· Hufflepuff - pokój wspólny |
~SevLily35
|
Dodany dnia 24-05-2011 17:06
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 219
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 13.02.11
Medale:
Brak
|
Wiemy z książek, jak wyglądały pokoje wspólne Slytherinu, Gryffindoru i Ravenclawu. Jak myślicie, jak mógł wyglądać pokój Hufflepuffu?
"- A co mi dasz w zamian, Severusie?
- W zamian?... [...] Wszystko."
"Czemu cię martwi Sam-Wiesz-Kto? Zatroszcz się lepiej o Q-PY-BLOK. Powszechne zatwardzenie ściskające siedzenie."
;-)
"- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem."
|
|
|
|
~fanka98
|
Dodany dnia 24-05-2011 17:16
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5238
Data rejestracji: 16.03.11
Medale:
Brak
|
Na pewno był jakiś podręczny( nie wiem jak to określić, ale chodzi o to, że wszystko jest pod ręką), zadbany, zawsze posprzątany, ponieważ Puchoni szczycą się pracowitością. |
|
|
|
~himynameisAvi
|
Dodany dnia 24-05-2011 20:08
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 177
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 15.05.11
Medale:
Brak
|
Pewnie bardzo przytulny, z dużymi puchatymi kanapami, kominkiem w którym zawsze palił sie ogień, obrazami na ścianach itp. Musiało być tam bardzo miło i przytulnie, tak mi zawsze kojarzył sie pokój wspólny puchonów :D |
|
|
|
~Hermionka111213
|
Dodany dnia 24-05-2011 20:54
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2002
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.03.11
Medale:
Brak
|
Zgadzam się z poprzednikami. Dodam, że raczej musiał być pomalowany w ciepłe barwy, np. pomarańczowy lub żółty.
Podpisano: Przyszła pani Malfoy. <3
|
|
|
|
~Stivi
|
Dodany dnia 25-05-2011 15:46
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 281
Data rejestracji: 03.05.11
Medale:
Brak
|
Wiele żółtych kotar, przytulne fotele i małe podziemne tunele prowadzące do dormitoriów, wszystkie mające okrągłe drzwi, jak wieczko od beczki. Do tego idealny porządek.
- Stalagmity mają w środku "m"."
Szczególne pozdrowienia dla Hermionka111213, Lawrencee, SevLily35, fanka98, Lillith, daria2j i drogi Gościu.
|
|
|
|
~Laufey
|
Dodany dnia 29-05-2011 11:05
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5205
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak
|
No tak, była mowa o wszystkich ale nie o Pokoju Puchonów ;P. Napewno był w barwach Hufflepuffu, jakiś kominek, firany w kolorach Domu i duuużo foteli, puf i innych krzeseł. Oczywiście wszystko żółto-czarne (lub granatowe ).
|
~dastanblack3000
|
Dodany dnia 29-05-2011 13:44
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1481
Data rejestracji: 29.05.11
Medale:
Brak
|
W wywiadzie z Rowling opisała ona pokój wspólny Puchonów. Opisywała ona go jako bardzo przytulny okrągłe ściany wywieszone były żółto-czarnymi kotarami, w środku było mnóstwo przytulnych, starych foteli, był tam ogromny kominek, w którym zawsze palił się ogień. Wejścia do dormitoriów były okrągłe jak wieka beczek, co sprawiało to bardzo przytulnymi miejscami. Kwatera Puchonów mieściła się w lochach niedaleko kuchni.
Edytowane przez Lady Holmes dnia 29-05-2011 13:52 |
|
|
|
~Anar0207
|
Dodany dnia 05-06-2011 19:26
|
Zbanowany
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 412
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 05.06.11
Medale:
Brak
|
Sądzę, że pokój wspólny Hufflepuffu byłby wiecznie zadbany, posprzątany. Ściany byłyby pomalowane na zółto-czarny kolor. Pokój w kształcie koła. Kominek, w którym pali się ogień. Wielki, puchaty dywan, a na nim wiele wygodnych, ale starych foteli. Większość drewniana, zdobiona złotem. Schody z poręczą. |
|
|
|
`Czarodziejka
|
Dodany dnia 07-06-2011 22:48
|
Moderator (F)
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
To trochę dziwne, że autorka opisała wszystkie salony, oprócz żółtego. To trochę niesprawiedliwe. W czwartej części było napisane tylko tyle, że mieścił się w lochach, więc pewnie jest podobnie jak u Ślizgonów, ale wszystko jest żółte i na pewno nie jest taki ponury.
