· Kabarety |
~Lady_Van_Tassel
|
Dodany dnia 23-11-2008 20:47
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3817
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
Lubicie oglądać kabarety?
Jakie podobają wam się najbardziej?
Które skecze uważacie za najśmieszniejsze?
Może znacie jakieś zabawne cytaty ze skeczy?
Dobra to ja zaczne Najbardziej lubię Kabaret Moralnego Niepokoju,Hrabi (dawny kabaret Potem),Neonówke i Ani mru mru
Co do cytatów to:
Pączuszek - Tak. Co zagrasz?
Dziubas - Takie tam, jakieś żebyś zaakceptowała, sam nie zaryzykuję.
Pączuszek - Zagraj co chcesz.
Pączuszek - A co to za samowolka dziubas? Co, ty chcesz udowodnić całemu światu, że drzemie w tobie niedźwiedź? I tak wiadomo, że drzemie w tobie miś. Mały miś z mokrym noskiem.
Hrabi
*Czołem Maks.
*Cześć, Bożydar. Co słychać?
*Odezwała się we mnie natura.
*O, no to fajnie. I co powiedziała?
* Żebyś mi poradził, jak się uwodzi dziewczęta.
* Aaa, tak się odezwała. No to bomba. Tylko wiesz, ja nie wiem, jak się uwodzi dziewczęta, ja wiem, jak wyrywa lachony. Jak to to samo, to mogę ci podrzucić parę grypsów.
Edytowane przez Lady_Van_Tassel dnia 04-01-2009 12:28 |
|
|
|
!Tonks2812
|
Dodany dnia 23-11-2008 21:07
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Dziedzic Ravenclaw
Punktów: 6047
Ostrzeżeń: 0
Medale:
|
Jak tylko lecą w telewizji kabarety to oglądam ^^ Wątpię, czy jest jakiś skecz, którego nie znam. Ja osobiście na żywo, byłam na razie tylko na kabarecie 'Ani Mru Mru' i mam ich autografy. Jednak moi rodzice byli jeszcze na 'Paranienormalnych', ja również miałam ich zobaczyć, ale akurat się złożyło, że byłam akurat na warsztatach na Ukrainie, więc siła wyższa...nie było mnie ;p Nie długo, bo 7 grudnia idziemy na 'Kabaret moralnego nie pokoju'.
Jeżeli, ktoś z was ma możliwość pójścia na jakikolwiek występ, to polecam, bo na żywo wszytko o wiele bardziej śmieszy, a taka dawka humoru myślę, że każdemu się przyda, a bilety naprawdę nie są takie drogie.
Co do moich ulubionych kabaretów to nie mam wybranych, wszystkie są świetne ;] ale moim ulubionym skeczem jest 'Legenda o butach' Łowców B. cudowny ^^ śmiałam się przez parę dni, gdy go pierwszy raz zobaczyłam.
Podsumowując ;p oglądam, lubię, polecam.
|
|
!ewelka_bolitair
|
Dodany dnia 23-11-2008 21:09
|
VIP
Dom: Gryffindor
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1353
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
|
Kabaret Łowcy.B - oni są najlepsi. Widzieliście Legendę o butach? <R.I.P>
Neonówka - mają świetne spojrzenie na Polaków i ich przywary i śmiało o tym mówią. Polacy w niebie wymiatają.
Poza tym Kabaret Młodych Panów, Paranienormalni, Kabaret Moralnego Niepokoju [ kiedyś to umierałam przy ich skeczach, teraz mi się trochę znudzili ], Ani Mru Mru [ dawniej płakałam na dywanie jak ich widziałam, ale teraz, tak jak KMN, mi się przejedli ;D]
Edytowane przez ewelka_bolitair dnia 24-11-2008 09:01 |
|
|
|
!Milka
|
Dodany dnia 23-11-2008 21:16
|
VIP
Ranga: Wybraniec
Punktów: 9487
Medale:
Brak
|
Monty Python, Monty Python i jeszcze raz Monty Python.
