· Życie Lily w szkole |
~Kussia
|
Dodany dnia 11-09-2008 23:41
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 74
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.09.08
Medale:
Brak
|
Z książek niewiele dowiadujemy się o szkolnym życiu rodziców Harry'ego. Chociaż jeśli chodzi o Jamesa i jego przyjaciół mamy pewne informacje, jednak o Lily wiemy bardzo mało. Jak myślicie, czy Lilka miała przyjaciółkę, może kilka, czy James był jej pierwszą miłością, czy miała wcześniej innego chłopaka, czy była zakochana, po jakim wydarzeniu jej stosunki z Jamesem się zmieniły, gdzie spotykała się z przyjaciółkami? Chciałabym poznać wasze zdanie. |
|
|
|
~antybratek
|
Dodany dnia 12-09-2008 23:31
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 699
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem Lily zawsze była jedna z lubianych dziewczyn. Miala wiele koleżanek, może i jakichś przyjaciół... Czy miała chłopaka przed Jamesem nie wiem.
"Mischief managed."
|
|
|
|
~Alex
|
Dodany dnia 16-09-2008 19:43
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 70
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 06.09.08
Medale:
Brak
|
Wiem, że Lily kiedyś przyjaźniła się z Severusem. Na pewno miała też jakieś bliskie znajome, a może nawet jakieś przyjaciółki. Co do chłopaka to nie mam zielonego pojęcia, czy Lily była z kimś, zanim poznała Jamesa, ale wydaje mi się, że raczej nie, a nawet gdyby tak to nie mogło to być nic poważnego... |
|
|
|
~Elaine
|
Dodany dnia 19-09-2008 13:26
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 42
Data rejestracji: 19.09.08
Medale:
Brak
|
W ZF wyraźnie pisze ze Lily siedziała nad jeziorem z jakimiś dziewczynami, a więc to były prawdopodobnie jej koleżanki jeśli nie przyjaciółki. Co do Severusa, moim zdaniem ona od początku (czyli jeszcze jak Lily nie wiedziała że jest czarownicą) mu się podobała, przyjaźnił się z nią, ale chyba liczył na coś więcej niż przyjaźń. W końcu Potter musiał być o coś zazdrosny, skoro tak dręczył Severusa. |
|
|
|
|
Dodany dnia 19-09-2008 13:46
|
Gość
Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak
|
Lily była bardzo inteligentna i uzdolniona, o czym mówił stary Slughorn. Podejrzewam że była bardzo atrakcyjna a więc popularna i pożądana przez chłopców hogwarckich ;P. Pewnie miała dużo koleżanek, jeżeli właśnie nioe przyjaciółek. |
|
|
|
~Penelope
|
Dodany dnia 20-09-2008 14:18
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -159
Ostrzeżeń: 3
Medale:
Brak
|
Kussia napisał/a:
po jakim wydarzeniu jej stosunki z Jamesem się zmieniły
Chyba niedokładnie czytałaś książki Bo wiesz.. Tam było napisane, po jakim wydarzeniu, dlaczego etc.
Moim zdaniem Lily na_pewno miała przyjaciółkę. Śmiem przypuszczać, że nawet kilka, bo jak pisze Rowling była to dziewczyna uzdolniona i.. dosyć miła. Nie wiem, czy wcześniej zakochała się w kimś innym, ale wiem na_pewno, że kochała Jamesa.. Z tego co napisałaś, to nie można udzielić ci dobrej odpowiedzi.. Jedynie sama Rowling mogłaby to zrobić, o ile w ogóle myślała o takich sprawach jak te.. Rozumiem jednak, że chciałaś.. Jakby to.. "ubarwić" swoje wyobrażenie o Lily? Nie wiem.. Być może..
Miłość, która się zmienia nie jest miłością. Miłość jest jak nieusuwalne znamię, przetrwa burze i nigdy nie zadrży. Miłość nie zmienia się z czasem, w ciągu godzin czy tygodni, ale potwierdza się, nawet u progu przeznaczenia.
___William Shakespeare
Edytowane przez Ariana dnia 24-01-2009 12:43 |
|
|
|
~Rock_Idiot
|
Dodany dnia 20-09-2008 14:25
|
Zbanowany
Dom: Hufflepuff
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1182
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
Według mnie Lily miałą wiele koleżanek.
Choćby dlatego, że o ile nie zauważyliście, prawie wszyscy Gryfoni byli lubiani
Poza tym była ładna, mądra, sympatyczna.
I dlaczego by jej nie lubić?
