· Który nauczyciel Obrony Przed Czarną Magią podoba Wam się najbardziej? |
~Alex Verie
|
Dodany dnia 03-05-2012 15:24
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1012
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.08.11
Medale:
Brak
|
Profesor Severus Snape, był najlepszy! Potrafił uczyć, czekał na posadę bardzo, bardzo długo i spisał się (przynajmniej jak dla mnie).
Tak samo było na zastępstwie za Lupina. Przecież powiedział im tyle ważnych rzeczy na temat wilkołaków! A referaty uczą!
I zaklęcia niewerbalne. Uczyli się ich w praktyce, tak? A jeżeli ktoś zarzuca naszemu drogiemu profesorowi coś za szlaban dla Potter'a... Potter sam się prosił, zaklęcia niewerbalne przecież polegają na niewymawianiu formuł. Profesor Snape nauczył ich wiele.
To tyle ode mnie 
Turn to page 394.
Edytowane przez Alex Verie dnia 03-05-2012 15:25 |
 |
|
|
*mooll
|
Dodany dnia 03-05-2012 17:39
|
Super Owadzik

Dom: Gryffindor
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
W pierwszym poście pojawiła się adnotacja, iż swój wybór nauczyciela należy uzasadnić.
(nie wystarczy: "..bo był super")
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|
 |
|
|
~Soren
|
Dodany dnia 08-07-2012 15:59
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 313
Data rejestracji: 28.06.12
Medale:
Brak
|
pod względem nauczania i podejścia do uczniów bezkonkurencyjnie: Lupin.
zległ się tupot bosych stóp, błysnęła wypolerowana miedź, huknęło dźwięcznie i ktoś wrzasnął przeraźliwie: to Stworek podbiegł do Mundungusa i rąbnął go w głowę patelnią. - Odwołajcie go, odwołajcie, jego trzeba trzymać pod kluczem! - ryknął Mundungus, zasłaniając się rękami, bo Stworek ponownie uniósł ciężką patelnię. - Stworek! Nie! - krzyknął Harry. Ramię skrzata dygotało od ciężaru patelni, ale jej nie opuścił. - Może jeszcze tylko raz, paniczu Harry, tak na szczęście!
Umysł nie jest książką, która można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie. Myśli nie są wyryte wewnątrz czaszki gdzie mógłby je przejrzeć jakiś intruz. Umysł to rzecz złożona i wielowarstwowa.
Pozdrawiam Cię drogi Gościu
|
 |
|
|
~Suja
|
Dodany dnia 08-07-2012 16:10
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 258
Data rejestracji: 12.06.12
Medale:
Brak
|
Według mnie Remus Lupin, najwięcej ich wszystkich chyba nauczył niż którykolwiek inny nauczyciel.
I wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów,
Chroń nas Gryffindorze!!!
|
 |
|
|
~Riddle Of Death
|
Dodany dnia 12-07-2012 18:37
|
Użytkownik

Punktów: 338
Data rejestracji: 12.07.12
Medale:
Brak
|
Seveus!!!!!!! Może go faworyzuję, ale jest najlepszy. Mroczny, niesprawiedliwy, ale zna się na rzeczy. Lupin był w porządku i "Moody" też nieźle uczył, ale pierwsze miejsce dla Snape'a |
 |
|
|
~Enchantte
|
Dodany dnia 16-12-2012 21:08
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1251
Data rejestracji: 20.10.12
Medale:
Brak
|
Lupin, Lupin, i jeszcze raz Lupin. Inni nauczyciele według mnie byli beznadziejni (no, może jeszcze za wyjątkiem Snape'a). Pan Remus był wręcz stworzony do tej roli, miał spore doświadczenie, no i takie tam. Uwielbiam go.
The only thing that kept me alive in Azkaban was knowing there was some piece of you left in this world. Your son isn't you, but he is damn close.
All my love, Padfoot

|
 |
|
|
~mrs krum
|
Dodany dnia 16-12-2012 22:26
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Punktów: 360
Data rejestracji: 01.09.12
Medale:
Brak
|
1. Lupin !!!
Bezsprzecznie najlepszy nauczyciel OPCM. Lekcja z boginami, nauczanie Pottera zaklęcia patronusa... mistrzostwo. I przy tym bardzo sympatyczny i inteligentny człowiek.
2. Lockhart
Bo był zabawny... i czarujący heheh 
3. Barty Crouch Jr (pod postacią Moody'ego)
Charakterystyczna postać z mojego ulubionego tomu HP.
|
~HPiGlee
|
Dodany dnia 16-12-2012 22:45
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 91
Data rejestracji: 11.12.12
Medale:
Brak
|
Zdecydowanie Snape! On tak długo czekał na tą posadę... i spisał się znakomicie! Nie mam mu nic do zarzucenia, trzeba przyznać, że Snape nauczył ich wiele rzeczy. A jego zastępstwa za Lupina były wspaniałe! I słynny już cytat "Turn to page 394". Niezwykły nauczyciel...
Harry: Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.
od przebiegłości Ślizgonów
od kretynizmu Puchonów
I od Wiedzy-O-Własnej -Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
"-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbeldor. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - E ecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
--------  -------------------------------------------------------------
|
 |
|
|
~Cho98
|
Dodany dnia 16-12-2012 22:57
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 103
Data rejestracji: 25.06.12
Medale:
Brak
|
Lupin!!!! Jego lrkcjr byly super i wiele ich nauczyl A poza tym jest bardzo fajny, zawsze cierpliwy i sprawiedliwy
|
 |
|
|
~xxMinerva McGonagallxx
|
Dodany dnia 18-12-2012 16:17
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 151
Data rejestracji: 16.12.12
Medale:
Brak
|
Na lekcjach Moody'iego było fajnie ten to zna sie na czrnej magi
Ale na pierwszym miejscu był Lupin.Wyrozumiały i miły.Moody na drygim bo fajny z niego gość |
 |
|
|
~marta99
|
Dodany dnia 23-12-2012 16:46
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 17
Data rejestracji: 21.11.12
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem najlepszym nauczycielem obrony przed czarna magią byl Lupin, dlatego ze prowadzil ciekawie lekcje np. Gdy zmienial cos czego sie bali na cos co ich robawialo. Byl tez przyjacielem ojca Harrego. Chcialam bym miec takiego nauczyciela np. od historii...
Pozdrawiam wszystkich ;**
marta99 dodał/a następującą grafikę:

