Dom:Gryffindor Ranga: Niewymowny Punktów: 1648 Ostrzeżeń: 2 Postów: 292 Data rejestracji: 05.01.11 Medale: Brak
O, coś dla mnie. Też mogę się podjąć betowania czyjejś twórczości. W ramach usługi może znajdować się poprawna ortografia, stylistyka, interpunkcja, ogólnie poprawny zapis tekstów pod każdym wzgledem. Chętnych proszę o zgłaszanie się na PW. Będzie łatwiej. ;D
Loa_Riddle - ;D
Ale że co? ;>
"-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome,puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Eecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
''Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwale, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać."
"- Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
- Tak.
- Tak, proszę pana.
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze. "
Dom:Gryffindor Ranga: Sześcioroczniak Punktów: 590 Ostrzeżeń: 2 Postów: 287 Data rejestracji: 15.11.11 Medale: Brak
Ja poproszę betę poprawiającą zapis dialogów, interpunkcji i stylistyki.
Ma ktoś czas?
Szybciej i szybciej, to nie nowość.
I znowu zliczasz życia łup,
Wszystkie porażki i podboje.
I nie raz los Cię gorzko zwiódł,
A czasem mogłeś wyjść na swoje.
Więc, każda z Twoich nowych dróg,
Niech będzie ta szczęśliwa...
Niech każda Twa decyzja,
Okaże się właściwa.
Z odwagą i uśmiechem,
Zaczynaj dzień co rano.
Kochaj i tak postępuj,
By Ciebie też kochano.
I zamiast lat przybywać,
Niech Ci ubywa... z wiekiem.
I zawsze dla człowieka,
Po prostu bądź człowiekiem.
Dom:Slytherin Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1246 Ostrzeżeń: 0 Postów: 286 Data rejestracji: 28.12.11 Medale: Brak
Poszukuję bety obeznanej dobrze z językiem angielskim. Potrzebuję kogoś do sprawdzenia tłumaczenia pod kątem zgodności co do oryginału, interpunkcji i logiki niektórych zdań (co wiąże się ściśle z porównywaniem do oryginału). Wiem, że takich osób jest pewnie równie wiele, co kot napłakał, ale jeśli znajdzie się ktoś taki, to proszony jest o kontakt na GG (patrz - profil) bądź prywatną wiadomość.
Ja chyba też mogłabym się podjąć trudu bycia betą. Jestem dobra z ortografii, ale idę teraz do piątej klasy, więc nie wiadomo czego też nie wyczaruję. Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę pisać na pw. Pozdrawiam
Każdy samotnik, choćby się zaklinał, że tak nie jest, pozostaje samotny nie dlatego, że lubi, ale dlatego, że próbował stać się częścią świata, ale nie mógł, bo doznawał ciągłych rozczarowań ze strony ludzi.
Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie Ms_Kane, Martitę, SevLily36, raven i Ciebie, drogi Gościu oraz wszystkich moich przyjaciół.
Edytowane przez Amitte Sukku dnia 27-08-2012 07:53
Dom:Gryffindor Ranga: Trzecioroczniak Punktów: 143 Ostrzeżeń: 0 Postów: 45 Data rejestracji: 31.01.12 Medale: Brak
Ja też chętnie pomogę.
Oczywiście w miarę moich możliwości ;-)
Nie mam żadnych problemów z ortografią itp.
Więc, jeżeli ktoś jest zainteresowany, to proszę pisać prywatne wiadomości
Chętnie pomoge jeszcze kilku Potterominiakom z pisaniu FF. Jeżeli brakuje Wam kogoś, kto sprawdzi, otaguje, zamieści, czy wytłumaczy- PISAĆ!
Dom:Gryffindor Ranga: Skrzat domowy Punktów: 23 Ostrzeżeń: 0 Postów: 11 Data rejestracji: 05.11.12 Medale: Brak
Wiecie co? Ja to już nigdy nie będę szukać Bety. Wolę sama napisać tekst, który opublikuję i dowiem się, jakie JA popełniam błędy. Tyle już dałam tekstów do poprawki i wiele razy zawiodłam się na tych Betach. Ale może po prostu nie miałam szczęścia...
Potrzebuje głównie pomocy w kwestii merytorycznej, raczej nie ortografii czy stylistyki. Z góry dzięki.
Proszę o kontakt na pw bądź przez gg.