Brytyjski - nie zawsze rozumiany przez wszystkich - humor, absurd na absurdzie polany absurdem, wyśmiewanie wszystkiego i wszystkich, no i ponadczasowość! [przypomne, że lata świetność MP przypadają na koniec lat '60 i lata '70 ]
A co z polskich? Kabaret Moralnego Niepokoju, Łowcy.B, Neonówka, a kiedyś też Ani Mru Mru [choć oni już troche się przejedli] ;P
|
|
|
|
!Lady Gaga
|
Dodany dnia 23-11-2008 21:23
|
VIP
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 738
Medale:
|
Kabaret Łowcy.B - oni są najlepsi. Widzieliście Legendę o butach? <R.I.P>
dokładnie. umarłam wtedy XD!!!
słuchałam ich na żywo z Wrocka na sylwester, wtedy u nas byli. Tez umierałam. Z reszta nie pamietam, czy ktorykolwiek z ich kabaretow by mnie nie rozsmieszyl ;d.
A poza nimi... Ani Mru Mru i Kabaret Moralnego Niepokoju. Mimo wszystko Łowców nic nie przebija ;d |
|
|
|
~Cameron
|
Dodany dnia 23-11-2008 21:26
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 589
Medale:
Brak
|
Lubię oglądać kabarety. Jak rodzice w pokoju oglądają, to też idę i razem z nimi oglądam. Za bardzo nie lubię "Ani mru mru" chyba tylko jeden skecz mi się podobał. Najlepsi są Łowcy.B. Najbardziej zawsze śmieszy mnie ten w żółtym sweterku ;D. Da się pośmiać przy Kabarecie Moralnego Niepokoju, ale i tak nie dorównują Łowcom. A cytatów niestety nie znam żadnych.
|
~Avrila
|
Dodany dnia 23-11-2008 21:41
|
Użytkownik
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 135
Medale:
Brak
|
Ja też lubię oglądać kabarety.Moje ulubione to Moralnego niepokoju i łowcy.b.Najlepsze skecze to Legenda o butach i Lachonyi .Kiedyś lubiłam Ani mru mru ale znudził mi się.
Edytowane przez Avrila dnia 23-11-2008 21:43 |
|
|
|
~Cee
|
Dodany dnia 23-11-2008 21:54
|
Użytkownik
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6020
Medale:
Brak
|
Paranienormalni są najlepsi! Momentami ich skecze śnią mi się po nocach. Świetnie pariodują, grają i śpiewają. Wszystkie kabarety powinny brać z nich przykład. A najlepszy skecz? Ich niezłomna Mariolka:
- Wiesz, Gabryśka, ostatnio pisze do mnie taki nieśmiały chłopak z neta, normalnie, słuchaj... Co? No nie wiem, kto to jest, ale podpisuje się SPAM.
- A pamiętasz, Gabryśka, jak Ciebie wyrzucili? No, co Ty, nie pamiętasz? Jak wszystkich częstowałaś mlekiem, a okazało się, że to mleczko do demakijażu!
[movie=youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/e2nNJK7H0qA&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/e2nNJK7H0qA&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/movie]
Edytowane przez Cee dnia 23-11-2008 21:56 |
|
|
|
!Dominika
|
Dodany dnia 23-11-2008 22:16
|
VIP
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2702
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie najlepszym kabaretem zdecydowanie jest Kabaret Moralnego Niepokoju, ich skecze rozbawiają mnie do łez. Zaraz po nim jest Ani Mru Mru, a jeszcze potem Łowcy.B. Skecze innych kabaretów również lubię oglądać, ale już nie wszystkie, czasami się zdarzy jedynie taki, który mi przypadnie do gustu i mnie bardzo rozśmieszy.
kto je tutaj siał dziewczyno.
|
|
|
|
~Sikorka
|
Dodany dnia 24-11-2008 12:57
|
Użytkownik
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 91
Medale:
Brak
|
Ja uwielbiam kabarety, jak tylko emitują w tv to oglądam, chociaż ostatnio zauważyłam tendencję spadkową jakości skeczy np. u Ani Mru Mru czy w Kabarecie Moralnego Niepokoju.
Jakoś za mało nowych programów mają, a jak już są to mało śmieszne, mam nadzieję, że ten zastój jest chwilowy.
