· Fryzura i kolor włosów. |
~TakkJakbyJa
|
Dodany dnia 05-10-2012 16:53
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 355
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 12.07.12
Medale:
Brak
|
Krótko, zwięźle i na temat: Krótkie, różowe zaczekam aż mi podrosną i walnę sobie irokeza.

|
 |
|
|
~MaFaRa10
|
Dodany dnia 09-10-2012 10:38
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1030
Data rejestracji: 29.04.12
Medale:
Brak
|
Naturalnie krukoczarne. Czasem to denerwujące, bo od 3 roku życia ludzie pytają mnie czy farbowane. Taaak, ktoś by farbował włosy przedszkolakowi. Ciągle słyszę słowa typu
"Szczęściara'
"Martyna, farbujesz?!"
To trochę wkurzające. Długość - aktualnie do połowy szyi, ale zapuszczam. Zwykle miałam do ramion, nie dawno ścięłam, żeby było łatwiej myć. Teraz zapuszczam do połowy pleców. Są strasznie gęste i grube. Aktualnie grzywkę mam dłuższą od reszty włosów.
Edytowane przez MaFaRa10 dnia 09-10-2012 10:43 |
 |
|
|
~bochenek89
|
Dodany dnia 17-10-2012 16:05
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2125
Data rejestracji: 10.10.11
Medale:
|
Aktualizacja fryzury: teraz mam króciutkie włosy. Nadal w wiśniowym odcieniu i z grzywką, ale tak krótkich to jeszcze nie miałam. Z jednej strony są tak krótkie, że nie przykrywają ucha, a z drugiej są trochę dłuższe i kończą się na długości ucha, przykrywając je. Muszę się jeszcze do nich przyzwyczaić...
|
~Sharlien
|
Dodany dnia 07-11-2012 15:59
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 167
Data rejestracji: 02.11.12
Medale:
Brak
|
Ja mam włosy do łopatek taki ciemno jasny blond ,ale chcę sobie farbnąć czarny. Włoski mam prostę, dużo z nimi eksperymentuje. Miałam brąz, rudy, karmel. Robiłam cornrowsy i twisty. Ocinałam cieniowałam i co? Nic nie dało ,ale włosy mam mocne i wytrzymują te moje zachcianki. Jednym zdaniem: Są super bo się nie buntują.
|
~cukiereczeck
|
Dodany dnia 06-01-2013 18:47
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 84
Data rejestracji: 22.12.12
Medale:
Brak
|
Od zawsze miałam bardzo długie włosy. To jest ładne ale wymaga poświęcenia dużo czasu do ich pielęgnacji. Ścięłam je do ramion i tak mi się podoba. Teraz stawiam na wygodę i to jest fajne.
Nigdy nie farbowałam swoich włosów. Choć wolałabym jaśniejsze niż mam to jednak się nie zdecyduję na rozjaśnienie.
|
|
~Alveanerle
|
Dodany dnia 15-01-2013 16:40
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 134
Data rejestracji: 28.12.12
Medale:
Brak
|
Teraz mam włosy koloru czewonego (choć trochę już wypłukany xd) i puki co sięgają mi kilka cm za łopatki .
|
!Milva
|
Dodany dnia 07-03-2013 21:57
|
VIP

