Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 742
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Książka
»» Dyskusja ogólna
»»» Albus Dumbledore
Drukuj temat · Albus Dumbledore
~Martyna F
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 06-09-2008 13:41
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1282
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Powiedzmy sobie szczerze, nie cierpię postaci Albusa. Tak, tak, wiem, to był wielki i potężny czarodziej, ale... Ja za nim nie przepadam. Co prawda, postać nie jest taka zaś idealna, ale Rowling i tak w jego przypadku przesadziła. Umoczyła pióro po łokieć w miodzie i nasmarowała tak, że aż nie można.
Dumbledore gejem, idealnym dyrektorem, walczący po dobrej stronie itd, chcący odkupić dawne winy... Ten wizerunek po prostu mi nie pasował.
I jeszcze jedno. Ta postać mnie po prostu normalnie... nużyła. O! Nie cierpię postaci Albusa Dumbledore'a.
Wyślij prywatną wiadomość
~Dorkas F
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 06-09-2008 18:20
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 166
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 04.09.08
Medale:
Brak

Dambeldore nigdy nie był moją ulubioną postacią. Nie przepadałam za nim. Owszem podziwiam go, za jego wiedzę i podejście do życia. Umiał się pogodzić ze śmiercią i umiał naprawiać błędy a do tego był świetnym czarodziejem. W moich oczach nie zmienił się po 7 tomie lecz trochę bardziej go zrozumiałam. A co do tego czy był gejem czy nie mam wyrobione zdanie. O tuż według mnie on jest gejem. Zauważyłam to kiedy zaczą spędzać więcej czasu z Harrym sam na sam.
!Lady Shadow F
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 06-09-2008 19:27
VIP

Awatar

Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak

Jakoś zawsze lubiłam Dumbledora i to, co okazało się w siódmej części jakoś wcale nie zmieniło mojego zdania o nim.
To co okazało się, .żę Albus wcale nie był święty za młody to wcale mnie nie dziwi, bo kto się rodzi od razu dobry z ideą pomagania innym...
Nikt przecież nie jest ideałem i nigdy takiego nie będzie więc zaakceptowałam Dumbla takiego jaki został pokazany po wszystkich tomach ale...
Dumbledore był gejem (zakochanym w Grindelwaldzie)?

Może i był gejem, nic strasznego ale jeśli zostało mu tak do starości to dziwne się czuję myślać, że nawet może był bardziej zainteresowany Harrym... ale to tylko takie moje domysły więc lepiej nie bierzcie sobie tego na serio... ^^

#24 Drukuj posta
Dodany dnia 07-09-2008 21:58
Zbanowany

Awatar

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 286
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 07.09.08
Medale:
Brak

Dla mnie Dumbledore to była bardzo fajna postać .. Może przeszłość miał nie za fajną, ale był mądrym i miłym człowiekiem. Pogodził się ze swoim losem, że musi umrzeć, a to, że był gejem czy coś innego to mnie nie obchodzi ..
~Villemo F
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 05-10-2008 09:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 791
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 04.10.08
Medale:
Brak

A ja tam nigdy nie lubiłam Dumbledora. No bo kim on był??? Nudnym staruszkiem, z kiepskim poczuciem humoru, idiotycznie ufnym wobec wszystkich, dopatrujący się dobra tam gdzie go nie ma :/ Stanowczo nie mój typ.
I niech mówią " Słodka Idiotka " ...
Bo mam marzenia z których nie wyrastam .
Niech mówią " Naiwna Dziewczynka " .
Niech mówią ...
Ludzie bez serca, bez marzeń ....

hogsmeade.pl/tiara,slytherin,ona.gif

members.lycos.co.uk/pvoltaire/TEST/scigajacy.jpg
N
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 05-10-2008 11:43
Gość

Awatar

Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak

Informacje zawarte w siódmym tomie lekko podniszczyły moją świetną i nieskazitelną opinię o Albusie Dumbledorze. Ale szczerze mówiąc, to ja coś takiego podejrzewałem. Przecież nie ma ludzi idealnych. I każdy z nas, zrobił w swoim życiu wiele dobrego jak i wiele złego. Niektórzy więcej tego pierwszego, niektórzy więcej tego drugiego ale każdy z nas tak postępuje. I nadal uważam Albusa za świetnego czarodzieja, za wielkiego człowieka. A to że jest orientacji homoseksualnej nie przeszkadza mi w najmniejszym stopniu. Przecież to normalna orientacja, jak każda inna. Sam nie jestem orientacji heteroseksualnej więc tym bardziej mi to nie przeszkadza.
~Itka F
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 05-10-2008 13:36
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 525
Data rejestracji: 04.09.08
Medale:
Brak

Uwielbiam Dumbledore'a - to genialna postać. Wesoły, mądry staruszek, który wiele przeszedł, wiele nauczył się na własnych błędach i miał nietypowy sposób bycia.

