Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 793
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Narcyza Malfoy
~ala_black F
#41 Drukuj posta
Dodany dnia 07-02-2010 21:42
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 110
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 01.02.10
Medale:
Brak

Myślę, że Narcyza była neutralną postacią, robiła niezbyt dobre rzeczy, ale robiła to w trosce o syna, każda dobra matka by tak właśnie postąpiła. Syn najważniejszy. Ni zła, ni dobra Oczko
#42 Drukuj posta
Dodany dnia 07-02-2010 21:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -88
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 24.01.10
Medale:
Brak

Tak nie jest zła do szpiku kości ale najlepsza nie jest a dodać ze jakby nie miała synalka to może była by bardzo dobrym człowiekiem;)
#43 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2010 18:26
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1390
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak

Narcyza Malfoy to dla mnie dość złożona postać. Nie nazwałabym jej z pewnością postacią pozytywną. Nie była też zła. Była dumna, bogata, z dobrego domu i przede wszystkim była żoną Lucjusza Malfoya. Żoną śmierciożercy, która nie wtyka nosa w sprawy męża, dopóki nie zacznają one zagrażać dobru jej rodziny.
Narcyza jest dla mnie wypośrodkowaniem między Bellatriks, a Andromedą. Ogólnie niewiele jest jej w książkach. Ale z pewnością mogę napisać, że była kobietą odważną. Kiedy chciała, potrafila postawić na swoim. Najważniejsza dla niej była rodzina, to było bardzo podkreślone. Myślę, że przez dwa lata przeżywała prawdziwy koszmar i potrafię dla niej wykrzesać z siebie współczucie. Uratowała Harry'ego. Nie wiem, jak nazwać ten czyn. Nie widziałam w niej bohaterki, tylko znękaną kobietę. Matkę, która z ulgą przyjmuje wieść, że jej syn żyje. Czy była to kwestia życia za życie, tego nie wiem. Co by zrobiła, gdyby Draco jednak nie przeżył? Naprawdę ciężko powiedzieć. Ale myślę, że strach przed Voldemortem, fakt, że na własnej skórze doświadczyła jego okrucieństwa, mógł sprawić, że pragnęła jego klęski. A skoro tylko Harry mógł go pokonać...
Tak. Co tu dużo pisać. Postać Narcyzy mi się podoba. To znaczy jej niejednoznaczność. Jak już pisałam, nie jest to dla mnie postać pozytywna ( bo to słowo kojarzy mi się raczej z tym, że ktoś wywołuje uśmiech na mojej twarzy). Narcyza to dość dramatyczna postać i tak ją właśnie odbieram.

Edytowane przez Bloo dnia 20-07-2010 18:30
rupieciarnia.xaa.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Harry_ F
#44 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2010 18:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek GD
Punktów: 502
Data rejestracji: 10.03.09
Medale:
Brak

Moim zdanie nie była zła ani dobra.Dlaczego ? Ponieważ mogła być dobra , lecz nie mogła miała siostrę śmierciożerczynię i męża śmierciożercę co dawało nam to że i ona jest przeciągana na złą stronę.Z drugiej strony chciała być dobra dla swojego syna. Draco Malfoy też niektóre rzeczy robił ponieważ musiał.

fc07.deviantart.net/fs46/f/2009/197/c/c/Dark_Mark_animation_by_andrei1015.gif
Wyślij prywatną wiadomość
~Ginny_Ruda F
#45 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2010 19:40
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1034
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 19.06.10
Medale:
Brak

Nie będę skurplatna. Chociaż, może?.... Powiem krótko Narcyza to fałszywa egoistka! Każdy głupi to zauważy! Przecież ona ''uratowała'' życie Harry'emu tylko ze względu na siebie, Draco i Lucjusza. OMG. To, że Harry tak jakby dzięki niej przeżył nie zmieni mojego nastawienia do niej... Niestety ;)

Przestań mówić kłamstwa o mnie, bo zacznę mówić prawdę o Tobie..
~Hermiona44 F
#46 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2010 21:18
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 220
Data rejestracji: 15.11.09
Medale:
Brak

