Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2652
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 10.06.11
Medale:
Brak
|
W serii HP natykamy się na wiele nazw departamentów w Ministerstwie Magii. Który departament najbardziej przypadł wam do gustu lub rozśmieszył?
m: Należy podać uzasadnienie. W innym wypadku post jest usuwany.
Edytowane przez mooll dnia 16-06-2012 18:33 |
Moderator (F)
Dom: Gryffindor
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
Mnie śmieszą niektóre nazwy, bo niestety w książce nie było wyjaśnione, czym każdy wydział się zajmuje. Może kiedyś się dowiemy?
Najfajniejszy dla mnie jest Departament Kontroli Nad Magicznymi Stworzeniami z Wydziałem Zwierząt, Istot i Duchów, Urzędem Łączności z Goblinami i Biurem Doradztwa w Zwalczaniu Szkodników
Myślę, że praca w takim departamencie raczej nie byłaby nudna. Lubię zwierzęta, gobliny już raczej mniej.
I jeszcze Departament Magicznych Gier i Sportów z Siedzibą Główną Brytyjskiej i Irlandzkiej Ligii Quidditcha, Zarządem Klubu Gargulkowego i Urzędem Patentów Absurdalnych
Może niezbyt przepadam za sportem, ale praca w takim wydziale na pewno nie jest szczególnie męcząca, jeśli nie ma akurat jakiś mistrzostw czy coś. Szczególnie podoba mi się ostatnia fucha: Patenty Absurdalne. Mogłabym spróbować tam pracować.
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1203
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 17.08.12
Medale:
Brak
|
Departament Tajemnic mi do gustu najbardziej przypadł :). Po prostu chciałabym być jednym zniewymownych i zajmować się rzeczami, o których większość czarodziejów nie ma pojęcia :).
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
U mnie z pewnością byłby to Departament Magicznych Gier i Sportów. Kocham sport (najbardziej nożną), a w świecie magicznym pozostaje to ich latanie na miotle. Może jakbym się już tam dostał, to próbowałbym złożyć nową ustawę. Tak, żeby powstało coś bardziej na wzór piłki nożnej ^^