Moje ulubione kabarety to:
- Neonówka- najlepszy skecz- Polacy w niebie
- Kabaret Moralnego Niepokoju
- Hrabi- najlepszy skecz o gościu, który pisał scenariusz, niestety nie pamiętam tytułu
- Łowcy.B
|
|
|
|
~Isilien
|
Dodany dnia 24-11-2008 15:01
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2248
Medale:
Brak
|
Ha! a ja uwielbiam Ani Mru Mru, cokolwiek by nie wymyślili. najlepsze skecze to: o otwarciu hipermarketu, występ w cyrku, chińska zupka i wieśniak co pokonał smoka. są genialni! co by nie zrobili, człowieka boli brzuch ze śmiechu.
Kabaret Moralnego Niepokoju też jest niezły, Kabaret pod Wyrwigroszem też od czasu do czasu pokaże coś fajnego, po za tym lubię jeszcze Grzegorza Halamę, sławnego hodowcę kur.
Korzeni w głębi lód nie skuje.
Z popiołów strzelą znów ogniska
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król - tułacz wróci na stolicę.
Uwaga. Drut kolczasty
|
|
|
|
~Maladie
|
Dodany dnia 24-11-2008 17:24
|
Użytkownik
Ranga: Opiekun Ravenclawu
Punktów: 3691
Medale:
Brak
|
Uwielbiam oglądać kabarety. Według mnie najlepsi są Paranienormalni z Mariolką na czele! Zaraz po nich jest kabaret Neonówka, na którym byłam raz na żywo. Lubię też kabaret Ani Mru Mru.
Moje ulubione skecze to:
- Sierotka Marysia
- Polacy w niebie Neonówki
- Chińska restauracja Ani Mru Mru
- Wampir Paranienormalnych
- Randka w ciemno Ani Mru Mru
- Tofik Ani Mru Mru
|
|
|
|
~mistake
|
Dodany dnia 24-11-2008 17:42
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2208
Data rejestracji: 13.09.08
Medale:
Brak
|
Kabarety lubię bardzo! Od zawsze najchętniej oglądałam Kabaret Moralnego Niepokoju i Ani mru mru. Od niedawna lubię Łowców. B i Paranienormalnych. Wszystkie numery z Mariolką mnie powalają, rozbrajają i są wg mnie najlepsze!
Wiesz, Gabryśka, ostatnio pisze do mnie taki nieśmiały chłopak z neta, normalnie, słuchaj... Co? No nie wiem, kto to jest, ale podpisuje się SPAM. Rotfl
- A pamiętasz, Gabryśka, jak Ciebie wyrzucili? No, co Ty, nie pamiętasz? Jak wszystkich częstowałaś mlekiem, a okazało się, że to mleczko do demakijażu!
te teksty są boskie po prostu! Cała moja rodzina się z nich śmieje. Ale oprócz naszej cudownej Mariolki uwielbiam skecz Ani mru mru i Chińska restauracja i podobał mi się Neonówki Polacy w Niebie! |
|
|
|
~Shemya
|
Dodany dnia 25-11-2008 15:44
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1628
Data rejestracji: 14.09.08
Medale:
Brak
|
Lubię kabarety. Co prawda oglądam je coraz rzadziej, ale to mi nie przeszkadza w ich 'lubieniu'. ^^ A moje ulubione? Po pierwsze - OTTO (przez siostrę. ;p). Uwielbiam sobie od czasu do czasu pośpiewać niektóre z ich piosenek, które są proste i śmieszne, co nie oznacza, że są prymitywne czy jakieś takie. ;p Ostatnio polubiłam także Kabaret Moralnego Niepokoju i Ani Mru Mru.
|
~Irreplaceable_
|
Dodany dnia 26-11-2008 21:26
|
Użytkownik
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2090
Medale:
|
Jak gadałam wczoraj z Lady, to lubię różne
Ale Ani Mru Mru i Paranienormalni z Neonówką i Kabaretem Moralnego Niepokoju wymiatają ^^. Świetne mają skecze, po prostu!
Ja przy niektórych to ryczę ze śmiechu.... ^^ Przy Gabryśce i Mariolce też
Lubię się pośmiać, a z kabaretów to już wogóle ^^ |
|
|
|
|
Dodany dnia 27-11-2008 11:53
|
Gość
Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak
|
Uwielbiam kabarety! . Zawsze je oglądam. Najbardziej lubię Ani Mru Mru, Kabaret Moralnego Niepokoju oraz Neo-Nówkę. OTTO też przejdzie . Ale Wójcikowie są po prostu genialni! Ani Mru Mru wymiata, Kabaret to coś, co poprawi mi humor nawet gdy dzień był beznadziejny. |
|
|
|
!Lavanda
|
Dodany dnia 27-11-2008 19:20
|
VIP
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1289
Medale:
|
Kabarety wymiataja. Jeden z niewielu lekow na zly humor ;D. Jakie kabarety ogladam? Hah...
Lowcy.B rulez! Dlaczego? Bo Sarajewo, bo jedna matka pierze w rzece a druga ubiera sie w Castoramie, bo klaszczers&tupters, bo zebne koronki sa kukurydziane, bo kroliki Wodeckiego daly 2, bo obok wiszacych ogrodow stoi posag sfinksa, bo wszyscy daja w gore rece i bujaja nerkami, bo sie odbija komunijna oranzada, bo... xD!
KMN... zdecydowanie za niebieska wiewiorke i jelenia bez dodatkow. Neo-nowka- (buahaha!) bo przygotowania do EURO przechodza wszystkie mozliwe granice, bo w niebie Polacy robia raban, bo przeciagneli tory az stacje drezdenska do siebie dociagneli xD!
Poza tym lubie tez ogladac wystepy Pazury. Ten jak cos dosadzi (np. monolog o kobietach) to jest kaplica, idzie sie splakac xD. |
|
|
|
~outset
|
Dodany dnia 27-11-2008 19:58
|
Użytkownik
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 46
Data rejestracji: 27.11.08
Medale:
Brak
|
Ja lubie oglądać Kabarety, ale tylko wtedy kiedy mam na nie ochote czyli...kiedy potrzebuje rozweselenia.
Najczęsciej oglądam w necie bo w telewizji za bardzo nie mam czasu, bądź nie wiem kiedy są nadawane.
A oglądam : Ani mru mru, Kabaret Limo, PARANIENORMALNI
I try to be innocent
I try to be rough
|
|
|
|
~Aquofila
|
Dodany dnia 28-11-2008 21:07
|
Użytkownik
Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 955
Medale:
Brak
|
Lubicie oglądać kabarety?
Oczywiście , Na żywo bylam tylko na kabarecie "Ani mru mru" super skecze i jeszcze lepsi wykonawcy
Jakie podobają wam się najbardziej?
Wymieniać można dużo - Ani mru mru przoduje a klasyk, ta chińska zupka muah, Kabaret Moralnego niepokoju. Nie lubię łowców.b, ale to nie o tym Lubię też solistów - Tu przoduje Jerzy Kryszak, lubię też Andrzeja Grabowskiego i Pazurę - a któż go nie lubi?
Które skecze uważacie za najśmieszniejsze?
Klasyki - chińska zupka robiona w Radomiu , ToFik - Britney.. brzydal , no i wiele innych - ostatnio oglądałam dość niezły o ludożercach. Ale cóż ja mówię - najlepszym kabaretem są wiadomości. Oglądajcie
Może znacie jakieś zabawne cytaty ze skeczy?
Ojciec Tofika przy przeglądzie prasy: Britney?
Tofik: Britney...
OT: Tofik!
Tofik: Brzydal
Klient: Ale ja nie lubię chińszczyzny
Chińczyk: Chińska zupka.. ale robiona w Radomiu...
|
|
!Lady Shadow
|
Dodany dnia 28-11-2008 21:35
|
VIP
Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
O.o tylko jak jakieś kabarety wypatrze w telegazecie to muszę je ob obejrzeć, po prostu muszę...
Ja tam najbardziej lubię Kabaret Moralnego Niepokoju, oni po prostu wymiatają O.o i jeszcze Łowcy.B oni też dają czadu, O.o ja tam mogę wyszystkie oglądać jakie są aby były tylko śmieszne i tyle
|