Moim zdaniem jest to postać po części dobra, a po części zła. Zła dlatego, że była po stronie Voldemorta, a dobra, że uratowała życie Harry'emu i nie myślała tylko o sobie, jak pewnie większość śmierciożerców, ale również o swojej rodzinie. Według mnie nie jest egoistycznym zachowaniem troska o własne dziecko. Kiedy zapytała Harry'ego czy Draco żyje zaraz po tym mogła go wydać, a jednak nie zrobiła tego, co świadczy o jej determinacji i odwadze.
#47 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2010 22:25
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2217
Data rejestracji: 15.10.08
Medale:
Brak

Jak dla mnie, Narcyza jest postacią dobrą. Po prostu jej rodzina była za bardzo uwikłana w Voldemorta, zbyt mocno byli z nim związani. To właśnie powodowało niektóre jej złe zachowania. Ale w ostatniej części i nawet przedostatniej pokazała, że bardzo zależy jej na synu i zrobi dla niego wszystko Uśmiech

i54.tinypic.com/s1430i.gif
#48 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2010 22:34
Użytkownik

Awatar

Punktów: 215
Data rejestracji: 23.06.10
Medale:
Brak

Ja uważam że Narcyza jest postacią neutralną. Wszystko robiła dla własnej korzyści i raz wychodzi to na dobre a raz na złe. Uratowała Harr'ego kłamiąc Voldemortowi ale zrobiła to ze względu na znalezienie syna. Była po stronie Voldemorta-dlaczego? Bo chciała przeżyć. Chciała być bezpieczna a któż mógł jej tego zapewnić tak jak Czarny Pan? Przecież jej rodzina była źle traktowana przez Voldemorta a jednak byli mu posłuszni...

"Gdym posłuchał,usłyszałem;
Młoty biją bez wytchnienia
Z mocą,która pałac nowy
W proch i pył na powrót zmienia.
Inne młoty,ciche młoty
Młoty czasu i zniszczenia.
"

Ralph Hodgson-"Młoty"
~Pyflame F
#49 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2010 23:33
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1995
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak

Narcyza jest postacią neutralną. Rękami i nogami podpisuję się pod postem Fantazji. Ponad wszystko kochała Dracona, to on był sensem jej [nie oszukujmy się] marnego życia. Zrobiłaby dla niego wszystko, był jej oczkiem w głowie, jedyną miłością i tym w co wierzyła. Lucjusza nie można nazwać wzorowym lub nawet dobrym mężem. Był przeciętnym małżonkiem, który [moim zdaniem] unieszczęśliwiał Cyzie swoim aroganckim, niemądrym i wielce szlachetnym [wobec Czarnego Pana] zachowaniem, którym narażał siebie i swoją rodzinę na wiele niebezpieczeństw. Bellatrix [moim zdaniem wzór do naśladowania] nie była dobra siostrą, brakowało jej taktu, często dołowała panią Malfoy. Natomiast sama Narcyza... Zapewne byął dumna ze swojego pochodzenia, dlatego też wyszła za Lucjusza [bo tak wypada], ale na pewno nie była gotowa na to by zabijać mugoli czy szlamy, bo moim zdaniem, pod grubą warstwą wrodzonej cyniki i dumy, kryła się delikatna kobieta, która marzyła o spokojnym, rodzinnym życiu.
http://ask.fm/roguee Wyślij prywatną wiadomość
~Patroklex F
#50 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2010 23:39
Użytkownik

Awatar

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 22
Data rejestracji: 20.07.10
Medale:
Brak

a ja mam dylemat bo moim zdanie są dwie wersie które do niej pasują a które może wyjaśnić tylko Rowling bo może była osobą dobrą choć to ukrywała bo presja którą obarczali ją jej rodzina zwłaszcza Bellatrix i Lucjusz zmuszała ją to różnych rzeczy albo to DRUGA WERSJA była zła i to że była sługą Voldemorta jej pasowało bo nienawidziła osoby nie czystej krwi a pomogła Harremu tylko dlatego bo może wiedziała że w końcu Voldemort go zabije a ona zyska tylko wiadomości o Draconie
~Luna_975 F
#51 Drukuj posta
Dodany dnia 26-07-2010 15:12
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 132
Data rejestracji: 22.06.10
Medale:
Brak

