· Czy chcielibyście być Harrym Potterem? |
~Asella
|
Dodany dnia 13-12-2011 22:01
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 826
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 07.05.11
Medale:
Brak
|
Harryyy napisał/a:
cipciak napisał/a:
czarodziejem tak, ale Harrym raczej nie, bo miałabym przesrane u Voldka ; D
Gdybym miała wybierać między Ronem, Harrym a Hermiona wybrałabym Harry'ego. Niemaiał szczęśliwego życia. Ale jaednak, nawet blizna by mi nie przeszkadzała tylko najgorszy Voldek .
Chciałabym być czarodziejką chodzilabym do Hogwartu, grała w quidditcha jakbym się dostała do druzyny...
cipciak napisał/a:
Bellatrix Lestrange Black napisał/a:
a ja patrzeć na porażkę Ślizgonów...
Dlaczego.? Co oni ci zrobili cipciak.?
nic nie zrobili, ale jakos specjalnie za nimi nie przepadam .
Ja nie wiem zaco wszyscy tak nie nawidzicie Ślizgonów. Wiem, Wiem Malfoy.. No i inni.. No dobra ale ja tam Gdybym był w Hogwarcie tobym chciala trafić do Slytherinu, może byłabym pierwszym Ślizgonem, który lubi Gryfonów.
Ja lubie ślizgonów i nawet najbardziej Draco bo nie wydał Harry'ego w dworze ( pamiętacie ?? spoko jest )
A być Harry'm to tak. Może nie miał dzieciństwa jak inni jego rówieśnicy był poniżany i odepchnięty ale przecież pozostał dobry. Stracił całą rodzinę i Dumbledora, ale oni z nim pozostali przecież
" Myslisz że umarli których kochaliśmy naprawdę nas opuszczają ? Oni żyją w tobie Harry [...] "
Miał prawdziwych przyjaciół którzy nie opuścili go tak naprawdę wcale i nie powolujcie sie na Rona który odszedł bo to żaden powód no i w końcu wrócił. A jego rodzina Molly i Artur traktowali go jak swojego syna.
Polował na niedo Voldemort z własnej głupoty a Harry nie był tchórzem i nie schował się tylko stawił mu czoła i to jakieś 8 razy i zabił go w końcu.
Prawdziwy pan śmierci nigdy przed nią nie ucieknie tylko zmierzy się z nią twarzą w twarz wiedząc że nikogo ona nie ominie.
Chyba zatem nie mamy wyboru. Musimy iść naprzód.
Czy kiedykolwiek mieliśmy inny wybór? Zawsze musieliśmy iść naprzód.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników Hogs i gości , ale szczególnie tych którzy mnie pozdrawiają z bliżej nie określonych powodów ^^
|
|
|
|
~lilypotter12
|
Dodany dnia 14-12-2011 09:59
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 184
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.09.11
Medale:
Brak
|
ja bym chciała być czarodziejką czystej krwi - córką Harryego Lily Luną Potter jest OK
Chroń nas, Gryffindorze!!!
UWAGA!!!!!! ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: www.ksiegaharrypotter.blog.onet.pl znajdziesz tam:
- artykuły o zaklęciach, przedmiotach i postaciach z Harry'ego Pottera - w tym wspaniały, nowy artykuł o Bellatriks Lestrange!!!
- niesamowite różdżki od Noble Collection wraz z opisami!!!
ZAPRASZAM SERDECZNIE!!!!!!!!!!!!
