· Inne domy |
~Helen Magnus
|
Dodany dnia 19-11-2011 21:14
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 163
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 03.09.11
Medale:
Brak
|
Czy wy też kiedyś zastanawialiście się dlaczego nasza "Święta Trójca" trafiła właśnie do Gryffindoru. Mi się wydaje, że każde tak naprawdę pasuje do innego z domów. Jedynie Harry pasuje do Gryffindoru, chociaż Tiara chciała go najpierw umieścić w Slytherinie, ale Hermiona jako ta rozsądna, która zawsze się uczy i chce coś osiągnąć powinna trafić do Ravenclawu, Ron tchórzliwy, ale wrażliwy i o miękkim sercu powinien według mnie trafić do Hufflepuffu, a jednak cała trójka trafiła do Gryffindoru. Dlaczego?
KRETYNIZMU PUCHONÓW
I WIEDZY O WŁASNEJ WSZECHWIEDZY KRUKONÓW
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!
Pozdrowienia dla:
Annalise Louis bo bez niej by mnie tu nie było
ILoveSnape , która jest w kochanym Slytherinie
dastanblack3000 - mojego przyjaciela wśród przyjaciół
Lucjusz tutaj wymiata
|
|
|
|
~Therion
|
Dodany dnia 19-11-2011 21:17
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1016
Data rejestracji: 03.07.11
Medale:
Brak
|
Hermiona w piątej części wspomniała o tym, ze Tiara chciała ją przydzielic do Ravenclawu. Myślę, że wszyscy pasowali do Gryffindoru, ponieważ każdy miał w sobie odwagę. Gdyby Ron i Hermiona byli tchórzami, nie towarzyszyliby Harry'emu w siódmym tomie, i nie pomagali by mu w poprzednich częściach.
Pozdro Dla Ziomali
Killjoys!
MAKE
SOME
NOISE
Scabior <3
|
|
|
|
~emilyanne
|
Dodany dnia 19-11-2011 21:21
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5622
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.10.11
Medale:
Brak
|
Ron tchórzliwy, ale pokazał nie raz swoją odwagę. Tiara miała problem też z Hermioną, która również bardzo chciała trafić do Gryfindoru. Ta dziewczyna także była bardzo odważna. Harremu proponowano Slytherin tylko ze względu na część duszy Lorda Voldemorta w nim ukrytej. Myślę że trafili do odpowiedniego domu. Z resztą nie raz to udowodnili.
|
|
|
|
~dewhoo
|
Dodany dnia 19-11-2011 21:31
|
Użytkownik
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 882
Data rejestracji: 08.10.11
Medale:
Brak
|
Najprostsza z odpowiedzi: bo autorka chciała, aby tak właśnie było.
Też się nad tym zastanawiałam, bo przecież każde z tych trojga jest inne. Miejsce Harry'ego z pewnością jest w Gryffindorze, co do tego nikt chyba nie ma wątpliwości.
Jeśli chodzi o Rona - wszyscy spośród rodziny Weasley należeli do tego właśnie domu, a że to już jest po prostu rodzinne, on też tam trafił. Poza tym, nieraz pokazał, na co go na prawdę stać i ja jednak nie ryzykowałabym stwierdzeniem, że był tchórzem. No i - przecież Percy też nie do końca nadawał się na Gryfona, a jednak nim był.
Hermiona, z kolei, nie tylko była ogromnie inteligentna i władała szeroką wiedzą, ale potrafiła tą wiedzę wykorzystywać. Przede wszystkim, była pełna pasji, ciekawska i dociekliwa. Interesowała się otoczeniem, ceniła przyjaźń i była niezwykle sprytna. Właśnie dlatego nie była Krukonką.
|
|
~Dagamara18
|
Dodany dnia 19-11-2011 21:40
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 688
Data rejestracji: 02.10.11
Medale:
Brak
|
Dla mnie Hermiona powinna trafić do Ravenclawu, gdyż nie tylko była mądra, ale też rozsądna.
Edytowane przez Czarownica24 dnia 21-01-2012 20:40 |
|
|
|
~Annalisa Louis
|
Dodany dnia 19-11-2011 22:10
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Barman w Dziurawym Kotle
Punktów: 1391
Data rejestracji: 29.06.11
Medale:
Brak
|
Ja również zgadzam się z pozostałymi, że w każdym z nich cechy Gryfona były wyjątkowo przebijające od innych. Na przykład Harry mimo iż jest sprytny, to przeważa w nim odwaga Gryfiaka, Hermiona jest nie tylko mądra < zgadzam się z ~Dagamara18, że Herm powinna trafić do Ravenclawu> ale również bardzo koleżeńska i wierna ideałom jakie sobie postawiła(W.E.S.Z). Ron , tak jak Hermiona jest oddany przyjaciołom i swoim celom. Również ma odwagę Gryfiaka i tak jak Harry potrafi łamać zasady^^
To chyba tyle na ten temat, jeżeli chodzi o mój wkład ;D
Jedną zasadą wciąż motywowany
Bądź własną osobą
Bądź co bądź sobą
Niech twa osoba będzie ozdobą
Nie jednorazowo, lecz całodobowo
Trafiam białym w czarne jak kulą bilardową
Oblicz pole podstawy jaką jest oryginał
Lub działania poletko, jeśli jesteś marionetką
To wroga sugestia, pożera cię jak bestia
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia
Od A do Zet, od Zet do A
Ja to ja to jasne jak dwa razy dwa
Proste jak drut, nigdy nie gram z nut
A rymów mam w brud, które trwonię
Gdy tylko stanę przy mikrofonie
Od mikrofonu strony nie stronię, o nie!
Widzę szczyt, a za szczytem
Zaszczyt za zaszczytem
Lśnienie mistrzostwa kieruje moim bytem
Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
[Do mojego ja, skala mnie nie dotyka
|
|
|
|
~Domaa
|
Dodany dnia 19-11-2011 22:58
|
Użytkownik
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 881
Data rejestracji: 28.06.09
Medale:
Brak
|
Każde z nich chciało być w Gryffindorze. Ron chciał być tam ze względu na rodzinę. Tiara od razu wiedziała, że powinien się znaleźć tam gdzie cała reszta, w końcu trochę ich tam było. Dziwne by było gdyby wysłała go gdzie indziej. Harry do Gryffindoru pasował najbardziej. Tu nie ma nic dziwnego, że tam trafił, to było jego przeznaczenie . Co do Hermiony to tak na prawdę nie wiem. Zapewne dlatego, że była bardzo odważną dziewczyną, a Gryffindor słynął z odwagi . Dobrze , że tak się stało . Takie moje zdanie, jaka jest prawda - nie wiem . |
|
|
|
~zaeli
|
Dodany dnia 22-11-2011 17:03
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1201
Data rejestracji: 06.06.11
Medale:
Brak
|
Byli odważni i to na pewno zaważyło, ale w sumie też się zastanawiałam, czemu Hermiona nie jest w Ravenclawie
<3
|
|
|
|
~lady552
|
Dodany dnia 22-11-2011 17:24
|
Użytkownik
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 590
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.11.11
Medale:
Brak
|
Są odważni i czasami odwaga przykrywa inne cechy.
Szybciej i szybciej, to nie nowość.
I znowu zliczasz życia łup,
Wszystkie porażki i podboje.
I nie raz los Cię gorzko zwiódł,
A czasem mogłeś wyjść na swoje.
Więc, każda z Twoich nowych dróg,
Niech będzie ta szczęśliwa...
Niech każda Twa decyzja,
Okaże się właściwa.
Z odwagą i uśmiechem,
Zaczynaj dzień co rano.
Kochaj i tak postępuj,
By Ciebie też kochano.
I zamiast lat przybywać,
Niech Ci ubywa... z wiekiem.
I zawsze dla człowieka,
Po prostu bądź człowiekiem.
Edytowane przez lady552 dnia 03-07-2012 20:41 |
|
|
|
~aneczka00402
|
Dodany dnia 22-11-2011 19:13
|
Użytkownik
Ranga: Członek GD
Punktów: 497
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak
|
Nie mamy informacji o tym, czy np. z Ronem i Hermioną nie było tak, jak z Harrym, czyli czy tiara nie sugerowała im innego domu, z oni poprosili akurat o Gryffindor. A jeśli nie było tak to może tiara przydziału wiedziała o dalszych losach naszej trójki?
aneczka00402 dodał/a następującą grafikę:
[9.25KB]
- W zamian? [...] - Wszystko...
- Przez te wszystkie lata?[...]
- Zawsze.
Only I, can live forever
|
|
|
|
~Asella
|
Dodany dnia 22-11-2011 19:27
|
Użytkownik
Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 826
Data rejestracji: 07.05.11
Medale:
Brak
|
Ron może i byył troche tchórzliwy ale pokazał że zasługuje na bycie Gryfonem pozatym cała jego rodzina tam była i tiara musiała wiezieć że gdzieś jest w nim ta odwaga itd.
Hermiona za to miała trafić do Ravenclawu ale tez napewno miała te chęć sprawdzenia się i ukrytą odwagę. No i oczywiści potem też towarzyszyła Harry'emu w jego podróży i w szkole.
Prawdziwy pan śmierci nigdy przed nią nie ucieknie tylko zmierzy się z nią twarzą w twarz wiedząc że nikogo ona nie ominie.
Chyba zatem nie mamy wyboru. Musimy iść naprzód.
