· Ty w Hogwarcie |
~Hermiona516
|
Dodany dnia 02-02-2013 08:39
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 402
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 19.12.12
Medale:
Brak
|
1. Pokój życzeń
2. Chatka Hagrida
3. Łazienka prefektów
|
~Lena1495
|
Dodany dnia 02-02-2013 10:15
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 175
Data rejestracji: 02.12.12
Medale:
Brak
|
1. pokój Ślizgonów
2. biblioteka
3. Wielka Sala
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE
W snach wchodzimy do świata, który jest całkowicie nasz własny.
Każdy człowiek jest jak księżyc,
ma swoją drugą stronę, której
nie pokazuje nikomu...
|
 |
|
|
~Patricia
|
Dodany dnia 04-02-2013 09:18
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 243
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 07.07.12
Medale:
Brak
|
Na pewno jako pierwszą chciałabym zobaczyć Wielką Salę. Potem jeszcze Pokój wspólny Gryffindoru i gabinet dyrektora |
 |
|
|
*mooll
|
Dodany dnia 28-03-2013 19:44
|
Super Owadzik

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
Bardzo proszę uzasadniać wybór miejsc. W końcu był jakiś powód, dla którego wybieracie te a nie inne miejsca. Od tego postu wypowiedzi bez wyjaśnienia będą konsekwentnie kasowane.
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|
 |
|
|
~missBlack
|
Dodany dnia 28-03-2013 20:03
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Data rejestracji: 26.12.12
Medale:
Brak
|
1. Gabinet Snape'a - jestem ciekawa, jakie trzymał w nich eliksiry, chętnie bym je przejrzała i ukradła parę przydatnych sztuk ^^
2. Wielka Sala - chciałabym się przekonac jaka jest wielka i zobaczyć ten zaczarowany suuuufit ;D
3. Pokój wspólny Hufflepuffu - mało co jest wiadomo o tym domu i jestem ciekawa, jak jest urządzony (obstawiam, że na pewno są tam barwy żółty z czarny), ale co po za tym ;>?
Dźwięki radości i krzyku dzieci rozpływały się łagodnie po uszach i ścianach lasów. Wszędzie były dzieci, ale nie były normalne, o nie. Każde dziecko coś czarowało : stokrotkę, szczeniaka, motylka, zabawkę. Billie-Jean chciała wstać, lecz nie mogła. Po prostu nie potrafiła. Pełen widok na wszystko zasłaniał jej wózek, w którym się znajdowała. Wózek dla dziecka. Nie była w nim sama, przekręciła główkę w lewo i spojrzała na dziecko prawdopodobnie w jej wieku, które ledwo co się urodziło. Czyżby umarła i narodziła się na nowo, ale chwila... Do jej uszu doszedł piękny, damski głos. I jakby skądś znajomy.
- Billie-Jean jest starsza o pół minuty. - Kobieta wymieniła jej imię. - Ale ona i Harry są słodcy i kocham ich tak samo. W końcu to bliźniacy.
- Lily, mogę potrzymać swojego syna? - Dobiegł do uszu dziewczyny drugi głos, tym razem męski, aczkolwiek również skądś znajomy. Do wózka podeszła kobieta, miała jasną karnację i rude, dzike włosy. Jej oczy były w kolorze liści dębu i młodej trawy. Billie-Jean łapała to piękno swoimi oczkami łapczywie, studiowała każdy fragment twarzy po kolei, zapamiętywała jej twarz bardzo dokładnie. Ta obca, a zarazem znajoma kobieta była dla niej pojęciem piękna i to ona mogłaby zostać definicją piękna. Dla Billie-Jean ów osoba była doskonałym ideałem, aniołem bez skrzydeł, chodzącym po ziemi. A może ta kobieta była aniołem..? Z pięknym i serdecznym uśmiechem wzięła synka na ręce i odeszła z nim.
- Ciociu, mogę wziąć Billie-Jean na spacer? - zapytał szybko jakiś piszczący głos.
- Oczywiście, ale wracajcie szybko. - Odparła piękna kobieta swoim aksamitnym głosem. Ktoś zaczął pchać wózek, w którym leżała Billie. Nie widziała twarzy, kto ją pchał, jedynie czupek głowy, na którym była gęsta, jasna czupryna, to było dziecko. Nagle wszystkie głosy ucichły, jakby zostały w tyle. W tle teraz wyraźnie słychać było szum drzew i flet ptaków.
- Tu nas nie znajdą.. - powiedziało dziecko, ale już nie swoim piszczącym głosem, ale głosem dorosłego mężczyzny. Nagle dziecko zaczęło rosnąć i zmieniać swoją twarz, wygląd, gabaryty. Blond czuprynka lekko wyłysiała, palce i dłonie zrobiły się większe, a także grubsze, paznokcie przybrały kształt pazurów. Przednie zęby urosły i wydłużyły się tak, że wyglądały jak mysie zębiska, do tego zżółkły. Oczy były przekrwione i dziko świdrowały małą Billie-Jean. - Żegnaj! - Wykrzyknął zachrypniętym głosem i wyrzucił dziecko do pobliskiej rzeki. Do uszu dziewczynki doszedł jedynie diaboliczny śmiech zanim jej płuca zapełniły się lodowatą wodą i jak kamień, poszła na dno.
- Billie! Billie! - Krzyczał ktoś i nerwowo nią potrząsał. Dziewczyna leżała na ziemi nieprzytomna, ze zmarzniętymi dłońmi i sinymi ustami. Na jej policzkach lśniły łzy, a włosy miała lekko wilgotne, lecz ubrania były nie tknięte i suche.
całość czytaj na :
http://billie-jean-jacobs.blogspot.com/
|
 |
|
|
~Shh
|
Dodany dnia 28-03-2013 21:11
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 12
Data rejestracji: 22.07.10
Medale:
Brak
|
1. Schody! Zawsze chciałam sobie na nich 'pojeździć'.
2. Wielka sala, żeby zobaczyć to magiczne sklepienie.
3. Zakazany las- fajnie byłoby porozmawiać z centaurami.
 |
|
|
~Desaira
|
Dodany dnia 28-03-2013 21:40
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 59
Data rejestracji: 22.03.13
Medale:
Brak
|
1. Wielka Sala - dałabym sie pociąć za zobaczenie zaczarowanego sufitu.
2. Pokój wspólny Ślizgonów - trzeba zbadać każdy kąt w moim domu ;P
3. Biblioteka - mol książkowy powinien być tam gdzie jego miejsce 

