· kisiele, galaretki, budynie |
~about
|
Dodany dnia 15-11-2009 14:43
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1417
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 11.10.09
Medale:
Brak
|
Budyń, budyń i jeszcze raz budyń. Gorący, zimny, czekoladowy, śmietankowy - każdy kocham. Wyjątkiem jest budyń malinowy. Jak dla mnie mdły.
Kisiel...zbrzydł mi. Gdy byłam mała jadłam na okrągło truskawkowe. Teraz wychodzą mi bokiem. Raz na jakiś czas zjem, jednak bez przesady. Obecnie jestem na nie skazana, niestety.
Galaretki lubię, nie powiem. Każda dobra, najlepsza wiśniowa, truskawkowa i agrestowa ; ] Nawet teraz jedna stoi w lodówce i czeka na moją mamę.
|
|
|
!kdanielk3
|
Dodany dnia 15-11-2009 14:56
|
VIP
Dom: Gryffindor
Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5718
Data rejestracji: 11.09.08
Medale:
Brak
|
No a ja was zaskoczę - ja najbardziej lubie dynię oblana kasza manna z cynamonem. Wydaje mi sie, że to pobiezne z tym tematem. JEst to po prostu niebo w gebie.
No, budyń też nie jest zły...zwłaszcza z wielkimi grudami ^^
Moje życie realizuje się w muzyce, a każdy jej objaw jest dla mnie błogosławieństwem. W tej pieśni brzmią zatarte ideały przyjaźni, a w niej przyjaciele - dla nich życie z piedestałów strącam, i śmierci na spotkanie wychodzę...
Musical nie jest filmem, po którego obejrzeniu chcemy zmieniać świat i stawać się lepszymi ludźmi przez zmianę swojej postawy i osobowości - musical ma bawić...
|
|
|
|
~Peepsyble
|
Dodany dnia 15-11-2009 17:45
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6158
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Za kisielem nie przepadam. Kiedyś lubiłam, ale teraz mi nie smakuje. Za to galaretki uwielbiam. Wszystkie smaki, począwszy od malinowej do agrestowej, jedynie nie znoszę wiśniowej. Smaki mi się zmieniły, bo kiedyś galaretek nie cierpiałam.
Budyń... jak dostanę to zjem. Powiem tak: jadłam dużo lepszych rzeczy, sama z siebie sobie nie zrobię, jednak czasami trochę skubnę. Najbardziej lubię czekoladowy, ewentualnie kawowy. Tak to nie. |
|
|
|
~Ewelka94
|
Dodany dnia 22-11-2009 18:08
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 74
Data rejestracji: 22.11.09
Medale:
Brak
|
Nie przepadam za budyniem waniliowym,ale czekoladowy to owszem
Galaretki tak byleby nie agrestowe.
|
|
|
|
~Integra
|
Dodany dnia 22-11-2009 19:07
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 418
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 26.07.09
Medale:
Brak
|
Zdecydowanie uwielbiam wszystko i galaretki, kisiele czy budynie! Mogłabym się opychać nimi całymi dniami. Na szczęście w szkolnym sklepiku są w sprzedaży galaretki robione przez panie kucharki i mogę je wcinać na każdej przerwie ^^. Ja natomiast nie potrafię zrobić dobrego kisielu, budyniu czy galaretki, zawsze wychodzi mi to jakieś niedorobione lub o dziwnym smaku i idzie do wyrzucenia. Dlatego zawsze proszę moją mamę o przygotowanie moich ulubionych słodkości : D
|
|
|
|
^Lady Holmes
|
Dodany dnia 22-11-2009 19:43
|
Administrator
Ranga: Lord
Punktów: 29123
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak
|
Lubię wszystkie kisiele, budynie i galaretki. W szkole u mnie nie ma w sklepiku takich rzeczy. A jak w domu jestem, to często robię sobie takie "przyjemności". Potrafię sobie ugotować budyń, kisiel i galaretkę (czasem mi nie wychodzi). |
|
|
|
~malfoj_sam_segz
|
Dodany dnia 27-04-2010 12:59
|
Użytkownik
Ranga: Wybraniec
Punktów: 9603
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
Mój smak jest dość zmienny. Raz więcej jem poszczególnych rzeczy, a raz w ogóle. Ale lubię i kisiele, i budynie, i galaretki. Budynie jedynie czekoladowe, bo waniliowe mają mdły smak, a za owocowymi nie przepadam. Kisiele najbardziej lubię malinowe, bo to mój ulubiony owoc. A galeretki zjem o każdym smaku, bo je poprostu uwielbiam. I pamiętam taki smak z dzieciństwa, kiedy mama robiła parę smaków galaretek i kroiła w kostki, na sam koniec mieszając. Trochę nie na temat, ale także kocham galaretki w czekoladzie <3
|
~Iraya
|
Dodany dnia 27-04-2010 13:12
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1130
Data rejestracji: 05.03.10
Medale:
Brak
|
Lubię Galaretkę, Budyń i Kisiel
Oj, oj ja kocham budyń
Najbardziej to taki czekoladowy ^^
Galaretkę też lubię, ale tylko owocową żadnych mięsnych i jakiś warzywnych nie cierpię. BLE !
