Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Bella Muerte F 09-03-2025 21:16

Nie, ale chciałabym chcieć to przeczytać.
~Grande Rodent F 09-03-2025 21:10

Ja na to nie czekam niestety :/ Oscary oglądnięte, obecnie czytam Wołanie Kukułki. To też w sumie Rowling. Czytał ktoś?
~Bella Muerte F 08-03-2025 17:32

HP taki awangardowy teraz, coś Rowling nie poszło bycie Szekspirem na miarę 21wiec może to się sprawdzi... Anyway, joke for today : ship name Musk Trump= Tusk
~Bartholomew F 07-03-2025 20:13

zrobia ze Snape ofiare rasizmu, czarny uczen gnojony przez elitarnych bialych uczniow szkoly magii i rasizmu w hogwarcie, z ojcem glownego bohatera na czele
^raven F 05-03-2025 23:04

No mnie przeszkadza nawet to, ze obsada nie bedzie angielska, wiec nie jestem jakos szczegolnie euforycznie nastawiona do tego projektu. Sie oceni, jak juz powstanie Zmieszany
^raven F 05-03-2025 23:01

Bella Muerte, ale to juz chyba oficjalne, ze Dumbledore'em bedzie John Lithgow, co nie? Ninja Czarny to ma byc Snape...
`RazorBMW F 04-03-2025 23:56

I nie, odcien skory to jest najmniejszy problem iksde. Potter jest martwy jako franczyza i HBO nie musi sie wysilac wiec wleci "kolejny serialik w przerwie na VoD"
`RazorBMW F 04-03-2025 23:54

Ja nie wiem czy ktos na ten badziew czeka na serio, HBO najlepsze czasy ma daaaaaaaaaawno za soba (True Detective faaaaaaaaantastycz
ny sezon 1, drugi okay, trzeci troche lepszy, reszta fuj)
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:39

Widzę, że robię sztuczny tłum x6, no ładnie
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:37

Witaj wiosko! Kto czeka na czarnoskórego Dumbledore'a czy Snape'a w HBO max Uśmiech)?
#Ginny Evans F 03-03-2025 04:59

Też nie jestem ukontentowana, ale pojawiło się kilka lubianych twarzy podczas ceremonii. Dobranoc! Sowa
^raven F 03-03-2025 04:54

Voldi bez Oscara, Trenta w ogole zapomnieli zaprosic (a ja zapomnialam to wczesniej sprawdzic Omg ), chyba nie jestem ukontentowana. Dobranoc, Hogs! Czarodziej
^raven F 03-03-2025 02:22

Serce
#Ginny Evans F 03-03-2025 02:05

:hug:
^raven F 03-03-2025 01:28

Bez Trenta nie jest tak bardzo happy Płacze
#Ginny Evans F 03-03-2025 00:52

Hejka, hogs! Happy Oscars day!
^raven F 03-03-2025 00:12

Sowa }{
`RazorBMW F 12-01-2025 14:53

To nie tak ze labele maja 50% obnizki na albumy bandcampie xD
^N F 11-01-2025 23:24

Magicznego roku, niech pieniądze w portfelu się magicznie pojawiają! Czarodziej
~Grande Rodent F 01-01-2025 13:05

Hej, również dla was magicznego nowego roku! Ja słucham top 357 już 3 dzień jak co roku. W temacie fajerwerków, też nie przepadam, bo moje koty się boją.

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,001
» Zbanowanych: 1,626
» Gości online: 865
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Pozerstwo
~Panna Sasania F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 13:34
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 406
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Moja koleżanka uważa, że kolejną chorobą cywilizacyjną (obok np. otyłości) może być właśnie pozerstwo. Często zdarza nam się spotykać ludzi którzy udają kogoś, kim nie są. Od ,,fanów'' jakiegoś typu muzyki, którzy nie mają o tym zielonego pojęcia, przez osoby które stylizują się na luzaków, arogantów itp. Długo by wymieniać, wszędzie, jak Polska długa i szeroka można natrafić na takie osobniki. Pytanie brzmi, czy tak trudno nam w dzisiejszym świecie wyrażać samego siebie??? Jeśli znacie odpowiedź, piszcie....
Wyślij prywatną wiadomość
!niewesolypagorek F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 17:14
VIP

