Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Bella Muerte F 09-03-2025 21:16

Nie, ale chciałabym chcieć to przeczytać.
~Grande Rodent F 09-03-2025 21:10

Ja na to nie czekam niestety :/ Oscary oglądnięte, obecnie czytam Wołanie Kukułki. To też w sumie Rowling. Czytał ktoś?
~Bella Muerte F 08-03-2025 17:32

HP taki awangardowy teraz, coś Rowling nie poszło bycie Szekspirem na miarę 21wiec może to się sprawdzi... Anyway, joke for today : ship name Musk Trump= Tusk
~Bartholomew F 07-03-2025 20:13

zrobia ze Snape ofiare rasizmu, czarny uczen gnojony przez elitarnych bialych uczniow szkoly magii i rasizmu w hogwarcie, z ojcem glownego bohatera na czele
^raven F 05-03-2025 23:04

No mnie przeszkadza nawet to, ze obsada nie bedzie angielska, wiec nie jestem jakos szczegolnie euforycznie nastawiona do tego projektu. Sie oceni, jak juz powstanie Zmieszany
^raven F 05-03-2025 23:01

Bella Muerte, ale to juz chyba oficjalne, ze Dumbledore'em bedzie John Lithgow, co nie? Ninja Czarny to ma byc Snape...
`RazorBMW F 04-03-2025 23:56

I nie, odcien skory to jest najmniejszy problem iksde. Potter jest martwy jako franczyza i HBO nie musi sie wysilac wiec wleci "kolejny serialik w przerwie na VoD"
`RazorBMW F 04-03-2025 23:54

Ja nie wiem czy ktos na ten badziew czeka na serio, HBO najlepsze czasy ma daaaaaaaaaawno za soba (True Detective faaaaaaaaantastycz
ny sezon 1, drugi okay, trzeci troche lepszy, reszta fuj)
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:39

Widzę, że robię sztuczny tłum x6, no ładnie
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:37

Witaj wiosko! Kto czeka na czarnoskórego Dumbledore'a czy Snape'a w HBO max Uśmiech)?
#Ginny Evans F 03-03-2025 04:59

Też nie jestem ukontentowana, ale pojawiło się kilka lubianych twarzy podczas ceremonii. Dobranoc! Sowa
^raven F 03-03-2025 04:54

Voldi bez Oscara, Trenta w ogole zapomnieli zaprosic (a ja zapomnialam to wczesniej sprawdzic Omg ), chyba nie jestem ukontentowana. Dobranoc, Hogs! Czarodziej
^raven F 03-03-2025 02:22

Serce
#Ginny Evans F 03-03-2025 02:05

:hug:
^raven F 03-03-2025 01:28

Bez Trenta nie jest tak bardzo happy Płacze
#Ginny Evans F 03-03-2025 00:52

Hejka, hogs! Happy Oscars day!
^raven F 03-03-2025 00:12

Sowa }{
`RazorBMW F 12-01-2025 14:53

To nie tak ze labele maja 50% obnizki na albumy bandcampie xD
^N F 11-01-2025 23:24

Magicznego roku, niech pieniądze w portfelu się magicznie pojawiają! Czarodziej
~Grande Rodent F 01-01-2025 13:05

Hej, również dla was magicznego nowego roku! Ja słucham top 357 już 3 dzień jak co roku. W temacie fajerwerków, też nie przepadam, bo moje koty się boją.

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,001
» Zbanowanych: 1,626
» Gości online: 759
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Fobie
~Bobby Weil F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 06:19
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 652
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

Nasze, Wasze, moje, Twoje, Jego, Jej, Ich. Fobie. Każdy się czegos boi. Obawia. Na sama myśl trzesie sie jak galareta. Czasem jest to uraz psychiczny, a czasem dawne przerażenie które przerodziło się w fobie, jednak przy konfrontacji znika.
Moja fobią od zawsze są pająki. Nieszkodliwe ale przyprawiają mnie o dreszcze. Obrzydzaja mnie swoim stylem bycia;] (dajnie napisane ;d) Gdy mam w pokoju pająka o tylko TRZASK! i po gosciu xD
Drugie to lęk wysokości. Choćby mnie mieli spuścić na bungee z wieży Eiffla to nigdy w życiu sie tego nie pozbęde. Wystarczy że stoje u ciotki na blalknoie na 4 piętrze i już mi się łącza kolana. Nic na to nie poradzę Oczko A chciałabym. Bo to uciążliwe. Przegapiam piękne widoki widoczne tylko z wysokości Oczko
Chciałabym wiedziec jakie Wy macie fobie?
+
Carla Bruni.