Dumbledore'a uważam za taką opokę, ścianę, która otacza Hogwart i daje uczniom bezpieczne schronienie w jego murach. Jego śmierć uznałam za największą niesprawiedliwość świata i nie wyobrażałam sobie ostatniej części HP bez niego. Opisana w niej jego historia nie zmieniła mojego zdania na jego temat w najmniejszym calu. Stał się dla mnie bardziej ludzki, zwyczajny.
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 16-01-2009 18:05
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1467
Data rejestracji: 15.12.08
Medale:
Brak

Od początku lubiłam Dumbledore'a. Postrzegałam go jako dobrego, mądrego staruszka, spokojnego z poczuciem humoru. Później, w piątym tomie, dostrzegłam tą potęgę od niego bijącą, czarodziejską moc, którą on posiadał w dużej ilości. Ale jednak uważałam, że nikt nie może być taki idealny i miałam nadzieję, że Rowling o to zadba. Nie zaszokowała mnie jego przeszłość. Prawdę mówiąc nawet go rozumiałam - był młody, bardzo inteligentny, ambitny. Chciał dużo w życiu osiągnąć. Aż tu nagle okazuje się, że musi zająć się swoim rodzeństwem. Gdybym była Albusem na pewno denerwowałabym sie tym, że muszę siedzieć w domu, marnować swoje talenty i opiekować się rodzeństwem. I jestem przekonana, że wy postąpilibyście podobnie. No i przybywa nagle ktoś, kto jest równie inteligentny jak on i ma podobne marzenia. Dla niego było to zbawienie, bo mógł spełnić swoje ambicje, mógł stać się kimś wielkim, prawda? Jak szybko moglibyście zarazić się obsesjami od swoich przyjaciół? Ja bardzo szybko. Dumbledore najwidoczniej miał tak samo. Gdy prowadził tak nudne życie, gdzie mógł zaprzepaścić swoje szanse na spełnienie marzeń, Insygnie były wyjściem ewakuacyjnym. Nie mówię, że to co zrobił było dobre - wręcz przeciwnie. Przytłumiał zdrowy rozsądek tym, że robi to dla "większego dobra", gdy w rzeczywistości robił to dla własnej pychy, by zaspokoić głód marzeń.Na szczęście był na tyle mądrym człowiekiem, by zrozumieć swój błąd. Może nie dość szybko, by zmienić to co zrujnował, ale jednak zrozumiał. Zrozumiał, i przezwyciężył strach winowajcy odbierając tyranowi Czarną Różdżkę...A przecież odwaga to przezwyciężenie strachu, prawda?...Cenię go za wiele rzeczy i cieszę się, że Rowling nie przedstawiła Albusa w idealnym świetle.

Zaraz... może jakby on go przyjął to by nasz Lord nie zabiłby tylu ludzi co?

Gdyby Albus pozwolił Voldemortowi uczyć w szkole to tylko szybciej mógłby stworzyć horkruksa i zapewne dopadłby miecz Gryffindora.

Inspektor Lestrade: W kolejnym życiu byłbyś dobrym przestępcą.

Sherlock Holmes: Tak, a pan świetnym policjantem.

Edytowane przez Nicolette dnia 16-01-2009 23:09
www.las-ceglasty.blog.onet.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Feltonka F
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 16-01-2009 19:53
Użytkownik

Awatar

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 741
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 09.01.09
Medale:
Brak

No weź! Dumbledore gejem... Nie, nie to wręcz niemożliwe... ale nigdy sie nie zakochał, to też dziwne...Wracając do ogólnej postaci Dumbledor'a. No cóż trochę się zawiodłam na nim gdy przeczytałam, że był (powiedzmy szczerze) taki jak Vo...znaczy się Czarny Pan. Nigdy nie pomyślałabym, że nikt go w młodości nie obchodził tylko przygody, a przy Grindewald'zie Insygnia. Bardziej to jednak pasuje do Sami-Wiecie-Kogo. Albus, Albus...najbardziej mnie wkurzyło to, że nie przyjął Czarnego Pana do szkoły xD Wiem, dziwnie to brzmi, ale jednak Czarny Pan jako nauczyciel? Zaraz... może jakby on go przyjął to by nasz Lord nie zabiłby tylu ludzi co? Wszystko jest możliwe, w końcu on się bał Albusa. No ale to już nie moja sprawa....
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
~Kinga F
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 16-01-2009 22:23
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 824
Medale:
Brak