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10408
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Medal Medal Medal

według mnie nie jest trudno wyrazić samego siebie... bynajmniej ja nie mam z tym problemów... ;P nie dość, że się zachowuję jak gópek, to w dodatku wyglądam jak gópek xD
a tak bardziej poważnie...
wielu młodych ludzi za wszelką cenę chce być lubiana, trędi i cóól. czytają od dziecka gazety typu 'bravo' które uczą ich, że żeby czuć się dobrze w nowej szkole musisz mieć najmodniejsze spodnie/bluzkę/torbę etc... gdy włączą telewizję słyszą to samo... nawet bajki w telewizji, które oglądają przedszkolaki już nie mówią o tym, że Reksio był dobry bo pomagał innym, tylko Simona była dobra, bo była najmodniejsza, najładniejsza i miała najlepszego chłopaka w całej szkole x.x w dzisiejszych czasach mało kto myśli i w ogóle chce być samym sobą... większość dąży do 'ideału' który dyktują media i ludzie zarabiający na tym pieniądze... teraz modne jest EMO... i juz tłumy nastolatek pobiegły do sieci sklepów alby kupić sobie EMO rurki, EMO bluzkę, zrobić EMO makijaż... etc... parę lat temu bardzo modny był hiphop i większość przebierała się za raperów...

sądzę, że nie jest trudno wyrazić samego siebie, jednak trzeba chcieć... być sobą, a nie najmodniejszą osobą w mieście/wsi.

is this the place we used to love?...
i54.tinypic.com/2po5e2s.gif
~kochanka_dracona F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 28-08-2008 11:24
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3769
Medale:
Brak

Co kto lubi. Mnie osobiście to wkurza, ale co z tym zrobić? Nie da rady, pozerstwo było, jest i będzie. Bo zawsze znajdzie się taka osoba, która MUSI być na siłę fajna, taka elo elo młodzieżowa i 'co to ja nie jestem'.
Jak jeszcze ma czym szpanować to pół biedy, gorzej jak nie ma. No i zazwyczaj są to właśnie takie osoby. Myślą, że są fajne, że błyszczą, a nawet nie świecą.
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 15-09-2008 20:36
VIP

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2702
Medale:
Brak

Każdy człowiek może być sobą jeśli tylko chce. Niestety w obecnych czasach różnego rodzaju gazetki dla nastolatek, telewizja czy internet promuje jakiś styl, czy to ubierania się czy to zachowania. Ludzie wmawiają różne głupoty młodym dziewczynom, które są w takim wieku, że chcą się podobać, być uznawane za fajne, no i jak taki jeden artykuł z drugim namiesza w głowie, taka małolata uzna, że ona chcę być najlepsza z najlepszych no i się zaczyna pozerstwo. Zaczyna się ubierać tak i tak, bo w gazecie jest napisane, że tak jest fajnie, zaczyna się zachowywać tak i tak, bo w gazecie jest napisane, że to wypada i jest cool a to już nie.
Mnie, na całe szczęście, to ominęło, i dziękuje Bogu za to, że nie robię z siebie sztucznej osoby. Bo w końcu tak czy tak wyjdzie na jaw jaki człowiek naprawdę jest...
kto je tutaj siał dziewczyno.
!Lady Shadow F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 15-09-2008 20:56
VIP

Awatar

Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak

Teraz to wszyscy próbują się upodabniać do kogoś (czegos? xD) a nie być samym sobą. I tego nie mogę znieść. Szkoda mi się robi jak ktoś bierze przykłady dla swojego wyglądy czy zachowania z takiej inteligentnej gazetki jak "Bravo" czy "Bravo Girl"...
teraz modne jest EMO... i juz tłumy nastolatek pobiegły do sieci sklepów alby kupić sobie EMO rurki, EMO bluzkę, zrobić EMO makijaż... etc...

To prawda ale to boli jak ktoś może mieć tak w głowie narrombane...
Jak za rok będą modne no nie wiem może robienie się na punki to znów będzie masa nastolatek/ków którzy pędem pobiegną do takich sklepów... Żal...
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2008 00:27
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Żonglera
Punktów: 1046
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 29.08.08
Medale:
Brak

Wyrażanie siebie wymaga nie lada odwagi. Nie zawsze łatwo jest powiedzieć to co się myśli, bo ludzie są bardzo nietolerancyjni, choć ja osobiście zawsze mówię co myślę.
Nienawidzę pozerów. Najbardziej denerwują mnie osoby, które dopiero co poznały jakiś temat, a już myślą, że wiedzą wszystko. Wtedy mogłabym skoczyć do gardła ;P
No i ci co szpanują. Buja ci się coś takiego na lewo i prawo i myśli, że jest fajne. Grr!!!
Myślę, że wyrażanie siebie nie musi koniecznie być związane z jakąś subkulturą. Bo np. ja uwielbiam metal, ale nie jestem metalem.
Sądzę jednak, że w Polsce jeszcze długo będzie kwitnąć pozerstwo. Musimy się dopiero nauczyć być sobą.