Myślę, że nie była ani dobra, ani zła. Bardzo kochała syna, dla niego była gotowa na wszystko i na pierwszy rzut oka uratowała Harry'ego tylko dlatego, że powiedział jej, że Draco zyje. Ale myślę, że to nie jedyny powód. Narcyza nie była Śmierciożerczynią i słuchała Voldemorta tylko dlatego, że się go bała. I własnie z powodu tego strachu o siebie i syna chciała uratować Harry'ego, bo to on miał pokonać Czarnego Pana.
Zgadzam się, że była taką mieszanką charakterów Andromedy i Bellatrix, ale była od nich bardziej strachliwa i delikatna. Nie sądzę, żeby naprawdę tak bardzo jej przeszkadzały szlamy czy mugole. Pewnie po prostu bała się sprzeciwiać najpierw rodzicom, później mężowi. Jesli chodzi o to, jak potraktowała Hermionę na Pokątnej w KP, to wydaje mi się, że tylko z powodu Dracona.
Gdyby nie wyszła za Lucjusza, kto wie, może jej życie potoczyłoby się całkiem inaczej. Pewnie byłaby szczęśliwsza, bo Lucjusz raczej wzorem męża nie był i bardziej się troszczył o własną skórę, niż rodzinę.
Ogolnie uważam, że była tak pośrodku: troche postać negatywna, trochę pozytywna, ale, według mnie, z lekkim przechyleniem na pozytywną.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
~Lori_Lemonberry F
#52 Drukuj posta
Dodany dnia 27-07-2010 10:40
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1217
Data rejestracji: 29.03.10
Medale:
Brak

Moim zdaniem Narcyza nie była ani dobra, ani zła. Co do uratowania życia Harry'emu, to wydaje mi się, że zależało jej tylko na własnych interesach. Myślę, że nie obchodziło ją czy Harry przeżyje czy nie, tylko czy żyje jej syn. W wielu sprawach nie miała zdania. Myślę, że nie była złą osobą, tylko wychowywała się w takim otoczeniu. Ona i jej syn mają bardzo podobny charakter. Niby są tacy źli i w ogóle, ale jak dojdzie co do czego, to nerwy im puszczają.
#53 Drukuj posta
Dodany dnia 02-08-2010 20:41
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 483
Data rejestracji: 02.08.10
Medale:
Brak

Tak jak większość tutaj uważam, że nie była dobra, ale na pewno nie była też zła.
Żeby uratować syna, gotowa była kłamać nawet Voldemortowi, myślę, że życie by oddała za swoje jedyne dziecko. W sumie to jak teraz piszę ten post to zaczynam jej współczuć.
Mam takie wrażenie, że ta cała jej 'negatywność' brała się z tego, że jej rodzina obracała się w kręgu Śmierciożerców, a ona, bojąc się im przeciwstawić, musiała udawać, że się z nimi zgadza.
- Już...nigdy...nie tkniesz... moich... dzieci! - Krzyknęła pani Weasley. Bellatriks zaniosła się takim samym śmiechem jak jej kuzyn Syriusz, gdy padał do tyłu przez czarną zasłonę w Sali Śmierci... I nagle Harry poczuł, że już wie, co się zaraz stanie, zanim to się stało. Zaklęcie Molly przemknęło pod wyciągniętą ręką Bellatriks i ugodziło ją w pierś, prosto w serce. Szyderczy śmiech Bellatriks zamarł, oczy wyszły jej na wierzch i zaledwie zrozumiała, co się stało, runęła na posadzkę.
~piotrpapr17 F
#54 Drukuj posta
Dodany dnia 21-08-2010 19:24
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 71
Data rejestracji: 20.08.10
Medale:
Brak

Napisz to co powiedzial Dumbledore o Draconie. Narcyza jest poprostu niewinna. I ratując życie Harry'emu oczywiście robiła to xz miłości do syna.
#55 Drukuj posta
Dodany dnia 28-08-2010 13:27
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -107
Data rejestracji: 27.08.10
Medale:
Brak

kompletnym przeciwieństwem, czego dowodzi jej ślub z Tedem Tonksem. Narcyza za to stawiała wysoko czystą krew, zgadzała się z większością wpojonych jej za młodu poglądów, ale nie do tego stopnia, by przystała do Śmierciożerców. Możliwe nawet, że na swój sposób tolerowała szlamy i mugoli i nie do końca zgadzała się z ideami Voldemorta, ale tego nie okazywała, najprawdopodobniej dlatego, że nie chciała komplikować sobie życia i za bardzo się wychylać. Myślę, że ona była osobą po lubiła Voldemorta, ale nie można jej nazwać dobrą, bo nigdy by nie postępowała tak, jak się zachowywałaprostu nieszczęśliwą. Jak nic ceniła swoją rodzinę, a zwłaszcza syna, gdyż Lucjusz nie wydaje mi się wzorowym mężem i wyszła za niego raczej z musu niż z własnej
#56 Drukuj posta
Dodany dnia 29-08-2010 17:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 686
Data rejestracji: 11.08.10
Medale:
Brak

