· xD, <3, ^^, $w3eT, kOfFaNe, itd. |
Hogsmeade_pl
|
Dodany dnia 18-08-2008 23:53
|
Super Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Charłak
Punktów: 9
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 31.07.08
Medale:
Brak
|
Emotikony. Na 3/4 stron internetowych towarzyszą w postach, tematach, artykułach oraz komentarzach.
Czy Waszym zdaniem są one zbędne? A co myślicie na temat trwającej wiecznie fali użytkowników zwanych pokemonami, którzy nie tylko nadużywają emotek, ale również plugawią nieczytelnością (fala, zamiana liter na cyfry, skróty od nazw, których nikt nie może odczytać).
Zapraszamy do dyskusji! |
 |
|
|
~Empathy
|
Dodany dnia 26-08-2008 00:57
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 339
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Nie znoszę wszelkiej maści pokemonów. Ich pismo wywołuje u mnie silne ataki furii.Nienawidzę tez wyrazów typowo pokemoniastych typu koffam,cio,plosie,komcie itd,itp.Dlatego dla równowagi psychicznej trzymam się z dala od portali typu fotka.Od emot się ostatnio odzwyczaiłam w ogóle, właściwie nie wiem dlaczego.
 |
|
|
~Yachiru
|
Dodany dnia 26-08-2008 01:24
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Punktów: 420
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
W 100% podzielam zdanie Emphaty. Emotikony miały służyć do wyrażenia emocji, a teraz to po prostu większość wiadomości to po prostu komiks. Masakra -.-' . nie mówiąc już o pokemonach, których nie cierpię. A te całe PiSaNie w tYm StyLu? Porażka. |
 |
|
|
~Madziam
|
Dodany dnia 26-08-2008 11:20
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 270
Medale:
Brak
|
Owszem, używam emotikonków, lecz staram się nie przesadzać.
A JuSh NaPeWnOoO NiE PiShęE TaK bo to jest głupie i nie idzie tego rozczytać ;/
A w necie faktycznie roi się od dzieci neo, które piszą np. na gg i zawalają archiwum tysiącem emotków.
To śmieszy i wkurza. |
 |
|
|
~Mala_Mi
|
Dodany dnia 26-08-2008 11:27
|
Użytkownik

Dom: Bezdomny
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 87
Medale:
Brak
|
Emotikonek czasem używam, ale nie moge znieść jak ktoś do mnie PiSz3 t4k, lub jeszcze gorzej. Albo 100 takich samych emot w jednej wiadomości x/ Denerwujące. |
 |
|
|
~Isilien
|
Dodany dnia 26-08-2008 11:36
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2248
Medale:
Brak
|
emmm... no cóż. Nazwiskami i nickami nie będę rzucała bo łączy się to z ryzykiem oskalpowania po powrocie do szkoły, ale jedna kumpela na gg MUSI pisać po jednym wyrazie w każdej wiadomości, z błędami emotami i bóg wie czym innym. i ciągle tylko ";P, , ;D" i tak w kołko... nie lubię TakI3g0 p1s/\/\4 ale co na to poradzić, jeśli niektórzy tak kochają uprzykrzać życie. też mnie to wkurza, ale co sie poradzi?
Korzeni w głębi lód nie skuje.
Z popiołów strzelą znów ogniska
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król - tułacz wróci na stolicę.
Uwaga. Drut kolczasty
|
 |
|
|
!LoonyHaw
|
Dodany dnia 26-08-2008 11:39
|
VIP