LORD VOLDEMORT ODRODZIŁ SIĘ NA NOWO!!!
|
|
|
|
~dawber1992
|
Dodany dnia 14-12-2011 14:34
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 328
Data rejestracji: 08.12.11
Medale:
Brak
|
Ja nadal czekam na sowe ze zostalem przyjety do szkoly |
|
|
|
~Hermionagranger122
|
Dodany dnia 16-12-2011 13:38
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 51
Data rejestracji: 30.12.10
Medale:
Brak
|
Czarodziejem tak np:Hermioną. Ale Harrym już nie,bardzo dużo przeżył,nie chciałabym mieć takich kłopotów i zmartwień jak on |
|
|
|
~SweetSyble
|
Dodany dnia 16-12-2011 13:52
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1942
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak
|
Chciałabym być czarodziejem, ale nie Harry'm. Nie dałam bym rady z tymi weszystkimi problemami i zmartwieniami. Wolałabym być normalną czarownicą np. Ginny, Lavender, Parvati itp.
|
~syrius_black
|
Dodany dnia 05-01-2012 20:29
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5449
Data rejestracji: 26.12.11
Medale:
Brak
|
Harry'm Potter'em nie , ale czarodziejem oczywiście , że tak . Harry'm nie chciałbym być z tego powodu jak wiele on przeżył -stracił rodziców gdy miał tylko rok , jego dzieciństwo było beznadziejne , następnie wszyscy jego bliscy po kolei umierali a w końcu on sam usłyszał , że musi zabić Voldemorta albo on zabije jego . Czarodziejem chciałbym być bo mógłbym robić tyle rzeczy , których nie mogę teraz robić . Mógłbym latać na miotle , uczyć się w Hogwarcie i wyprawiać wiele fascynujących nas rzeczy ...
Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE |
|
|
|
~21olka
|
Dodany dnia 05-01-2012 20:31
|
Użytkownik
Ranga: Horkruks
Punktów: 7277
Data rejestracji: 12.12.11
Medale:
Brak
|
Czarodziejem??? No tak chciałabym być, ale Harrym... NIE
Pewnie zginęłabym już w 1 części.
Edytowane przez Czarownica24 dnia 05-01-2012 20:53 |
|
|
|
~Evans558
|
Dodany dnia 07-01-2012 15:32
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1246
Data rejestracji: 28.12.11
Medale:
Brak
|
cipciak napisał/a:
Bellatrix Lestrange Black napisał/a:
[quote]a ja patrzeć na porażkę Ślizgonów...
Dlaczego.? Co oni ci zrobili cipciak.?
Przepraszam bardzo, ale u Gryfonów znalazł się zdrajca, więc dom Godryka wcale nie jest taki złoty jak jego herb. A jeden ze Ślizgonów okazał się, tu cytat z książki "najodważniejszym człowiekiem, jakiego znałem" (HP 7, "Dziewiętnaście lat później" ). A tak wracając do tematu...
Potterem to bym nie chciała być, czarodziejem - jak najbardziej. Kuć zaklęcia zamiast matmy, latać na miotle, a nie skakać przez kozła, pisać listy, nie SMS'y... właśnie dlatego w dzień moich 11 urodzin czekałam na sowę z Hogwartu. Nie poddaję się, czekam do dziś .
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
|
|
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 08-01-2012 17:13
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Ogólnie to chciałabym być czarodziejem, ale Harrym zdecydowanie nie. Miał straszne życie, stracił rodziców i praktycznie w każdej części musiał przeciwstawiać się Czarnemu Panu (oprócz trzeciej). Miał za zadanie odnaleźć i zniszczyć horkruksy. Jego życie prywatne też nie było zbyt ciekawe. Rozstał się z Ginny dla jej bezpieczeństwa, mimo że ją bardzo kochał (chociaż potem do siebie wrócili). |
|
|
|
~Matthew Lucas
|
Dodany dnia 20-01-2012 16:44
|
Użytkownik
Ranga: Mugol
Punktów: 4
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 03.09.10
Medale:
Brak
|
Sądzę, iż nie chciałbym być w skórze jednego z najpotężniejszych czarodziejów - bo co ukrywać, jednak swoimi czynami ukazał, iż potrafi być silny. Współczuję mu trudnego dzieciństwa - co ukrywać, jego opiekunowie byli dla niego strasznie aroganccy, złośliwi, cyniczni i po prostu podli. A takim zwykłym, bez problemów dnia codziennego, to oczywiście mógłbym być .
|
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 20-03-2012 17:16
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
Ja ogolnie wolałbym być Snapem.Co do magii nie musze o niej marzyc. zdecydowanie wystarcza mi to,że mam dar czarnowidzenia i czasem wychodza jakieś zaklęcia i eliksiry.Ogolnie rzecz biorąc naprawde mozna mnie uznac za półkrwi.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
|
|
|
~Ezio1998
|
Dodany dnia 01-04-2012 14:46
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 154
Data rejestracji: 14.02.12
Medale:
Brak
|
ja chciałabym być czarodziejką ale nie Harrym
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!!
Atra esterni ono thelduin
Mor'ranr lifa unin hjarta onr
Un du evarinya ono varda.
|
|
|
|
~Ms_Kane
|
Dodany dnia 18-05-2012 16:46
|
Użytkownik
Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2978
Data rejestracji: 24.04.12
Medale:
Brak
|
Ja chciałabym być czarodziejem ale Harrym nie, ponieważ nie chciałabym walczyć z Voldemortem, a tak przy okazji to nie chciałabym tak jak Harry nie mieć rodziny przecież to musi być okropne.Prawdę mówiąc to też nie chciałabym być sławna z takiego powodu.
|
~luna97
|
Dodany dnia 18-05-2012 21:08
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Data rejestracji: 26.01.12
Medale:
Brak
|
Nie, Harry nie, gdyż miał straszne dzieciństwo... wiem, wiem nie tylko ono się liczy ale przede wszystkim jest ważne. Miał wspaniałych przyjaciół. Ale gdybym miała wybierać pomiędzy Nim, Hermioną a Ronem wybrałabym chyba Rona nie miał co prawda za wiele inteligencji i umiejętności ale chciałabym zaczynać od zera, od pustego konta a nie tak jak Harry, którego przeznaczeniem było zmierzenie się ze złem. Nie Hermioną, bo chciałabym być z rodziny czarodziejskiej i zgłębiać się w Świecie Mugoli tak jak pan Weasley,
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Otwieram się na sam koniec.
|
|
|
|
~dastanblack3000
|
Dodany dnia 27-05-2012 17:12
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1481
Data rejestracji: 29.05.11
Medale:
Brak
|
Chciałbym być czarodziejem ^^ Ale Harrym nie. Bo on miał w sumie głupio no fajnych przyjaciół miał ale nie miał rodziców i miał trochę głupią sytuację z Voldeortem.
|
|
|
~Riddle Of Death
|
Dodany dnia 14-07-2012 21:58
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 338
Data rejestracji: 12.07.12
Medale:
Brak
|
Bardzo chciałabym być czarodziejem, ale nie Potterem. |
|
|
|
~krukonginn
|
Dodany dnia 14-07-2012 22:07
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 77
Data rejestracji: 14.07.12
Medale:
Brak
|
Nie chciałabym być Harrym .. może dlatego, że jestem dziewczyną ) ale tak ogólnie to też raczej nie zbyt duża presja. Ale bycie czarodziejem - NIE POGARDZĘ <33. Nie zależy mi być nawet czystej krwi.. ale żeby dostać ten list ).
"Chociaż to, że nasze myśli skierowane są ku czymś innemu, że rozmawiamy i porozumiewamy się różnymi językami, nasze serca biją jednym rytmem".~ Albus Dumbledore.
|
|
|
|
~_Loony_
|
Dodany dnia 14-07-2012 22:18
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 82
Data rejestracji: 28.06.12
Medale:
Brak
|
Raczej nie. Harry przeżył wiele trudnych rzeczy ... Nie chciała bym być na jego miejscu i użerać się z voldkiem ;p |
|
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 15-07-2012 10:14
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
Czarownicą - jak najbardziej!
Harrym - raczej nie bardzo... On miał za dużo na głowie, ja wolałabym spokojniejsze życie |
|
|
|
*mooll
|
Dodany dnia 19-03-2013 08:54
|
Super Owadzik
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
Ponieważ pomysłodawca wątku nie napisał tego - dopiero ot tego momentu wymagam UZASADNIENIA swojej decyzji.
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|
|
|