Fakt, HPiIŚ rzuciły zupełnie nowe światło na postać Dumbledore'a... a może raczej cień? Mnie to jednak, w pewnym sensie, ucieszyło. Wcześniej Albus wydawał się być tak idealny, że aż nienaturalny. Potęgował to jego wygląd: siwobrody, uśmiechający się dobrotliwie staruszek - to tak małe dzieci (sama pamiętam) wyobrażają sobie Pana Boga. Skazy, jakie na tym perfekcyjnym do bólu obrazie pojawiły się wraz z odkryciem tajemnic jego młodości, uczyniły go bardziej prawdziwym, wiarygodnym i, paradoksalnie, bliższym.
Nie pochwalam jego teorii "większego dobra" i planów snutych wraz z Grindelwaldem jako nastolatek. Z drugiej jednak strony nie będę go z tego powodu skreślać, odżegnywać od czci i wiary. Zrozumiał swój błąd, szczerze żałował i odnoszę wrażenie, że całe jego późniejsze życie miało charakter pokuty. Mimo jego wad, burzliwej młodości i skłonności do manipulacji, ogromnie go szanuję. W związku z powyższym czuję się w obowiązku wziąć go w obronę.

Nigdy nie pomyślałabym, że nikt go w młodości nie obchodził tylko przygody

To nie tak, że nikt go nie obchodził. W szkole pochłaniała go nauka, o czym świadczą jego wyniki. Kiedy jego matka umarła, został w domu, zamiast wyruszyć w długo planowaną, zapewne pełną przygód, podróż z przyjacielem.Próbował opiekować się rodzeństwem.

był (powiedzmy szczerze) taki jak Vo...znaczy się Czarny Pan

Nie zgodzę się. Dumbledore nie mordował z zimną krwią, nie nadawał sobie przydomków mających budzić postrach w reszcie populacji, nigdy nie otworzyłby Komnaty Tajemnic, a miłość nie była mu obcym uczuciem.

a przy Grindewald'zie Insygnia

Właśnie: nie horkruksy stanowiące chyba najczarniejszy z elementów czarnej magii,do których stworzenia konieczne jest morderstwo i w konnsekwencji rozszczepienie duszy a potężne magiczne arefakty.

nawet ja, wiele młodsza od niego, aż tak się był nigdy nie zachowała.

Wisława Szymborska powiedziała kiedyś: "tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". Ja wolę sobie nie wyobrażać, jak zachowałabym się w jego sytuacji. Wybitnie zdolny, już w latach szkolnych zdobywający uznanie w środowisku naukowym, wbrew pozorom strasznie samotny, mający w perspektywie wielką karierę... uziemiony w domu. Aż tu nagle w nudnej i monotonnej rzeczywistości pojawia się pełen pasji i dorównujący mu inteligencją rówieśnik. Automatycznie stał się podatny na jego perswazje, a fascynacja płynąca z młodzieńczego zauroczenia pełniła tu rolę swoistego katalizatora. Nie twierdzę, że to go usprawiedliwia, ale w ocenie sytuacji powinno się wziąć pod uwagę "okoliczności łagodzące", jak się to ładnie nazywa.

te jego teksty ze jest inteligentniejszy niz reszta ludzi

Bo był mądrzejszy niż większość ludzi. A te jego "teksty" świadczą tylko o tym, że potrafił obiektywnie ocenić swoje umiejętności; to chyba lepsze niż fałszywa skromność, prawda?

O tuż według mnie on jest gejem. Zauważyłam to kiedy zaczą spędzać więcej czasu z Harrym sam na sam.

No tak, to wspólne pochylanie się nad myślodsiewnią... Harry był niepełnoletni, więc to, co sugerujesz, zakrawa wręcz na skłonności do pedofilii.

Co do jego orientacji seksualnej - początkowo się zdziwiłam, ale szybko okazało się to być brakującym elementem układanki, odnalezionym przypadkiem. Na pewno nie będę go potępiać z tego powodu.

