Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Dyrektora Punktów: 3783 Ostrzeżeń: 1 Postów: 309 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
nie mam żadnej fotki mojego pokoju, wiec bedze tylko opis a wiec:
nie jest zbyt duzy, całkowicie urządzony na niebiesko, wszystkie możliwe powierzchie są okeljone plakatami sporą częśc pokoju zajmuje olbrzmia sztaluga do malowania, większosć półek jest pozawalana książkami, i oczywiscie wielkie łóżku, na którym prawie zawsze spi moja kicia
Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Dyrektora Punktów: 3769 Ostrzeżeń: 0 Postów: 229 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
(nie daję fotki ze względu na straszny bałagan, który mógłby powalić wszystkich na kolanach) Mam mega kolorowy pokój. Niebiesko-żółto-czerwono-pomarańczowo... itd. Chociaż koloru ścian prawie nie widać, bo wszystko pokrywają plakaty moich piratów z Karaibów, zdjęć z koncertów i tych najważniejszych (przyjaciół).
A tak to wszystko przykrywa gruba warstwa papierków, liścików, ubrań i innych pierdół. Takie moje małe sacrum. ^.-
Mały (był większy, ale rodzice mi zmniejszyli ), ściany narazie cos w rodzaju żółtego, ale niedługo, bo zamierzam malować, naprzeciwko drzwi okno, po prawej biórko z kompem, po lewej ściana , dalej wnęka i meble (szafka, tv) i obok biórka łóżko. Lubię mój pokoik. Taka kochana graciarnia.
Dom:Slytherin Ranga: Trzecioroczniak Punktów: 145 Ostrzeżeń: 1 Postów: 35 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Mój pokój jest stanowczo zbyt mały dla mnie i mojego bałaganu, ale zdjęcie gdzieś posiadam ^^
Łóżko, biurko, szafa duża, szafki małe, wieszak, krzesło, kiedyś był fotel. No i masa plakatów na ścianach, a pluszowe miśki są wszędzie!
she rules
until the end of time
she goes her way
Dom:Slytherin Ranga: Animag Wąż Punktów: 539 Ostrzeżeń: 0 Postów: 91 Data rejestracji: 11.08.08 Medale: Brak
Pierwsze, co rzuca się w oczy po otwarciu drzwi, to [oprócz bałaganu ;p] kolor pomarańczowy. Pomarańczowe są ściany, pomarańczowa jest firanka, pomarańczowy jest żyrandol [którego nienawidzę xd].
Na wprost drzwi są okna, a pod nimi kaloryfer. Koło niego stoi mały, wiecznie zagracony stoliczek.
Po prawej znajdują się stare meble zawalone wszelkimi klamotami: książkami, gazetami, płytami, segregatorami. W szafkach panuje wieczny chaos i trzeba uważać przy otwieraniu ich, żeby nic nie spadło na głowę. W gablotce mam porozkładaną kolekcję najróżniejszych muszli [największa ma prawie 30 cm długości]. Jest tam też telewizor, DVD i szafa.
Po lewej, tuż pod oknami stoi mała, czarna, plastikowa komódka, w której trzymam przybory szkolne, gumki do włosów, spinki i wszelkie inne przydatne drobiazgi. Co jakiś czas robię w niej porządek, ale na co dzień wszystko w środku jest porozwalane. ;d Obok stoi biurko, a obok biurka, koło rozsuwanego łóżka, wciśnięty jest komputer. Nad nim wisi tablica korkowa.
Przy ścianie, na której są drzwi stoi jeszcze komoda, której lokatorkami są moje dwie koszatniczki.
