). Szkoda, że Harry na taką babę trafił. Cho pasuje do Cedrika i TYLKO do niego.
From desolation and despair
And I feel
Like everything I saw
Is been swept away
Well I refuse to let you go

Muse - Map of problematique
Wyślij prywatną wiadomość
~Peepsyble F
#62 Drukuj posta
Dodany dnia 25-10-2009 21:00
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6158
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Wiele osób mówi, że to plastikowa lala. Ja tak nie uważam. Była ładna, musiała być inteligentna. To nie jej wina, że nie pasowała do Harry'ego, ani to, że nie przejrzała Marrietty.
A jeśli chodzi o jej "rozklejanie się"... Cho była spokojną, wrażliwą, cichą i delikatną dziewczyną. W dodatku jej chłopak, ktoś kogo kochała umarł. To może sprawić wielki emocjonalny cios, niektórzy nie mogą się pozbierać przez długi, długi czas, niektórzy doznają nieodwracalnego uszczerbku w psychice (nawet!). jeśli dodać to do jej wrażliwej duszy... Kto kiedyś przeżył śmierć kogoś bliskiego, znajomego czy choćby ukochanego psa, czy innego zwierzaka wie o co mi chodzi.
A to, że Cho czasami zachowywała się nie taktownie, to nie jej wina. Wystarczy spojrzeć na "wielkie takty" Rona...

Edytowane przez Peepsyble dnia 25-10-2009 21:00
~Waitin 4 arockalypse F
#63 Drukuj posta
Dodany dnia 05-11-2009 14:52
Zbanowany

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1035
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 06.02.09
Medale:
Brak

Ajlend napisał/a:
Ja nie lubię Cho Chang bo o wszystko płakała i robiła histerie. i na dodatek obraziła się na Harrego o Hermione bo miała chimery i fochy i w ogóle według mnie jest głupia tak jak London z nie ma to jak hotel. pozdrawiam

Dzień Dobry, nazywam się drogi Gościu
A dlaszego Czo miała chimery?

Cho była bardzo ładną dziewczyną, bez wątpienia. I raczej nie pasowała do Pottera. Rowling nie poświęciła się i nie opisała nam dokładnie jej charakteru. Była chimerzasta dlatego, że zmarł jej chłopak, i coś zgrzytało z Harrym. Nie oznacza to, że jest to jej stało cechą charakteru.
~Madwoman F
#64 Drukuj posta
Dodany dnia 04-12-2009 18:09
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 482
Data rejestracji: 26.11.09
Medale:
Brak

Ja myślę, że ona ma jakieś zaburzenia psychiczne. Tak ciągle płacze i wg. No rozumiem śmierć Cedrica to dla niej straszny cios, no ale po co brała się za Harry'ego jak jeszcze opłakiwała tamtego. To dla mnie niezrozumiałe. Ale co do postaci po prostu jej nie lubię.
^Lady Holmes F
#65 Drukuj posta
Dodany dnia 06-12-2009 11:05
Administrator

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 29123
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak

Nie lubię Cho Chang. Nawet mi było trochę jej żal, gdy umarł Cedrik (straciła bliską osobę). Ale w Zakonie to normalnie jej nie znosiłam. Niby straciła Cedrika, a już kilka miesięcy później zaczęła chodzić z Harrym. Jak ona z nim zerwała, to poleciała do Davisa. Jak dla mnie zbyt płaczliwa i histeryczna.
~Carmen F
#66 Drukuj posta
Dodany dnia 06-12-2009 11:17
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 61
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak

Też jej nie lubiłam. Rozumiem, ze straciła bliską osobę, ale zachowywała się w piątej części co najmniej dziwnie.
~Blitsien-lunka F
#67 Drukuj posta
Dodany dnia 06-12-2009 12:21
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -62
Data rejestracji: 28.11.09
Medale:
Brak

Moim zdaniem ona jest OK,ale nic w niej takiego ekstra,a wrecz jest mdła.Czytajac 7 częsci Harrego pottera było o niej tylko kilka wzmianek .Wspaniała czarownicą też nie była .
#68 Drukuj posta
Dodany dnia 09-02-2010 10:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 233
Data rejestracji: 23.03.09
Medale:
Brak

Na początku wydawała mi się normalną, przeciętną nastolatką. Jednak później nie miałam o niej zbyt dobrego zdania. Wiem, że było jej ciężko po śmierci Cedrica, ponieważ straciła kogoś bardzo jej bliskiego, ale to nie powód do rozklejania się przy wszystkich i użalania się nad sobą, tym bardziej przy Harrym. On rzeczywiście mógł się czuć w takiej sytuacji dość niezręcznie. A jeszcze jej zachowanie w kawiarni w Walentynki... pozostawia wiele do życzenia.