Czy kiedykolwiek mieliśmy inny wybór? Zawsze musieliśmy iść naprzód.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników Hogs i gości , ale szczególnie tych którzy mnie pozdrawiają z bliżej nie określonych powodów ^^
|
|
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 08-01-2012 18:18
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Helen Magnus napisał/a:
Czy wy też kiedyś zastanawialiście się dlaczego nasza "Święta Trójca" trafiła właśnie do Gryffindoru. Mi się wydaje, że każde tak naprawdę pasuje do innego z domów. Jedynie Harry pasuje do Gryffindoru, chociaż Tiara chciała go najpierw umieścić w Slytherinie, ale Hermiona jako ta rozsądna, która zawsze się uczy i chce coś osiągnąć powinna trafić do Ravenclawu, Ron tchórzliwy, ale wrażliwy i o miękkim sercu powinien według mnie trafić do Hufflepuffu, a jednak cała trójka trafiła do Gryffindoru. Dlaczego?
Może dlatego, że rodzina Rona była w Gryffindorze. Wiem, że to banalne, no ale... Hermiona była odważna. Sądzę, że to też może być jakiś powód. |
|
|
|
~Matthew Lucas
|
Dodany dnia 21-01-2012 19:41
|
Użytkownik
Ranga: Mugol
Punktów: 4
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 03.09.10
Medale:
Brak
|
Autorze tego tematu, ukazujesz Rona jako tchórzliwego, niemężnego człowieka, a przecież to nieprawda. Nie raz tracił głowę, no ale udawało mu się wyjść z opresji i udowodnić swą odwagę. Myślę, że był również przyjacielski, pomocny i właśnie mężny - toteż trafił do Gryffindoru. Hermiona również cechowała umiejętność odzyskiwania świadomości umysłu - a to już nie lada wyczyn. Być może zwano ją kujonką (a z pewnością tak było), ale to nie wystarczający powód, by trafić do Krukonów. Przeważają cechy Gryfona.
|
|
~Samwise
|
Dodany dnia 02-07-2012 20:41
|
Użytkownik
Dom: Bezdomny
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 56
Data rejestracji: 23.06.12
Medale:
Brak
|
Z pewnością znalazłoby się multum powodów, dlaczego tak a nie inaczej. A najważniejszy to taki: "Bo autorka tak sobie wymyśliła" .
U każdego dominowały cechy Gryfona. Odwaga, męstwo i lojalność zostały niejednokrotnie ukazane.
Czarno-biały
Mam cię na oku, drogi Gościu
|
|
|
|
~panti00
|
Dodany dnia 02-07-2012 20:52
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 344
Data rejestracji: 29.06.12
Medale:
Brak
|
Ponieważ wszyscy byli odważni, lojalni i umieli docenić przyjaźń. To cechy, które cenił sobie Gryffindor
Ucz nas Gryffindorze!
"Nie żałujmy tych, którzy umarli, Harry. Żałujmy żywych, a przede wszystkim tych, którzy żyją bez miłości" ~by Albus Dumbledore
Pozdrawiam Cię drogi Gościu !!!
|
|
|
|
~tyshia
|
Dodany dnia 02-07-2012 21:55
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 148
Data rejestracji: 26.06.12
Medale:
Brak
|
Chociaż posiadali takie cechy, to jednak odwaga i męstwo przeważały, tak jak to udowadniają wszystkie tomy, kiedy to ryzykują życie w każdym z nich |
|
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 03-07-2012 19:23
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
Według mnie Ron chciał trafić do Gryffindoru, bo cała jego rodzina tam była... a Hermiona też mogła mieć takie pragnienie, choć z innych powodów. I cała trójka jest wierna przyjaciołom, co uważam za jedną z charakterysycznych cech teog domu |
|
|
|
~Martita
|
Dodany dnia 03-07-2012 19:29
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak
|
Ja bym wysłała: Harrego do Slytherinu ( bo miał w sobie cząstkę Voldzia i był wężousty), Hermionę do Ravenclawu ( bo była kujonką) a Rona zostawiłabym w Gryffindorze ( bo nie mam pomysłu a pozatym cała jego rodzina tam była). Tylko wtedy pewnie by się nie zaprzyjaźnili i nie byłoby ksiązki
|
~Suja
|
Dodany dnia 03-07-2012 19:36
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 258
Data rejestracji: 12.06.12
Medale:
Brak
|
Zapewne tak sie stało, jak to powiedział ~Samwise: Bo autorka tak sobie wymyśliła. Ale przecież mógłby to być przypadek, poznali się a że wszystko tyczy się Harrego, to ich też dotyczyło. Jakby byli w innych domach, to Harry by poznał innych i wtedy ich by się tyczyło. Ja tak to widze
I wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów,
Chroń nas Gryffindorze!!!
|
|
|
|
~Patricia
|
Dodany dnia 08-07-2012 06:18
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 243
Data rejestracji: 07.07.12
Medale:
Brak
|
Chociaż mieli różne cechy to wszyscy byli odważni. Gdyby poszli do innych domów to ciekawe jak skończyłaby się ta historia, bo Harry nie miałby 2 najlepszych przyjaciół, którzy mu pomagali i go wspierali |
|
|