· Przyznajecie się? |
~cubbins
|
Dodany dnia 29-10-2011 21:18
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Goblin
Punktów: 25
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 29.10.11
Medale:
Brak
|
Pewnie, że się przyznaję. Fan ficki piszę od 2 lat, wie o tym bardzo dużo osób, ale tylko nieliczni mieli szansę czytać. Może głupio to zabrzmi, ale muszę sobie wybrać osobę, która może przeczytać, a która nie (jako, że różne rzeczy w fickach piszę i nie każdy byłby w stanie wszystko "przełknąć". Po za tym to dzięki mnie 3 moje przyjaciółki zaczęły pisać - chwała im za to, przynajmniej się nie nudzę. Czasami mam takie dni, że piszę jakiś tekst tylko dla wybranej osoby, dlatego w moim zbiorze jest już 15 zaczętych opowiadań. |
|
|
|
~Nel
|
Dodany dnia 06-11-2011 14:19
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 44
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak
|
Jasne że się przyznaję. Bardzo często nawet czytam i opowiadam o tym moim przyjaciołom. Nie boję się tego. A i tak wszyscy w klasie wiedzą że mam fioła...to po co to ukrywać?!
Słowa się rodzą, słowa znikają. Słowa będą żyć w Tobie. Gdy w miejscu stanie czas zmienią się w odwagę. Do przodu przed siebie idź, silniejszy od tego możesz być. Drogę swoją znajdź i nie wahaj się, z przeszłości Twojej słowa niosą prawdę...
http://hogsmeade....ost_167438
Tutaj dowiesz się czegoś o mnie ^^
|
|
|
|
~tarantula head
|
Dodany dnia 20-12-2011 18:51
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1273
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak
|
Dużo miałam już opowiadań, zaczynając od opowiadania o "Zmierzchu", kończąc na jakimś dziwnym pomyśle, nawet nie wiem o czym o-o Ale nigdy nikomu z reala nie powiedziałam, że coś takiego pisze.. Oni tego nie zrozumieją. Chyba c:
|
~levictoria
|
Dodany dnia 20-12-2011 18:54
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 158
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 16.12.11
Medale:
Brak
|
Pisze sobie amatorsko, oczywiście sie tego nie wstydze, fajne zajęcie nawet ^ ^
|
|
|
~Magiczna24
|
Dodany dnia 21-12-2011 14:38
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 66
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak
|
Ja się nie przyznaję, choć czasem czytam moim siostrom, bo one też piszą opowiadania, FF itp.
|
|
~Angel14
|
Dodany dnia 21-12-2011 15:15
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2184
Data rejestracji: 16.04.11
Medale:
Brak
|
Nie, raczej nikt nie wie o tym, ze pisze jakies opowiadanie lub, ze rysuje. Ja tak wole, bo narazie pisze tylko dla siebie.
|
~Matthew Lucas
|
Dodany dnia 28-12-2011 13:37
|
Użytkownik
Ranga: Mugol
Punktów: 4
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 03.09.10
Medale:
Brak
|
Jedynie moja rodzina wie, że mam fioła na punkcie Pottera i lubię pisać opowiadania z nim związane. Niektórym kolegom w ogóle nie pokazuję moich prac, chyba, że również interesują się światem magii. Mam niektórych zaufanych przyjaciół i im pokazuję swoje teksty, np. Theodore czy Robotto - ich możecie znaleźć na tej stronie (Robotto już nie wchodzi).
|
|
~SevLily36
|
Dodany dnia 28-12-2011 18:22
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1807
Data rejestracji: 19.10.11
Medale:
Brak
|
Tak, przyznaję się, czasem nawet piszę FF na korytarzu szkolnym... Kiedy znajomi pytają mnie "co robisz?", mówię wprost, że "wyżywam się twórczo". Oczywiście wtedy nikt mnie nie bierze na poważnie... :/. W duchu postanowiłam sobie, że chyba nigdy nie dam nikomu przeczytać mojej historii (aktualnie piszę rozdział 28). Moi znajomi nie mają zielonego pojęcia o HP, bo nikt nie czytał książek, poza tym przywykli już do moich "dziwności".
|
~kizzucha
|
Dodany dnia 28-12-2011 18:48
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1648
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 05.01.11
Medale:
Brak
|
Nie przyznaję się, bo nic nie pisze.
Loa_Riddle - ;D
Ale że co? ;>
"-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome,puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - E ecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
''Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwale, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać."
"- Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
- Tak.
- Tak, proszę pana.