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Ja mam długie, nie farbuję i prędko nie zamierzam. Sporo wycieniowane, tak do zęba. Do szkoły i po domu spinam/związuję, a jak gdzieś indziej wychodzę to najczęściej rozpuszczam. |
 |
|
|
~missBlack
|
Dodany dnia 15-04-2013 21:33
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Data rejestracji: 26.12.12
Medale:
Brak
|
Moje włosy ostatnio nie są krótsze ni do połowy pleców i dłuższe, niż do pasa. Mam wycieniowane, bo z natury mam grube i sztywne, żyją swoim życiem i nigdy nie mogę je ułozyć tak jak, ja chce! Co do koloru, naturalnie jestem brunetką, ale lubię eksperymenty i aktualnie moje końcówki są koloru purpurowego! 
Dźwięki radości i krzyku dzieci rozpływały się łagodnie po uszach i ścianach lasów. Wszędzie były dzieci, ale nie były normalne, o nie. Każde dziecko coś czarowało : stokrotkę, szczeniaka, motylka, zabawkę. Billie-Jean chciała wstać, lecz nie mogła. Po prostu nie potrafiła. Pełen widok na wszystko zasłaniał jej wózek, w którym się znajdowała. Wózek dla dziecka. Nie była w nim sama, przekręciła główkę w lewo i spojrzała na dziecko prawdopodobnie w jej wieku, które ledwo co się urodziło. Czyżby umarła i narodziła się na nowo, ale chwila... Do jej uszu doszedł piękny, damski głos. I jakby skądś znajomy.
- Billie-Jean jest starsza o pół minuty. - Kobieta wymieniła jej imię. - Ale ona i Harry są słodcy i kocham ich tak samo. W końcu to bliźniacy.
- Lily, mogę potrzymać swojego syna? - Dobiegł do uszu dziewczyny drugi głos, tym razem męski, aczkolwiek również skądś znajomy. Do wózka podeszła kobieta, miała jasną karnację i rude, dzike włosy. Jej oczy były w kolorze liści dębu i młodej trawy. Billie-Jean łapała to piękno swoimi oczkami łapczywie, studiowała każdy fragment twarzy po kolei, zapamiętywała jej twarz bardzo dokładnie. Ta obca, a zarazem znajoma kobieta była dla niej pojęciem piękna i to ona mogłaby zostać definicją piękna. Dla Billie-Jean ów osoba była doskonałym ideałem, aniołem bez skrzydeł, chodzącym po ziemi. A może ta kobieta była aniołem..? Z pięknym i serdecznym uśmiechem wzięła synka na ręce i odeszła z nim.
- Ciociu, mogę wziąć Billie-Jean na spacer? - zapytał szybko jakiś piszczący głos.
- Oczywiście, ale wracajcie szybko. - Odparła piękna kobieta swoim aksamitnym głosem. Ktoś zaczął pchać wózek, w którym leżała Billie. Nie widziała twarzy, kto ją pchał, jedynie czupek głowy, na którym była gęsta, jasna czupryna, to było dziecko. Nagle wszystkie głosy ucichły, jakby zostały w tyle. W tle teraz wyraźnie słychać było szum drzew i flet ptaków.
- Tu nas nie znajdą.. - powiedziało dziecko, ale już nie swoim piszczącym głosem, ale głosem dorosłego mężczyzny. Nagle dziecko zaczęło rosnąć i zmieniać swoją twarz, wygląd, gabaryty. Blond czuprynka lekko wyłysiała, palce i dłonie zrobiły się większe, a także grubsze, paznokcie przybrały kształt pazurów. Przednie zęby urosły i wydłużyły się tak, że wyglądały jak mysie zębiska, do tego zżółkły. Oczy były przekrwione i dziko świdrowały małą Billie-Jean. - Żegnaj! - Wykrzyknął zachrypniętym głosem i wyrzucił dziecko do pobliskiej rzeki. Do uszu dziewczynki doszedł jedynie diaboliczny śmiech zanim jej płuca zapełniły się lodowatą wodą i jak kamień, poszła na dno.
- Billie! Billie! - Krzyczał ktoś i nerwowo nią potrząsał. Dziewczyna leżała na ziemi nieprzytomna, ze zmarzniętymi dłońmi i sinymi ustami. Na jej policzkach lśniły łzy, a włosy miała lekko wilgotne, lecz ubrania były nie tknięte i suche.
całość czytaj na :
http://billie-jean-jacobs.blogspot.com/
|
 |
|
|
~BladeRose
|
Dodany dnia 15-04-2013 22:16
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 56
Data rejestracji: 14.03.13
Medale:
Brak
|
Ja mam pocieniowane włosy sięgające talii. Kolor mam naturalny - ciemny blond, końcówki lekko mi się kręcą. Najczęściej mam je rozpuszczone, albo związane w warkocza. ;]
|
|
~Oliwia_145
|
Dodany dnia 15-04-2013 22:21
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 132
Data rejestracji: 24.03.13
Medale:
Brak
|
Burza pofalowanych złotych włosów, za żebra. Kolor włosów ponoć podobny do zboża. |
 |
|
|
*mooll
|
Dodany dnia 16-04-2013 07:10
|
Super Owadzik