|
 |
|
|
~Patuska1997
|
Dodany dnia 29-03-2013 07:59
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Goblin
Punktów: 27
Data rejestracji: 27.03.13
Medale:
Brak
|
stadion quddicha, biblioteka, sala główna

pozdrowieniadrogi Gościu
|
 |
|
|
~Zosienka000
|
Dodany dnia 29-03-2013 17:08
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 10
Data rejestracji: 20.03.13
Medale:
Brak
|
Gdybym mogła, to najbardziej chciałabym zobaczyć pokój życzeń, pokój wspólny Ravenclavu i wielka sala. Według mnie te miejsca są najciekawsze i najbardziej warte uwagi.
|
|
!Milva
|
Dodany dnia 29-03-2013 18:54
|
VIP

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
1. Okolice szkoły (błonia, chatka Hagrida, jezioro) -> lubię łono natury, a zawsze ciekawiło mnie jak to dokładnie jest z terenem wokół szkoły, bo co film to inne położenie tych miejsc.
2. Kuchnia -> ciekawi mnie jej wielkość i jak wyglądała praca skrzatów (podjadanie smakołyków też byłoby fajne ).
3. Pokój wspólny Ślizgonów -> wiem, że jestem w Gryffindorze, ale super byłoby znaleźć się w lochu pod jeziorem.
4. Biblioteka -> uwielbiam zapach starych ksiąg, więc super byłoby usiąść w przytulnym kącie hogwardzkiej biblioteki i zagłębić się w jedno z dzieł.
Wiem, że miały być tylko trzy miejsca, ale żadnego z powyższych nie mogłam pominąć, bo wszystkie cztery pragnęłabym w równym stopniu odwiedzić.
|
|
~Fred James Syriusz Remus
|
Dodany dnia 31-03-2013 18:44
|
Użytkownik

Punktów: 296
Data rejestracji: 29.12.12
Medale:
Brak
|
To chyba Komnata Tajemnic, łazienka prefektów i jakaś z sal lekcyjnych, najlepiej lochy, w których uczono eliksirów, chociaż pewnie za przedmiotem bym nie przepadała ;p
Komnata Tajemnic, bo chciałabym zobaczyć te szkielety ;p
Łazienki prefektów, bo lubię zwiedzać łazienki, a tam było ładnie (to nie jest śmieszne, łazienka wiele mówi o człowieku)
A sale lekcyjne, bo po prostu jestem ciekawa, jak tam jest
Edytowane przez Fred James Syriusz Remus dnia 31-03-2013 18:54 |
 |
|
|
~Dagamara18
|
Dodany dnia 31-03-2013 21:42
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 688
Data rejestracji: 02.10.11
Medale:
Brak
|
Na pewno zwiedziłam bym salę w lochach gdzie odbywały się zajęcia z eliksirów , dziedziniec przed zamkiem i chatkę Hagrida  |
 |
|
|
~dark shadow
|
Dodany dnia 31-03-2013 23:21
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1770
Data rejestracji: 23.02.11
Medale:
Brak
|
Pierwsze trzy miejsca? Zapewne błonia, lochy(z szczególną uwagą na dormitorium ślizgonów i sypialnię Draco oraz pokoje Severusa) oraz boisko do quiditcha. Wieżę astronomiczną, no i bibliotekę.
Mam chyba problemy z liczeniem, ale nie musicie mi tego uświadamiać.
Uzasadnianie.
Błonia - jestem niesamowitym, zwariowanym miłośnikiem natury.
Lochy - jestem urodzoną ślizgonką zakochaną w Draco i Severusie(ale Seva kocham jak ojca/wujka)
Boisko - bo pasjonuję się większością sportów, a ten jest... za..fajny
Wieżę - bo jest z niej piękny widok na hogwart, jezioro, błonia i niebo.
Bibliotekę - tylko pomyśleć ile wspaniałych ksiąg tam jest *-*