[4.54KB]
|
|
~Rose Hathaway
|
Dodany dnia 23-12-2012 16:51
|
Użytkownik

Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 521
Data rejestracji: 01.11.12
Medale:
Brak
|
Zgadzam się w pełni! Lupin był najlepszy. Uwielbiam tego bohatera. To taki dobry człowiek, a pełnia sprawiała że stawał się zły... W każdym razie w nauce Obrony przed czarną magią, nie miał sobie równych.

|
 |
|
|
~Xandra
|
Dodany dnia 23-12-2012 16:56
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 46
Data rejestracji: 22.12.12
Medale:
Brak
|
Zdecydowanie moim ulubionym był Lupin. Zastanawiam się, jak lekcje prowadziłby prawdziwy Moody. Ale zdecydowanie Lupin. Jego lekcje były ciekawe i chyba na prawdę ich czegoś nauczył. |
 |
|
|
~Xandra
|
Dodany dnia 23-12-2012 17:10
|
Użytkownik

Punktów: 46
Data rejestracji: 22.12.12
Medale:
Brak
|
W sumie myślę, że podobnie do Croucha, no bo on oszukał nawet Dumbledore'a, ale na pewno nie identycznie. Zawsze możemy się trochę nad tym pozastanawiac. |
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 23-12-2012 17:14
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie sprawa jest jasna - dwóch najlepszych : Pierwszy to Severus Snape - kto jak kto, ale o czarnej magii wiedział więcej od innych nauczycieli... drugi to Lupin, prowadził bardzo ciekawe zajęcia, chociaż wydaje mi się, że nie miał aż takich kompetencji jak Severus.
|
~Greena
|
Dodany dnia 02-01-2013 23:27
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 28
Data rejestracji: 01.01.13
Medale:
Brak
|
Snape. Od dziecka pasjonował się czarną magią co było widoczne na jego lekcjach. No i był śmierciożercą...
Potem oczywiście Lupin :* Najsympatyczniejszy człowiek z nich wszystkich. No może nie do końca człowiek 
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
"Świat wcale nie dzieli się na dobrych ludzi i śmierciożerców, bo wszyscy mamy w sobie tyle samo dobra, co zła. Tylko od nas zależy, jaką drogą pójdziemy."
|
 |
|
|
~Eternal_Metal_
|
Dodany dnia 06-01-2013 03:21
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Data rejestracji: 04.01.13
Medale:
Brak
|
Oszust podszywający się za Moody'ego oczywiście najlepszy! Jeśli by był prawdziwym Moody'm, to by ich dopiero przygotował do życia ; )
Lupin również był świetnym nauczycielem, Snape jakoś zawsze mi pasował do eliksirów. Lockhart był parodią czarodzieja, lekcji z Quirellem nie ma opisanych w książce (wiadomo tylko że twarz Voldka jechała czosnkiem ;] ), Umbridge... no szkoda gadać ; ) Carrow to zasrany, słaby pachołek Voldka 
|
|
~Panna_Weasley
|
Dodany dnia 06-01-2013 10:16
|
Użytkownik

Punktów: 43
Data rejestracji: 04.01.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem Lupin ponieważ jest świetnym nauczycielem i inteligentnym czarodziejem.  |
 |
|
|
~Shalis
|
Dodany dnia 06-01-2013 14:10
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 279
Data rejestracji: 05.01.13
Medale:
Brak
|
No piewszy byłby spoko gdyby tylko nie miał Voldemorta z tyłu głowy. ;D Drugi niby w uczeniu nie był najgorszy, aale jego egoistyczny charakter, chociaż czasami był śmieszny;) ... Trzeci, no to myślę, że u mnie wygrywa właśnie Lupin. Lubili go wszyscy, no i też uczył konkretów. Moody pewnie też byłby spoko, ale było jak było. Umbridge chyba nikt nie lubi także nie ma co tu dużo mowić. No i mój ulubiony Snape ^^ Myślę, że on będzie egzekwo z Remuem. A Carrow to już kompletna masakra haha ;)
 |
|
|
~Rockstar
|
Dodany dnia 08-01-2013 16:57
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 62
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
Brak
|
Zdecydowanie Lupin <3 On był genialny, lekcje były ciekawe, ta z boginem wymiata <3
Potem jest Snape, chociaż on bardziej pasował mi do eliksirów ... |
 |
|