Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 800
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Sceny miłosne
~emilka175 F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 13-04-2010 19:19
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 78
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 16.03.10
Medale:
Brak

Nie sądzicie ,że w książkach o HP jest za mało scenek miłosnych??
Np w 5 wkurzylo mnie to jak Harry z Cho pierwszy raz sie pocałowali na początku wszystko pieknie opisane i w najlepszym momencie skończył się rozdział;/;/

co o tym myslicie??
Wyślij prywatną wiadomość
~Peepsyble F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 13-04-2010 19:28
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6158
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

"Harry Potter" to książka dla wszystkich, włączając w to dzieci, jak i dorosłych. Nie jest tylko dla przepraszam za określenie "napalonych nastolatków". Mi to absolutnie nie przeszkadza, a biorąc pod uwagę różnice wieku czytelników, scen tych jest właściwie w sam raz.
~Loonyy F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 13-04-2010 19:55
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1752
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 18.03.10
Medale:
Brak

HP to cykl książek o przygodach i życiu młodego czarodzieja. Gdyby było więcej wątków miłosnych było by to zwykłe romansidło, które nastolatki by czytały tak jak Zmierzch. Uważam, że jest wystarczająco miłości w HP. Nie potrzeba więcej. To są książki przygodowe. Myślę, że byłyby beznadziejne jakby było więcej romansu, to książka nie byłaby już taka sama.
~Polgara F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 13-04-2010 20:38
Użytkownik

Awatar

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 92
Data rejestracji: 11.04.10
Medale:
Brak

zgadzam się co do sceny z Cho, ale cieszę się, że skończyło się tak, jak się skończyło. "Była stanowczo za blisko - widział łzy przyklejone do jej rzęs." <3 Ach, kocham ten fragment! ^^ Wszystko pozostaje w sferze wyobraźni i domysłów... :D
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 13-04-2010 20:54
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1995
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak

Co do sceny z Cho się zgadzam. Jednak uważam, że w HP miłość pojawia się na każdym kroku. Przecież przyjaźń to odmiana miłości. A Harry prawie nie rozstawał się z Ronem i Hermioną, w których uczucie musiało kwitnąć od początku. Takie jest moje zdanie. No i oczywiście uważam, że fajnie jest czasem poczytać o związkach typu Harry-Ginny/Cho czy Ron-Hermiona/Lavender, ale co za dużo to nie zdrowo, nie chcemy przecież by Potter stał się zwykłym "zmierzchowidłem":)

Edytowane przez Pyflame dnia 03-07-2010 16:18
http://ask.fm/roguee Wyślij prywatną wiadomość
`RazorBMW F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 14-04-2010 14:54
Moderator (F)

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 820787
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 04.10.09
Medale:
Medal

Powiem szczerze, że styl pisania Rowling, przykładowo, ta sytuacja z Cho w kawiarni w bodajże 5 części, przyprawiał mnie o napady śmiechu Uśmiech
Typowa młodzieńcza miłość, co dalej postępuje[Harry i Ginny, błech :F] aż zbytnio, co raczej przesłania główne wątki IMO.

A WORLD
NOT OF MY MAKING

YET A WORLD
OF MY DESIGN

SO STRANGE
AND SO FAMILIAR

BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE

ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron
Moshic Akbar! Viva La Underground!
http://ja.gram.pl/RazorBMW Wyślij prywatną wiadomość
~aniutek96 F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 14-04-2010 17:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2703
Data rejestracji: 14.10.09
Medale:
Brak

Jak dla mnie w Harrym Potterze jest tyle scen miłosnych ile powinno być. W końcu to nie jest książka romantyczna tylko przygodowa, fantastyczna, a gdyby tak dać tu więcej takich scen to byłoby coś jak Zmierzch,a w czasie filmu byłoby więcej wzdychania albo jakichś takich zachwytów, a nie czekanie na jakieś walki albo tym podobne. Dlatego moje zdanie jest podobne jak wszystkich moich poprzedników.

