Dom:Gryffindor Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru Punktów: 136 Ostrzeżeń: 0 Postów: 29 Data rejestracji: 30.08.11 Medale: Brak
Okej, co jak co, ale drabble BEZ tego zakończenia, po którym się z zaskoczenia spada z krzesła. Ot, po prostu drabble.
Nieprzenikniony wzrok burego kota wpatruje się w niego z dziwnym, jak na przedstawiciela tego gatunku, uczuciem. Właściwie to, nie ma pojęcia jak je nazwać. Podłużne źrenice raz po raz zwężają się i rozszerzają. Czuje, że te oczy muszą kryć w sobie jakąś tajemnicę. Coś, co może zmienić jego życie. Ogarnia go niepokój, wstrzymuje na chwilę oddech, ale zaraz potem wybucha śmiechem, mówiąc sobie, że biedaczyna na starość wariuje. W końcu, to tylko głupie zwierzę. "Zwierzęta nie mają tajemnic , a już na pewno nie wpływają na czyjeś życia."
Kot siedzi nieruchomo na podwórku w dźwiękach poranka.
Vernon Dursley idzie do pracy.
O młodych mówiło się, że to oni zbudują nowy lepszy świat. [...] Zawsze tak się mówi, po czym młodzi się starzeją i zostawiają następnym młodym ten sam świat, który oni zastali. Świat nie da się tak łatwo ruszyć z miejsca. Wiesław Myśliwski
"Oh, kapitanie, mój kapitanie!"
- drogi Gościu, jeśli masz odwagę - nazywaj mnie tak.
"You say that you love rain, but you open your umbrella when it rains. You say that you love the sun, but you find a shadow spot when the sun shines. You say that you love the wind, but you close your windows when wind blows. This is why I am afraid, you say that you love me too." William Shakespeare
Dom:Gryffindor Ranga: Prefekt Gryffindoru Punktów: 459 Ostrzeżeń: 0 Postów: 107 Data rejestracji: 30.10.11 Medale: Brak
Fajnie, fajnie.
Ale ja nie spadłam z krzesła.
To tak w zasadzie to tylko trochę pogłębione opowiadanie, wydaje mi się, że w Kamieniu pisało identycznie.
Trochę krótkie, nawet jak na drabble. Ile ma słów?
Czas na ocenę.
Mam nadzieję, że moje P Cię zadowoli.
Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 297 Ostrzeżeń: 0 Postów: 127 Data rejestracji: 05.04.11 Medale: Brak
sampia napisał/a:
Fajnie, fajnie.
Ale ja nie spadłam z krzesła.
To tak w zasadzie to tylko trochę pogłębione opowiadanie, wydaje mi się, że w Kamieniu pisało identycznie.
Trochę krótkie, nawet jak na drabble. Ile ma słów?
Czas na ocenę.
Mam nadzieję, że moje P Cię zadowoli.
właśnie chodziło o to, żeby nie spaść z krzesła. c:
ogólnie, podoba mi się. nic nie szkodzi że jest krótkie, w sumie to nawet lepiej bo długiego nie chciałoby mi się czytać
Zaskoczył mnie ten tekst. Na początku miałam takie myśli" Jaki kot wtf?!" ,dopiero na końcu, jak przeczytałam,"Vernon Dursley idzie do pracy. " zrozumiałam o jakiego kota chodziła ! .sampia - z ciekawości policzyłam słowa, wyszło równo 100 ;D
Drabble bardzo fajne, takie spokojne ^^ Przynajmniej w moim odczuciu ; D
Jedną zasadą wciąż motywowany
Bądź własną osobą
Bądź co bądź sobą
Niech twa osoba będzie ozdobą
Nie jednorazowo, lecz całodobowo
Trafiam białym w czarne jak kulą bilardową
Oblicz pole podstawy jaką jest oryginał
Lub działania poletko, jeśli jesteś marionetką
To wroga sugestia, pożera cię jak bestia
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia
Od A do Zet, od Zet do A
Ja to ja to jasne jak dwa razy dwa
Proste jak drut, nigdy nie gram z nut
A rymów mam w brud, które trwonię
Gdy tylko stanę przy mikrofonie
Od mikrofonu strony nie stronię, o nie!
Widzę szczyt, a za szczytem
Zaszczyt za zaszczytem
Lśnienie mistrzostwa kieruje moim bytem
Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Dom:Gryffindor Ranga: Dziedzic Gryffindora Punktów: 5622 Ostrzeżeń: 1 Postów: 633 Data rejestracji: 28.10.11 Medale: Brak
Mhmm... Jest okey, chociaż to nie mistrzostwo. Jednak lubię spadać z krzeseł, kiedy czytam drabble. Kiedy zaczęłam zastanawiałam się czy chodzi o Panią Noris, czy jednak o McGonnagall. Końcówka nie była mega zaskakująca, chociaż jakiś tam efekt dawała. Myślę podobnie jak sampia, że P by Cię zadowoliło, gdybym mogła wystawić tu ocenę
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.