Dom:Gryffindor Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1969 Ostrzeżeń: 0 Postów: 487 Data rejestracji: 05.04.09 Medale: Brak
Jabłecznik, Snikers, Toffi, Karpatka, przeróżne torty. To lubię!
Pycha! A z tych innych to oczywiście: faworki, gofry, oponki. I inne.
Najbardziej lubię murzynka, sernika z brzoskwiniami drożdżówkę, snickersa, rafaello, tiramisu, wuzetkę, karpatkę, ... Ogólnie to lubię duuużo ciast, nie będę dalej wymieniać.
Dom:Slytherin Ranga: Członek Wizengamotu Punktów: 1417 Ostrzeżeń: 0 Postów: 224 Data rejestracji: 11.10.09 Medale: Brak
Powiem zupełnie szczerze, iż za ciastami przepadam. Oczywiście uwielbiam nieśmiertelny sernik, jednakże innymi wypiekami nie pogardzę. Zazwyczaj ciasta kupuję w pobliskiej cukierni. Do mojego koszyka trafiają wszystkie apetycznie wyglądające smakołyki. Najczęściej są to przeróżne odmiany serników, ciast drożdżowych i babek, oraz ciast z galaretką. Nie lubię tych kremowych, ponieważ mam wielki uraz do bitej śmietany i kremów. Makowiec zjem także, a co!
Dodatkowo uwielbiam także bułki z serem i budyniem. Pączki...powiem szczerze, iż mi zbrzydły. Fanką faworków i gofrów nie jestem, ot tak.
Co do ciast mojej roboty. Ostatnio wraz z mamą zrobiłam sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami. Jak na pierwszy wypiek [i mój i mojej mamy] to poszło nam znakomicie. Do tego zaserwowałam mojej rodzinie kruche ciasteczka z polewą czekoladową i posypką. Powiedzmy, że dość smaczne.
Oczywiście, że lubię ciasta. Najbardziej lubię placki takie jak: rafaello, snickers, sernik na zimno i na ciepło z brzoskwiniami i wiele wiele innych ....
Nie na widzę pączków, za to bardzo lubię gofry i takie babeczki, muffinki
Szczerze? nie lubię ciast..na widok tortu robi mi się niedobrze.
Oczywiście czasem zjem jakiegoś jabłecznika czy pączka ale to stosunkowo rzadko,wolę kruche ciasteczka ;D.
i oczy wasze niech nigdy nie znają łez...
Odszedł a ciało swe pogodził z ptakiem i wiecznym cierpieniem,
i była miłość,
i była zgoda,
Każdy był wolny! wolny był każdy ptak!
Pewnego dnia pękło niebo,
i runął straszny deszcz,
wtedy krzyknął ktoś,
a chłód ogarnął wszystkie serca,
a w oczach pojawił się strach!
Ludzie podali sobie noże- zamiast rąk
i upiekli ptaki!
Dżem "Dzień w którym pękło niebo"
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony!
Nienawidzę biszkoptów- namoczonych owocami i ciast składających się głównie z kakaowego kremu... Wręcz kocham natomiast: wszelkie ciasta z bezą, takie jak Szarlotka albo Kruche Ciasto z Rabarbarem + b. Oprócz tego to sernik, murzynek oraz na pierwszym: Tiramisu
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 412 Ostrzeżeń: 2 Postów: 107 Data rejestracji: 20.07.09 Medale: Brak
Hmmm...ja bardzo lubię sernik,murzynka i piernik mojej mamy[i wiele ciast jej wyrobu]i te właśnie ciasta są moimi ulubionymi i jak mi się chce to trzymając przepis w ręce sama je przyrządzam...A no i zapomniałabym o makowcu [pyszny!] i ciasto z jabłkami też lubię...o gólnie lubię wszystkie ciasta tylko nie te mocno słodkie bo mnie po nich mdli i też nie zbyt lubię te z galaretką w której znajdują się owoce lubie je jakoś osobno ale galaretka na biszkopcie i w tej galaretce owoce?Bleah Ale tak to bardzo lubię ciasta i lubię też piec ciasteczka...kakaowe mniam!
Mi bardzo smakują ciasta (nie torty - może z drobnymi wyjątkami, wtedy gdy mają więcej owoców niż śmietany). Moje ulubione to chyba jabłecznik (mojej babci), sernik i kopiec kreta ;] Nie lubię eklerków, są okropne.
Dom:Gryffindor Ranga: Śmiertelna Relikwia Punktów: 10619 Ostrzeżeń: 1 Postów: 1,380 Data rejestracji: 28.09.09 Medale: Brak
A ja nie przepadam. O!
Ciasta. To słowo samo w sobie zawiera mulisty krem, czy masę a liczba kalorii przekracza moje wyobrażenia o ilości dopuszczalnych zer po pierwszej cyfrze.