Ranga: Pochwa
Punktów: 571
Medale:
Brak
|
A jA bArDzO lOfffffCiAm!!! <3 :* x* 
nie no, uzywam jedynie lodow ( <3 ) bo mnie ta emota smieszny. poza tym jak pisza tak, to niech pisza, zdaja sobie sprawe zapewne ze zanizaja swoj poziom intelektualny ale to nie nasza sprawa, czyz nie?
 |
|
|
~EdzioTheFish
|
Dodany dnia 26-08-2008 12:12
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 80
Medale:
Brak
|
Według mnie to jest żałosne. Jak ktoś mi pisze, dajmy na to: "qurw, ale mam zUy dzień" to mi żal takiej osoby. Takie przypadłości powinny zostać poddane leczeniu. |
 |
|
|
!Ariana
|
Dodany dnia 26-08-2008 13:28
|
VIP

Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2809
Data rejestracji: 09.08.08
Medale:
Brak
|
Emotikony nie są złe dopóki nie służą komuś za przecinek czy kropkę. Można czasami coś użyć , ale jak widzę kilkanaście emotikon w trzylinijkowej wypowiedzi to po prostu traktuje autora wypowiedzi, jako osobę z zaburzeniem własnej osobowości.
Jeżeli chodzi o PoKeMonY. No cóż, jak stwierdziła LoonyHaw, świadczy to tylko o ich poziomie intelektualnym. Żal mi tych osób po prostu. |
 |
|
|
~Agulec
|
Dodany dnia 26-08-2008 13:32
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 145
Medale:
Brak
|
Kiedyś lubiłam z tego żartować, specjalnie pisałam "zUy" itd, ale nigdy "cio", "niom". Teraz to już nawet takie żarty mi przeszły, zauważyłam, że niektórzy piszą tak całkiem serio. Wcześniej fala pokemonów jakoś mnie ominęła. Pisma falowego nie znoszę :/
she rules
until the end of time
she goes her way
[mp3]http://angielka.wrzuta.pl/aud/file/pCihxiBHrh/within_temptation_-_mother_earth[/mp3]
|
 |
|
|
~unicorn91
|
Dodany dnia 26-08-2008 13:33
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 63
Medale:
Brak
|
Ja tak jak większość nie mam nic przeciwko emotikonkom. Jednak to co niektórzy robią z tekstami to już brak słów. Nie da się tego odczytać, więc po co kogoś tym męczyć?
|
|
!rudi
|
Dodany dnia 26-08-2008 13:40
|
VIP

Punktów: 383
Medale:
Brak
|
a mi to tam obojętnie. tylko, żeby kurde nie przeszkadzało to w rozmowie.
takie pojedyncze egzemplarze jescze da się przeżyć P
|
 |
|
|
!Fantazja
|
Dodany dnia 26-08-2008 13:53
|
VIP

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9813
Medale:
|
Jeśli chodzi o emotki, to nie przeszkadzają mi one w ogóle, o ile autor wypowiedzi nie przesadza wstawiając ich z dwadzieścia pod rząd. No ludzie, gdy widzę coś takiego, to od razu przychodzi mi na myśl, że ten ktoś to albo dzieciak, albo osoba z zaburzeniami osobowości. Jednak jeśli ktoś umie panować nad emotkami, to nie mam nic przeciwko nim. W końcu służą one do wyrażania uczuć i ja też dosyć często ich używam.
Jeśli chodzi o pismo 'P0|{3m0nOW3' bądź 'FaLoWaNe', to jestem zdecydowanie na nie. Nienawidzę czegoś takiego i dla mnie jest to po prostu żałosne utrudnianie sobie życia na siłę. Ale mimo wszystko podziwiam 'pokemonkuff' za cierpliwość i wytrwałość, bo żeby pisać 'cZyM$ t4|{!m' trzeba mieć całe pokłady tych dwóch cech. Ja osobiście gdy próbowałam pisać tym pismem, to po paru wyrazach chciał mnie szlag najjaśniejszy trafić. ;P |
 |
|
|
~kochanka_dracona
|
Dodany dnia 26-08-2008 13:55
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3769
Medale:
Brak
|
Mnie wkurzają PoKepOkePoKemOny. Dosłownie zwalają mnie z nóg. Gleba na plecy i w śmiech. Emot sama używam ale w ograniczonej ilości. Najczęściej są to ' , , ;d, ^^ i ^.-', natomiast nie mogę zmieść tej -> ;]. Zabija mnie.
|
|
!Milka
|
Dodany dnia 26-08-2008 14:31
|
VIP