I znowu zmierzch. Kolejny dzień dobiega końca. Choćby nie wiem jaki był piękny, jego miejsce zajmie noc.

I'm behind you, but you don't see me...
I'm following you, but you don't hear me...
I'm toutching you, but you don't fell me...
In darkness I grow, in ligth I die...
Who I am?

~Temeraire F
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 21-09-2008 02:02
Użytkownik

Awatar

Ranga: Auror
Punktów: 2497
Medale:
Brak

Ach...
Pozerstwa wprost nie znoszę. x/
Moim zdaniem upodabnianie się do innych i na siłę "bycie cool" jest po prostu złe. Złe, niepoprawne, niedobre, etc. Każdy powinien posiadać własną, indywidualną osobowość i na różne sposoby ją wyrażać. A nie tak jak teraz - wszystkie nastolatki biegają do sklepów i kosmetyczki zrobić się na emo, bo taka jest moda. Zdenerwowany Rozumiem - można nosić rurki dlatego, że się je lubi, jest w nich wygodnie... Ale nie na siłę! Ludzie, klonowanie stylu i sposobu bycia jest po prostu żałosne.
Ja na przykład ubieram się tak, jak chcę, a nie pod dyktando szkolnych modniś. Charakterek też mam indywidualny, nie mam zamiaru wyglądać tak, jak wszyscy inni. I mam głęboko gdzieś, co inni (a szczególnie te modnisie) sądzą o moim wyglądzie, czy charakterze.
~Mandarynka F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 14-08-2009 19:18
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w Dziurawym Kotle
Punktów: 1332
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 25.12.08
Medale:
Brak

Wyrażanie siebie wymaga nie lada odwagi. Nie zawsze łatwo jest powiedzieć to co się myśli, bo ludzie są bardzo nietolerancyjni, choć ja osobiście zawsze mówię co myślę.
O, o, o, o! Podpisałabym się pod tym rękami i nogami, ale niestety mogę tylko rękami. Bo ja nie mówię czego myślę. Gdybym była sobą, założyłabym sobie wściekle czerwoną bluzkę - bo mam taką super!, ale nie założę, bo boję się, co powiedzą o tym inni. A może stwierdzą, że jest zbyt jaskrawa? A może zbyt obcisła? Albo wyzywająca? Gdyby nie mundurek, to chyba w życiu nie założyłabym żadnej bluzki, która mi się podoba, a innym na pewno nie. Boję się nawet założyć głupie kolczyki, żeby mnie ludzie nie wytykali palcami. A ja tak lubię nosić kolczyki!
No i właśnie. Pozerstwa nienawidzę. Nie raz widzę, jak chłopaki "szpanują" przed dziewczynami. Grrrr! Gdyby przede mną ktoś tak się zachowywał (chciałoby się!), po prostu bym to olała. Bo taki gest oznacza dla mnie głupotę. I nieodpowiedzialność. Dlatego najbardziej lubię to, co naturalne, co nie jest wymuszone.
Jeszcze doszłam do wniosku, że jak ktoś zaczyna "pozować", robi to przez dłuższy czas, to w pewnym momencie to już jest jego natura, a nie pozerstwo. Wtedy już są pewne przyzwyczajenia.
Według mnie, jeśli ktoś chce, żeby go polubiono, trzeba pokazać SWOJE zalety, a nie wymyślać sobie inne, całkowicie zbędne. Z tym jest właśnie gorzej.

'Miłość jest ślepa. Im mocniej się kogoś kocha, tym bardziej irracjonalnie się postępuje'
- Księżyc w nowiu - S. Meyer
~ ~ ~

'Życie jest różne, dobre i złe, naturalnie. Ale jak ktoś je widzi na czarno, to od razu stwierdza, że je zna, a jak na biało czy tam na różowo, to - że nie ma się o życiu pojęcia'
- Niespokojne godziny - I. Jurgielewiczowa
~ ~ ~

'Jeśli będziesz szanował tylko prawdę, nie będziesz miał wiele do szanowania. Dwa plus dwa równa się cztery, to będzie jedyny obiekt twojego szacunku. Poza tym będziesz stykał się z rzeczami niepewnymi: uczucia, normy, wartości, wybory - to wszystko konstrukcje delikatne i płynne. Nie ma w nich nic z matematyki. Szacunkiem darzy się nie to, co jest zatwierdzone, lecz to, co jest proponowane'
- Dziecko Noego - E. E. Schmitt
~ ~ ~