Tak mniej więcej wygląda moje malutkie królestwo. Miały być nowe meble, ale ja wolałam aparat. xD
Dom:Gryffindor Ranga: Barman w Trzech Miotłach Punktów: 1353 Ostrzeżeń: 2 Postów: 268 Data rejestracji: 26.08.08 Medale:
Hm mój pokój...po jakimś miesiącu niesprzątania wygląda jakby ktoś zebrał w jedno miejsce wszystkie rzeczy i wrzucił w nie granat No ale niestety, przychodzi w końcu czas, kiedy to rodzicielka pofatyguje się na górę i zacznie grozić szlabanami za nieposprzątanie pokoju. No a mi przecież w nim dobrze, jak jest nieposprzątane. No ale nvm . Po gruntownym czyszczeniu widać, że cały pokój jest zielony. Krzesła, kanapa, ściany, sufit, zasłonki, poduszki, dywan ~~ Tylko pościel niebieska Ale i tak ją niedługo zmienię na zieloną. Na ścianach plakaty z ManU, Harrym Potterem, reprezentacją Portugalii/ Hiszpanii i moimi ulubionymi serialami/filmami - Lost albo Piraci z Karaibów. Na półkach dużo książek, obowiązkowa kolekcja wszystkich 7 tomów HP, obok książki Kinga,Cobena etc... No to by było na tyle
no więc tak. na wprost dzrwi wielkie okno na całą 1,5 metrową ścianę. ściany do 2/3 wysokości niebieskie, u góry z sufitem żółto-kremowe. po prawej, tuż pod ścianą moje obdrapane stare wiecznie nieposłane łóżko z psem śpiącym pod rozwaloną kołdrą. po lewej, po kolei od okna: pzrenośny grzejnik, stare radio, zbiór starych prac z plastyki, biurko zawalone podręcznikami i zeszytami, nadstawka na tym biurku po brzegi w książkach (w tym HP, WP, Narnia(...))obok komoda z wylewającą się falą ubrań, na komodzie zagloniałe zaślimaczone akwarium z papuzią i molinezją.koło komody w samym rogu szafa służąca jako dekoracja i schowek na buty, bo wszystkie ciuchy, które w niej być powinny są rozwalone na kzreśle w rogu koło okna po prawej. w łóżku bałagan: stare plecaki, torby, zeszyty, książki, makulatura, guziki, plastikowe ozdoby do akwa, trzy opakowania po filtrach, parę pustych pudeł...... słowem: bałagan, bałagan everywhere!
Nie każde złoto jasno błyszczy, Nie każdy błądzi, kto wędruje. Nie każdą siłę starość zniszczy, Korzeni w głębi lód nie skuje. Z popiołów strzelą znów ogniska I mrok rozświetlą błyskawice. Złamany miecz swą moc odzyska, Król - tułacz wróci na stolicę.
Dom:Hufflepuff Ranga: Zwycięzca TT Punktów: 270 Ostrzeżeń: 0 Postów: 80 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Nieduży mam pokoik. Wchodzę i po prawo mam od razu półkę z książkami, biurko, szafę z ciuszkami. Naprzeciwko małe łóżko do spania, na którym nigdy nie śpię. Nad łóżkiem okno. Bialutkie firanki. Na szafie czasem jakiś plakat. Kolor ścian jasnozielony, panele podłogowe ;P
Nic specjalnego.
Na biurku odwiecznie bałagan... a właściwie mój artystyczny nieład.
Ale ogólnie jest dość przytulnie.
Dom:Ravenclaw Ranga: Redaktor Żonglera Punktów: 1008 Ostrzeżeń: 0 Postów: 259 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Dość duży, ściany fioletowo-srebrne. ;d Taka abstrakcja. Po prawej od drzwi jest spore łóżko, zasłane tylko gdy mam dobry humor. Obok lustra wisi duże lustro, po lewej od lustra moja komoda z bielizną i bluzkami, na niej mnóstwo kosmetyków. A nad komodą dzieło mojej mamusi - malunek Audrey Hepburn. Gdzieś w rogu stoi telewizor. Po lewej od drzwi jest półka z książkami, filmami i innymi pierdołami. Do półki przylega biurko, wiecznie zawalone papierkami, kartkami, opakowaniami po chrupkach/czekoladzie i kubkach od herbaty. ^^' Gdzieś na nim stoi też lampa z lawą i klasowe zdjęcie. Przy oknie wisi duża tablica korkowa, gdzie przyczepiam ładniejsze metki od ubrań, kartki które dostaję, teksty piosenek i zdjęcia moje ze znajomymi.
a ja mam pokój na poddaszu. mam jedną fioletową ścianę i trzy coś w rodzaju zielonego. po prawej stronie od drzwi stoi czarne łóżko, na które w dzień rzucam stos poduszek i robi za kanapę. nad nim wiszą dwie białe półki, jedna pod drugą. na następnej ścianie [ fioletowej ] wisi lustro a pod nim stoi komoda. nad lustrem przykleiłam takie czarne naklejki-kwiaty. w sumie fajnie to wygląda. na lewo od komody jest ściana z obrazkami. tam mam wisi wiele zdjęć z moich wycieczek. najcenniejsze w ładniejszych ramkach. następnie stoi biurko ze stosem pudełek, pudełeczek, kubeczków itd. po środku pokoju leży dywanik fioletowo, brązowo, pomarańczowy. no, i tak mniej wiecej mój pokój wygląda.
Dom:Slytherin Ranga: Wybitny Uczeń Punktów: 652 Ostrzeżeń: 0 Postów: 83 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Ha! A ja wiem jaki ma kolor Delirantka Ale nie powiem. Bo by mnie publicznie upokorzyła
A mój pokój. Cóż. Jak to na mój znak wypadło jestem dość pedantyczna. Więc nie trzeba się obawiać że zginiecie w buszu ;] Co sie rzuca w oczy? Kolor. Niebieski. Ściany, meble i lampka Po prawej regałz książkami. Biedak zaraz się zawali. A obok kasety. Mnóstwo kaset. Na drugiej ścianie półka z płytami i tablica korkowa z plakatem Hałsa Byłam na tyle narcystyczna ze zawiesiłam swoje rysunki ;P
Potem okno, drzwi na balkon i biurko. A za biurkiem parapet na którym sie fajnie siedzi ;P Na monmitorze kompa karteczki z francuskimi słówkami
obok jest półka na płyty do słuchania i radio. Magnetofon ^ ^ Łóżko, duze z narzutą w kolorze pokoju Dells I szafka nocna. A na niej pełno książek. Które czytam. A czytam po 5 naraz ;P
I wkacie szafa obok bieliźniarka. I wieszana szafka na stalowych prętach. To tyle
W lecie stoi u mnie wiatrak. Ale rzadko. Lubię swój pokój. choc wszystko zdeczka stare. Przydałyby sie nowe meble, choć wątpie w miłosierdzie rodzicieli
+
Carla Bruni.
Potrafię dochować tajemnicy. Nikomu nie powiedziałem, że Wilson nadal moczy się w nocy
House
"Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam."
niezawodny Woody
Dom:Bezdomny Ranga: Drugoroczniak Punktów: 87 Ostrzeżeń: 0 Postów: 31 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Zdjęcia nie dam, bo bałagan jest.
Ściany są 4 + sufit + podłoga. D Pomalowany na kolor wrzosowy i 2 ściany na 'cafe latte'. Kanapa w kolorze drugiego z wymienionych. Szafka, na której stoi magnetofon używany raz na ruski rok, bo wolę MP4, półka na płyty, wazon. Dalej biurko, na nim monitor od komputera, maskotka od moich przyjaciółek i takie tam różne. Potem są drzwi, szafka no i szafa. Bum. okno i drzwi na balkon. Koniec. D
A więc wchodzimy dębowymi drzwiami i naszym oczom ukazuje się seledynowy pokój z zielonym, dużym biurkiem, na którym stoi komputerem i różne przedmioty. Na przeciwko drzwi jest okno wychodzące na las. ^^ Dalej jest szafka z półkami, książkami i rupieciami. Koło drzwi - fotel, a nad nim antyramy z rysunkami Belli Pilar.
Drugi pokój - jasnoniebieski. Od lewej znajduje się komoda, na której stoi tv, szafa z lustrem, dalej okno (naprzeciwko drzwi), na rogu toaletka, a koło tego wygodna, jasna finka. ^^
Dom:Slytherin Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego Punktów: 60 Ostrzeżeń: 0 Postów: 17 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Mój pokój utrzymany jest póki co w barwach zielono-pomarańczowych,chociaż bardzo często to zmieniam ponieważ uwielbiam eksperymentować.Meble czarne,biurko także często walają się po nim jakieś książki zeszyty ,albo moje części garderoby. Mam specjalną dużą matę na której wieszam zdjęcia swoje ,przyjaciół i rodziny. Na drugiej z mat znajduję sie póki co plakat RBD. Na półkach ma pełno książek ,mam dwie szafy z ciuchami i to sie zdaje za mało. Pokój jest obszerny, wyposażony w tv,wieże ,laptopa i takie tam...aha i najważniejsze moje najukochańsze łóżko kremowo-pomarańczowe takie duże ,że bez problemu mogę się na nim wylegiwać.
No więc (nie zaczyna się od no więc) wyobraź sobie, że wychodzisz schodami na górę. Kierujesz się prosto i wchodzisz do drzwi, na któych widać, iż z drugiej strony powieszono ogromny plakat. Otwierasz je z lekkim pyknięciem i twoim oczom ukazuje się dosyć dużych rozmiarów pomieszczenie na planie kwadratu, w kolorze brzoskwiniowym, po którego drugiej stronie widnieje okno. Przysłonione ładnymi, białymi firankami obszytymi pomarańczowymi tasiemkami. Zerkasz w lewo i widzisz komplet mebli - szafa, szafka, witryna, kolejna szafka, komoda. Wszystko od góry do dołu zastawione książkami. Encyklopedie, książki historyczne, przewodniki, ukochany Harry Potter i kilka innych dzieł. W witrynie jeszcze nie stoi nic, gdyż mieszkanka dopiero co niedawno zajęła swoje królestwo. W rogu stoi również telewizor z dostepem do platformy cyfrowej i DVD, które stoi na wieży. Potem patrzysz na wprost. Tam stoją dwa fotele, dwie pufy oraz ława. Bez obrusu i wiecznie czymś zawalona. Potem zerkasz w lewo i co widzisz? Biurko, na którym stoi zestaw komputerowy, a na ekranie ktos przykleił dwa serduszka (a fe! fe! fe!). Jest też łóżko, na którym leży włochata różowa poducha-serducho, a na samym końcu stoi szafka z przyborami szkolnymi i rzeczami, których dziewczynie nie chciało się poskładać i rzuciła je bez większego ładu i składu. Potem przekraczasz próg, siadasz na rogu łóżka i patrzysz na drzwi. Ktoś zawiesił na nich ogromny plakat, przedstawiający Bena Barnes`a. Ot taki wymysł.
No i to wszystko, co możesz w owym pokoju zobaczyć.
Podobało się?
Dom:Hufflepuff Ranga: Członek GD Punktów: 528 Ostrzeżeń: 0 Postów: 144 Data rejestracji: 09.08.08 Medale: Brak
Uwaga. Wchodzimy do pokoju przez zwykłe białe drzwi (kiedyś były one popisane), które mają plakat kapsla po piwie i plakacie z wakacji z hajnekena.
Pierwsze co rzuca się w oczy to syyf. Jeszcze nie sprzątałam dzisiaj ;p Zaraz przy drzwiach jest piętrowe łóżko. Góra jest nie pościelona (moja), a na mojej siostry piętrze leżą pluszowe wielkie miśki, poduszki i bluzy.
Przy oknie znajduje się biurko i komputer. Na biurku jest wszystko i to dosłownie. Brudne talerze, kubki, długopisy, zeszyt, ładowarki do telefonu, kable, płyty, kremy, omg! rękawiczki, pudełko po telefonie, zdjęcia, aparat i picie ;d Nad monitorem wisi tablica korkowa mojej siostry.
Obracamy się w prawo i tak oto mamy stary telewizor, który dostał jeszcze mój brat.
Dalej cały rząd półek. Oczywiście nic nie jest poukładane. Szafy pootwierane. Ogólnie syf na kółkach ^^ Następnie stolik i dwie pufy. Na wasze szczęście nie chce mi się ujawniać zawartości puf i tego co jest na stole, a teraz si ju.
Wychodzimy z mojego pokoju i ostatni raz zerkamy na pomarańczowe ściany, żółty sufit, pomarańczowy żyrandol, motyle na nim przewieszone, plakaty Hurtu i Nosowskiej, różowe rolety i motyle na firankach ^^
Ogólnie to pókój nie jest ciekawy, utrzymany w zielonej tonacji, staram się kupować do niego jakieś fajne dodatki by wyglądał na miejsce, w którym da się mieszkać. W moim pokoju najbardzie lubię mój telewizor, piękny i płaski, jedyna dobra rzecz z elektroniki jaką posiadam. Mam jeszcze laptop, ale to żal gadać, grat taki że czasem mam ochotę cisnąć nim do śmieci.
Na ścianach mam pełno różnych plakatów, z reguły moich ukochanych zespołów i aktorów ;]
Chociaż teraz jak się przeprowadzam to będę miała nowy pokój, o raczej sporo minie nim zrobię z niego 'swoiski nastrój' i się w nim zaaklimatyzuje ;/
,, Ogarnęło mnie straszliwe poczucie samotności. Pierwszy raz od miesięcy znalazłem się w biały dzień sam, nie mając nic do załatwienia i nie potrzebując biec na ulice w obawie, że się dokądś spóźnię. Byłem z dala od zgiełku i oszołomienia, pogrążony w ciszy, której nie mąciły ani dźwięki mechanicznej muzyki, ani podniesione glosy. Nic mnie nie nagliło i wyczułem w tym coś na kształt niejasnej groźby. ''
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.