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9487
Medale:
Brak
|
W małej ilości - jasne. Ozdabiają tekst i pokazują, w jakim humorze jest autor emoty.
W dużej ilości - stanowczo nie. Chyba wiadomo czemu - po prostu 'co za dużo, to niezdrowo'. 
|
 |
|
|
~Fiore
|
Dodany dnia 26-08-2008 16:00
|
Użytkownik

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1185
Medale:
Brak
|
Nie będę oryginalna i napiszę, że nie znoszę naużywania emotek. Ale ponad wszystko nienawidzę jak ktoś pisze w TeN sPoSoB. Albo zamiast "też" pisze "tesh", zamiast "no" - "nio", "się" - "siem". Jeśli mam styczność z osobą powyżej 15-roku życia, która nie wyrosła z czegoś takiego to dla mnie znak, że coś nie tak z jej intelektem i rozwojem umysłowym.
W małych ilościach emotikonki są do przyjęcia, jeśli tylko pasują do wypowiedzi i osoba nie "uśmiecha sie" na końcu każdego zdania.
AlE i tHAq WAS wsHyStqjFF Qoffam. Bu$$ka. |
 |
|
|
~valadilene
|
Dodany dnia 26-08-2008 16:48
|
Użytkownik

Ranga: Animag Wąż
Punktów: 562
Medale:
Brak
|
przyznam się, że kiedyś używałam emotikonek. ba! dawałam ile wlezie. i pisanie pok3mOnk!em tez nie było mi obce. no, ale to już na szczęście przeszłość. teraz emotikonki używam od czasu do czasu. można wyrazić w ten sposób swoje emocje, nieprawdaż? a co do pisania pOk3|\/|0nk!em . pisanie "kofffam Ciebiem koffanie mojem" . po prostu mnie osłabia. zwłaszcza, gdy pisze to osoba płci przeciwnej. ech. |
 |
|
|
~Lady_Derabia
|
Dodany dnia 26-08-2008 19:17
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 144
Medale:
Brak
|
Emoty? Tak, tylko nie za dużo.
Pokemony? Tutaj się nie wypowiem, bo sama myśl o tych "sFF3t@$$nY9H 0$oBK@@cH" ( czy sama nie wiem jak inaczej to napisać, wolę się nie wgłębiać... ) powoduję iż krew mnie zalewa... Nie cierpię tego...
 |
|
|
~Vanney
|
Dodany dnia 26-08-2008 19:27
|
Użytkownik

Ranga: Sprzedawca w Miodowym Królestwie
Punktów: 1387
Medale:
Brak
|
Albo 100 takich samych emot w jednej wiadomości x/ Denerwujące.
Jak mnie to wkurza..Kiedys moja kuzynka siedziala na gg i z kumpela wysylaly sobie emoty która szybciej i więcej.. jakie to wkurzające ;/ Nie powiem używam emotow, ale z ograniczeniem.. |
 |
|
|
!ewelka_bolitair
|
Dodany dnia 26-08-2008 19:34
|
VIP

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1353
Ostrzeżeń: 2
Medale:
|
 ! nO @l3 dlAcZ3g0 Czep|a(iE Si3 t@kiEg0 pIsm@?  Ono jest supcio!
[doceńcie mój wysiłek, napisanie zajęło mi to 3 razy więcej czasu niż normalnie]
W małej ilości - jasne. Ozdabiają tekst i pokazują, w jakim humorze jest autor emoty.
Ni mniej, ni więcej, tylko tak^ Ja używam w dużych ilościach jedynie wszelkich odmian " " na końcu zdania i "*.*" bo zawsze mi się coś podoba i przeważnie jestem wesoła
|