Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 118
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 04.01.13
Medale:
Brak
|
Nie wiedziałam do jakiej kategorii dodac wiec dalam tu ; )
chodzi mi o to ze jak glizdogon doniosl voldemortowi o kryjowce potterow i przelamal zaklecie fideliusa to voldi udal sie do ich domu..noi zabil jamesa i lily uciekla z harrym na gore...to czy nie mogla sie z harrym poprostu deportowac czy to by bylo w jakis sposob niemozliwe albo nic by nie dalo ?
wiem ze tak jest napisana ksiazka , ze tak mialo byc i nie ma co gdybac ale jestem poprostu ciekawa czy tak nie mogla zrobic...
"- Hej, zobacz! Harry dostał sweter Weasley'ów!
Fred i George mieli na sobie niebieskie swetry; na jednym było duże F, na drugim G.
- Ale jego jest lepszy - zauważył Fred, podnosząc sweter Harry'ego. - Widać, że bardziej się przyłożyła.
-Dlaczego nie włożyłeś swojego sweterka, Ronuś? - zapytał George. - Włóż, taki jest ładny i ciepły.
- Nienawidzę koloru kasztanowego - jęknął Ron i wciągnął swój sweter przez głowę.
- Na twoim nie ma litery - zauważył George. - Chyba uważa, że nie zapominasz swojego imienia. Ale my nie jesteśmy tacy głupi, wiemy, że nazywamy się Gred i Forge.''
|
Użytkownik
Ranga: Goblin
Punktów: 25
Data rejestracji: 23.05.12
Medale:
Brak
|
Najwyraźniej to było niemożliwe. Pewnie gdyby to było możliwe to Lily by z tego skorzystała
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
|
Użytkownik
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1427
Data rejestracji: 09.01.11
Medale:
Brak
|
Zaklęcie Fideliusa nie zostało przełamane. Glizdogon był strażnikiem tajemnicy, więc każdy komu zdradził adres domu Potterów mógł się tam dostać bez niszczenia zaklęcia!
Jak wiadomo z domu strzeżonego tym właśnie zaklęciem nie można sie było deportować, co było pokazane w 7 części serii, kiedy Harry, Ron i Hermiona mieszkali w starym domu Syriusza.
Snape: Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
Harry:Tak.
Snape:Tak, proszę pana.
Harry:Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.
Jak gdzieś jest raban, to o każdej porze Wezwij Irytka, będzie jeszcze gorzej!
Pozdrawiam Cię drogi Gościu!
|
Super Owadzik
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
Odpowiedź na postawione pytanie padła, więc z czystym sumieniem zamykam temat.
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|