|
|
|
~Kiera Diggory
|
Dodany dnia 08-06-2011 10:53
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Charłak
Punktów: 14
Data rejestracji: 06.06.11
Medale:
Brak
|
ja myślę, że dormitorium było w barwach domu. w środku zawsze było czysto, wszystko poukładane, na miejscu. myślę że w salonie po środku stał lipowy stół, a wokół niego zdobione krzesła. musiała też być kanapa i kilka foteli. w pokojach dziewcząt było trochę jaśniej niż w chłopców. prace domowe odrabiali na dywanie, na którym widniał borsuk. na ścianach było mnóstwo obrazów. lampy były świecami, których płomień płonął przez cały dzień, trochę przygasając na noc. kominek też musiał być. łóżka były duże, dla każdej osoby inne, inny kolor, rozmiar dopasowane do wzrostu osoby.
|
~Corde Collins
|
Dodany dnia 11-06-2011 15:38
|
Użytkownik
Punktów: 400
Data rejestracji: 05.05.11
Medale:
Brak
|
ja myślę, że dormitorium było w barwach domu. w środku zawsze było czysto, wszystko poukładane, na miejscu. myślę że w salonie po środku stał lipowy stół, a wokół niego zdobione krzesła. musiała też być kanapa i kilka foteli. w pokojach dziewcząt było trochę jaśniej niż w chłopców. prace domowe odrabiali na dywanie, na którym widniał borsuk. na ścianach było mnóstwo obrazów. lampy były świecami, których płomień płonął przez cały dzień, trochę przygasając na noc. kominek też musiał być. łóżka były duże, dla każdej osoby inne, inny kolor, rozmiar dopasowane do wzrostu. w pokoju była również mała łazienka, o żółtych kafelkack, która w ogóle nie przypominała damskiego wc z filmów i książek. na pewno było bardzo milutko!!!
|
~Alexandre
|
Dodany dnia 11-06-2011 15:45
|
Użytkownik
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 882
Data rejestracji: 22.03.11
Medale:
Brak
|
No cóż, musi to być przytulne miejsce, zachęcające, pełne żółto-czarnych kotar, a małe podziemne tunele prowadzą0 do dormitoriów, wszystkie mają okrągłe drzwi, jak wieczko od beczki.
|
|
~Corde Collins
|
Dodany dnia 11-06-2011 16:05
|
Użytkownik
Punktów: 400
Data rejestracji: 05.05.11
Medale:
Brak
|
ja myślę, że wchodziło się pod wieżę astronomiczną i tam mieli ten swój przytulny pokoik. może wchodziło się przez zaśpiewanie piosenki przed jakimś czymś co mogło przypominać mikrofon w tamtych czasach, albo też przez wymienienie przed nim wszystkich zasad grzeczności, skoro puchoni byli tacy porządni i mili, no i na pewno zachowywali się przyzwoicie!!!
|
~xXBellatrix
|
Dodany dnia 14-06-2011 16:43
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 68
Data rejestracji: 12.06.11
Medale:
Brak
|
1.Na pewno pokój był w barwach domu.
2.Myślę że miał kształt PODOBNY do koła.
3.Wydaje mi sie że nie było tam twardych krzeseł. Głównie pufy.
4.Duży kominek.
5.Ogromne wyra z baldachimami(zaczarowanymi, może można było cos na nich oglądać?)
6.Mało okien, ale za to były by OGROMNE.
7.Dużo malutkich lampek.
8.Wejścia strzegł duch, który za życia był uprzejmy, inteligentny, pracowity, uczciwy.