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
A ja mam krótkie włosy. Obecnie staram się wytrzymać okres, w którym to one odrastają, tworząc na głowie coś na kształt mopa. Okropność. Ale bardzo chcę zapuścić je w końcu (po półrocznym utrzymywaniu całkiem krótkich, chłopięcych włosów). Kolor - brązowy. Naturalny, bo nie farbuję. Ten kolor mi się podoba. Jeśli jednak kiedyś się na to zdecyduję, to będzie to albo bardzo ciemny rudy, albo wiśniowy ^^
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|
 |
|
|
~Aga200002
|
Dodany dnia 16-04-2013 15:53
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 395
Data rejestracji: 19.03.13
Medale:
Brak
|
Ja mam włosy rude i ten kolor mi odpowiada. Są krótkie, gęste i cieniowane.
|
|
~Martiz2000
|
Dodany dnia 16-04-2013 17:04
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 32
Data rejestracji: 15.04.13
Medale:
Brak
|
Mam idealnie proste, długie blond włosy. Ale odpowiadają mi też falowane, długie brązowe włosy. |
 |
|
|
~Jessica
|
Dodany dnia 16-04-2013 20:19
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 172
Data rejestracji: 12.03.13
Medale:
Brak
|
Ja mam długie falowane, lekko kręcone na końcach, brązowe włosy
Harry Potter (to Rubeus)-"Muggle?".
Rubeus Hagrid (to Harry)-"No magic folk".
|
 |
|
|
~Wiki586
|
Dodany dnia 16-04-2013 21:34
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 102
Data rejestracji: 19.02.13
Medale:
Brak
|
Mam włosy do piersi.
Kolor nijaki bo cos pomiędzy jasnym brązem, a ciemnym blądem.( kolor naturalny)
Końcówki mi się podkręcają.
Nie prostuję bo mama mi nie pozwala.
Mam grzywke na bok.
Jedyna wada w moich włosach to, że przy końcówkach skręcają się jak "J" Czego nienawidzę bo mi to przeszkadza. Ale nie wszystkie sie tak przy końcówkach skręcaja i nie zawsze, a ponieważ nie prostuję bo by mi się wysuszyły i powypadywały wszystko zależy jak mi sie końcówki po spaniu ułożą
Kretynizmu Puchonów
I o Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
KONIEC PSOT.
Edytowane przez Wiki586 dnia 16-04-2013 21:53 |
 |
|
|
~Nortia
|
Dodany dnia 16-04-2013 21:36
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 74
Data rejestracji: 20.03.13
Medale:
Brak
|
Ja mam włosy średniej długości, całkowicie proste, kolor czerwony, a naturalny to coś pomiędzy ciemny blond a jasny brąz. Oczywiście nigdy ich nie związuje.
|
~Alexandra
|
Dodany dnia 17-04-2013 15:02
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 217
Data rejestracji: 18.10.12
Medale:
Brak
|
Ja mam długie, proste, brązowe włosy

|
 |
|
|
~hermiona_182312
|
Dodany dnia 24-10-2013 15:09
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2519
Data rejestracji: 24.09.11
Medale:
Brak
|
Ja włosów nie farbuję, oczywiście mnie to kusi, ale póki co, odpuszczam to sobie ;] W zasadzie mam naturalnie kręcone włosy, ja po prostu o swoje dbam i czeszę, mi to wystarcza, czasem tylko jakiś warkoczyk albo kucyk. kolor - ciemny blond Poza tym moje włosy żyją własnym życiem. Są mniej więcej do łopatek. Paradoks moich włosów jest taki, że na odżywkę prostującą kręcą się jeszcze bardziej, a moc prostownicy za długo na nie nie działa, bo zaczynają się kręcić.
Edytowane przez hermiona_182312 dnia 05-02-2014 18:18 |
 |
|
|
~Connie-Moody
|
Dodany dnia 24-10-2013 18:01
|
Użytkownik

Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 760
Data rejestracji: 02.06.13
Medale:
Brak
|
Również włosów nie farbuję, na razie się wstrzymuję, chociaż, nie ukrywam, w przyszłości może sobie farbnę. Naturalnie mam takie falowane, minimalnie pokręcone włosy, bardzo ciemny blond, albo jasny brąz, jak kto woli
Z reguły chodzę w rozpuszczonych lub kitce. Czasami w koku, ale dość rzadko.
EDIT: Zapomniałam dodać, iż włosy me sięgają bioder z czego jestem zadowolaona, lecz i tak planuję je skrócić.
Edytowane przez Connie-Moody dnia 04-11-2013 18:01 |
 |
|
|
~ceresxxx
|
Dodany dnia 24-10-2013 18:49
|
Użytkownik

Ranga: Kierowca Błędnego Rycerza
Punktów: 912
Data rejestracji: 03.06.13
Medale:
Brak
|
Włosów nie farbuję i póki co nie zamierzam, bo od farbowania okropnie się niszczą.Moja obecna fryzura to z naciskiem na naturalne kręcone , brązowe włosy średniej długości.
|