Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako
~Grande Rodent F 17-05-2024 12:28

PS. Do bobów szczura w piwnicy, to forum naprawdę zdechło Płacze

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 775
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Coma
~Adrienne F
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 15-05-2011 11:19
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 655
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 25.04.11
Medale:
Brak

RazorBMW napisał/a:
Coma, Coma, Coma, pseudoliteracki bełkot, który za wiele sensu nie ma - Rogucki ma tak zmanierowany głos, że naprawdę ciężko się tego słucha.
Muzycznie - bardzo przeciętnie, bo to popłuczyny po grunge'u, ale liryki niestety dobijają, bo są po prostu bez sensu :<

Mam identyczne zdanie na ten temat.
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 15-05-2011 12:27
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2002
Data rejestracji: 27.03.11
Medale:
Brak

Znam i bardzo lubię. Rozbawiony
Fanką nie jestem, ale znam wiele ich piosenek. Język
Podpisano: Przyszła pani Malfoy. <3
Wyślij prywatną wiadomość
~Pyflame F
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 15-05-2011 14:10
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1995
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak

Lubię Come, nawet bardzo. Jestem fanką, ale nie jakąś wielką. Byłam na koncercie, ale była to moja pierwsza tego typu impreza i po występach poprzedników (Myslovitz i Strachy Na Lachy) nie miałam już siły stać w tłumie i drzeć się na całe gardło, więc obserwowałam występ z loży i nie czułam tego klimatu. Nie jestem pewna nawet czy był tam w ogóle obecny. Przewaga formy nad treścią... Być może, ale mi to nie przeszkadza, lubię rozmyślać nad niekiedy wątpliwym przesłaniem ich tekstów. Ulubione utwory? Te komercyjne: Spadam, Leszek Żukowski, Zero Osiem Wojna, Wola Istnienia, F.T.M.O. Nie posiadam nawet płyty - tylko solową Roguca. I muszę przyznać, że wolę go w tamtym repertuarze. Mała, Nie Bielsko, Argonauci, Sopot, Szatany, Witaminki, Ruda Wstążka i I'm not afraid of your soul i cała reszta krążka Loki - wizja dźwięku chwyciła mnie za serce. Pomysł sam w sobie był genialny, a w takim wykonaniu... Powtórzę. Rogucki mógłby mi czytać nawet książkę kucharską a i tak miałabym dreszcze.

Edytowane przez Pyflame dnia 15-05-2011 14:16
http://ask.fm/roguee Wyślij prywatną wiadomość
~Justyna7 F
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 15-07-2011 18:15
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 279
Data rejestracji: 13.07.11
Medale:
Brak

Trochę ich słuchałam jakiś czas temu. Dobrze się słucha, ale nie ogarniam tego "głębszego sensu" piosenek, bo jak dla mnie to one sensu nie mają...
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 16-07-2011 22:49
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 339
Data rejestracji: 03.07.11
Medale:
Brak

Jeden z lepszych polskich zespołów rockowych. Wspaniały głos Roguckiego, solówki Witczaka ,genialne teksty piosenek i świetna muzyka. Wszystko komponuje się w niesamowitą całość. Cudowna płyta Hipertrofia z takimi kawałakami jak ''Wola istnienia'' czy ''Osobowy'' - no po prostu super! Lubię też ''Leszek Żukowski'' czy ''Pasażer''.

- rozmowa Severusa z Dumledorem (wspomnienie)
`RazorBMW F
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 17-07-2011 10:32
Moderator (F)

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 820787
Data rejestracji: 04.10.09
Medale:
Medal

No właśnie Coma to jest jeden z gorszych zespołów, no ale są wypromowani.
Już stare Lady Pank fajniej się bawiło... muzyką, a nie tekstami. Bo co to ma być, skoro Coma jest muzycznie przeciętnymi popłuczynami po grunge'u (już nawet przehajpowana Nirvana jest ciekawsza muzycznie, choć za specjalnie w obrębie całego gatunku też się nie wyróżnia), a tekstowo to dobijają, bo Rogucki jest grafomanem. Ja rozumiem, że teksty mogą być, spoko, jeśli teksty są a'la Michael Gira, Diary of Dreams... ale to, co pokazuje Coma to jest kretyńska grafomania, czyli pisanie bez sensu dla samego pisania.
Rogucki jest grafomanem z przerostem ego, bo w końcu uciszał publikę, by "nie przeszkadzać w pracy porządnym ludziom" ; DDDDD
Trochę szkoda, że ludzie patrzą na Comę i doszukują się tam głębszego dna, bo w Polsce mamy wiele fajnych projektów a'la SBB czy Niemen... Zniesmaczony

A WORLD
NOT OF MY MAKING

YET A WORLD
OF MY DESIGN

SO STRANGE
AND SO FAMILIAR

BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE

ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron
Moshic Akbar! Viva La Underground!

Edytowane przez RazorBMW dnia 17-07-2011 10:33
http://ja.gram.pl/RazorBMW Wyślij prywatną wiadomość
~Libby F
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 17-07-2011 10:47
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 339
Data rejestracji: 03.07.11
Medale:
Brak

Ciekawe ujęcie tematu RazorBMW i jeżeli spojrzeć na to z innej strony, to może i masz trochę racji. Słucham i mam wrażenie ,że koło dobrego, solidnego grunge'u to to nawet nie leżało. Ja jednak podciągam ich po prostu pod rock. Dobry rock z nutą czegoś odmiennego. Jak napisałam najlepszy okres tego zespołu to wg mnie płyta Hipertrofia. Z innych już tylko poszczególne kawałki.Napisałam jeden z lepszych ,bo moim zdaniem tak po prostu jest. Wiadomo, zespół jest stosunkowo młody (końcówka lat 90) i do klasyków polskiego rocka, zdecydowanie się nie zalicza no i nie umywa (np.wspomniane Lady Pank). Zawsze patrzyłam na nich w trochę innych kategoriach i wkładałam ich do innego worka.

Dziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam :)

- rozmowa Severusa z Dumledorem (wspomnienie)
Przeskocz do forum:
RIGHT