"A: Znajdujesz się w miejscu, gdzie nie obowiązuje prawo Rzeczypospolitej Polskiej.
K: A jest takie miejsce, w którym obowiązuje?"
Oficer, reż. Maciej Dejczer

"Szczęście nie zna politycznych granic i układów, nie hołduje żadnej ideologii, ba, ono nawet bywa niezgodne z dekalogiem."
Dorota Terakowska

CREDIT: ikonka by by [info]yourbestbeticon
http://zloty-las.livejournal.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~Teddy Lupin F
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 19-01-2009 10:19
Użytkownik

Awatar

Ranga: Goblin
Punktów: 28
Data rejestracji: 19.01.09
Medale:
Brak

Dumbledore Gejem ? hjehje... Niemożliwe ! Czy jeśli człowiek nie ma partnera a jest już stary to jest innej orientacji ? :> Wiecie według mnie to Dumbledore nie był "INNY", on po prostu ukrywał swoje uczucia, nie chciał nikogo ranić, tak jak zranił swoją rodzinę. Potem miał wielkie marzenia o "Większym Dobrze" ale on po prostu chciał posiadać Insygnia, a nie tak jak Grindenwald zapanować nad mugolami.
Mi się wydaje że po prostu po śmierci swojej siostry Ariany, Albus miał wyrzuty sumienia bo nie było do końca wiadomo kto "JĄ" zabił. Potem po prostu nie był w stanie nikogo pokochać tak mocno jak kochał swoją siostrę czy matkę.
"Otwieram się na sam koniec. Wbił w nią spojrzenie, oddychając szybko i głęboko. Jeszcze przed chwilą pragnął, by czas zatrzymał się w miejscu, a oto czas pomknął z zawrotną prędkością, bo nagle przyszło zrozumienie - tak szybko, jakby wyprzedzało myśli. To właśnie jest koniec. To jest ten moment. Przycisnął złoty metal do ust i szepnął: - Zaraz umrę."
Smutny
~Kinga F
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 19-01-2009 21:58
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 824
Medale:
Brak

Teddy, homoseksualizm Dumbledore'a nie jest hipotezą grupki fanów, a faktem podanym przez samą Rowling do publicznej wiadomości na jednym ze spotkań z czytelnikami. Ona chyba wie najlepiej, jakiej orientacji jest postać przez nią wykreowana Uśmiech Może się nam to podobać mniej, bardziej lub wcale ale fakt pozostanie niezmieniony.

"A: Znajdujesz się w miejscu, gdzie nie obowiązuje prawo Rzeczypospolitej Polskiej.
K: A jest takie miejsce, w którym obowiązuje?"
Oficer, reż. Maciej Dejczer

"Szczęście nie zna politycznych granic i układów, nie hołduje żadnej ideologii, ba, ono nawet bywa niezgodne z dekalogiem."
Dorota Terakowska

CREDIT: ikonka by by [info]yourbestbeticon
http://zloty-las.livejournal.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~Claudia F
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 19-01-2009 22:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 323
Data rejestracji: 02.01.09
Medale:
Brak

Dla mnie Dumbledore był zawsze jakiś taki obojętny. Wkurzało mnie to, że jest taki przeidealizowany. Co by się nie działo każdy szedł do Dumbledore'a. Albus był zawsze najlepszy. Rozumiem, że był wielkim czarodziejem, nie twierdzę, że nie, tylko musiał mieć jakieś wady.

Teddy, homoseksualizm Dumbledore'a nie jest hipotezą grupki fanów, a faktem podanym przez samą Rowling do publicznej wiadomości na jednym ze spotkań z czytelnikami. Ona chyba wie najlepiej, jakiej orientacji jest postać przez nią wykreowana Uśmiech Może się nam to podobać mniej, bardziej lub wcale ale fakt pozostanie niezmieniony.

I za to, kiedy się dowiedziałam, polubiłam tą postać, zapałałam do niej ciepłem.

Księżyc pozostaje[alt][/alt] zawsze sam.
~Ephileps F
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 19-01-2009 23:04
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 597
Medale:
Brak

Dumbledore to ciekawa postać, lecz trochę mniej rozbudowana niż Voldemort. Fakt jak autorka potraktowała go w 7 tomie nie powinno budzić kontrowersji. Wiadomo, że Insygnia to ostatni tom więc trzeba było pożegnać się z fanami w niekonwencjonalny sposób. Z Pottera nie można było zrobić geja - wybuchłby skandal Happy , a Voldemort już miał trochę bagażu życiowego, więc padło na Albusa.
img.userbars.pl/147/29366.png
i6.photobucket.com/albums/y246/adamn86/nomming.gif