Narcyza...
Nie , ona moim zdaniem zła nie była. Śmierciożerczynią nie była , no nie? .
Chciała tylko ratować swoich bliskich , co udowodniła , pozatym , nigdy nie chciała "spotykać" się z Voldemortem. Gdyby nie ona , Potter nigdy nie zabiłby Voldemorta , mogła go łatwutko wydać.
Niee , nei jest zua ; p
Gdy została nienawiść i zabrakło litości

To anioły kiedyś zaśpiewały mi tą pieśń
Po to bym jeszcze mocniej mógł zaciskać pięść
Bym zapomniał czym jest niepewność i strach
I zrozumiał, że życie to tylko głupi żart
~Feliks F
#57 Drukuj posta
Dodany dnia 06-09-2010 14:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 630
Data rejestracji: 12.08.10
Medale:
Brak

Myślę, że Fantazja idealnie opisała Narcyzę Malfoy. I dla mnie była osobą neutralną, z jednej strony gardziła mugolami oraz czarodziejami wychowanych w takich rodzinach, a z drugiej nie przystała do Voldemorta i nie zabijała ich w imię jego woli. Uratowała Harry'emu życie, ale... myślę, że Voldi i tak nie mógł by pokonać Pottera, skoro ten drugi był prawowitym właścicielem Czarnej Różdżki. Ale wracając do tematu: zrobiła to z miłości do syna, a to już uszlachetnia jej postać. Narcyza, choć chłodna i beznamiętna kobieta, potrafiła przełamać się, by tylko uratować swoje jedyne dziecko.
Jest to bohaterka "stojąca" na przełomie postaci negatywnych i pozytywnych.

Edytowane przez Feliks dnia 06-09-2010 15:00
~blackowa F
#58 Drukuj posta
Dodany dnia 10-10-2010 19:49
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 175
Data rejestracji: 06.10.10
Medale:
Brak

Matka Malfoy'a jest postacią ciekawą. Nie była taka jak jej rodzina. Ale nie miała wyboru. Nie chciała zawieść matki. Dlatego była delikatna. Była dobrą matką.

Pozdrawiam Cię drogi Gościu , pamiętaj o mnie. Język
www.historiasmierciozercy.blog.onet.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Draculina F
#59 Drukuj posta
Dodany dnia 29-01-2011 20:59
Użytkownik

Awatar

Punktów: 223
Data rejestracji: 22.01.11
Medale:
Brak

Narcyza była pośrednia poprostu uratowała Harrego ale jak by nie było tej okazji miała by go w dupie,a jak dowiedziała się od niego że Draco żyje że jest w zamku to się odwdzięczyła więc nie można powiedzieć że jest zła bo mogłaby powiedzieć że Harry żyje a Harry wtedy pewnie by umarł na dobre ,więc sądze że jest pośrednia i tyle.

Pozdrowienia dla każdego kto mnie pozdrawia, wszystkich moich przyjaciół i tych którzy komentują moje posty Rozbawiony
~Herma24 F
#60 Drukuj posta
Dodany dnia 30-01-2011 10:35
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 74
Data rejestracji: 29.01.11
Medale:
Brak

Co do tego nie jestem pewna... Niby uratowała życie Harry'emu, ale zrobiła to ze względu na syna, bo wiedziała, że udadzą się do Hogwartu, jeżeli Potter nie żyje, w przeciwnym bądź razie ostateczna bitwa rozegra się w Zakazanym Lesie... Myślę, że była po części zła, a po części dobra... Rozbawiony

"Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony"

Od przebiegłości Ślizgonów

Kretynizmu Puchonów
I od Wiedzy-O-Własnej -Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
Przeskocz do forum:
RIGHT