|
 |
|
|
~Nortia
|
Dodany dnia 02-04-2013 11:34
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 74
Data rejestracji: 20.03.13
Medale:
Brak
|
1.Napewno biblioteka i dział ksiąg zakazanych - ciekawe co tam można znależć 
2.Błonia - wolność, spokój, natura, czego więcej chcieć
3.Pokuj Życzeń - ciekawa jestem na ile możliwych sposobów może się zmienić, chciałabym to sprawdzić
Edytowane przez Nortia dnia 02-04-2013 11:37 |
 |
|
|
~bochenek89
|
Dodany dnia 02-04-2013 11:42
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2125
Data rejestracji: 10.10.11
Medale:
|
1. Biblioteka - obowiązkowe miejsce dla mola książkowego.
2. Kuchnia - uwielbiam jeść, a potrawy w HP są z pewnością przepyszne (zawsze podobały mi się w książkach opisy posiłków).
3. Łazienka prefektów - sama nie mam wanny nad czym ubolewam, a oni mieli basen z mnóstwem ciekawych płynów, bąbelków i pachnących pian. W takim miejscu mogłabym się relaksować.
|
~Julia Pattil
|
Dodany dnia 02-04-2013 18:42
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 31
Data rejestracji: 31.01.13
Medale:
Brak
|
Mój wybór jest dosyć duży, ale jeżeli 3 najważniejsze, to:
1.Wielka sala podczas kolacji, bo jestem teraz śmiertelnie głodnaa!
2.Moje dormitorium/pokój wspólny Rawenclawu, bo chcę poznać odrazu każdą współlokatorkę :3
3.Błonia szkolne, ponieważ lubię świeże powietrze.
Wiem, że takie mugolskie typy i powody, ale to jest cała prawda :3
|
|
~DJfunkyGIRLS
|
Dodany dnia 08-07-2013 12:22
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 708
Data rejestracji: 06.07.13
Medale:
Brak
|
1.Pokój wspólny Gryffindoru ponieważ jestem Gryffonkom i chciałabym zobaczyć jak w nim jest 
2.Pokój życzeń ponieważ chciałabym dokładnie zobaczyć jak działa
3.Gabinet dyrektora ponieważ chciałabym zobaczyć tych wszystkich ruszających się byłych dyrektorów w swoich ramach  |
 |
|
|
~Faria7
|
Dodany dnia 05-03-2014 18:09
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2652
Data rejestracji: 10.06.11
Medale:
Brak
|
1. Wielka Sala. W książce opisy tego pomieszczenia, a szczególnie niezwykłego sufitu były niesamowite, więc chętnie zobaczyłabym je na własne oczy.
2. Boisko do Quidditcha. Kocham ten sport i chciałabym zobaczyć jakiś mecz, a najlepiej sama w nim zagrać 
3. Łazienka Prefektów. Chętnie się zrelaksuję w tej pianie i pachnących olejkach 
|
~Ginni Weasley1234
|
Dodany dnia 14-03-2014 20:21
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 102
Data rejestracji: 15.12.13
Medale:
Brak
|
1.POKÓJ ŻYCZEŃ chciałabym żeby zamienił się w coś czego w danej chwili bym potrzebowała pewinie była by to biblioteka z moimi ulubionymi książkami, których jeszcze nie przeczytałamhttp://hogsmeade.pl/images/smiley/grin.gif więc:
2.BIBLIOTEKA bo kocham książki i nigdy nie czytałam czarodziejskich księg
3.GABINET DYREKTORA bo chciałabym pogadać z obrazami dawnych dyrektorami hogwartu
Rick Riordan
Zagubiony Heros
Jestem Gryfonką o mózgu Krukonki.Jestem przyjacielska jak Puchonka.Ale mam w sobie coś Slizgonki

|
 |
|
|
~Et Venefici
|
Dodany dnia 22-04-2014 13:01
|
Użytkownik

Punktów: 401
Data rejestracji: 21.04.14
Medale:
Brak
|
3 miejsca, dosyć mało, ale spróbuję 
Oczywiście pobiegłabym do Wielkiej Sali, gdyż właśnie tam każdy młody czarodziej dowiadywał się do jakiego trafi domu, no i ten cudny sufit i równie wspaniałe uczty z towarzystwem duchów.
Chciałabym także zobaczyć bibliotekę, a dokładniej zakazany dział, który jest taki owiany tajemnicą, a ja dodatkowo kocham czytać
Komnata Tajemnic, chciałabym zerknąć na Bazyliszka, na szczęście już zdechłego, im zobaczyć ten ehhh pomnik (?) Slytherina
Oto moja trójka, lecz wyglądałaby inaczej, gdybym uwzględniła boisko do Quidditcha, ale wydaje mi się, że nie wypada o nim pisać, gdyż nie znajduje się dosłownie w Hogwarcie
|