Potrafię dochować tajemnicy. Nikomu nie powiedziałem, że Wilson nadal moczy się w nocy

House

"Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam."
niezawodny Woody
Wyślij prywatną wiadomość
~Sirius Black F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 06:24
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Opiekun Hufflepuffu
Punktów: 3271
Medale:
Brak

Ach, mamy podobnie, ja także wymiękam jak widzę pająka, a właściwie to mnie paraliżuje Uśmiech Stoję i nic nie robię, nawet czasem odezwać się nie mogę, podobnie mam jak widzę ćmy :/ Łeee... takie wielkie i obrzydliwe. Tak ogólnie to chyba tyle, ale niektórzy mają naprawdę śmieszne fobię, np. moja kuzynka nie dotyka monet bo od dziecka byli wychowawywani że na wszystkim są bakterie i ona się boi że się zarazi, to jest już naprawdę śmieszne jak raz poprosiła mnie żebym wyjęła pieniądze z jej portfela Rozbawiony

"Zegar uderzył raz jeszcze. Słońce doszło zenitu." New Moon

And you're singing the songs
Thinking this is the life
And you wake up in the morning and your head feels twice the size
Where you gonna go? Where you gonna go?
Where you gonna sleep tonight?
www.austen.lua.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Laboleth F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 09:47
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 402
Medale:
Brak

Ja mam
-> arachnofobię (pająki)
-> klaustrofobię
-> akrofobię (lęk wysokości)

widzę pająka - pisk, krzyk i płacz... Mam wejść do windy - muszą mnie strasznie boleć nogi i muszę być z kimś, innej opcji nie ma.
Na krzesło nie wejdę, bo mi się w głowie zaczyna kręcić...
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE

"Jesteśmy, kim jesteśmy. Sumą naszych niedostatków" ~ Alan Rickman
~madeline777 F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 10:01
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -55
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Trochęto dziwne, ale bojęsię motyli. Moze to dlatego,że jal byłam mała, to dziadek je łapał do czapki.
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 10:14
Użytkownik

Awatar

Ranga: Prefekt Slytherinu
Punktów: 440
Medale:
Brak

1. Okropnie boję się pszczół, os, szerszeni i innych takich podobnych co żądlą. na widok czegoś takiego uciekam i drę się na pół osiedla.
2. Strzykawka, okropnie boję się szczepień, a na widok igły jest mi nie dobrze, to nic że ktoś powie że to nie boli ja nigdy nie wierzę.
3. Trzeciego lenku nie podam, bo był by obciach na maksa.
"Przez wszystkie te tysiąclecia ludziom nie udało się rozgryźć zagadki, jaką jest miłość. Na ile jest sprawą ciała, a na ile umysłu? Dlaczego związki doskonałe się rozpadają, a te pozornie niemożliwe trwają w najlepsze? Ludzie nie znaleźli odpowiedzi na te pytania i ja też ich nie znam. Miłość po prostu jest albo jej nie ma (...)"

img685.imageshack.us/img685/9907/lokim.gif
~kochanka_dracona F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 12:37
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3769
Medale:
Brak

Trochę tego jest.
Przed wszystkim PAJĄKI. Następnie osy - jestem uczulona na ich jad.
Dodatkowo małe pomieszczenia (szczególnie windy i tunele), mosty i igły.
Acha, panicznie boję się poniedziałków. Oczko
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 12:47
Użytkownik

Awatar

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 157
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak

Najbardziej ze wszystkiego boję się oczywiście Pająków. :/
Jak jestem w lesie, to idę za kimś, i d tego trzymam metr przed sobą patyk.
A jak w domu zauważę owe paskudztwo na ścianie, zaczynam wrzeszczeć, a potem nie mogę usnąć, bo boję się, że jest ich więcej...
~Cee F
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 12:49
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6020
Medale:
Brak

Gdy widzę takie male, pejzające to po prostu zaczynam panikować i wszystkie włosy stają dęba na mojej skórze, czyli: pająki, myszki, a z większych - szczury. Blee...
Moją fobią jest akrofobia - lęk przed wysokością i awiofobia - lęk przed lataniem samolotami. Miałam już kiedyś okazję lecieć samolotem i nie chcę wspominać tego, bo było to dla mnie przeżycie wręcz traumatyczne.
I jeszcze igły, w zastrzykach, a co za tym idzie - krew... nie cierpię jej widoku. ;<