9.Wchodziło sie mówiąc hasło (np. zasadę Puchonów, losowo wybiaraną co roku)albo jak wspomniała Corde Collins śpiewając coś.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!
Pozdrawiam wszystkich któży to przeczytali Z wyróżnieniem:lusja22, maria2002, Sophia, Hermionka111213, Bellatrix Lestrange Black, kawi, AlexXx ;-)
|
|
|
|
~Loa_riddle
|
Dodany dnia 08-10-2011 22:01
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1507
Data rejestracji: 30.05.11
Medale:
Brak
|
W jednym z moich FF opisywałam pokój współny Hufflepuffu. Wyobrażam go sobie jako nie za duże pomieszczenie, z dużym kominkiem, wielkimi kanapami i pufami, miękkim złotym dywanym na podłodze i wieloma półkami na ścianach, na których umiejscowione są rośliny. Nad kominkiem wisi obraz założycielki, Helgi Hufflepuff. |
|
|
|
~CeCe
|
Dodany dnia 09-10-2011 09:40
|
Użytkownik
Ranga: Animag Kruk
Punktów: 562
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 09.08.11
Medale:
Brak
|
Myślę że był to normalny pokój z barwami swojego domu tak samo jak inne.
Piękne pufy zdobiące całość pokoju wspólnego.
Przytulny kominek.
Herby i godła Huffelpuffu.
Żółte tapety.
Cesarskie dywany koloru brązowego.
Śliczny duży stolik.
I to wszystko ogólnie wszystko zrobione tak troszkę po królewsku.
Komu figla zaserwują.
Duchów tych się trzeba bać,
Nie wiesz, co się może stać!
Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie...
Kłotnia Lily i Snape'a
Była noc. Lily w koszuli nocnej stała z założonymi rękami przed portretem Grubej
Damy u wejścia do Wieży Gryffindoru.
- Przyszłam tylko dlatego, bo Mary powiedziała mi o twojej groźbie, że będziesz tu
spać.
- Tak. I zrobiłbym to. Nigdy nie chciałem nazwać cię szlamą, po prostu...
- Wymknęło ci się? - W głosie Lily nie było współczucia. - Już za późno. Usprawiedliwiałam cię przez całe lata. Nikt z moich przyjaciół nie rozumie, dlaczego w ogóle z tobą rozmawiam. Z tobą i twoimi kolegami, śmierciożercami. Widzisz, nawet nie zaprzeczasz! Nawet nie zaprzeczasz, kim zamierzacie się stać! Nie możecie się doczekać, aż dołączycie do Sam - Wiesz - Kogo, prawda?
Pozdrowionka dla drogi Gościu<3
|
|
|
|
~SevLily36
|
Dodany dnia 09-11-2011 11:56
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak
|
Tak, zgadzam się z wami; przede wszystkim dużo żółtego!
|
~lilypotter12
|
Dodany dnia 09-11-2011 11:58
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 184
Data rejestracji: 06.09.11
Medale:
Brak
|
Było tam zółto-czarno i bardzo przytulnie, na kominku trzaskał ogień a na stole było mnóstwo przysmaków Helgi Hufflepuff.
Chroń nas, Gryffindorze!!!
UWAGA!!!!!! ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: www.ksiegaharrypotter.blog.onet.pl znajdziesz tam:
- artykuły o zaklęciach, przedmiotach i postaciach z Harry'ego Pottera - w tym wspaniały, nowy artykuł o Bellatriks Lestrange!!!
- niesamowite różdżki od Noble Collection wraz z opisami!!!
ZAPRASZAM SERDECZNIE!!!!!!!!!!!!
LORD VOLDEMORT ODRODZIŁ SIĘ NA NOWO!!!
|
|
|
|
~matheus
|
Dodany dnia 09-11-2011 13:07
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 163
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 24.07.11
Medale:
Brak
|
podręczny,przytulny i ciepłe barwy tak jak ludzie w tym domu
|
|
~Anne
|
Dodany dnia 09-11-2011 15:23
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 46
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak
|
myślę, że ten pokój byłby jasny, przytulny, ale jednocześnie chyba trochę nudny....
|
|