'To zabawne, do czego człowiek robi się zdolny, kiedy w grę wchodzi coś, czego nie można mieć'
- Przed świtem - S. Meyer
~ ~ ~

'Bo [wszystko] jest proste. Trzeba w to wierzyć. Wiedzieć czego się chce i do tego dążyć'
- Okularnica - E. Wojnarowska
~ ~ ~

'Miłość jest okrutna i bezwzględna. Trzeba stale mieć się przed nią na baczności. Strzec siebie przed jej otchłanią. I kochać świat. To wystarczy. By poczuć się szczęśliwym'
- Okularnica - E. Wojnarowska
~ ~ ~

'Najgorszy z życiowych błędów polega na tym, że jesteśmy tacy, jakimi chcą nas widzieć inni ludzie'
- Ja tego nie przeżyję! - R. Rushton
~ ~ ~

'Czasami musimy ludzi ranić, by się nie rozpaść. Ale musimy robić to z miłością, i tyle'
- Egzamin dojrzałości - L. Lowry
~ ~ ~

'Sława i wsparcie fanów oznacza, iż należy pomóc innym w realizacji ich marzeń. A to, że czyjeś marzenia niekoniecznie wiążą się z telewizyjnymi kamerami i mnóstwem pieniędzy , wcale nie oznacza, że są one mniej ważne'
- Moja siostra jest gwiazdą pop - K. Greene
~PaniWeasley F
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 14-08-2009 19:48
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 619
Data rejestracji: 15.07.09
Medale:
Brak

Trudno jest wyrazić samego siebie.

Grupa społeczna, jak to nazwałaś "pozerów", chyba boi się odrzucenia przez swoje poglądy, wartości, a nawet takie bzdury, jak ulubiona muzyka.

Bierzemy pod uwagę opinię innych. Decydując się na głośne wypowiedzenie swojego zdania na jakiś temat, trzeba pamiętać, że tak jak i my, mogą zrobić to inni. Niektórzy sobie z tym nie radzą, stąd to pozowanie.

Trzeba pamiętać, że:

Tygrys jest potężny,
ale to kameleon przetrwa.

I w tym cały sens Język
Edytowane przez PaniWeasley dnia 15-08-2009 15:42
~al_kaida F
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 14-08-2009 21:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2217
Data rejestracji: 15.10.08
Medale:
Brak

Nienawidzę pozerstwa. A niestety prawie całe moje gimnazjum było opanowane przez takich własnie ludzi. Ja czasami też się przejmuję, co powiedzą o mnie moi znajomi, ale to w naprawdę skrajnych przypadkach. Raczej nie myślę o zdaniu innych, kieruję się samą sobą a nie otoczeniem.

i54.tinypic.com/s1430i.gif
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 16-08-2010 17:53
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1721
Data rejestracji: 09.05.10
Medale:
Brak

Pozerstwo w założeniu ma pomóc w kontaktach z rówieśnikami i nie tylko. U mnie w szkole pozerstwo zaczęło się na początku pierwszej klasy i skończyło 4 tygodnie później kiedy każdy już wiedział z kim się "bujać".
Nie lubie takich osób są baardzo irytujące i nie są sobą, bo na siłę starają się wpasować w otoczenie. I przy okazji pokazać, że są fajniejsi od tego otoczenia...
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!

''Ziemia zmarznięta.
Krok wędrowców pęta.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."

J.R.R. Tolkien
~Bella Muerte F
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 18-08-2010 15:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1246
Data rejestracji: 11.03.10
Medale:
Medal Medal

Pytanie brzmi, czy tak trudno nam w dzisiejszym świecie wyrażać samego siebie???

Dokładnie. Nie każdy jest potencjalnym kandydatem do konkursu krasomówczego, nie wszyscy są pewni siebie i swoich przekonań, ba nie osiągnęli jeszcze 100% towej samoświadomości! : O

A więc skoro Xowi nie uśmiecha się przedstawianie swojej osoby w samych pozytywach za pomocą słów (tak, znam takie osoby)...sięga po inny środek wyrazu! : O

Czyli np. Zajefajne markowe ubranka z Zary, z H&M, z Nike , elektroniczne gadżety takie np jak IPhone, IPod itp. : }

Od ,,fanów'' jakiegoś typu muzyki, którzy nie mają o tym zielonego pojęcia

świetny przykład! Zszokowany
Moje znajome z przeciwległej klasy chodzą (do szkoły!) w T-Shirtach z Kurtem Cobainem, nie potrafiąc wymienić więcej piosenek niż Smells like teen spirit.....: O

Każdy prostak chce mieć długie włosy, słuchać ciężkiej muzyki i grać na gitarze. : O Każda dziewczyna zachwyca się takimi Zenkami z długim włosem i z gitarą.