Edytowane przez Cee dnia 03-11-2008 19:56
~BellatrixLestrange F
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 15:37
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1269
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak

Ja mam lęk przed krwią, zmarłymi i tragicznymi wypadkami samochodowymi. Pająków się nie boję, zwierzę jak zwierzę. Ale mam okropną klaustrofobię, która strasznie przeszkadza w życiu i strach przed pasikonikami (naprawdę!).
Edytowane przez BellatrixLestrange dnia 17-01-2010 17:13
paulaaa131.flog.pl Wyślij prywatną wiadomość
~al_iraqia F
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 15:40
Użytkownik

Awatar

Punktów: 376
Medale:
Brak

Ja mam dosyć zaawansowaną arachnofobię i dziwny lęk wysokości. Bo jak jestem gdzieś wysoko, to zawsze zastanawiam się, co by to było, gdyby ktoś mnie teraz popchnął. I zawsze przeraża mnie widok samej siebie całej we krwi i w ogóle. A tak oprócz tego to nie mam innych fobii.
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 17:55
Użytkownik

Awatar

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 741
Medale:
Brak

Ja mam apifobię, to znaczy paniczne boję się pszczół, os i wszystkiego innego w żółto-czarne paski co lata. Może oprócz bąków...Oczko
~Fiore F
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 19:55
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1185
Medale:
Brak

Co Wy tak z tymi pająkami?Oczko
A słyszeliście, że w ciągu całego życia człowiek bezwiednie w czasie snu połyka 10 pająków? Świadomość tego mnie przeraża bardziej niż pajączek na ścianie, którego mogę jeszcze ubić zanim mi wejdzie do paszczy. ^^

Może i jestem psychiczna, ale jeśli gdzieś idę, to ciągle się obracam dookoła, sprawdzając, czy ktoś mnie śledzi. Szczególnie wieczorem. Dochodzi do tego, że obracam się co 5 sekund i ktoś naprawdę za mną idzie.

Mam to samo. Jeśli idę ulicą sama po zmroku nasłu****ę kroków, często się obracam do tyłu, sprawdzając czy nikt podejrzany nie idzie za mną.

Poza tym, ale już w mniejszym stopniu boję się os/pszczół/szerszeni itp.

O, boję się jeszcze pływać w jeziorze większych głębokościach, jeśli czuję pod sobą glony. Mam wrażenie, że się w nie zaplączę i pójdę spać do rybek.

Mogę jeszcze napisać, że za nic w świecie nie poszłabym sama w nocy na cmentarz. Amen.
!Delirantka F
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 20:37
VIP

Awatar

Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2914
Medale:
Brak

Mogę jeszcze napisać, że za nic w świecie nie poszłabym sama w nocy na cmentarz.

No wiesz? Tam naprawdę nie straszy... xD

Fobia namber łan. Śmierć - bynajmniej nie moja, a moich bliskich. Panicznie się tego boję. Samo pisanie o tym sprawia mi trudność... Druga fobia, to trochę z innej beczki - pająki . Wiem, że to trochę irracjonalne, bo co może mi zrobić niewinny kątnik? Cóż, w mojej wyobraźni może wiele. Może mnie zjeść, ukąsić, popatrzyć się na mnie. Od dziecka się bałam pająków i w żaden sposób nie potrafię sobie z tym poradzić.
Podobnie jest z szerszeniami.

To chyba tyle.

Δ = b² - 4ac
!niewesolypagorek F
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 27-08-2008 23:23
VIP

Awatar

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10408
Medale:
Medal Medal Medal

ja mam dosyć dziwną fobię, ponieważ boję się ludzi... niestety bardzo utrudnia mi to życie... nigdy się o nic nie zapytam kogoś, zanim się do niego nie przyzwyczaję... muszę długo z kimś przebywać zanim się odezwę... bardzo utrudnia mi to życie... chociaż coraz lepiej jest... przynajmniej już nie boję się pani w okienku bankowym Tooth

dodatkowo boję się wysokości... wchodzenie na drzewo, drabinę itp. nie sprawia mi problemu, jednakże wyższe wysokości powodują u mnie hmm... przerażenie. boję się, że ja spadnę, boję się że ktoś spadnie... i kurczowo trzymam się czegoś... czego mogę się trzymać... gdy wylazłam na latarnie morską w Niechorzu myślałam, że umrę... cóż. jak widać przeżyłam ;P

is this the place we used to love?...
i54.tinypic.com/2po5e2s.gif
~Irreplaceable_ F
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 28-08-2008 22:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2090
Medale:
Medal