Wiele jest takich rzeczy,
które dawno byśmy wyrzucili.
Ale boimy się,
że ktoś mógłby je
później znaleźć.
~Selena_Weasley_ F
#69 Drukuj posta
Dodany dnia 15-02-2010 15:25
Użytkownik

Awatar

Punktów: -27
Data rejestracji: 01.02.10
Medale:
Brak

Ja to szczerze jej nie lubię...Po prostu mi się nie spodobała od pierwszej chwili...Może to się komuś nie podoba ale to jest moje zdanie
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
^N F
#70 Drukuj posta
Dodany dnia 16-02-2010 19:44
Administrator

Awatar

Dom: Hufflepuff
Punktów: -16005
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
Medal Medal Medal Medal Medal

Nie mam pojęcia co napisać o pannie Chang. Nie mogę powiedzieć, że jej nie cierpię lub nienawidzę, bo to nie prawda.
Więc ujmę to w ten sposób. Postać Cho, nie jest może ciekawa lub jakaś zjawiskowa, lecz dobrze, że pojawiła się w sadze. W końcu to dzięki niej i Potterowi w książce pojawiają się pierwsze perypetie miłosne, które szczerze mówiąc dodały takiego innego charakteru książce.
W piątej części Harry'ego, Chang może i często się rozklejała, była kapryśna, ale sądzę, że miała na to usprawiedliwienie, jakim była nagła utrata bliskiego, kłopoty w rodzinie.
~Casadriss F
#71 Drukuj posta
Dodany dnia 24-02-2010 14:27
Użytkownik

Awatar

Ranga: Goblin
Punktów: 26
Data rejestracji: 09.01.10
Medale:
Brak

Niecierpie Cho. Zły
Szczerze to dziwie się że jeszcze nie zatopiła Hogwartu tymi swoimi łazmi... Ja przesłodzonym laleczkom Barbie stanowczo mówie : NIE!
- Ale poza tobą?
Śmierć spojrzał na niego ze zdziwieniem.
- Słucham?
Sztorm nad nimi osiągnął szczyt. Jakaś mewa przeleciała obok nich, tyłem.
- Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE.

Jeśli nie wiesz jak coś określić mów: ciuch-ciuch - Kaatinkaa

Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE

Veritaserum to eliksir po którym człowiek szczerze odpowiada na wszystkie zadane mu pytania po polsku - to wódka...
www.lumos-mist.bloog.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Kalt F
#72 Drukuj posta
Dodany dnia 24-02-2010 14:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 167
Data rejestracji: 24.02.10
Medale:
Brak

W czwartym tomie nie miałam nic przeciwko niej. '' Ładna, miła '' - tak ją sobie wyobrażałam. W piątej części zaczęła mi działać na nerwy. Szczególnie ta awantura o Hermionę - przecież, jeżeli Harry tak jej się podobał, powinna wiedzieć, że przyjaźnią się od dawna. Według mnie nie powinna się o nic wściekać, bo przecież Harry powiedział, że może tam iść z nim. A co było ? Płacz i zgrzytanie zębów. Szczególnie zirytowało mnie jej zachowanie w siódmej części, w Pokoju Życzeń. Jakby nadal coś ich łączyło. Są tylko cztery słowa, które ją określają, już raz użyte w książce : '' głupol , mazgaj , śmieć , obsuw '' . ;> Jednak co do Marietty, muszę stanąć za Cho - czy to jej wina, że zaufała złej osobie?
Edytowane przez Kalt dnia 24-02-2010 15:01
~Garnet F
#73 Drukuj posta
Dodany dnia 24-02-2010 15:07
Zbanowany

Awatar

Punktów: 306
Data rejestracji: 17.02.10
Medale:
Brak

dla mnie w 4 tomie była spoko i w porządku....
ale w 5 Wrrr......Tam to ja za nią nie przepadam...
ogólnie to jest miła i w ogóle ale jest strasznie płakliwa i takie tam ....
Zabrzmi dźwięk fanfar, hymnów i wiwatów
Moja miłość nie ma dna, jak ocean...

