· Było, minęło. |
!Lady Shadow
|
Dodany dnia 12-03-2009 18:15
|
VIP
Dom: Slytherin
Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
O kiedyś to było wiele rzeczy, które mnie interesował i miałam na ich punkcie przez jakiś czas manię ale było i minęło.
Zbierałam kiedyś karteczki do segregatora, przeróżne, o różnych wielkościach, tematach i w ogóle a teraz to nawet nie wiem gdzie ten segregator, pewnie kurzy się w piwnicy... ^^
Też miałam manie na punkcie pamiętników, starałam się uzbierać jak najwięcej wpisów, jeden do połowy podpisany a drugi nie zaczęty nawet też kurzy się w piwnicy. ^^
|
|
~93asia93
|
Dodany dnia 12-03-2009 18:59
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1844
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
|
Gdybym się dłużej i glębiej zastanowiła... Tak, na pewno znalazłabym coś takiego. W tym momencie przychodzi mi do głowy jedynie pisanie piosenek (przestałam ok 3lata temu, praktycznie bez powodu) oraz mojej przecudnej powieści (tytuł - "Śmierć przyjaciela", opowiada o losach 15-letnie Ani, która jest chora na Aids, wyjeżdża na wakacje nad morze i poznaje Pawła, ma z nim wiele wspólnego, jego 2 kumple też okazują się być świetnymi przyjaciółmi dla Ani, odkrywa przed nimi swoją tajemnicę związaną z narkotykami. Ma kończyć się tak, że główna bohaterka umiera, pozostawiając bolesny ślad na sercach wszystkich - ma się kończyć, bo do tego momentu ine doszłam ). Moje "było, minęło", tudzież "przeminęło z wiatrem" polega głownie na pisaniu. |
|
|
|
~Taka jedna
|
Dodany dnia 12-03-2009 19:07
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1745
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
|
Minęło mi:
- trenowanie badmintona
- pływanie (żałuję)
- pisanie durnych ff
- pisanie blogów
- przestałam słuchac popu
- dwa dni grałam na gitarze
To z rzeczy takich poważniejszych, którym poświęcałam sporo mysli i czasu. Reszta była nic nie warta. |
|
|
|
~Ann
|
Dodany dnia 12-03-2009 19:47
|
Użytkownik
Ranga: Auror
Punktów: 2313
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
|
Więc:
- chodziłam na chór szkolny przez... miesiąc ale cóż nie mogłam znieść nauczycielki
- pisałam a właściwie próbowałam pisać książki i wiersze
- chodziłam na kółko plastyczne i raz byłam na matematycznym
- zbierałam pocztówki i karteczki do segregatorów
Z pewnością nie żałuję, że nie interesuję się tymi rzeczami. Teraz mam inne zainteresowania które rozwijam i jak na razie nie mam zamiaru przestać.
|
|
~Tromedlov
|
Dodany dnia 12-03-2009 20:02
|
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 183
Data rejestracji: 23.02.09
Medale:
Brak
|
Jak większość, mam za sobą okres zbierania karteczek do segregatora. Tylko, że u mnie nie minęło, a sama przestałam, bo stwierdziłam, że byłam już za stara. Gdzieś do teraz mam schowany cały swój dobytek. Taki ze mnie sentymentalny człowiek.
Minęło mi kolekcjonowanie pocztówek. Pamiętam też, że w trzeciej klasie miałam zeszyt, w którym widniała cała moja kolekcja naklejek z Pokemonami. Jeżeli dobrze pamiętam dodawano je do rogalików Chipicao. ; - D
Moje pamiętniki także nie cieszyły się obszernością. Zaczynałam pisać chyba z sześć razy. Dłużej niż tydzień - nie wytrzymywałam.
Och, tak. Byłam też przez jakieś dwa tygodnie harcerką. Oszałamiająca kariera. : - P
Edytowane przez Tromedlov dnia 12-03-2009 20:45 |
|
|
|
~SeverusS
|
Dodany dnia 03-04-2009 20:37
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 407
Data rejestracji: 29.03.09
Medale:
Brak
|
Na początku to było zbieranie figurek koni, dużo rysowałam, bo miałam do tego talent, który jak mniemam już się skończył. Pisałam też wiersze, teraz też pisze, albo bardzo sporadycznie, tak samo z robieniem zdjęć, kiedyś to bardzo lubiłam teraz już to przeszło. Parę lat temu tez brałam udział w zawodach sztafetowych z sukcesami, ale to też już minęło, nawet dawna figura - niestety...
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, dla ciebie stawiałem się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Wszytko po to, by, jak przypuszczałem, zachować syna Lily przy życiu. A teraz mi mówisz, ze hodowałeś go jak świnie na rzeź...
- To poruszające, Severusie - powiedział Dumbledore poważnie. - W końcu dorosłeś na tyle, żeby się nim przejąć?
- Nim? - krzyknął Snape. - E ecto Patronum!
Z końca jego różdżki wypłynęła srebrna łania. Wylądowała na podłodze gabinetu, przeskoczyła raz przez gabinet i wyleciała przez okno. Dumbledore patrzył jak odlatuje. Kiedy jej srebrny blask zniknął w oddali, odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Po tak długim czasie?
- Zawsze. [...]
|
|
|
|
~Elfka
|
Dodany dnia 09-05-2009 18:48
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 702
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.05.09
Medale:
Brak
|
W czwartej klasie (rok temu hehe) kochalam pisać śmieszne teksty na marginesach. To bylo wręcz moje hobby. Dzień bez nowego tekściku był dniem straconym. A teraz... Moje zeszyty stały się nudne i puste a na marginesach mam tylko jakies daty i zadania domowe. Ech... Wena uciekla...
|
|
~Saphira
|
Dodany dnia 09-05-2009 21:01
|
Użytkownik
Ranga: Członek GD
Punktów: 529
Data rejestracji: 09.05.09
Medale:
Brak
|
Ja jak byłam mała zbierałam te karty i żetony z chipsów, potem zbierałam bilety. Pisałam opowiadania odwidziało mi się.
Ale nadal lubię grac na keyboardzie, rysowac i śpiewac |
|
|
|
~Alanette Vieira Malfoy
|
Dodany dnia 10-05-2009 01:03
|
Użytkownik
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 985
Data rejestracji: 08.03.09
Medale:
Brak
|
Kiedyś lubiłam sporo rzeczy. Kiedyś pasjonowałam się Witch, w ramach oczekiwania na kolejny tom Harry'ego Pottera. Podniecały mnie niesamowicie przygody czarodziejek z Heatherfield. Kiedyś zbierałam plakaty gwiazd. Dalej trzymam je w szufladzie, ale jakoś mnie nie ciągnie -- tak, jak kiedyś -- do wymiany plakatów, publicznego pokazywania i chwalenia się, etc. Kiedyś zbierałam znaczki. Do dzisiaj przechowuję klaser, ale niestety, duża część znaczków zginęła podczas przeprowadzki. To zakończyło moje zainteresowanie tym. Kiedyś uwielbiałam oglądać wiadomości w telewizji. Dzisiaj wystarczą mi mikroblogi -- jestem na bieżąco i nie muszę oglądać reklam, prezenterów prosto po studiach, etc.
|
|
~Doys
|
Dodany dnia 30-07-2009 17:25
|
Zbanowany
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -234
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 28.07.09
Medale:
Brak
|
Taaaa kiedyś sie uczyłam, a teraz nie
A tak bardziej poważnie to kiedys pisałam wiersze, no może bardziej wierszyki, ale szło mi nienajgorzej, niektórzy brdzo je lubili. ALe juz z tym skonczyłam i w sumie mam takie mieszane uczucia czy żałuje czy nie ? Sczerze powiem nie wiem czy sie cieszcze, ze juz tego nie robie. Troche mi tego jednak brakuje ;]
|
|
~PaniWeasley
|
Dodany dnia 27-12-2009 13:04
|
Użytkownik
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 619
Data rejestracji: 15.07.09
Medale:
Brak
|
Od 5 do 12 roku życia zajmowałam się tańcem.
Gdy w telewizji pojawił się 'Taniec z gwiazdami' i 'You can dance' zaczął się w okół tańca robić wielki szum. Zrezygnowałam, bo czułam się przytłoczona, bo każda dziewczyna z mojej klasy próbowała udowodnić, że to jej klub jest najlepszy.
Rzuciłam to dla pływania, co zajęło mi tylko niecałe 2 lata, bo stwierdziłam, że to taniec kocham tak naprawdę.
Mając ok.15 lat powróciłam do klubu.
Rok później znowu z tym zerwałam. Brak czasu, dużo nauki, dodatkowe lekcje. Życie. |
|
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 10-02-2012 21:51
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Zbierałam np. znaczki, ale chyba nie chciałabym do tego wrócić. Tak jak zbieranie hipopotamów pluszaków - ciągle trzeba mieć kasę, żeby jakiś kupić...
Poza tym, Bajko fajny masz awatar z Emily Dziwaczką
|
|
~Lily Evans Potter
|
Dodany dnia 10-02-2012 22:29
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1208
Data rejestracji: 05.02.12
Medale:
Brak
|
Kiedyś:
- uczęszczałam na kurs tańca
- ubierałam się na różowo
- sklejałam modele samolotów
- dużo rysowałam
- lubiałam biologię
|
|
|
|
~Matthew Lucas
|
Dodany dnia 11-02-2012 15:39
|
Użytkownik
Ranga: Mugol
Punktów: 4
Data rejestracji: 03.09.10
Medale:
Brak
|
* Granie na keyboardzie
* Na flecie
* Na gitarze (basowej)
* Na saksofonie
* Pisanie pamiętników
* Karteczki z segregatora (Power Rangers i Pokemon, buhahaha)
* Granie w tzw. "krokieta" (niezła zabawa była, teraz żałuję, ale powrócę do gry gdzieś w maju ).
* Gry na telefonie
* Czytanie komiksów z Kaczorem Donaldem (ech, ile wydałem na te gazetki i książeczki kasy... )
* Kupowanie czasopisma dla dzieci z grami o wdzięcznej nazwie Cyber-Mycha (kuuuur, tu jeszcze więcej wydanych pieniążków).
No i dużo, dużo więcej rzeczy. Do większości nawet nie mrugnę okiem.
|
|
~Martita
|
Dodany dnia 23-08-2012 18:27
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak
|
Było kilka takich rzeczy za młodu:
- Chodziłam na kółko plastyczne
- Śpiewałam w chórze i scholi (zdarzyło się nawet solo na festiwalu )
- Występowałam w różnych przedstawieniach
- Chodziłam na tańce
Ehh... było minęło
|
~Aliszja
|
Dodany dnia 23-08-2012 18:50
|
Zbanowany
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 158
Data rejestracji: 20.08.12
Medale:
Brak
|
Kiedyś chodziłam na tance uwielbiałam to. A teraz to rysuje i trochę gram na gitarze .. znaczy dopiero się uczę ;p.
;)
|
|
~Dolores
|
Dodany dnia 05-11-2012 21:37
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 44
Data rejestracji: 03.11.12
Medale:
Brak
|
równierz chodziłam do szkoły tańca, nawet całkiem nieźle mi szło, w sumie nie wiem dlaczego to rzuciłam i troche załuje |
|
|
|
!Milva
|
Dodany dnia 09-03-2013 15:55
|
VIP
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Prowadziłam pamiętnik, ale brakło mi samozaparcia. Poza tym po roku przeczytania swoich wypocin nasunęło mi się tylko - ale bzdury. Nieraz zamierzałam prowadzić blogi o różnych tematykach i okazało się to słomianym zapałem. Chciałam pojeździć na łyżwach, snowboardzie i rolkach, ale skończyło się niestety tylko na planach (jak na razie). Chciałam nauczyć się pływać i nastąpiło to samo co w przypadku poprzednich rzeczy, ale i tak nadal uparcie postanawiam, że w te wakacje to już koniecznie. Chciałam coś umieć po hiszpańsku, ale to też był słomiany zapał. No i chyba tyle ;)
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 23-03-2013 14:48
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Od 7 roku życia stanowczo twierdziłem, że na pewno w przyszłości zostanę paleontologiem. W tym celu miałem mnóstwo książek, atlasów i przede wszystkim niezliczone ilości zabawek przedstawiających te prehistoryczne gady. Zdarzało się, że chodziłem po ogródku z łopatką i odkopywałem kości...byłem podekscytowany, a zapewnienia starszej siostry, że nie należą one do dinozaurów nic mnie nie interesowały. Z czasem wszystko się skończyło, cała fascynacja odeszła w kąt...chyba w VI klasie jak zrozumiałem, że na studiach paleontologicznych jest dużo biologii, chemii
|
~Pomyluniaczek
|
Dodany dnia 23-03-2013 15:53
|
Użytkownik
Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 512
Data rejestracji: 26.03.11
Medale:
Brak
|
Och , dużo takich rzeczy :
-Śpiewanie
-Tańczenie
-Pisanie pamiętnika
Ale teraz robię nowe rzeczy : zamiast tańczenia pływam , zamiast śpiewanie gram na gitarze i zamiast pamiętnika piszę Fan fiction o romione , które w najbliższym czasię pojawi się na Hogsmeade ;p
Strzeż nas Slytherinie!!!!
|
|
|