· Czarna czy Biała Magia? |
~Hermiona44
|
Dodany dnia 02-02-2010 19:32
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 220
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 15.11.09
Medale:
Brak
|
Zdecydowanie po stronie Białej Magii. A dlaczego? No cóż, wydaje mi się bardziej przyjazna, mająca za zadanie chronic a nie tylko zabijac ludzi. W Czarnej Magii może i jest coś fascynującego, ale ja jednak wybieram Białą Magię
|
|
~Magic butterfly
|
Dodany dnia 02-02-2010 19:39
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 412
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 20.07.09
Medale:
Brak
|
Hmm może i Czarna magia ma w sobie coś takiego co przyciąga jest taka tajemnicza i po prostu jest taka...no nie wiem ale przez tą właśnie Czarną magię wielu czarodziejów ucierpiało i nie mówie tutaj tylko o tych którzy za sprawą tej "mrocznej magii" zgineli ale też o tych którzy ją praktykowali...oni po prostu "przesiąkali" złem...więc ja uważam że pewnie zdecydowałabym się na Biała magie może i nie jest taka ciekawa i porywcza ale działa w obronie i po prostu wybrałabym Białą magię 
Edytowane przez Magic butterfly dnia 02-02-2010 19:40 |
 |
|
|
~Pawel3333
|
Dodany dnia 03-02-2010 17:11
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 197
Data rejestracji: 25.01.10
Medale:
Brak
|
Walczyłbym po stronie białej magii,ale przecież Ministerstwo też używało czarnej.Zaklęć Niewybaczalnych.Do IV tomu pozwolenia dawał Barty Crouch senior.Czarna magia jest świetna.Chciałbym walczyć po stronie białej magii używając trochę czarnej magii.
 |
|
|
~Kalt
|
Dodany dnia 26-02-2010 21:51
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 167
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 24.02.10
Medale:
Brak
|
Odkąd pamiętam, zawsze fascynowała mnie ta zła strona - czarna magia; nie chodzi mi tu o zabijanie, ale samo to, w jaki sposób ludzie mogą osiągnąć to, co chcą poprzez właśnie czarną magię. Dajmy za przykład zaklęcie Impreius - osoba, która nie umie się jemu przeciwstawić, jest całkowicie poddana naszej woli; hokruksy - część czarnej magii, pozwalająca człowiekowi być w pewnym stopniu jakby nieśmiertelnym. Zawsze wolałam złą stronę, pogłębiało się to z każdą chwilą, ''spędzoną w towarzystwie'' śmierciożerców, szczególnie Bellatriks i Narcyzy. Zwolenników białej magii jest całkiem sporo, więc szanse, że w tym świetle zostałabym jakby zauważona, są nikłe. Tak więc, słowem, czarna magia to moje zdanie. |
 |
|
|
~mrsRadcliffe
|
Dodany dnia 12-04-2010 15:58
|
Użytkownik

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1306
Data rejestracji: 20.03.10
Medale:
Brak
|
Ja oczywiście wybrałabym Białą Magię i długo nie miałabym się nad czyn zastanawiać, choć muszę przyznać, że Czarna Magia też jest trochę interesująca i wciągająca.
|
|
~Fallen_Angel
|
Dodany dnia 17-04-2010 20:54
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 103
Data rejestracji: 17.04.10
Medale:
Brak
|
Czarna Magia od zawsze mnie fascynowała i pociągała. Nie wiem czy bym stanęła w świecie czarodziejów po stronie Czarnej czy Białej Magii. Raczej byłabym neutralna i uczyła się trochę Białej Magii ale więcej Czarnej żeby zgłębić jej tajemnicę.
Mogłem mówić z nim o wszystkim o czym chciałem.'
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Dr House(do Wilsona w rozmowie o Amber): Chwileczkę, nie chodzi tu tylko o seks. Podoba ci się jej osobowość. Lubisz to, że nie zwraca uwagi na innych, rozpycha się łokciami i nie obawia się konsekwencji. Lubisz, kiedy kogoś upokarza, jeśli to przynosi korzyści... (otwiera szeroko oczy) Mój Boże! Ty sypiasz ze mną!
|
 |
|
|
~karolina123
|
Dodany dnia 17-04-2010 22:01
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Żonglera
Punktów: 1002
Data rejestracji: 07.12.08
Medale:
Brak
|
Jakie troche głupie ale beznadziejnie proste pytanie!
Dobro czy zło?
Dobro!: )
trzmiele nie maja prawa latać,
tyle że trzmiele o tym nie wiedzą,
wiec latają sobie dalej."
|
 |
|
|
~DawidRiddle
|
Dodany dnia 14-05-2010 11:11
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 81
Data rejestracji: 29.04.10
Medale:
Brak
|
Ja wybralbym czarna magie bo jest bardziej ciekawa i wielu sie jej boi.
 |
|
|
!Tom_Riddle
|
Dodany dnia 03-06-2010 19:43
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 17516
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
Oczywiście Biała Magia! Nie jestem złym człowiekiem, dlatego właśnie ten rodzaj wybieram. Jednak w Czarnej jest coś pociągającego, coś, co skłania mnie ku niej i ciągnie do niej... Ostatecznie w życiu trzeba przecież spróbować wszystkiego |
 |
|
|
~dracomalfoy1996
|
Dodany dnia 03-06-2010 20:01
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 14
Data rejestracji: 28.05.10
Medale:
Brak
|
Ja bym wybrał Czarną. Ale nie walczył bym po jej stronie. Czarna jest według mnie w jakiejś części nienawidzona, bo Czarny Pan jej używa. Zresztą jest równie zła co biała! Można używać Tormenty a Cruciatus ma działanie bardzo podobne. Więc??? Ktoś się ze mną zgadza?
dracomalfoy1996 dodał/a następującą grafikę:

