Kolejna drabułka napisana dla wątku p...pairingi na Mirriel. Enjoy!
------
- Wiesz, pewnie każdy kiedyś czegoś takiego doświadcza. Tego uczucia, że stoi na krawędzi, a pod nim rozciąga się otchłań... A potem w tę otchłań spada...
Wtedy... tak właśnie się czułem. Wszechobecny mrok i zimno. Wrażenie, że zaraz się uduszę. Myślałem, że to już koniec, że przede mną już tylko nicość ...
- I wtedy pojawiłaś się Ty. Uchwyciłem się Ciebie jak koła ratunkowego, a Ty wyciągnęłaś mnie z ciemności, z powrotem do życia. Nigdy Ci tego nie zapomnę.
Dennis Creevey podniósł się, poprawił tiarę absolwenta i po raz ostatni spojrzał na jezioro.
Wielka Kałamarnica przyjaźnie pomachała do niego macką.
Wszystko było dobrze.
------
* Na Mirriel drabułka poszła bez tytułu (drabble nie musi mieć tytułu), ale tutaj trzeba było jakoś ją nazwać. Stanęło na tytule łacińskim De profundis czyli Z głębokości (tak jak w psalmie De profundis clamavi at Te, Domine - Z głębokości wołam do Ciebie, Panie
Przeczytałam te zdania i myślę:
Oho, kolejna opowieść miłosna...
Nie zwróciłam wtedy uwagi na osobę, która to napisała...
Po chwili mój zwrok spotkał to zdanie:
Dennis Creevey podniósł się, poprawił tiarę absolwenta i po raz ostatni spojrzał na jezioro.
Wielka Kałamarnica przyjaźnie pomachała do niego macką.
Wszystko było dobrze.
I spadłam z krzesła.
Ta drabułka jest świetna, po prostu- boska
Uśmiałam się jak nigdy.
A ciekawe, iż Dennis taki... romantyczny(?), sentymentalny się zrobił^^
Zacznę od tego, że ostatnio polubiłam drabułki, a ta bardzo przypadła mi do gustu. Przy twojej ostatniej drabułce się nie wypowiadałam, ale ona także przypadła mi do gustu. Uwielbiam ten element zaskoczenia na końcu. Zarówno ta jak i poprzednia są ładnie napisane, a czasem przyjemnie przeczytać coś krótkiego czekam na inne twoje dzieła, mam nadzieję, drabułki
Dom:Slytherin Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1282 Ostrzeżeń: 0 Postów: 188 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Ale się uśmiałam! No, Dimrillo, masz wielki talent do drabułek. Na początku faktycznie brzmiało to jak mini - historia miłosna... ;D Nie no, nieźle mnie tym zaskoczyłaś... I ubawiłaś. Jeszcze do teraz się śmieję na samo wspomnienie.
Nic dodać, nic ująć, drabułka idealna.
Dom:Slytherin Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1801 Ostrzeżeń: 3 Postów: 503 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Nie spodziewałam się kałamarnicy, więc zamurowało mnie i to nieźle. Już myślałam, że to kolejna historia zbawczej miłości i tak dalej, a tu wielki, wstrętny mięczak
Ale ogólne wrażenie - super. Dam Wybitny
Błędów raczej nie ma żadnych, ale zaczynało się rzeczywiście miłostkowo.
Chociaż nie... mam jeden "chybabłąd"
Dennis Creevey podniósł się, poprawił tiarę absolwenta
Absolwenta? Absolwent kojarzy mi się z osobą, która ukończyła szkołę. Chyba, że źle zrozumiałam i rzeczywiście Dannis skończył szkołę.
Wybitny ;]
Ale ten komentarz kulawy ;p
póki więc nie otworzą się usta
nie otworzą się rzeki
nie otworzą się rany
nie otworzą się umysły
nie otworzy się raj"
( Krzysztof Pieczyński )
Dom:Hufflepuff Ranga: Dziedzic Hufflepuff Punktów: 6158 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,068 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Absolwenta? Absolwent kojarzy mi się z osobą, która ukończyła szkołę. Chyba, że źle zrozumiałam i rzeczywiście Dannis skończył szkołę.