Ale. No i właśnie w tym momencie pojawia się miejsce na ale.
Tak, u mnie - jak w każdej regule - jest też wyjątek. Szarlotka mojej mamy, która ma w sobie więcej jabłek (wraz z rabarbarem, bakaliami i cynamonem) niż ciasta i nie jest taka słodka. I kruche ciasto ze śliwkami/ rabarbarem. I to w zasadzie tyle.
Oczy mi puchną, jak widzę te masowce, torty itp. Po prostu to wszystko jest za słodkie dla mnie. I potem cały dzień chce mi sie pić, jak po czymś słonym ;P. No, ale to pewnie wina tego, iż niczego nie umiem posłodzić, bo mnie mdli... ;P
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?] http://hogsmeade....ad_id=2444 Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1721 Ostrzeżeń: 1 Postów: 553 Data rejestracji: 09.05.10 Medale: Brak
Nie kocham, ale lubię dużo ciast szczególnie: krówkę (własnej roboty), murzynka, szarlotkę (ale tylko taka od babci). Raffaello pyszotka, ale trzeba umieć je zrobić, bo w cukierniach to nie najlepsze. Jeszcze pyszny jest kopiec kreta z bananami, mlask! No i karpatka, ale do tego musi być szef kuchni z wyczuciem smaku i doświatczenem.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 17516 Ostrzeżeń: 0 Postów: 707 Data rejestracji: 05.04.10 Medale:
Ja nie przebieram w ciastach ponieważ lubię praktycznie każde wyjątkami są jedynie ciasta z bakaliami (głównie z rodzynkami, ponieważ ich nienawidzę!).
Ulubione:
- karpatka
- królewicz
- sernik bez sera (a, dobrze czytacie, więc nie ustawiajcie ostrości monitorów)
- rolada waflowa
- cappucino
- i wiele, wiele innych...
Dom:Gryffindor Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1201 Ostrzeżeń: 1 Postów: 290 Data rejestracji: 04.05.10 Medale: Brak
Lubię ciasta i wszelkie słodycze.
Jest ich tak wiele, że nawet nie potrafię wymienić.
Moja mama jest mistrzynią w pieczeniu. Kocham jej ciasta *,*
-Karpatka,
-Jabłecznik (tak zwana szarlotka),
-Jabłka w szlafroczkach (jabłka w cieście francuskim),
-Kopiec kreta,
-Sernik (ale jedynie ten mojej babci i siostry, no dobra, każdy!!!),
-Snickers
-Blejba (nie wiem jak to opisać, ale to jest pyyyyycha!!!),
-Zebra (ciasto czekoladowo-mleczne, ma na sobie pasy, na zmianę, jasny ,ciemny, jasny, ciemny itd.),
-Ciasto czekoladowe,
Wszystkie te ciasta sama umiem przyżądzić i wychodzi mi to nawet nieźle, a uczę się od prawdziwej mistrzyni ciast - mojej ciotki, Lenki (tak na nią mówimy, bo ma na imię Magdalena). Zawsze kiedy do niej przyjeżdżam upichca coś pysznego. U nas w rodzinie każdy ma talent do wypieków i każdy ma swoje ,,popisowe ciasto". Moja ciocia robi pyszny jabłecznik i snickers, babcia - cudowny sernik, mama - kopiec kreta i jabłka w szlafroczkach, siostra - Blejba i ciasto czekoladowe, ja - karpatka i zebra.
A z takich bardziej słodyczy, to uwielbiam:
-Eklerki
-Oponki
-Faworki
-Gofry
-Kulki owsine (czekoladowe)
Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
Dom:Ravenclaw Ranga: Członek Wizengamotu Punktów: 1433 Ostrzeżeń: 0 Postów: 525 Data rejestracji: 11.06.09 Medale: Brak
Uwielbiam ciasta. Możecie mi zabronić jeść cukierki do końca roku - w porządku. Gdybyście mi kazali nie jeść ciasta do końca roku - oszalałabym. Mogę je jeść i jeść. :)
Moimi ulubionymi są piaskowiec i przekładaniec, ale kocham też szarlotkę, kopiec kreta, ciasto z orzechami i/lub galaretką i wiele, wiele więcej. Palce lizać!
Dom:Gryffindor Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1201 Ostrzeżeń: 0 Postów: 348 Data rejestracji: 06.06.11 Medale: Brak
ja lubię wszystko co jest słodkie, w zasadzie każde ciasto, nie ma po co wymieniać Teraz mam w domu pyszne wafelki domowej roboty...mmm chyba idę do kuchni
<3
Dom:Gryffindor Ranga: Redaktor Proroka Punktów: 1058 Ostrzeżeń: 1 Postów: 541 Data rejestracji: 06.07.12 Medale: Brak
Ja kocham Królewca i Stefanka mniammm.....
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.