Stefan : Więc myślisz, że John jest ojcem Eleny?
Damon : Ding Ding Ding !
~Prue F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 14-04-2010 18:59
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 651
Data rejestracji: 16.08.09
Medale:
Brak

Jak dla mnie scen miłosnych w Harrym jest w sam raz. Nie za dużo ani nie za mało.
Gdyby było ich więcej to HP byłby wręcz taki sam jak Zmierzch, a tego bym nie zniosła. wtf
Jeżeli chodzi o same wątki miłosne w HP to je lubię.
Wprowadzone są z humorem, zwłaszcza związek Rona i Hermiony(^^) i jak dla mnie są one w książce na plus. Uśmiech
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 14-04-2010 20:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 51
Data rejestracji: 12.04.10
Medale:
Brak

mi też raczej nie przeszkadza że jest tak mało scen miłosnych..
i nawet nie zwróciłam na to uwagi..
Jak dla mnie to HP to książka w której akurat sceny miłosne są nieistotne..Dowcipniś xD
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 14-04-2010 22:23
VIP

Awatar

Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5718
Data rejestracji: 11.09.08
Medale:
Brak

Harry Potter to nie jakieś romansidło przecież. Mi się wydaję, że ilość scen miłosnych jest wyśrodkowana. Spragnionych wielkich uniesień odsyłam do literatury epoki romantyzmu.
Trzeba również zwrócić uwagę, że Jo całkowicie nie pozbawiła powieść takowych scen. Powiem więcej, podobały mi się akcenty tego typu jak (czyt. tom VII) złączenie podczas sny rąk Rona i Hermiony, (czyt. tom VI) rozterki wewnętrzne Tonks, itp.

Moje życie realizuje się w muzyce, a każdy jej objaw jest dla mnie błogosławieństwem. W tej pieśni brzmią zatarte ideały przyjaźni, a w niej przyjaciele - dla nich życie z piedestałów strącam, i śmierci na spotkanie wychodzę...

Musical nie jest filmem, po którego obejrzeniu chcemy zmieniać świat i stawać się lepszymi ludźmi przez zmianę swojej postawy i osobowości - musical ma bawić...
~Iraya F
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 15-04-2010 15:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1130
Data rejestracji: 05.03.10
Medale:
Brak

"Harry Potter" to książka dla wszystkich, włączając w to dzieci, jak i dorosłych.

Tak jak powiedziała Peepsyble.
Zgadzam się z nią do końca ;D
To jest też dla dzieci i dorosłych gdyby więcej było tam takich rzeczy to ja ie wiem czy ktoś by to czytał..
No chyba, że "Napaleni nastolatkowie" ;D
I nie wiem co jeszcze mogłyby se dzieci pomyśleć...
Mi to wcale, a wcale nie przeszkadza.

#12 Drukuj posta
Dodany dnia 11-06-2010 22:58
Administrator

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 29123
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak

Moim zdaniem w HP jest dość scen miłosnych. Zbyt wiele ich zrobiło by z tej sagi tanie romansidło, do którego by szybko zaglądały fanki wszystkich romantycznych historii. Także trzeba przypomnieć o tym, iż te książki czytają osoby w różnym wieku.
~Bloo F
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 12-06-2010 15:20
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1390
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak

W zasadzie dominuje zdanie, że wątków romantycznych w Harrym Potterze jest tyle, ile być powinno. I ja się również z tym zdaniem absolutnie zgadzam. Jest ich w sam raz, żeby nie pchnąć książki w jakiś serialowy banał.
Należy brać również pod uwagę, że książki mają czytelników w różnym wieku i trzeba pani Rowling pogratulować wybrnięcia z sytuacji. W zasadzie, jeśli uruchomi się nieco wyobraźnię, można się domyślać, jak rozwinęły się poszczególne sceny ( tak sądzę). A poza tym w książce kładzie się bardziej nacisk na przyjaźń i wcale mi to nie przeszkadza. Bo naprawdę wielu rzeczy można się domyślić, nawet jeśli nie są napisane wprost.
I na sam koniec: nie w każdej książce postaci muszą "na siebie lecieć" i emanować pożądaniem, żeby czytelnik dostrzegał nić wiążących ich uczuć. I to jest wielki plus Harry'ego Pottera.
~-Bellatriks- F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 12-06-2010 16:01
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 165
Data rejestracji: 02.06.10
Medale:
Brak

Haha. W życiu. Nie wyobrażam sobie, żeby H.P czytały takie kretynki, przepraszam za określenie, jak Zmierzch... Ciągle tylko och i ach. Jakie to piękne itp.. Porażka. Oczywiście ktoś sobie może przeczytać Zmierzch, ale mam nadzieję, że najmniej osób będzie się zachowywało tak jak niektórzy, po przeczytaniu tego...eee...czegoś. A co do HP, to tych scen jest w sam raz. Pozdrawiam.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
www.james-potter.blog.onet.pl Wyślij prywatną wiadomość
~muchor F
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 09-07-2010 16:15
Użytkownik