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, panie profesorze. "
|
|
|
|
~Niewidka
|
Dodany dnia 28-12-2011 18:55
|
Użytkownik
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1969
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak
|
Stworzyłam przed kilkoma laty blog, tematem przewodnim jest oczywiście "Harry Potter". Dokładnie ff o latach młodości Lily Evans. Przyznałam się, ale tylko przed zainteresowanymi czyli osobami do których mam zaufanie i wiem, że same czytały i lubią serię Rowling. Nie żałuję. Jednak minął chyba rok od ostatniego ożywienia na tym blogu i gdy czytam swoją "twórczość" nabieram wątpliwości czy przyznałabym się teraz. ;)
|
|
~Nelishia
|
Dodany dnia 31-12-2011 17:37
|
Użytkownik
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 579
Data rejestracji: 11.09.11
Medale:
Brak
|
Przyznajecie się? Tutaj, przy innych twórcach FanFiction? Oczywiście, że tak. Kolegom i koleżankom? Poniekąd 'nie' i toteż tę odpowiedź wybrałam. Ujmijmy to tak - jestem osobą nieśmiałą, nietowarzyską, raczej nielubianą, więc jeżeli sobie coś piszę w moim pseudo-szkicowniku (tudzież rysuję) nie obchodzi to nikogo. Zdarzają się przypadki, że ktoś podejdzie, spyta: Co robisz?, ja odpowiem: Piszę., a osoba odchodzi i mam spokój. Nikogo specjalnie nie interesuje to, co robię. Piszę sobie - moja sprawa. O tym wiedzą poniekąd moje dwie koleżanki, choć je nie wtajemniczałam - ot, została mi wyrwana kartka i dowiedziałam się, że piszę ładnie i ciekawie (moja dusza skakała z radości). Po jakimś czasie pewnie o tym zapomniały, bo się nie upominały o kontynuację tegoż dzieła... Rodzice i wujek o tym wiedzą - czasem daję im swoją twórczość do czytania. Wytkną błędy, pochwalą, zrozumieją moje hobby. ^^
|
~xowiki
|
Dodany dnia 02-04-2012 14:20
|
Użytkownik
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 588
Data rejestracji: 13.11.11
Medale:
Brak
|
Ohhh moi znajomi wiedzą aż za dobrze i czasem mają mnie dość. Ale na ogół tylko się uśmiechają i jak widzą, że coś skrobię w zeszycie zawzięcie to aby gadają "oho ktoś tu znowu tworzy". Dostrzegli w tym szansę dla siebie i gdy potrzebowali pomocy przy pisaniu czegoś zgłaszali się po rady. To całkiem przyjemne. Mimo swojego "sędziwego" wieku nie mam oporów przyznawać się do tematyki, w jakiej głównie piszę. Zresztą ciężko przeoczyć moją ekscytację, gdy wpadnę na kolejny genialny pomysł
Po prostu przywykli do tego i za to mnie kochają Nie zrezygnowałam ze swojej pasji i nie dałam sobie wmówić, że nie wypada w moim wieku pisać takich rzeczy. Zachowałam w sobie cząstkę dziecka. Polecam to uczucie
Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty
A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Może jest, a może go nie ma,ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem
Pozdrowienia dla mojego kochanka i żony. Oni wiedzą, o kogo chodzi
Buziaki misie <3
|
|
|
|
~kamkaHermioneDraco
|
Dodany dnia 02-04-2012 14:31
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1120
Data rejestracji: 13.12.11
Medale:
Brak
|
Pewnie że tak Staram się mieć jak najwięcej użytkowników na moim blogu A jeśli się to komuś nie podoba co ja tam piszę to niech tam po prostu nie zagląda
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Pozdrawiam cię drogi Gościu i lady552 oraz Alex Verie
|
|
|
|
~Soren
|
Dodany dnia 30-06-2012 01:02
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 313
Data rejestracji: 28.06.12
Medale:
Brak
|
Niee! O.O
Wszystkie swoje opowiadania trzymam na laptopie, za hasłowane i zabezpieczone na milion sposobów żeby tylko do nikogo nie trafiły.
Jakby sie dowiedzieli że pisze fanficki to by mi żyć nie dali |
|
|
|
~CiotkaMarge
|
Dodany dnia 30-06-2012 06:39
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 113
Data rejestracji: 16.06.12
Medale:
Brak
|
Ja już się przyzwyczaiłam, że jak się przyznaję, to źle na tym wychodzę. Właściwie mogłabym powiedzieć jednemu koledze, ale się trochę boję. Kilka opowiadań (tych najlepszych) jest o nim i na pewno by się domyślił. Koleżanka pisze, strasznie się chwali i właśnie używa w opowiadaniach drugiego imienia kolegi, które ja też pożytkuję. Więc domyśliłby się, wkurzył i by wszystko poszło na marne. I przyjaźń i praca.
Edytowane przez CiotkaMarge dnia 30-06-2012 06:42 |
|
|