W.Szekspir...
~maggie F
#74 Drukuj posta
Dodany dnia 25-02-2010 16:14
Użytkownik

Awatar

Punktów: 424
Data rejestracji: 23.02.10
Medale:
Brak

Jak dla mnie to od samego początku była beznadziejna nigdy jej nie lubiłam zawsze tylko była taka rozpłakana no z jednej strony rozumiem ją w 4 części, śmierć Cedrika... Ale i tak jakoś nie potrafię jej polubić.
~Pyflame F
#75 Drukuj posta
Dodany dnia 25-02-2010 17:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1995
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak

Raczej nie przepadam za Cho... To typowa "lalka Barbie", jest ładna, ale głupia nie wiem w jaki sposób trafiła do Ravenclaw'u;P) I do tego jest straszną histeryczka, ciągle beczy i beczy (rozumiem, ze śmierć Cedrica była dla niej wstrząsem, ale bez przesady)... Myśli, że jak jest ładna to jej wszystko wolno, ale jak się okazało Harry ma lepszy gust i wybrał GinnyUśmiech
http://ask.fm/roguee Wyślij prywatną wiadomość
~mrsRadcliffe F
#76 Drukuj posta
Dodany dnia 22-03-2010 16:08
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1306
Data rejestracji: 20.03.10
Medale:
Brak

Co racja, to racja. Bardzo szybko sie rozkleja, co jest u niej małym minusem, ale mimo wszystko ją lubię. Nie, nie uwielbiam, ale lubię. Mże gdyby zagrała większą rolę, to bym zwracała na nią większą uwagę, ale tak to, to wolę inne postacie.

"Ich obecność była jego odwagą, to ona sprawiała, że był w stanie robić krok za krokiem. "
~alice_in_wonderland F
#77 Drukuj posta
Dodany dnia 11-04-2010 10:51
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1102
Data rejestracji: 13.12.09
Medale:
Brak

Według mnie jest chyba najbardziej denerwującą osobistością w książkach HP. Dziewczyna miała problemy, ale to nie usprawiedliwia jej od tego że obcałowywała się z Potterem, robiła mu mętlik w głowie a potem bezczelnie uciekała. W ani jednej części nie wykazała się zdrowym rozsądkiem- robiła to, co kazały jej hormony. Niepotrzebnie stwarzała samej sobie problemy.
#78 Drukuj posta
Dodany dnia 26-04-2010 12:53
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1217
Data rejestracji: 29.03.10
Medale:
Brak

Na początku wydawała się fajna, ale w HP i ZF zmieniła się. Zrobiła sie taka delikatna i w ogóle. Nikt nie może normalnie z nią pogadać, bo ta od razu płacze. Nie wspominam już o tym jak zachowała się w kawiarni... Nie przepadam za nią.
#79 Drukuj posta
Dodany dnia 27-04-2010 13:46
Użytkownik

Awatar

Ranga: Charłak
Punktów: 9
Data rejestracji: 26.04.10
Medale:
Brak

Szczerze powiedziawszy na początku w HPICO wydawała mi się całkiem miłą i przeciętną nastolatką, ale w ZF [ narody klękajcie Rozbawiony ] jakby nie ta Cho. Rozumiem, że straciła osobę, na której jej bardzo zależało, ale po co zaczęła kręcić z Harrym. Wg mnie była nadwrażliwa i nie umiała się psychicznie pozbierać.
W Każdym razie jej strata nie upoważniła jej do takiego zachowania, bo są pewne normy społeczne, których należy się trzymać.
#80 Drukuj posta
Dodany dnia 27-04-2010 14:18
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1083
Data rejestracji: 08.03.10
Medale:
Brak

A ja nic do Cho nie mam. Można powiedzieć, że jest mi obojętna. Troszkę denerwowało mnie to, że wypłakiwała się Harremu. Co do jej urody to w książce powiedzieli, że ona jest taka piękna niby, a w filmie była przeciętna. Normalna dziewczyna, która niczym się nie wyróżniała. Dużo to o niej nie mówili, a chciałbym, aby był z nią jeszcze jakiś wątek!

Moje FF! Komentarze!!!
NOWE z dnia 15.08.!!!
http://hogsmeade....ad_id=3207

A to moje mini-opowiadanie pt. Telefon, proszę o opinie(zależy mi na szczerości):
http://hogsmeade....ad_id=3948
Przeskocz do forum:
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij