· Wasze ulubione kosmetyki... |
~emilyanne
|
Dodany dnia 17-11-2011 18:28
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5622
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.10.11
Medale:
Brak
|
Mhmm... Uwielbiam balsamy do mycia ciała z Dove <3 A tak ogólnie, to używam kosmetyków sporo z Avon Błyszczyki do ust Chociaż rzadko się maluje Jeżeli chodzi o oczy, to tylko maskary Moja ulubiona to London Eye
|
|
|
|
~Loa_riddle
|
Dodany dnia 19-11-2011 19:40
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1507
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 30.05.11
Medale:
Brak
|
Uzależniona raczej nie jestem od żadnego kosmetyku, jednak najczęściej używam toniku do twarzy Garnier, kremu nawilżającego -też z Garniera i korektora. (Pomijając takie oczywiste rzeczy jak żel pod prysznic.)
-Panowie, proszę was, nie kłóćcie się z mojego powodu- poprosił Ian, który wciąż nie mógł się nadziwić przyjaźni między tak różnymi-zarówno z charakteru, jak i z wyglądu- rycerzami.
Sancerre uśmiechnął się.
-Och, ja i Henri kłóciliśmy się od zawsze, nawet wtedy, kiedy on był giermkiem mojego brata, a ja - giermkiem mojego kuzyna. A i tak to ja miałem zawsze ostatnie słowo.
-A ja miałem rację- odparł spokojnie de Bar.
Sancerre spojrzał na niego takim wzrokiem, że zarówno Ian jak i Grandpre uśmiechnęli się.
Hyperversum, Cecilia Randall
|
|
|
|
~Therion
|
Dodany dnia 19-11-2011 20:04
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1016
Data rejestracji: 03.07.11
Medale:
Brak
|
Używam balsamów do ciała, kremu do rąk firmy Natural Rose. Jeśli chodzi o makijaż, to do szkoły raczej się nie maluję. Nie chodzi o nauczycieli, bo oni nie mając nic przeciwko, ale wiem, ze po WF będę wyglądała koszmarnie. Na wyjścia używam kredki i tuszu z Rimmel
Pozdro Dla Ziomali
Killjoys!
MAKE
SOME
NOISE
Scabior <3
|
|
|
|
~Wasp
|
Dodany dnia 19-11-2011 20:37
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 17.12.10
Medale:
Brak
|
Uważam, że tusz do rzęs Rimmel jest cudowny! Tak jak LeNka GrAnGeR mam strasznie grube rzęsy i inne tusze nie dawały żadnego efektu. Uwielbiam szminki Maybilline , wtedy usta są takie gładkie i kolor jest fajny. Na co dzień używam kremów i żeli do twarzy z z Zaji(tzn. żel do twarzy mam z Perfecty), są fajne, szybko się wchłaniają. Do szkoły nie mogę się malować, ale na ulicę nie wyjdę bez ust pociągniętych błyszczykiem. Lubię perfumy z Bi-es, mają bardzo fajny, słodki zapach. Do pielęgnacji włosów używam szamponu i odżywki Nivea long repair, mam nadzieje, ze to choć w pewnym stopniu pomoże moim włosom. Żel pod prysznic też mam z Ziaji! On jest super- jagoda porzeczka z efektem blubel. Mój dezodorant to Nivea double effect, jest bardzo skuteczny. |
|
|
|
!Asik
|
Dodany dnia 19-11-2011 21:18
|
VIP
Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2821
Data rejestracji: 19.07.11
Medale:
|
Ulubione nie są koniecznie tymi skutecznymi. No to jedziemy:
Zamiast kremu do twarzy - używam zwykłej wazeliny - dużo lepiej nawilża skórę niż jakikolwiek krem który stosowałam i tego nie zamierzam zmieniać. Polecam!
żel pod prysznic - Yves Rocher malina, fajnie pachnie i bez tego nie wyobrażam sobie kąpieli;]
Balsam do ciała - Eveline, skuteczny
Puder sypki - Maybelline Affinitone, bo naturalnie wygląda (ale nie jest za trwały)
Tusz + kredka do oczu - tu nie przepłacam i biorę to na co jest promocja. Wszystkie mają mniej więcej ten sam skład tylko różnią się opakowaniem i ceną. Teraz mam tusz Rimmela z dolnej półki i kredkę z Miss Sporty i jestem zadowolona. Aha i zawsze brązowy kolor, ot takie zboczenie.
Perfumy - kiedyś była to Ferya z Oriflame. Teraz już jej nie produkują, a szkoda. Jak czasem dopadnę na allegro to kupuję parę buteleczek.
Zauważyłam że wiekszość z was wymieniła produkty z Avonu - na większość produktów z tej firmy mam uczulenie. Chyba tylko krem rąk nie sprawiał problemów. Resztę kosmetyków oddałam siostrze.
|
~Theodore
|
Dodany dnia 21-11-2011 14:08
|
Zbanowany
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1200
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 11.11.11
Medale:
|
Ja używam tylko kremu do nawilżania skóry - mam wiecznie problem z cerą, przez co muszę stosować tonę nawilżaczy. Niby to wygląda dziwnie, ale mężczyznom się to przydaje. Ubóstwiam także dezodoranty oraz antyperspiranty. Kilka razy zaledwie użyłem tego drugiego - strasznie śmierdzi, ale uwalnia od potu na długi okres. Natomiast w dni, kiedy jest W-F (i nie tylko) to używam dezodorantów - nie cuchnę potem, a z ogromnej plamy nic nie pozostaje (może jakaś kropelka ).
I can't excite you anymore.
Where's your gavel? Your jury?
What's my offense this time?
You're not a judge but if you're gonna judge me
Well, sentence me to another life.
Don't wanna hear your sad songs
I don't wanna feel your pain
When you swear it's all my fault
'Cause you know we're not the same
No, we're not the same, oh, we're not the same.
|
|
|
|
~aneczka00402
|
Dodany dnia 21-11-2011 14:54
|
Użytkownik
Ranga: Członek GD
Punktów: 497
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak
|
Ja uzywam płyn na trądzik Garnier peeling - efekt natychmiastowy!
A makijaż - spirala do rzęs Lancome Hypnose Drama. Jest super.
Puder - sephora. Super kosmetyki. Używam również kremu do rąk alessandro i odżywkę do paznokci i skórek też z alessandro.
- W zamian? [...] - Wszystko...
- Przez te wszystkie lata?[...]
- Zawsze.
Only I, can live forever
Edytowane przez aneczka00402 dnia 21-11-2011 15:00 |
|
|
|
~LilyPotter
|
Dodany dnia 21-11-2011 15:02
|
Użytkownik
Ranga: Horkruks
Punktów: 7311
Data rejestracji: 21.05.10
Medale:
|
Kosmetyki? Do malowania - żadne. Albo prawie żadne. używam jedynie błyszczyków, który jest jednocześnie pomadką ochronna;P Czasem też odrobinka tuszu do rzęs, na same kąciki oczy, żeby je optycznie powiększyć (bo okularu mi strasznie zmniejszają oczy).
Używam też tonami żele do mycia twarzy i toniki - mam wieczne problemy z cerą, niestety...
Aha, i podbieram mamie mgiełki zapachowe;P
|
~SweetSyble
|
Dodany dnia 19-01-2012 21:27
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1942
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak
|
Do pielegnacji, powiadacie?
A więc tak. Do mojej delikatnej bardzo podatnej na wszystkie szkodliwe czynniki w najmniejszym stopniu używam Żelu do twarzy (do spłukiwania) Garnier. Najczęściej kupuję 3 w 1 czyli maska, żel i pumeks? Czy jakoś tak. Na dłonie i stopy to zdecydowanie kosmetyki z firmy Allessandro. Są najlepsze!
|
!leea
|
Dodany dnia 19-01-2012 22:20
|
VIP
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
|
Jedwab do włosów *,* - mój wybawiciel. Teraz chwilowo przeceniony z 9 na jakieś 3,90 w Rossmannie. Mała buteleczka, ale przy moich włosach - długich, gęstych, bardzo pomógł przede wszystkich, jeżeli chodzi o kwestię rozczesywania, zaraz po umyciu. 2 krople i już bez przeszkód rozczeszę ^^ ( jakby co Biosilk z Hanką Mostowiak na pudełeczku ). Poza tym nawilżający krem do rąk Garniera - ekstrakt z mango i coś tam który wygładza i nawilża łapki, szczególnie jak wyjdzie się na mróz bez rękawiczek i skóra się wtedy 'przesusza'. Szybko się wchłania i ładnie pachnie. Co jeszcze. Puder w płynie, puder w kamieniu i korektor - bodajże firmy Synergen ( tylko w Rośmanie ). Na cerę trądzikową, antybakteryjny, nie zatyka porów. Zalety: tanie, dość skuteczne, jeżeli nie chce się wydawać na to fortuny. Sama co prawda, fazę z tego typu problemami skórnymi mam chyba za sobą, ale nadal używam aby się 'nie zdziwić' nie proszonym prezentem na czole. ---,---'' Sudocrem - także na jakieś problemy skórne, na noc nałożyć rano będą fajne efekty.