A Galaretkę to lubię Agrestową, Cytrynową, Truskawkową no dobra lubię wszystkie owocowe ^^
Kisiel... Nie przepadam za kisielem, ale i tak czy siak jest pyszny
Lubię wszystkie kisiele, ale najbardziej to z Kisiela Fisiela
Jest taki smaczny ten Marchewkowy
|
|
~Ginny0004
|
Dodany dnia 27-04-2010 14:12
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1083
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 08.03.10
Medale:
Brak
|
Z tych trzech rzeczy to... może budyń czekoladowy albo waniliowy. Za galaretkami nie przepadam, a kisielu nigdy nie zjadłam do końca i dlatego nie kupuję.!
|
~PaniWeasley
|
Dodany dnia 01-05-2010 16:03
|
Użytkownik
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 619
Data rejestracji: 15.07.09
Medale:
Brak
|
Ostatni kisiel jadłam w przedszkolu. Próbowałam sobie zrobić jakieś dwa miesiące temu, ale nie potrafię ich przyrządzać, więc nie mam zdania
Jeśli chodzi o budynie, to jem tylko czekoladowe i śmietankowe- mniam! <3
Natomiast galaretki ubóstwiam wszystkie ^^
To jedne z moich ulubionych deserów. |
|
|
|
~Lajla
|
Dodany dnia 01-05-2010 16:20
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2276
Data rejestracji: 16.03.10
Medale:
Brak
|
Najlepszy jest budyń czekoladowy! Uwielbiam, a w szczególności gdy nie zrobię go ja. Lepiej smakuje. <3 Kisiel też lubię. Próbował ktoś jeść budyń śmietankowy z truskawkowym kisielem na wierzchu? Nie? To polecam, pycha jest. Galaretki jadam, ale są na 3 miejscu.
|
|
|
|
~Pyflame
|
Dodany dnia 01-05-2010 16:38
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1995
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak
|
Nie cierpię galaretek. ewentualnie na cieście... Z owocami Ale to wyjątek.
Kocham kisiele. Smak, firma i wszystko inne nie jest ważne. Najbardziej jednak lubię malinowe i truskawkowe^^ Pożeram je w niezwykłym (jak na mnie) tempie.
Lubię budynie, ale tylko waniliowe i czekoladowe Reszta mnie jakoś odrzuca.
|
|
|
|
~mrsRadcliffe
|
Dodany dnia 12-05-2010 12:44
|
Użytkownik
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1306
Data rejestracji: 20.03.10
Medale:
Brak
|
Ja uwielbiam budyń czekoladowy (nawet potrafię sama robić! xd) ale ostatnio przerzuciłam się na kakao. Galaretka, kisiel - nigdy nie przepadałam.
|
|
~alice_in_wonderland
|
Dodany dnia 05-06-2010 12:31
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1102
Data rejestracji: 13.12.09
Medale:
Brak
|
Aż dziwne, ze jeszcze u nic nie napisałam....
Kisiel, budyń, galaretka- czyli to, co Alice je na śniadanie, deser, kolację, a czasem nawet obiad.