***Sługami Boże jesteśmy Twymi w grobach, bo praw za życia równych nie ma.***

"Poza tym uważam że Kartaginę należy zniszczyć" Oczko
~Ann Black F
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 28-01-2009 19:32
Użytkownik

Awatar

Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 431
Data rejestracji: 25.01.09
Medale:
Brak

Te informacje zawarte w 7 tomie troszkę mnie zszokowały, bo rzeczywiście Dumbledore wydawał mi się miłym i inteligentnym starszym panem, a tu okazało się, że zaślepiła go ambicja i nie zajmował się własną siostrą, mimo, że ją kochał. A o tym, że Albus kochał się w Grindelwaldzie nie słyszałam.

~MAPĘ HUNCWOTÓW~
...

Przysięgam uroczyście, że knuję coś niedobrego...

chce.to/content/celius/big.31451.A3AB98AD-B8DF-434E-9E38-06DEDFEC879E.jpg
`koniec psot ! `

~Niewidka F
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 09-05-2009 21:40
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1969
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak

Dumbledor jest jedną z moich ulubionych, postaci w książce.
A jego całokształt mądrego, spokojnego człowieka, nie minął po przeczytaniu IŚ. Przeciwnie bardziej spodobała mi się jego postać, gdyż Rowling pokazała że nie był on ideałem. Przez co nie 'przesłodziła' go tak samo jak Harry'ego. ; /
A to że Rowling powiedziała na wywiadzie że Dumbledor był gejem, nie intersuje mnie.

Edytowane przez Niewidka dnia 10-06-2009 19:17
~Alanette Vieira Malfoy F
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 10-05-2009 01:12
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 985
Data rejestracji: 08.03.09
Medale:
Brak

Albus Dumbledore, największy czarodziej XX wieku... Czarodziej -- zagadka, wręcz rzec można. Sądzę iż Joanne Kathleen Rowling, popularniej zwana Jołaśką, specjalnie dawkowała nam, czytelnikom, rewelacje z życia Dumbledore'a po to, byśmy zaczęli się nad tym wszystkim zastanawiać. Niemniej, po przeczytaniu rewelacji w wykonaniu Bathildy Bagshot, nie uważam, iżby Dumbledore był jakimś Fuhrerem jak Grindelwald. Racja, planował z nim przejęcie świata, ale kim został? Czarodziejem po stronie białej magii, nie czarnej. I to się liczy. ''Człowieka poznaje się nie po tym, jak zaczyna, lecz po tym jak kończy''. I to właśnie powinniśmy mieć na uwadze, oceniając postać dyrektora Hogwartu.
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 10-05-2009 11:07
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 702
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.05.09
Medale:
Brak

Jak do mnie dotarło że jest tym kim był to tak jakby mnie ktoś uderzył. Był naprawdę świetny. Taki mądry, rozumiał Harry' ego i to jego słynne poczucie humoru. umiał wyjść z każdej sytuacji. A po siódmym tomie ziuuuuuuuuu. Dumbi spłyną na dół jak deszcz w rynnie. Rowling tak go oczerniła...

Edytowane przez Ariana dnia 15-05-2009 17:39
~aneciab93 F
#39 Drukuj posta
Dodany dnia 16-05-2009 21:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 57
Data rejestracji: 13.05.09
Medale:
Brak

Uważam, że Albus Dumbledore to świetny nauczyciel jak i człowiek.
Od samego początku go lubiłam. W sumie to nic dziwnego, bo przecież to pozytywny bohater. Poza tym był dobrym przyjacielem Harry'ego.
Edytowane przez Ariana dnia 17-05-2009 13:13
~Pinacolada F
#40 Drukuj posta
Dodany dnia 16-05-2009 21:56
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 202
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak

Oczywiście, że Dumbledore to pozytywny bohater!
Z początku był dla nas kimś niezwykłym, nieziemskim, genialnym i... niepokonanym.
Może zbyt.
A J.K.Rowling chciała z niego zrobić bohatera bardziej ludzkiego, bliskiego nam.
To o czym myślał w młodości, o czym marzył, co zamierzał ma się nijak do tego co zrobił i osiągnął.
Liczą się czyny.
Chociaż ta cała sytuacja z siostrą była smutna, a Dumbledore nigdy nie przestał żałować... To była potrzebna, żeby sobie coś uświadomił.
Dumbledore to niesamowity czarodziej. I Aberforth też.
RIGHT