Jak już wspominałam na starym Hogs - potwornie boje się pająków. Ale to tak, że mi się niedobrze robi... Zaraz po nich są zwierzaki pająkopodobne - jakieś wstrętne muchy itp.
Panicznie boję się ciemności. Po HP, jak czytałam, to nie dość, że miałam koszmary, to jeszcze mi się zdawało, że ktoś ze śmierciożerców stoi za mną i chce mnie zabić Śmiech
Mam jakąś fobię, dotyczącą lęku wysokości. Objawiła się niedawno ^^. Jak jechałam kolejka z Gubałówki x.D koszmar ;f
!PWN F
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 28-08-2008 22:49
VIP

Awatar

Punktów: 320
Medale:
Brak

Hmmm, pająków nie lubię, ale się nie boję. Po prostu są ohydne, ale fobi na ich punkcie nie mam.
Za to mam lęk wysokości. Jak jestem na wysokości, to myślę, że za chwilę umrę ~~. Okropne uczucie, zaczyna kręcić się mi w głowie, kurczowo ściskam się wszystkiego wkoło, i nie mogę iśc ;p. Jak byłam w Grecji to wędrowałam po górach, gdzie były ścieżki TUŻ nad przepaścią - omg, prawie oszalałam.. -.-
,, Ogarnęło mnie straszliwe poczucie samotności. Pierwszy raz od miesięcy znalazłem się w biały dzień sam, nie mając nic do załatwienia i nie potrzebując biec na ulice w obawie, że się dokądś spóźnię. Byłem z dala od zgiełku i oszołomienia, pogrążony w ciszy, której nie mąciły ani dźwięki mechanicznej muzyki, ani podniesione glosy. Nic mnie nie nagliło i wyczułem w tym coś na kształt niejasnej groźby. ''
~Hermiona_Lily_tusia F
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 29-08-2008 17:01
Użytkownik

Awatar

Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 431
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak

Ja mam lęk wysokości i ciemności. Boję się gdy stoję na balkonie 4 piętra itp. oraz gdy jest ciemno. Ale głównie boję się po takim horrorze, że ktoś mnie będzie podglądał, a później mnie zabijęJęzyk Wiem, że to głupieRozbawiony
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 29-08-2008 17:13
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 127
Medale:
Brak

Pająki może nie są zbyt miłe, ale nie boję się ich. Przerażają mnie natomiast węże, ale też nie wszystkie, tylko takie długie i wielkie, które na szczęście u nas można spotkać tylko w ZOO.
Kiedyś myślałam, że mam lęk wysokości, ale jeśli szłam po ścieżce nad przepaścią 1650 m i nie zakręciło mi się w głowie to chyba tak źle ze mną nie jest
Wrogowie mogą was tylko zabić.
Bójcie się ludzi obojętnych.
Oni nie zdradzają ani nie zabijają,
ale to za ich milczącą zgodą
dzieje się zdrada i zabijanie.

Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć,
a niebezpieczną myśleć i nie uczyć się.
~Temeraire F
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 29-08-2008 17:15
Użytkownik

Awatar

Ranga: Auror
Punktów: 2497
Medale:
Brak

Prawda jest taka, że boimy się głównie tego, co nieznane.

Edytowane przez Temeraire dnia 06-09-2010 18:22
!Ariana F
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 29-08-2008 20:23
VIP

Awatar

Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2809
Data rejestracji: 09.08.08
Medale:
Brak

Ja się boję myszy i to naprawdę niesamowicie. Na szczęście myszy to ja w ogóle nie widuje, ale jakby się jakaś nadarzyła to bym chyba padła na zawał. Tzn. nie przerażają mnie myszy na zdjęciach czy w filmach a wiem, że niektórzy mają tak zaawansowane fobie, że przerażają ich np. pająki w grze komputerowej. Ja po prostu boję się tego żywego, szarego, obrzydlistwa.
Przeskocz do forum:
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij