Dom:Ravenclaw Ranga: Sługa Czarnego Pana Punktów: 1120 Ostrzeżeń: 0 Postów: 183 Data rejestracji: 13.12.11 Medale: Brak
Nie wiem czy wy to zauważyliście, ale w filmie, kiedy Harry wlewa wspomnienia Snape'a do myślodlewni jest tam pokazana scena zamordowania matki Harry'ego. W tej scenie jest pokazany VOLDEMORD, a nie TOM RIDDLE. Przecież kiedy Tom zabijał Potterów miał swoje własne ciało - miał nos i wgl Co o tym myślicie? Bo dla mnie to po prostu straszne
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Pozdrawiam cię drogi Gościu i lady552 oraz Alex Verie
Zgadzam się z Razorem. W czasie, kiedy Czarny Pan próbował zapanować nad światem czarodziejów, zabijał ( w tym Potterów), to był już Voldemortem. O ile się nie mylę, to "przestał być" Tomem Riddem, kiedy próbował stworzyć horkruksy i opuścił Hogwart na dobre.
A co do jego ciała, to oczywiste, że je miał. Stracił je dopiero po zaatakowaniu Harry'ego. Wcześniej miał ludzki wygląd.
Nos i co?
Ok, ja wiem, że to skrót, ale żeby aż tak leniwym być... Nie pojmuję.
Co do tematu. Tak jak wyżej, to Voldemort zamordował Potterów, a że miał nos... Cóż, ja rozumiem nabijanie się z beznosego czarnego charakteru, ale nad tym tematem nie ma co debatować. Uwagi tego typu są po prostu bez sensu, a wiadomo, że Voldemort coraz bardziej przypominał węża wraz z tworzeniem kolejnych horkruksów. Gdy odzyskał ciało w "Czarze ognia" zwyczajnie ta przemiana silnie się unaoczniła. Nie pamiętam, w którym tomie Dumbledore to dokładniej tłumaczy albo w "Zakonie Feniksa", albo w "Księciu Półkrwi".
Myślę, że sprawa została wyjaśniona. A tak à propos, masz byka w tytule tematu ;D
Przepraszam za czepialstwo ^^
(PS. Jeśli autorka będzie się upierać, by go wznowić nieusatysfakcjonowana odpowiedziami na jej pytanie/ wątpliwość - będzie proszona o indywidualne zgłoszenie się do mnie)
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?] http://hogsmeade....ad_id=2444 Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.