Dom:Slytherin Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 382 Ostrzeżeń: 0 Postów: 107 Data rejestracji: 04.02.15 Medale: Brak
Ja chciałabym mieszkać po pierwsze - oczywiście w Hogwarcie! I tu chyba nie muszę pisać dlaczego. Gdzie jeszcze ... jest kilka takich miejsc. Na Grimmauld Place 12, ponieważ to stary i piękny dom a ponadto należał do ukochanego przeze mnie rodu Blacków. Dolina Godryka - malownicza wioska i miejsce pierwszej większej klęski Voldemorta. Także Hogsmeade wydaje się cudownym miejscem do mieszkania - pełne sklepów i kawiarni. Bardzo atrakcyjnie przedstawia się też Londyn, gdzie ulica Pokątna jest prawie dosłownie za ścianą ... :)
Śmierć większa, a Noc mniejsza,
Noc była piękna jak sen, a Śmierć,
Śmierć była jeszcze piękniejsza.
Dom:Ravenclaw Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2520 Ostrzeżeń: 0 Postów: 187 Data rejestracji: 11.05.15 Medale:
Wolał bym mieszkać, gdzieś na dalekim przedmieściu, albo wiosce. Otoczyć swój dom wysokim płotem i żywopłotem. Wydzielić, zabezpieczyć i zamaskować część ogrodu na magiczne rośliny. Coś trochę w stylu Malfoyów, ale jednak udawać mugola, dlatego różdzka musiała by być krótka i łatwa do schowania np w rękawie. Lucjusz Malfoy używał, bardzo długiej, zrobionej na zamówienie. Wykonywać też jakiś mugolski zawód, aby jak najlepiej się maskować. Oczywiście, dyskretnie pomagać sąsiadom, ale nie wtrącać się zbytnio w ich sprawy. Jakoś nie ciągnie mnie do nadmiaru niezwykłości, wolał bym być, takim anty Malfoyem.
Nie wiem, czy już odpowiedałam na to pytanie, ale napiszę jeszcze raz (lub pierwszy raz ).
Najbardziej chyba chciałabym mieszkać w Hogwarcie, ale to pewnie dlatego, że ogólnie to miejsce mnie pociaga Myślę, że Hogsmeade byłoby dobrym lokum
Dom:Gryffindor Ranga: Animag Lew Punktów: 545 Ostrzeżeń: 0 Postów: 123 Data rejestracji: 07.11.15 Medale: Brak
Najchętniej zamieszkałabym w Hogwarcie, chyba mie muszę wyjaśniać z jakiego powodu. To po prostu idealne, bezpieczne miejsce do zamieszkania. Gdy skończyłabym szkołę, to oczywiście Hogsmeade, jako że bardzo polubiłam tę wioskę. Byłoby blisko różnych sklepów itp. No i do Hogwartu też nie tak daleko z tego miejsca.