No bo skończył szkołę. Przecież mógł, nie? Ja to sobie wyobraziłam (może błędnie, ale co tam), że Dannis skończył szkołę i jako ostatni dzień w Hogwarcie, żegna się z Kałamarnicą. oO"
Co do drabble... czytałam jej już tutaj wcześniej. Aż się dziwię czemu nie ma mego komentarza, lecz może po prostu zapomniałam. Jedno wiem - bardzo mi się podoba. Kocham drabble, a to jest wspaniałe. Wszystko co może się znaleźć w FF, w drabble tu, u Ciebie jest wybitne. Nie ma się do czego przyczepić. Gratuluję i liczę na więcej tego typu, cudownych FF.
Dom:Slytherin Ranga: Prefekt Naczelny Punktów: 741 Ostrzeżeń: 3 Postów: 416 Data rejestracji: 09.01.09 Medale: Brak
To się nazywa zaskoczenie
Fajne... Nie spodziewałam się takiego końca. Kałamarnica... Czy to ta sama co wyciągnęła Dennisa z jeziora gdy płynął łódką z innymi pierwszoroczniakami? Myślę, że to o to chodzi
Pozdrawiam
Ale potrafię powiedzieć dobre słowo, nie?
No, ale drabble fajne.
że stoi na krawędzi, a pod nim rozciąga się otchłań... A potem w tę otchłań spada...
To mi się trochę nie podoba. Powtórzenie, ale ogólnie jest "kul". Grrrr.
'Miłość jest ślepa. Im mocniej się kogoś kocha, tym bardziej irracjonalnie się postępuje'
- Księżyc w nowiu - S. Meyer
~ ~ ~
'Życie jest różne, dobre i złe, naturalnie. Ale jak ktoś je widzi na czarno, to od razu stwierdza, że je zna, a jak na biało czy tam na różowo, to - że nie ma się o życiu pojęcia'
- Niespokojne godziny - I. Jurgielewiczowa
~ ~ ~
'Jeśli będziesz szanował tylko prawdę, nie będziesz miał wiele do szanowania. Dwa plus dwa równa się cztery, to będzie jedyny obiekt twojego szacunku. Poza tym będziesz stykał się z rzeczami niepewnymi: uczucia, normy, wartości, wybory - to wszystko konstrukcje delikatne i płynne. Nie ma w nich nic z matematyki. Szacunkiem darzy się nie to, co jest zatwierdzone, lecz to, co jest proponowane'
- Dziecko Noego - E. E. Schmitt
~ ~ ~
'To zabawne, do czego człowiek robi się zdolny, kiedy w grę wchodzi coś, czego nie można mieć'
- Przed świtem - S. Meyer
~ ~ ~
'Bo [wszystko] jest proste. Trzeba w to wierzyć. Wiedzieć czego się chce i do tego dążyć'
- Okularnica - E. Wojnarowska
~ ~ ~
'Miłość jest okrutna i bezwzględna. Trzeba stale mieć się przed nią na baczności. Strzec siebie przed jej otchłanią. I kochać świat. To wystarczy. By poczuć się szczęśliwym'
- Okularnica - E. Wojnarowska
~ ~ ~
'Najgorszy z życiowych błędów polega na tym, że jesteśmy tacy, jakimi chcą nas widzieć inni ludzie'
- Ja tego nie przeżyję! - R. Rushton
~ ~ ~
'Czasami musimy ludzi ranić, by się nie rozpaść. Ale musimy robić to z miłością, i tyle'
- Egzamin dojrzałości - L. Lowry
~ ~ ~
'Sława i wsparcie fanów oznacza, iż należy pomóc innym w realizacji ich marzeń. A to, że czyjeś marzenia niekoniecznie wiążą się z telewizyjnymi kamerami i mnóstwem pieniędzy , wcale nie oznacza, że są one mniej ważne'
- Moja siostra jest gwiazdą pop - K. Greene
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.