[78.17KB]
Edytowane przez Alae dnia 03-06-2010 20:31 |
 |
|
|
~Mniszka19Xd
|
Dodany dnia 03-06-2010 20:59
|
Użytkownik

Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1320
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak
|
zdecydowanie białą magię!jest lepsza,ale czarna może pomóc w najtrudniejszej sytuacji jeśli się ją zna dostatecznie dobrze i umie nad nim panować |
 |
|
|
~polami
|
Dodany dnia 13-06-2010 13:09
|
Użytkownik

Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade
Punktów: 817
Data rejestracji: 17.12.08
Medale:
Brak
|
Myślę, że najważniejszym pytaniem, jakie powinniśmy sobie zadać w tym temacie jest jak rozróżnić te dwa rodzaje magii. Wydaje mi się, że kluczem będzie tu nie formuła zaklęcia, ale intencje czarującego. Dlatego bezcelowe jest rozdzielanie zaklęć na te "białe" i "czarne". Oczywiście najbardziej wyrafinowanych zaklęć czarnomagicznych nie da się użyć w dobrym celu, ale większość pozostałych czarów może czynić zarówno dobro jak i zło. Ja opowiedziała bym się po stronie białej magi, tzn. nie wydaje mi się, żebym kiedykolwiek czarowała z intencją aby komuś poważnie zaszkodzić.
|
|
~Malkontentka
|
Dodany dnia 21-06-2010 20:16
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1721
Data rejestracji: 09.05.10
Medale:
Brak
|
Oczywiście, że Biała Magia, ale Czarną też należało by zagłębić. Każda z magii to osobna tajemnica, więc najlepiej poznać wszystko!
Czarna zdaje się być bardziej potężna, ale to może tylko przypuszczenia. W czarnej... jest wiele potężnych zaklęć, które nie koniecznie muszą szkodzić.
Tak więc Biała, ale tylko po poznaniu Czarnej!
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
''Ziemia zmarznięta.
Krok wędrowców pęta.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."
J.R.R. Tolkien
|
 |
|
|
~Cointreau
|
Dodany dnia 21-06-2010 20:48
|
Użytkownik

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1433
Data rejestracji: 11.06.09
Medale:
Brak
|
Dla świętego spokoju wybrałabym Białą Magię, choć Czarna niesamowicie kusi ;>
Gdybym uprawiała Białą Magię - byłoby to bezpieczniejsze, żadnych kar za 'złe' zaklęcia i tym podobne rzeczy.
Czarna jest okropnie intrygująca i podejrzewam, że kiedyś z czystej ciekawości mogłabym użyć jakiegoś czarnomagicznego zaklęcia. Nie chciałabym jednak jej praktykować i używać na co dzień, jedynie w wypadkach krytycznych.
|
|
~czarodziejski_groszek
|
Dodany dnia 27-06-2010 21:27
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 51
Data rejestracji: 12.04.10
Medale:
Brak
|
Ymm. mnie ogólnie ciągnie bardziej do Czarnej Magii... Więc myślę, że bym była po tej Złej stronie.. 
|
|
~ta sama maggie
|
Dodany dnia 06-07-2010 23:20
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2220
Data rejestracji: 07.05.10
Medale:
Brak
|
Zdecydowanie bo białej, nie lubie czarnej i nie lubię zła. |
 |
|
|
~Lori_Lemonberry
|
Dodany dnia 15-07-2010 09:37
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1217
Data rejestracji: 29.03.10
Medale:
Brak
|
Oczywiście, że biała magia. Ja jestem z tych dobrych jak by co .
|
|
~Pyflame
|
Dodany dnia 15-07-2010 10:47
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1995
Data rejestracji: 27.12.09
Medale:
Brak
|
Zapewne częściej używała bym białej [nie było na to innego określenia?] magii, bo jest bardziej przydatna na co dzień. Natomiast czarna magia to swego rodzaju zakazany owoc, więc intryguje większość z nas. tajemnicza, mroczna i niezwykle potężna [czyt. użyteczna]. Tą "złą" bawiłabym się od święta lub w wyjątkowych przypadkach typu : nuda.
|
 |
|
|
~Lilka Potter
|
Dodany dnia 15-07-2010 14:05
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 416
Data rejestracji: 13.05.10
Medale:
Brak
|
Pewnie bym używała białej,ale to nie byłoby jak obowiązek,raczej jako obrona.W wyjątkowych wypadkach używałabym czarnej magii,przecież nie zawsze jest bezpiecznie.Na przykład tak,jak w przypadku siódmego tomu gdy Harry użył Zaklęć Niewybaczalnych.
Goodbye!
|
 |
|
|
~Mistrz Eliksirow
|
Dodany dnia 24-07-2010 17:31
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 185
Data rejestracji: 01.06.10
Medale:
Brak
|
Nie ma białej czy czarnej magii jest jedna a ci co nie potrafią użyć jej dobrze lub boją się jej dzielą ją.Trzeba wiedzieć jak jej używać a nie widzieć to co ktoś kiedyś zobaczył i bać się tej drugiej strony. Nie zawsze zło jest złe a dobro dobre,są wyjątki czasem by pokonać zło trzeba być złym.
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledor patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemnośći, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy mial pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze.
|
 |
|