W ZF wyraźnie pisze ze Lily siedziała nad jeziorem z jakimiś dziewczynami, a więc to były prawdopodobnie jej koleżanki jeśli nie przyjaciółki
Też prawda
|
|
~Chichuana
|
Dodany dnia 24-09-2008 16:48
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1265
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak
|
Miała na pewno koleżanki, może przyjaciółki. Była stanowcza, bo stawiała się Huncwotom, gdy upokarzali Snape'a. Na pewno też wierna swojemu przyjacielowi. Była mądra, odważna - inaczej nie trafiłaby do Gryffindoru.
W ZF wyraźnie pisze ze Lily siedziała nad jeziorem z jakimiś dziewczynami, a więc to były prawdopodobnie jej koleżanki jeśli nie przyjaciółki
Zgadzam się.
Dużo o niej nie wiemy. Lubię czytać FF o Lily Evans. Niektóre wersje jej szkolnej przeszłości są na prawdę interesujące i wciągające!
|
|
|
~93asia93
|
Dodany dnia 03-10-2008 14:31
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1844
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
|
Cóż, ja myślę, że w szkole Lily była jak zwykła nastolatka... Owszem, czarownica w Szkole Magii i Czarodziejstwa, ale... Zwykła dziewczyna. Mnóstwo znajomych, kilkoro przyjaciółek. Myślę, że podobał jej się jakiś chłopak, choć może nie była z nim w związku. A może była...?
W moim mniemaniu Lily jest taką postacią, z którą każdy może się utożsamiać. Można wyobrazić sobie, że miała chłopaka, ale wskutek jakiejś poważnej kłótni zwróciła uwagę na Jamesa. Możemy przypuścić, że od początku podkochiwała się w Potterze, ale nie chciała tego przyznawać ze względu na, chociażby, Severusa. Każdy ma inne myślenie, inaczej wyobraża sobie jej postać. Możliwości spekulacji są nieograniczone. |
|
|
|
~Cee
|
Dodany dnia 12-10-2008 18:11
|
Użytkownik
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6020
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Normalna, zwykła dziewczyna, która miała nieco chorobliwie o nią zazdrosnego adoratora i potrafiła na niego nawrzeszczeć, że głowa mała. Na pewno miała jakieś przyjaciółki, a może i chłopaka. W końcu była podobno bardzo wartościową, utalentowaną i dość ładną dziewczyną. Ale miała też wielu wrogów, m. in. Ślizgonów, którzy, jestem tego pewna w stu procentach, że jej dokuczali, podobnie jak Hermionie. A to przez to, że pochodziła z mugolskiej rodziny... A kiedy zmieniła stosunek do Jamesa? Gdy ten uratował Snape'a.
Edytowane przez Cee dnia 06-11-2008 22:41 |
|
|
|
~Bellatrix__Lestrange
|
Dodany dnia 20-10-2008 19:45
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 256
Data rejestracji: 12.10.08
Medale:
Brak
|
Hmm... Mi się wydaje, że Lily, jako dziewczyna z mugorskiej rodziny na pewno miała wielu wrogów. Jednakże wydaje mi się, iż przyjaciół również nie posiadała. Dlaczego? Ponieważ przyjaźniła się z Severusem.
Czy miała jakąś miłość przed James'em? Nie mam zielonego pojęcia, naprawdę. To wie tylko i włącznie pani Rowling
Hmm... Chociaż bardziej zagłębiając się w temat, to musiała mieć jakieś przyjaciółki z Gryffindoru
|
|
~mistake
|
Dodany dnia 20-10-2008 20:00
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2208
Data rejestracji: 13.09.08
Medale:
Brak
|
Na pewno miała koleżanki, powszechnie w opowiadaniach Lily&James mówi się, że panna Evans miała dwie przyjaciółki - Dorcas i Ann. Lily kolegowała się także z Severusem. A co do chłopaka, nie mam pojęcia. Może jakiegoś tam miała chłopa , ładna przecież była. Poza tym wydaje mi się, że wyglądała na sympatyczną osobę. Z pewnością można było z nią pogawędzić
Edytowane przez mistake dnia 27-10-2008 19:35 |
|
|
|
!Dominika
|
Dodany dnia 27-10-2008 19:30
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2702
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Ja sobie zawsze wyobrażałam, że życie Lily w szkole nie należało do najprzyjemniejszych, ale do najgorszych też nie. Jakoś tak.
Jak dla mnie Lily nie była typem kujona, tylko po prostu była zdolna i inteligentna, miała przyjaciółki, była lubiana, ale także i szykanowana przez Ślizgonów z powodu swojego pochodzenia. Z pewnością wiele razy podczas siedmioletniego pobytu w Hogwarcie słyszała, że jest "szlamą".