Kisiele- najlepsze jest ich gotowanie. Uwielbiam te żywe kolory gotujące się i pluskające... i pachnące owocami...ach. Dlatego tez nie lubię takich, które tak o, po prostu zalewa się wodą (w dodatku z czajnika). Odbiera to tyle przyjemności z gotowania.
Budynie najlepsze są czekoladowe. Jeśli chodzi o firmy, to mam jedną, której jestem wierna. Zawsze dodaję dodaję masło. Bez niego są nie są aż tak dobre.
A galaretki robię najrzadziej. Może dlatego, ze mało z nimi roboty, albo dlatego, ze trzeba bezczynnie czekać, aż się zrobią. dobre są agrestowe i o smaku owoców leśnych.
Edytowane przez alice_in_wonderland dnia 05-06-2010 12:33 |
|
|
|
~ta sama maggie
|
Dodany dnia 13-06-2010 13:46
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2220
Data rejestracji: 07.05.10
Medale:
Brak
|
Ja nie lubie budyniu ale kocham kisiel cytrynowy
galaretki tez lubie ale jak są z jakimiś owocami i bitą śmietaną mniam |
|
|
|
~Enthralled_in_Black
|
Dodany dnia 26-06-2010 16:14
|
Użytkownik
Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 829
Data rejestracji: 17.09.08
Medale:
Brak
|
Budyń, ahh jak ja go kocham...
Kiedyś jadłam go nałogowo.Właśnie, kiedyś. Teraz to gdzieś tam zanikło. Może jestem za stara...? nie, chyba nie. Raczej zbyt leniwa by poświecić chwile na przygotowanie tego deserku. Najlepszy jest śmietankowy, mniam. Wiem, jestem mało oryginalna, ale ja go lubie i już!
Kisiel, kisiel...
hmm... szczerze mówiąc to nie bardzo. Nie że mi nie smakuje, nie! Wręcz przeciwnie. Ja po prostu mam taki talent, że nawet jego nie umiem zrobić dobrze. Zawsze wychodzi woda. no i co mi kurde z tej wody...? Własnie, nic.
Galaretko - moja zgrozo!
NIE! Ble, fee, fuu, ohyda! Ja po prostu jej nienawidzę. Gdy przypomnę sobie jej smak w ustach... łagodnie rzecz ujmując robi mi się niedobrze. Te ruszające się coś w ogóle do mnie nie przemawia. Gdy spotykam ją w ciastach, masach. Nie, ja nie moge i koniec.
coś z tym zrobię.
|
|
|
|
~Arthur24
|
Dodany dnia 31-07-2010 16:09
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 128
Data rejestracji: 28.07.10
Medale:
Brak
|
Lubie Wszystkie takie rzeczy. Ale najbardziej KISIEL! 2 miejsce w moim przypadku zajmuje Galaretka( szczególnie cytrynowa i agrestowa ) 3 miejsce BUDYŃ ( uwielbiam waniliowy, a za czekoladowym nie przepadam.)
PS: HAHA. Właśnie mama robi Kisiel!!!
|
|
~Pandora
|
Dodany dnia 02-08-2010 19:53
|
Użytkownik
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1322
Data rejestracji: 09.04.10
Medale:
Brak
|
kocham budynie wszystkie-najbardziej ten robiony przez moją mamę domowym sposobem.
Galaretki lubię a kisiele kiedyś nie trawiłam teraz od czasu do czasu lubię sobie zjeść ale bardzo rzadko....kiedy robi go moja siostra bo potrafi zrobić wyborny)
|
|
~Dilicja6
|
Dodany dnia 02-08-2010 20:31
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 122
Data rejestracji: 30.07.10
Medale:
Brak
|
Kiedyś nienawidziłam budyniu, ale później się do niego przekonałam kisiel lubię,
a galaretki po prostu ubóstwiam
|
|
|
~LilyPotter
|
Dodany dnia 20-08-2010 14:02
|
Użytkownik
Ranga: Horkruks
Punktów: 7311
Data rejestracji: 21.05.10
Medale:
|
Budyń i kisiel uwielbiam. Galaretki kocham=))). Raz na jakiś czas galaretka, budyń czy kisiel bardzo poprawiają mi humor=P