· Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster |
!niewesolypagorek
|
Dodany dnia 29-11-2009 17:45
|
VIP

Dom: Ravenclaw
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10408
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
|
Jest to amerykański serial animowany opowiadający o przygodach wymyślonych przyjaciół.
Obejrzeć go można na kanale Cartoon Network od poniedziałku do piątku o godzinie 14:45, w weekendy o 15:05.
Do Domu pani Foster trafiają wymyśleni przyjaciele, których właściciele znudzili się nimi lub wyrośli z nich. Inaczej ma się sprawa w wypadku głównego bohatera - Bloo. Jego twórca - Max, nadal chciał się z nim przyjaźnić, jednak jego mama stwierdziła, że nie jest już dzieckiem i wyrzuciła Bloo z domu.
Max codziennie odwiedza swojego przyjaciela oraz innych wymyślonych przyjaciół.
Głównymi bohaterami bajki są: Bloo, Max, pani Foster, Franka (gospodyni domowa, wnuczka p. Foster), Pan Zając (zarządca domu, znany z nadmiernej obowiązkowości i czepialstwa; wymyślony przyjaciel pani Foster), Koko, Eduardo i Chudy.
Oglądacie tę bajkę? Podoba się Wam? Kto jest Waszym ulubionym bohaterem?
Zapraszam do dyskusji. :}
Moimi ulubionymi bohaterami są: Ser (który lubi kakałko) i Pan Zając (szczególnie wtedy, gdy ustala regulamin wieszania rolki papieru toaletowego). : D

Edytowane przez niewesolypagorek dnia 29-11-2009 18:07 |
 |
|
|
~kasias_122
|
Dodany dnia 29-11-2009 19:30
|
Zbanowany

Dom: Gryffindor
Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 21
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 09.05.09
Medale:
Brak
|
Ja bardzo dawno nie oglądałam już tej bajki, ale pamiętam, że kiedyś bardzo mi się podobała. Moimi ulubionymi bohaterami była : Franka, Chudy i Eduardo. |
 |
|
|
~Peepsyble
|
Dodany dnia 29-11-2009 19:50
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6158
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Oglądałam kiedyś, bardzo dawno temu, kiedy chodziłam do podstawówki. (;
Jakoś specjalnie mnie nie zaciekawiło, jak dla mnie zwykła bajka. Jednakże lubię Bloo, bo jest niebieski. I taki... glutowaty. |
 |
|
|
!Milka
|
Dodany dnia 29-11-2009 20:18
|
VIP

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9487
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Dawno temu widziałam tą bajkę. Nie oglądałam jej nałogowo, nawet nie dla zaciekawienia, tylko z braku roboty. Właściwie to zapamiętałam stamtąd tylko Bloo i pana Zająca, ale nic konkretniejszego. ;P
|
 |
|
|
~Silencia
|
Dodany dnia 12-02-2010 22:09
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1308
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Swego czasu oglądałam. :D Niestety CN mi wcięło gdzieś, a ojciec uważa, że jestem za dużo na kreskówki. -_-
Fajne to było! Czasem serio można się było pośmiać. Nie pamiętam już za wiele, ale bardzo polubiłam bazgroły. :D I jeszcze lubiłam Koko - jej jajka były niesamowite.
|
~Nigellus_Black
|
Dodany dnia 12-02-2010 22:13
|
Użytkownik

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1476
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Brak
|
Swego czasu oglądałem regularnie tą bajkę. Bardzo mi się podobała, bo jest oryginalna, zupełnie inna od reszty kreskówek. Pan Zając był ( i w sumie jest) moją ulubioną postacią. Eduardo też jest niczego sobie. Ostatnio nie oglądam bo zwyczajnie nie mam możliwości. A szkoda, bo niektóre odcinki są absurdalne ...  |
 |
|
|
!leea
|
Dodany dnia 12-02-2010 22:26
|
VIP

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
|
Ostatnio na Cartoon puszczają coraz gorsze bajki, ale ta należy akurat do moich ulubionych. Bardzo podoba mi się w niej grafika, pomysł i postacie. Najbardziej lubię Eduardo, Blue, Sera też XD. Swoją drogą,muszę się przyznać,że mam słabość do kreskówek ( ale w większości, tylko do tych starych! Dexter, Chojrak, Scooby-Doo -te klimaty :P).
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Edytowane przez leea dnia 12-02-2010 22:29 |
 |
|
|
~Bloo
|
Dodany dnia 11-06-2010 21:59
|
Użytkownik

Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1390
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak
|
O ja cię kręcę w obie ręce! Toż to moja najulubieńsza kreskówka, niech skonam! Przecież, że Bloo to po paniczu Blooregardzie Q. Kazoo ^^
Cóż, co do samej kreskówki, jest naprawdę genialna w swej prostocie. Każdy z bohaterów ma coś w sobie.Ale Bloo nie ma sobie równych, kiedy walnie tekstem w stylu: "Błagam, jestem uczulony na pomidory i brak akceptacji"
Naprawdę świetny pomysł na kreskówkę. Zawsze dużo się dzieje i sytuacje są wprost komiczne. Mój ulubiony odcinek, właściwie mam takie dwa:
1.Kiedy w Bloo zabujała się Bajdzio. Poprostu rewelacja, ja wymiękam
2.Kiedy Bloo i reszta wprasza się Maxa na nocną imprezę, też pojechany odcinek.
Tak. To naprawdę mistrzowska historyjka ^^
Edytowane przez Bloo dnia 15-06-2010 12:02 |
 |
|
|
!kdanielk3
|
Dodany dnia 11-06-2010 22:19
|
VIP

Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5718
Data rejestracji: 11.09.08
Medale:
Brak
|
Nie wiem, ale mnie ta bajka nie zafascynowała. Generalnie bardzo mnie nudziła, a humor całkowicie nie śmieszył. Wydaje mi się jednak, że spowodowane jest to ty, że kiedyś oglądałem inne bajki. Z CartoonNetwork nie zapomnę Chojraka (to był klimat, kiedy ten dziwny humor prezentowany był czasami późnym wieczorem).
Co to technicznego stanu Domu dla zmyślonych przyjaciół... to całkiem fajnie wykonana animacja. Ciekawe postacie, dobrze wykonane.
Moje życie realizuje się w muzyce, a każdy jej objaw jest dla mnie błogosławieństwem. W tej pieśni brzmią zatarte ideały przyjaźni, a w niej przyjaciele - dla nich życie z piedestałów strącam, i śmierci na spotkanie wychodzę...
Musical nie jest filmem, po którego obejrzeniu chcemy zmieniać świat i stawać się lepszymi ludźmi przez zmianę swojej postawy i osobowości - musical ma bawić...
Edytowane przez kdanielk3 dnia 11-06-2010 22:20 |
 |
|
|
~ta sama maggie
|
Dodany dnia 16-06-2010 18:09
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2220
Data rejestracji: 07.05.10
Medale:
Brak
|
Tak szczerze to rzadko oglądam bajki ale jak trafie na tą bajke to ogladam jest nawet fajna nie ma jednak w niej ulubionego bohatera. |
 |
|
|
~novakai
|
Dodany dnia 22-06-2010 22:03
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2242
Data rejestracji: 03.02.09
Medale:
Brak
|
Oglądałam kiedyś Panią Foster. Była to jedna z moich ulubionych bajek. Z tego co pamiętam, to moimi ulubionymi bohaterami byli Bloo i Ser. Ale teraz też zdarza mi się czasami oglądać ją z młodszym bratem("Dom..." to jego ulubiona bajka). Nie wiem dlaczego, chyba z sentymentu... 
Through the sidewalk cracks time disappears
I was lost, on my knees
On the eve of defeat
As I choked back the tears
There's a silent scream no one could hear
Bells Of Freedom...
Pozdrowienia dla ciebie, drogi Gościu
|
 |
|
|
~Luca_2
|
Dodany dnia 29-08-2010 17:05
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 248
Data rejestracji: 28.08.10
Medale:
Brak
|
Aaa.!! Cudownie śmieszna bajka.!! Uwielbiam Pana Zająca i Panicza Bludegarda.. Och... Piekna. i co naważniejsze: Śmieszna (raczej głupawa, ale co tam) |
 |
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 01-02-2012 22:34
|
Użytkownik

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Jedna z moich ulubionych kreskówek. Jak oglądam to nie mogę się oderwać. Ogólnie przesiadując przed tv włączam Cartoon Network 
|
|
~tarantula head
|
Dodany dnia 31-03-2012 18:10
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1273
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak
|
Bajka, którą oglądałam bodaj, gdy miałam z jedenaście lat : D bardzo ją lubiłam i oglądałam ją praktycznie codziennie. Teraz jakoś z niej wyrosłam i już jej nie oglądam.
|
~Charlie
|
Dodany dnia 19-11-2012 15:36
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2595
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak
|
No to była kiedyś moja ulubiona bajka na Cartoonie . Te wszystkie akcje , które robił Bloo były po prostu genialne . Teraz niestety chyba już tego nie puszczają , a jak tak to prawie wcale .
|
^raven
|
Dodany dnia 14-09-2013 14:39
|
Administrator

Ranga: Mugol
Punktów: 2
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Przenoszę do kreskówek.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 12-11-2013 12:56
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Kreskówka bardzo fajna, szczególnie spodobał mi się pomysł na ten serial. Zmyśleni przyjaciele, to coś dla mnie . Najbardziej podoba mi się Chudy i Pan Zając. Ten drugi zyskał moją sympatię już od pierwszego odcinka. Jakoś najmniej do gustu przypadł mi Bloo, chyba ze względu na ten niebieski kolor i podobieństwo do...takiego duszka z gry Bomberman ( na pegasus ) ;