· Chemia |
~al_kaida
|
Dodany dnia 05-09-2009 20:05
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2217
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 15.10.08
Medale:
Brak
|
Jeden z moich ulubionych przedmiotów. Kiedyś chemię uwielbiałam i chciałam ją nawet studiować, ale teraz w liceum trochę zapał mi spadł. Jednak nadal bardzo ją lubię.
|
|
|
|
~Malkontentka
|
Dodany dnia 16-06-2010 19:09
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1721
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 09.05.10
Medale:
Brak
|
Chemia to mój ulubiony przedmiot.
Jedyna lekcja na której nie muszę się wysilać. Poprostu wiem. Nie mam problemu z reakcjami, jedyne czego nie lubię to uczenie się właściwości. A tak to reszte da się wymyśleć.
Pomaga jeśli nauczycielka jest sąsiadką
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
''Ziemia zmarznięta.
Krok wędrowców pęta.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."
J.R.R. Tolkien
|
|
|
|
!Tom_Riddle
|
Dodany dnia 23-09-2010 16:44
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 17516
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
Dopóki byłem w klasach podstawowych i gimnazjalnych była dla mnie raczej przykrym obowiązkiem, teraz jednak, kiedy uczę się rozszerzonej, nie mogę powiedzieć żadnego złego słowa! To niezwykle interesujący dział nauki, a poza tym jej nieprzewidywalność, głównie w czasie doświadczeń, jest tak fascynująca, że można wybuchnąć (i to dosłownie^^). Bardziej podoba mi się chemia organiczna niż nieorganiczna i nie lubię działań liczbowych na tym przedmiocie, choć nie są trudne |
|
|
|
~LilyPotter
|
Dodany dnia 12-10-2010 14:58
|
Użytkownik
Ranga: Horkruks
Punktów: 7311
Data rejestracji: 21.05.10
Medale:
|
!Souriant
Chemia to mój najukochańszy przedmiot. To takie eliksiry [które swoją drogą też ubóstwiam] w mugolskim wydaniu.
Też się zgadzam. Przedmiot lubię. Jest bardzo ciekawy i interesujący=) Kocham te wszystkie rodzaje reakcji, ale najbardziej izotopy (oczywiście na poziomie 2 gim=))
|
!Milka
|
Dodany dnia 12-10-2010 17:05
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Wybraniec
Punktów: 9487
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
W gimnazjum i liceum chemia ani mnie nie wnerwiała, ani nie była przeze mnie ubóstwiana. Po prostu była jednym z przedmiotów do zdania, czasami ciekawa, czasami uporczywa. Teraz na studiach mam przedmiot chemia ogólna, który jest dla mnie dość istotny. Na szczęście, na początku będziemy jeszcze trochę powtarzać materiał z liceum, więc nie będzie tragicznie. Za to na ćwiczeniach chodzimy sobie w fartuchach, a w drugiej połowie semestru nawet będziemy SAMI robić doświadczenia, szykuje się ciekawie! ^^
|
|
|
|
~Lady Bellatriks
|
Dodany dnia 31-10-2010 13:17
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2508
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak
|
Ja bardo lubię chemię, ale teraz mamy inną panią do tego przedmiotu i odechciewa mi się go uczyc, jak ją widzę...
Mówią o mnie ''córka diabła'' - temu nie zaprzeczę ani ja, ani ktos, kto mnie dobrze zna .
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mnie pozdrawiają
|
|
|
|
~Death Eater
|
Dodany dnia 08-01-2011 14:42
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 62
Data rejestracji: 02.01.11
Medale:
Brak
|
Ja wprost uwielbiam chemię ! Jest u mnie najlepszym przedmiotem ( nie licząc wf'u ) mam na dodatek fajną nauczycielkę....pani Mirka
Jestem dopiero w 1 gim. ale od razu polubiłam ten przedmiot, chociaż nie robimy dużo doświadczeń
|
|
~Tonki
|
Dodany dnia 19-10-2011 14:15
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 824
Data rejestracji: 05.04.11
Medale:
Brak
|
Mój mózg nie ogarnia chemii. Nauczycielka tego przedmiotu to jedno, wielkie nieporozumienie. Na całe szczęście to ostatni rok z chemią. Tak, jak rozumiem fizykę i matematykę, tak chemii wcale, a wcale.
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 10-02-2012 21:23
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Muszę przyznać, że się jej obawiałam, ale nie jest najgorsza. Nawet niezła. Można trochę się dowiedzieć - np. jak powstają mydła, tłuszcze roślinne/zwierzęce... tylko niektóre działy są troszkę trudne... ale muszę przyznać, że to nie jest moje hobby. Po prostu lubię chemię.
|
|
~Evans558
|
Dodany dnia 05-04-2012 22:30
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1246
Data rejestracji: 28.12.11
Medale:
Brak
|
Uwielbiam chemię! Darzę ten przedmiot miłością czystą i bezgraniczną. Zawsze podobały mi się podręczniki starszego brata o chemii. Gdy tylko przestawał się z nich uczyć, one lądowały w moich rękach. Niewiele z nich zrozumiałam (mimo tłumaczeń brata), ale czułam, ze to na prawdę ciekawy przedmiot. Teraz, gdy sama mam chemię, pomagam słabszym z tego przedmiotu - lubię to robić. Mimo że dla niektórych kwasy, zasady i sole nie są pełnią szczęścia, ja uwielbiam się o nich uczyć. Doświadczenia, które przeprowadzamy na lekcji czasem tak mnie absorbują, że nie słyszę dzwonka .