Poza tym eyeliner w takim 'markerze' chyba od Max Factor - niestety rzadko używam, bo nie mam na to czasu, ale i tak polecam, ponieważ w odróżnieniu od tych 'w kałamarzu' linia jej ładniejsza i łatwiej obrysować jak trzeba. No i pomadka, którą używam już chyba nawykowo. Ale nie mam ulubionej. Ważne aby ładnie pachniała ^^
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
|
|
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 10-02-2012 16:13
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Hm... ja kocham żele pod prysznic Nivei. Wspaniały jest z bambusem i zapachu pomarańczy, czy jakoś tak. Kremów do twarzy raczej nie używam. Czasem do rąk takie z gliceryną albo pomadkę do ust. Więcej nie potrzeba
|
|
~Natalia Tena
|
Dodany dnia 30-07-2012 18:15
|
Użytkownik
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2599
Data rejestracji: 16.07.12
Medale:
Brak
|
ojj, od tuszu do rzęs i fluidu chyba najbardziej
ale także kremu do rąk, balsamu do ciała z Zai i żelu do twarzy z Garniera
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
|
|
|
|
~Bellatriks_ Lestrangee
|
Dodany dnia 03-08-2012 19:09
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 33
Data rejestracji: 29.07.11
Medale:
Brak
|
polecam:
* Seria solutions avon
* Kosmetyki firmy SEPHORA (chodzi mi o pędzle do makijażu, świetna jakosc włosa!)
* Inglot cienie do oczu!
* Avon perełki brązujące!
|
|
|
~Emma17
|
Dodany dnia 03-08-2012 21:25
|
Użytkownik
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 750
Data rejestracji: 05.09.08
Medale:
Brak
|
bez tuszu do rzes to chyba nie wyjde z domu no i jakas fajna szminka delikatny roz nie za ciemne cienie no i jakos sie wyglada ;D
|
|
|
|
~Kasjopeja
|
Dodany dnia 23-09-2014 09:50
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Ravenclawu
Punktów: 450
Data rejestracji: 15.09.14
Medale:
Brak
|
Ja jestem uzależniona ogólnie od wszelkich odżywek i masek do włosów (szczególnie ekspresowa kuracja do włosów Garnier Goodbye Damage). Maski lubię ciężkie i potrafiące okiełznać moje włosy. Uwielbiam też czerwoną szminkę z Rimmel'a i korektor z firmy Catrice. |
|
|
|
~AngieCh
|
Dodany dnia 23-11-2015 23:03
|
Użytkownik
Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 790
Data rejestracji: 01.08.14
Medale:
Brak
|
Może to wydać się dziwne, ale nie używam żadnych kosmetyków do twarzy. Nigdy nie miałam problemów z cerą, żadnego trądzika(u), ani innych rzeczy, więc skromnie mogę powiedzieć, że mam bardzo dobrą cerę. Moja siostra od najmłodszych lat używała różnego typu kosmetyków, kremów itp i teraz ma poważne problemy ze swoją cerą, więc możliwe, że to mnie powstrzymało od nadużywania czegokolwiek. Wiadomo, gdy wychodzę na jakąś imprezę, czy na randkę, trochę się umaluję - puder, szminka, tusz, kredka. Takie małe rzeczy, ale jednak daje jakiś inny efekt. Nie lubię się malować po prostu, jest to zbyt czasochłonne, a ja często wychodzę z domu na ostatnią chwilę i nie myślę o tym, żeby się uprzednio przygotować (są wyjątki o których wspomniałam wyżej). Może jest to kwestia przyzwyczajenia? Moja siostra mimo problemów z cerą do dziś nie odpuszcza sobie makijażu. Owszem, jej makijaż jest bardzo naturalny, ale gdy zmyje makijaż to jest naprawdę wielka różnica
|