A to czy miała przed Jamesem jakiegoś chłopaka? Nie wiem, ale jakoś w to wątpię.
kto je tutaj siał dziewczyno.
|
|
|
|
~Finezja
|
Dodany dnia 06-11-2008 22:31
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 227
Data rejestracji: 21.09.08
Medale:
Brak
|
Wątpię, że miała ciężkie życie w Hogwarcie, twardo trzymała się zasad, była zdolna inteligentna, chwalona przez wielu nauczycieli, na pewno miała koleżanki, nie cały tłum, ale małe grono wiernych przyjaciółek, chłopaka według mnie niem miała, bo nie interesowała sie "takimi" rzeczami, myślę, ze takie było nastoletnie życie Lily. |
|
|
|
~Hermiona_Lily_tusia
|
Dodany dnia 17-12-2008 18:48
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 431
Medale:
Brak
|
Nigdy się nie zastanawiałam nad tym. Ale mi się wydaje, że Lily była lubiana, a zresztą jej przyjacielem był Snape.
|
~Lady K
|
Dodany dnia 21-12-2008 12:56
|
Użytkownik
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 599
Data rejestracji: 20.12.08
Medale:
Brak
|
Lily na pewno miała jakąś przyjaciółkę, a jej przyjacielem był Severus Snape. Być może w pewnym czasie czuła coś do Snape ? Ale i tak potem to prysło po tym jak Sev zaczął maczać paluchy w czarnej magii. A ona zauroczyła się w James'ie. Poza tym wydaje mi się że Lilly była atrakcyjna i lubiana w szkole.
|
|
|
|
~Nicolette
|
Dodany dnia 13-01-2009 15:48
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1467
Data rejestracji: 15.12.08
Medale:
Brak
|
93asia93 napisał/a:
Cóż, ja myślę, że w szkole Lily była jak zwykła nastolatka... (...). Mnóstwo znajomych, kilkoro przyjaciółek. (...)
W moim mniemaniu Lily jest taką postacią, z którą każdy może się utożsamiać. (...) Każdy ma inne myślenie, inaczej wyobraża sobie jej postać. Możliwości spekulacji są nieograniczone.
Zgadzam się. Lily była zwykłą dziewczyną. Ładną, inteligentną, stanowczą zdecydowaną, uzdolnioną...Podobała się kilkorgu chłopakom, choćby Severusowi, albo Jamesowi. Wiadomo jest to, że Lily zainteresowała się Jamesem, gdy ten uratował Severusa
A przyjaciółki zapewne miała. O tym mówi fragment wspomnienia Snape'a w ZF, dotyczący "dziewczyn siedzących nad jeziorem", a jak wiemy, jedną z nich była Lily.
|
|
|
|
~Karola__94
|
Dodany dnia 13-01-2009 15:54
|
Użytkownik
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 631
Medale:
Brak
|
Dla mnie Lily na pewno miała i to niejedną przyjaciołke mysle ze byla jedna z najbardziej lubianych dziewczyn w szkole no mysle ze z przyjaciołkami sie spotykala nad jeziorem w pokoju wspolnym itp hmmm..szczerze wydaje mi sie ze przed Jamesem miała jakiegoś chlopaka (Seva nie ;]) Lily była bardzo piękna nie mozna zaprzeczyć wiec na pewno miala powodzenie u chłopcow i z pewnoscia miala boya ;] |
|
|
|
~Lilly Luna Potter
|
Dodany dnia 13-01-2009 16:13
|
Użytkownik
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 772
Data rejestracji: 07.01.09
Medale:
Brak
|
Mnie zawsze interesowala postac Lily Evans...mysle, ze Lilka byla ogolnie lubiana, inteligentna, mila...chociaz nie dla wszystkich....jesli chodzi o przyjaciol to pewnie jakas malą grupke miala...w tym Snape'a.....byla baaardzo uparta, konsekwentna i twardo trzymala sie zasad. Jesli zas mowa o Lily i huncach...syriusz mowil kiedys, ze lily zaczela sie spotykac z rogaczem kiedy on zmadrzal...pewnie gdzies na 6 roku...
¤Lilly Luna Potter¤
|
|
|
|
~igla
|
Dodany dnia 13-01-2009 16:49
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 310
Data rejestracji: 04.01.09
Medale:
Brak
|
Myślę, że była jedną z tych dziewczyn, które nie mogły narzekać na powodzienie. Aczkolwiek chyba nie myślała o jakimś randkowaniu, miłostkach itp, gdzieś tak do okresu, kiedy Potter zawrócił jej w głowie D.
Jaka była? Uzdolniona, obowiązkowa, no i stanowcza. Tak mi się wydaje.
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
"Jeśli chcesz poznać człowieka, patrz, jak traktuje podwładnych, a nie równych sobie."
Spójrz na mnie - wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harrego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył
|
|
|