Awatar

Punktów: 1854
Data rejestracji: 04.03.10
Medale:
Brak

Sądze, że ''scen miłosnych'' (jak ty to mówisz) było wystarczająco. Te ksiąźke czytają osoby w przedziale 5-40 lat. Sądze, źe pięknie opisane sceny miłosne nie przyniosą niczego dobrego małym 7-latkom. Jeśli dać by więcej takich scen, to wyszloby tanie romansidło dla napalonych nastolatków. Dla takich osób jest Zmierzch, a HP jest dla osob... ekchem... o innych zainteresowaniach. Jeśli nie wystarcza ci opisanie sceny pocałunku z Cho, z Ginny lub pocałunku Rona i Hermiony, to już nie moja wina, że jesteś jak fanki Zmierzchu (bleeeee) i Roberta P. (pfuj!!!!!!!). HP to fantastyka, nie ksiąźka z ''ochami'' i ''achami''. Poczytaj sobie zmierzch jak chcesz napięcia... w tym stylu.

Cytując:
Jak dla mnie w Harrym Potterze jest tyle scen miłosnych ile powinno być. W końcu to nie jest książka romantyczna tylko przygodowa, fantastyczna, a gdyby tak dać tu więcej takich scen to byłoby coś jak Zmierzch,a w czasie filmu byłoby więcej wzdychania albo jakichś takich zachwytów, a nie czekanie na jakieś walki albo tym podobne. Dlatego moje zdanie jest podobne jak wszystkich moich poprzedników.

Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
~pomyluna F
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 09-07-2010 16:29
Użytkownik

Awatar

Punktów: 1818
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

muchor napisał/a:
HP to fantastyka, nie ksiąźka z ''ochami'' i ''achami''. Poczytaj sobie zmierzch jak chcesz napięcia... w tym stylu.

Boski komentarz! xD

Tak jak zostało powiedziane. HP to nie tanie romansidło, tylko fantastyka. Napięcie jest tu tak skonstruowane, że o wiele bardziej interesujące jest to czy na naszych bohaterów ma za moment spaść lawina ogłuszających zaklęć, niż opisywanie tajnej techniki pocałunków Cho! xD

Ach... jak miło, że wszyscy ( prawie? ) się zgadzamy ^^
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 09-07-2010 18:01
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2217
Data rejestracji: 15.10.08
Medale:
Brak

Ja również się zgodzę z innymi. Scen miłosnych w HP jest po prostu odpowiednia ilość. Niezniosłabym tej książki, gdyby była takim romansidłem jak Zmierzch. Właśnie taki jest urok HP, że Rowling skupia się na przygodach a nie romansach Uśmiech

i54.tinypic.com/s1430i.gif
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 09-07-2010 18:23
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2669
Data rejestracji: 16.02.09
Medale:
Brak

Fakt, w tym temacie co do teorii, że w HP romansu i scen miłosnych jest w sam raz, zgadzamy się niemalże wszyscy. Rowling wprowadziła kilka scen, w których jest mowa tylko o miłości, ale przecież to uczucie pomiędzy bohaterami można wyłapać w ich wypowiedziach i gestach, wystarczy umieć czytać ze zrozumieniem i pomiędzy wierszami. A jeżeli ktoś jest w trakcie czytania sceny miłosnej, i wg niego jest niezbyt rozbudowana, to może sobie resztę wyobrazić. ; ) Jeśli ktoś szuka książek, w których jest jako taka akcja i mnóstwo romansu, bo prawie na każdej stronie ktoś opisuje swoje uczucia, to polecam zmierzchową sagę. Słitaśne sceny miłosne gwarantowane.
~oleksandra F
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 10-07-2010 19:10
Użytkownik

Awatar

Ranga: Goblin
Punktów: 37
Data rejestracji: 01.07.10
Medale:
Brak

Moim zdaniem, scen miłosnych w HP jest tyle, ile być powinno. Co za dużo, to nie zdrowo. W tej książce najważniejsze są przygody, zwroty akcji, a nie rozterki miłosne bohaterów, więc autorka nie przesadziła z ilością opisów, np. pocałunku Harry' ego i Cho. I dobrze.
~Luna_975 F
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 26-07-2010 15:21
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 132
Data rejestracji: 22.06.10
Medale:
Brak

Jak miło, że praktycznie wszyscy się w tym temacie zgadzamy Uśmiech
Tak, bardzo dobrze, że nie ma więcej scen miłosnych, wyszedłby drugi "Zmierzch" dla "napalonych nastolatek" Oczko I musiałabym ominąć z połowę książki.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
Przeskocz do forum:
RIGHT