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
|
|
|
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 05-05-2012 11:28
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
Dopiero kończę szóstą klasę podstawówki,ale moja wychowawczynią jest nauczycielka przyrody,a z wyksztalcenia chemiczka. Zaczałem w czwartej klasie chodzic na kólko przyrodnicze, gdzie bez chemii obejsc sie nie mogło. Jak narazie mi sie podoba. Mam nadzieje,że wzialem cos z mojej babci (z wykształcenia chemiczka) i chemia w gimnazjum tez pójdzie mi łatwo. Chemia jest pochodnym od alchemii tak samo jak eliksiry (które ja ubóstwiam) toteż mysle, że jest tak samo ekscytujaca jak eliksiry.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
|
|
|
~Elvira
|
Dodany dnia 08-07-2012 12:43
|
Użytkownik
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 58
Data rejestracji: 07.07.12
Medale:
Brak
|
Tak bardzo lubię chemię, nie mam jej jeszcze w szkole, ponieważ chodzę do podstawówki, ale często zaglądam do podręcznika siostry. |
|
|
|
~Patricia
|
Dodany dnia 08-07-2012 12:52
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 243
Data rejestracji: 07.07.12
Medale:
Brak
|
Ja uwielbiam chemię! Choć dopiero teraz idę do gimnazjum to już przestudiowałam cały podręcznik Chemia spodobała mi się rok temu i od tamtego czasu mam świra ;D |
|
|
|
~Suja
|
Dodany dnia 08-07-2012 13:00
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 258
Data rejestracji: 12.06.12
Medale:
Brak
|
Ja nie lubie chemi i jej nawet nie mam
I wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów,
Chroń nas Gryffindorze!!!
|
|
|
|
~marihermiona
|
Dodany dnia 08-07-2012 13:11
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Ja lubie chemie. To takie eliksiry po mugolsku.
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
|
|
|
~Martita
|
Dodany dnia 11-10-2012 09:17
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak
|
Ja nigdy nie lubiłam chemii, ale wśród znienawidzonych przeze mnie przedmiotów ścisłych wydała mi się najciekawsza. Na szczęście już nie muszę się jej uczyć ,co mnie bardzo cieszy
|
~Aaronia Stone
|
Dodany dnia 11-10-2012 10:15
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 92
Data rejestracji: 10.10.12
Medale:
Brak
|
Nie rozumiem jak można nie lubić chemii czy matematyki.... Moja fascynacja chemią rozpoczęła się dzięki nauczycielce, która jest idealnym żeńskim odpowiednikiem Snape'a
|
|
|
|
!Milva
|
Dodany dnia 09-03-2013 16:14
|
VIP
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Interesuje, a nawet jak nie to powinna, bo jestem na biol-chemie. Nie lubię jedynie tych reakcji, a poza tym ciekawa dziedzina nauki.
|
|
^raven
|
Dodany dnia 10-03-2013 02:07
|
Administrator
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Nie znam, nie rozumiem, nie znoszę. W gimnazjum nie była to jakaś szczególna udręka, po prostu uznałam, że to nie dla mnie i tak się bujałam z lekcji na lekcję, fuksem zaliczając kolejne sprawdziany. Nawet nie starałam się tego zrozumieć, być może dlatego, że nauczycielka niespecjalnie starała się sprawić bym zrozumiała fizyka mi wchodziła, z matematyką było wręcz super, a chemia...bleh. W liceum było ciut gorzej, na szczęście tylko godzina w tygodniu, a siedziałam w ławce ze ścisłowcem, więc jakimś cudem nie poległam i dopuszczono mnie do matury. I tak z ulgą przyjęłam fakt, że chemia mnie już nie dotyczy i nigdy nie będzie. Dlatego, pomimo sympatii dla Snape'a, po zdaniu SUMów, nie kontynuowałabym nauki eliksirów.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
|
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 14-03-2013 18:49
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Tak się składa, że moja mama jest nauczycielką chemii, i chyba tylko dzięki niej przebrnąłem przez LO bez większego szwanku. Kompletnie mnie ten przedmiot nie pociągał - te wszystkie wzory sumaryczne, strukturalne, liczby i masy atomowe...polubiłem tylko kwasy Wzory większości do dziś znam, ale już zasady, to nie...no cóż, nie będę ukrywał, ale ścisłym umysłem nie jestem. Wdałem się w tatę ( radca prawny )