Zostawmy w spokoju Zenków , i przejdźmy. : O
c.d.n, c.d.n

#13 Drukuj posta
Dodany dnia 13-11-2012 18:08
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1203
Data rejestracji: 17.08.12
Medale:
Brak

Sądzę, że w dzisiejszych czasach jest dość trudno wyrażać siebie, zwłaszcza jeśli przez dłuższy czas zachowywało się inaczej niż teraz.
Ludzie narzucają sobie różne rzeczy, przez co często zanika nasz własny charakter.
!mniszek_pospolity F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 01-11-2014 14:03
VIP

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak

Ach, pamiętam czasy Gim-bazy. Wtedy modny był hip-hop i szerokie spodnie ^^ I raptem wszyscy jak jeden mąż zaczęli się tak ubierać: bluzy z kapturami, im szersze spodnie tym lepsze. Jednak jak już zapytać o jakiś utwór Kalibra44 np., to cisza jak w grobie. To samo jeżeli chodziło o graffiti. ;p W sporcie też pełno jest pozerstwa. Zbliża się jakaś większa impreza, np. MŚ, to wszyscy raptem są super mega specjalistami i ekspertami od wszystkiego. Nawet formułek i zwrotów piłkarskich się nauczą, żeby jakoś nie dać plamy. A najlepsze argumenty, to: I tak przegramyRotfl Skończy się turniej, i zainteresowanie i pasja momentalnie znika.
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 01-11-2014 15:21
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wszechmocny magik
Punktów: 6272
Data rejestracji: 24.03.14
Medale:
Brak

Ja osobiście w swoim krótkim życiu spotkałam kilka takich osób. Jest to naprawde poważny problem. Najczęściej robią to osoby, które albo same jeszcze do końca nie wiedzą kim są, bądź takie, które udają że nie są tym kim są. Nie chcą tego wiedzieć. Jest to bardzo przykre Smutny.
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 01-11-2014 18:46
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2195
Data rejestracji: 27.04.10
Medale:
Brak

Sądzę, że nie dotyczy to tylko i wyłącznie dzisiejszych czasów. Zawsze znajdą się ludzie, którzy udają kogoś kim nie są. Ale trzeba zwrócić uwagę na pewną rzecz. Właśnie to udawanie jest tak naprawdę pewnym etapem dorastania wielu z nas. Na pewno czasem Wam się zdarzyło, że chcieliście się do kogoś upodobnić, do grupy osób lub swojego idola. Nie mówię, że wszyscy tak mają, ale w ten sposób wielu szuka swojej prawdziwej osobowości, sprawdza co mu odpowiada a co nie.
Pamiętam czasy gimbazy, ja akurat należałam do osób, które chciały się wyróżnić, nie chciałam być taka jak wszyscy. Nie byłam przez to jednak tolerowana. Nietolerancja to szczególnie w tym okresie szkolnym duży problem, bo właśnie przez nią czujemy presję upodobnienia się do innych. Nie tylko szkoła, kultura masowa też narzuca nam pewne zachowania. Niestety nie ma przed nią ucieczki, sądzę, że można się jej jednak przeciwstawić.

media.tumblr.com/00cbcb82f4b1147f9ba3262d2bdfc851/tumblr_mtmatfNNo81qgb6q0o1_500.gif

news.mtv.it/files/2014/02/awkward-jenna.png

molpi.org/public/uploads/37b1ddbb9a269ab1ef0686331fe138d199037917.png
~CynaMona F
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 15-02-2015 00:10
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1850
Data rejestracji: 02.01.14
Medale:
Medal Medal Medal Medal

Nienawidzę pozerstwa, jednak w mojej klasie jest mnóstwo osób, które je praktykują. Nie chodzi tylko o upodabnianie się do muzyków itp. ale zwykłe nie bycie sobą. Wiele osób jest naprawdę chamskich, przeklinających na każdym kroku tylko po to, by "lubianym".
Tzw. pozerzy po prostu chyba nie mają poczucia własnej wartości i przez to próbują dostosować się do otoczenia oraz udawać kogoś innego.

- - -

The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.

- - -

s14.favim.com/orig/160717/derek-shepherd-gif-gir-meredith-grey-Favim.com-4535174.gif

- - -

Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.

- - -

az616578.vo.msecnd.net/files/2016/01/10/6358804991641323991805333871_tumblr_l9mktjSej61qaao9mo1_500.gif
Przeskocz do forum:
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij