Dom:Slytherin Ranga: Właściciel Pamiętnika Punktów: 103 Ostrzeżeń: 0 Postów: 36 Data rejestracji: 28.11.08 Medale: Brak
Angel Sanctuary (jap. 天使禁猟区, Tenshi kinryōku) to manga i powstałe na jej podstawie anime autorstwa Kaori Yuki. Główny bohater, Setsuna Mudō, jest uczniem jednej z japońskich szkół wyższych. Jego ukochaną jest jego młodsza siostra Sarah Mudō. Okazuje się jednak, że Setsuna ma problem: jest reinkarnacją upadłego anioła, Alexiel co powoduje, że zostaje wciągnięty w wojnę między niebem a piekłem. Angel Sanctuary jest jednym z większych dokonań Kaori Yuki. Dotyka takich problemów jak kazirodcze związki, a także natury Boga czy innych filozoficznych zagadnień.
* * *
A jaki jest wasz stosunek do tej mangi/anime?
Lubicie takie rzeczy?? A jeśli tak to dlaczego?
Czytałam mangę ;D Ale nic z niej nie rozumiem. Tak to jest jak się zaczyna od 5 tomu Powiem, że kreska jest ładna, a nawiązania do różnych powieście (np.: Alicja w Krainie Czarów) są niesamowicie dopasowane jak na przykład Szalony Kapelusznik. O anime też nie powiem za dużo, achh te 5 minut pierwszego odcinka ;D
A mam pytanie... nie wiem czy to uznać za spoiler, ale jak ktoś nie czytał 5 tomu to uwaga: Czemu nasz główny bohater jest w ciele kobiety?!
Dom:Gryffindor Ranga: Właściciel Pamiętnika Punktów: 106 Ostrzeżeń: 1 Postów: 42 Data rejestracji: 29.08.08 Medale: Brak
Czytałam 2 pierwsze tomy i, szczerze powiedziawszy, nie mam ochoty na więcej.. kreska mało powalająca, fabula zakręcona ... dziekuję ja postoję i poczekam na coś lepszego
Dom:Slytherin Ranga: Uczestnik TT Punktów: 232 Ostrzeżeń: 0 Postów: 95 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Jedna z moich ulubionych mang. Nie wiem jak można twierdzić, że ma 'słabą kreskę'. Fabuła jest bardzo dobra, rysunki są również nie złe. Sądzę, że jest dość specyficzna i nie dla każdego, skąd te komentarze. Mój ulubiony bohater to Cry, uwielbiam jej gwarę, zwłaszcza hasło z 1 części ''Porypało cię po czerepie deklu'. Lubię też moment w którym Setsuna śpiewa piosenkę Ich Troje. Osobiście uważam, że to jedna z mang, z górnej półki, które warto polecić.
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂÂĂÂÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄÂÄšÄÄÂĂÂwiadczenie usÄÂÄšÄÄÂĂÂug na najwyÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂszym poziomie, w tym rÄÂĂÂĂĹĄĂÂwnieÄÂÄšÄÝ̠dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieÄÂÄšÄÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies oznacza, ÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂe bĂÂĂÂÄÂĂÂdĂÂĂÂÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzĂÂĂÂÄÂĂ dzeniu. W kaÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂdej chwili moÄÂÄšÄĂĹĄÄšÂesz dokonaĂÂĂÂÄÂĂ zmiany ustawieÄÂÄšÄÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies - wiĂÂĂÂÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄÂÄšÄÄÂĂÂci.