Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 942
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Kino
»»» Shrek i jego kontynuacje
Drukuj temat · Shrek i jego kontynuacje
~Doti_Tonks F
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 14-09-2008 17:30
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 741
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

W pierwszej części jestem i byłam zakochana, drugą lubiłam i to bardzo, trzeciej nie cierpię. Zarówno pierwsza jak i druga część Shreka był wielkim sukcesem. Fajnie się je oglądało, nie były oklepane. Z uśmiechem na ustach poszłąm do kina na trzecią część, a tu...porażka. Wszystko jakieś zagmatwane, fabuła niewciągająca. Nie rozśmieszyła mnie żadna scena w tym filmie.
I część - W
II część - PO
III część- najwyżej O
Wyślij prywatną wiadomość
~Shemya F
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 14-09-2008 20:31
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1628
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 14.09.08
Medale:
Brak

"Shrek" jest świetny, uwielbiam go Uśmiech Ale nie ma jak pierwsza część, na przekór mojej poprzedniczce nie lubię drugiej części, po prostu mnie nudzi. Zaś pierwsza i trzecia moim zdaniem są świetne Dowcipniś Ale i tak nic nie przebije jedynki Cool
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 21-09-2008 17:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 241
Data rejestracji: 20.09.08
Medale:
Brak

Wiadomo, oglądałam wszystkie części, jednak wg mnie najlepsza była jedynka. Dwie następne części były coraz to gorsze, a trójka to już w ogóle jakoś mi nie przypadła do gustu. Za to jedynkę oglądałam kilkakrotnie i...no cóż by rzecz, fajna jest ;d A wersja oczywiście z dubbingiem, innej opcji nie ma.

(***)
~Magic Dream F
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 21-09-2008 18:05
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2207
Data rejestracji: 30.08.08
Medale:
Brak

Najlepsza oczywiście jedynka. Miodna. Genialna, no borska po prostu. Te teksty, osioł... Cudo.
Druga część nie najgorsza, też bardzo mi się podobała. Świetna.
A trzecia? Nie, to już było przesadzone. Jakoś mnie nie zachwyciła trójka. Ale jedynka i tak nadrabia wszystko. ^^

Pees: A o Pada Shrek'u nie mówię, bo dopiero w tym tygodniu obejrzę. ;d

magiczny dżem... dżemi i drzemie
bo w nim moce... dżemią i drzemią
bo to jest ten... dżemik i drzemiak
i gdzieś pod kocem... dżemi i drzemie

Suszak, 15 III 2009, godzina 15:42:07

Edytowane przez Magic Dream dnia 21-12-2008 14:42
~antybratek F
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 14-11-2008 13:04
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 699
Medale:
Brak

Posiadam wszystkie. Najbardziej podoba mi sie sam początek. Baśń z wielka pomyłką autoraRozbawiony. Kolejne części też mi się podobały, ale o wiele mniej.

"I solemnly sware I am up to no good."

"Mr Moony presents his conpliments to Professor Snape, and begs him to keep his abnormally large nose out of other people's buissness."

"Mischief managed."

Edytowane przez antybratek dnia 14-11-2008 13:31
!Elsanka F
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 14-11-2008 14:55
VIP

Awatar

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1492
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak

Pierwsza część Shreka była fenomenalna... trafione i śmieszne teksty które często można było usłyszeć w szkole bo przecież wszyscy oglądali Shreka. To była chyba jedna z pierwszych animowanych filmów tego typu - pełnych humoru na poziomie, film dla całej rodziny i to było fajne. Później powstało wiele innych filmów animowanych które miały śmieszyć tak jak Shrek ale to już nie było to. Kontynuacje jak dla mnie były okropne - oglądając je w ogóle nie czułam klimatu pierwszej części. Jak dla mnie porażka.
~Carol F
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 17-12-2008 19:01
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 480
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.12.08
Medale:
Brak

Mi podobały się wszystkie części, ale 2 chyba najbardziej.Uważam, że filmy, polski dubbing i muzyka w filmie to pewny sukces.
!Ariana F
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2009 21:18
VIP

Awatar

Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2809
Data rejestracji: 09.08.08
Medale:
Brak

Najlepsza chyba była pierwsza część - zwykle tak jest, że jedynki są najlepsze. Kiedyś, dawno temu oglądałam ją chyba setki razy, znałam ją na pamięć, ale oglądałam nadal. Dwójka też była nawet całkiem, całkiem a trzeci film widziałam chyba tylko raz czy dwa. Jakoś nie specjalnie przypadł mi do gustu. Wielki ukłon w stronę twórców. Podobał mi się też polski dubbing - tutaj też ukłon należy się w stronę tłumacza (umknęło mi nazwisko), bo naprawdę zrobił kawał dobrej roboty (kiedyś czytałam z nim wywiad i przetłumaczenie dialogów wcale nie było takie łatwe - w końcu miało wyjść zabawnie (wspominał też o np. aluzjach do obecnej sytuacji w kraju, ale nie zwracałam na to uwagi podczas oglądania, więc nie wypowiadam się na temat jak się mu to udało osiągnąć)).
~Peepsyble F
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2009 21:30
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6158
Medale:
Brak

"A rano, zrobię jajecznicę" :rotfl:
No taak.
Oczywiście pierwsza cześć najlepsza, najlepsze teksty, wszystko the best.
Osioł przezabawny, każdy w jakiś sposób dodawał coś wspaniałego temu filmowi. Jerzy spisał się fenomenalnie!
Druga częśc mi się mniej podobała, a trzecia wypadła najgorzej. Nie ma to jak pierwsza część. Reszta jakaś taka zbyt... słodka była.
No i kremówki. Wszyscy lubią kremówki. ;]
!Fantazja F
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2009 21:40
VIP

Awatar

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9813
Medale:
Medal

Oglądałam wszystkie części Shreka, a także dodatek Pada Shrek. Najbardziej spodobała mi się część pierwsza. To było coś nowego, taka przyjemna odmiana, gdyż wtedy tego typu filmy animowane nie były aż tak popularne jak w późniejszych latach. Dialogi były celne i powalały na kolana, tak, że praktycznie cały film oglądnęłam z szerokim uśmiechem, często wybuchając śmiechem. Część druga przypadła mi do gustu prawie tak samo jak pierwsza. Humor utrzymał poziom. Za to trójka jak dla mnie wypadła beznadziejnie. Zaledwie parę razy się przy niej uśmiechnęłam, to już nie było to, co wcześniej. Mam wrażenie, że zrobiono ją tylko po to, by było. Uratował ją jedynie Osioł, jak zwykle bezkonkurencyjny, ale nawet i on wypadł na tle poprzednich części strasznie blado. Co nie zmienia faktu, że jest on moim ulubionym bohaterem trylogii. Stuhr wypadł w tej roli fenomenalnie, świetnie podłożył mu głos.

Jeśli chodzi o wersję oryginalną, oglądałam kiedyś kawałek pierwszej części w szkole na zastępie. Przyznam, że jeśli chodzi o dubbing, Polacy postarali się bardziej, a nasz Osioł bije amerykańskiego o głowę. Wybierając pomiędzy Stuhrem a Murphym, wybieram Stuhra bez żadnego zastanowienia.
http://www.taern.pl/user/LadyVolakis/ Wyślij prywatną wiadomość
~Seszen F
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2009 22:07
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 112
Data rejestracji: 17.01.09
Medale:
Brak

Pierwsza część była najlepsza (jak w większości filmów wieloczęściowych ;]), druga dała sie obejrzeć, ale trzecia jak dla mnie była już zbyt naciągana...
~emma-watson-16 F
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 10-04-2009 12:55
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 383
Medale:
Brak

Myślę, że jest to jeden z filmów, przy których twórcy, widząc popularność, starali się 'na siłę' wymyślić coś więcej. Druga część była marna, nieudolne wypociny z odrobiną śmiesznych momentów. Trzecia była... chyba lepsza od drugiej, chociaż szczerze mówiąć widziałam ją raz i już nie pamiętam. Podoba mi się natomiast krótki bożonarodzeniowy filmik 'Pada Shrek' Uśmiech
~Carmini F
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 10-04-2009 13:03
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 474
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Medal

Oh bardzo mi się podobało.
Jedynkę oglądałam 1 raz albo 2. Za wiele nie pamiętam.
2 jest moją ulubioną. Teksty znam na pamięć ;]]
TrÓjkę obejrzałam kilka razy. Co to było ;]
Zwłaszcza kiedy mu się śnią te dzieci. Ómarłam xP

#34 Drukuj posta
Dodany dnia 05-05-2009 15:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1969
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak

Podobała mi się najbardziej 1-sza część Shreka. Była najsympatyczniejsza, i można było się przynajmniej pośmiać Rozbawiony
Dwójka również była fajna, lecz wolę 1-nkę. Trójkę ledwo pamiętam, ale oglądałam. Nie mam na jej temat nic do powiedzenia.

Moim zdaniem najsympatyczniejszą postacią jest osioł, uwielbiam go. Dowcipniś
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 26-02-2010 20:08
VIP

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 20057
Data rejestracji: 02.08.08
Medale:
Medal

Shreka oglądałem dawno, ale dalej mogę powiedzieć, że pierwsza część była świetna. Teksty, fabuła, humor - to wszystko sprawiło, że film stał się tak popularny i nie tylko wśród młodych widzów, ale i dorosłych. Rola Osła genialna w polskim dubbingu. Warto zwrócić uwagę na to, że Shrek był dopracowany w każdym calu. Każdy bohater był na swój sposób indywidualny i fascynujący. Nie ważne, czy to tytułowy bohater, czy Smoczyca czy Piernikowy Ludzik. Wszystko było dopracowane. Niestety, druga część była już nieco gorsza, a trzecia gorsza od drugiej trochę więcej. Nie mówię, że jest źle, ale jest gorzej. Jednakże za pierwszą i drugą część chwała twórcom i polskiemu dubbingowi. ;]
~about F
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 26-02-2010 20:16
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1417
Data rejestracji: 11.10.09
Medale:
Brak

Shreka pamiętam nadal bardzo dobrze mimo tego, że oglądałam go bardzo dawno temu. Jakiż to był śmiech - ja, moja siostra i nasi rodzice nieźle się ubawiliśmy podczas oglądania pierwszej części. Nie powiem, żeby reszta ekranizacji była tak świetna, jednak faktem jest, że mogło być gorzej. O wiele.
Rola Osła - genialna. Moja mama ryczała ze śmiechu nad jego tekstami. Do tego ten dubbing Stuhra! Tak, ten film zapamiętam na długo.

Albert Einstein
~Kalt F
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 26-02-2010 20:29
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 167
Data rejestracji: 24.02.10
Medale:
Brak

Shrek 1 wypadł zabawnie, a nawet więcej, niż zabawnie. Fabuła bez zarzutu, a kłótnie Osła i Shreka doprowadzają mnie do łez, ze śmiechu. Osobiście bardziej ją wolę niż drugą i trzecią część, ale w drugiej też dużo się dzieje; do łez doprowadziła mnie ta scena przy stole, wprost uwielbiam naszego Księcia z Bajki ( '' gnał! nie pomny przepisu BHP; aż dotarł tam, gdzie dotrzeć miał! '' ), a Osioł mnie wprost rozbraja. Dodam może, że strasznie lubię Ciastka i mam zamiar go schrupać. Wracając do rzeczy, Shrek 3 był trochę naciągany, bez wcześniejszego uroku, jednak niektóre sceny doprowadzają mnie do śmiechu ( '' - TY nie umiesz kłamać... powiedz mi : gdzie-jest-Shrek?! - Nie wiem, gdzie go nie ma... - Próbujesz mi wmówić, że nie wiesz, gdzie jest Shrek?! - Raczej nie do końca... Z umiarkowaną ilością procentów mogę zaprzeczyć, że to stwierdzenie jest lub nie jest prawdziwe... '' ). Słowem, wszystkie filmy jednak mają w sobie to coś, co zawsze przyciągnie sympatię widza.
!leea F
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 27-02-2010 21:59
VIP

Awatar

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
Medal

Najbardziej podobała mi się części I i II- śmieszne oraz pełne własnego uroku ( którego zazwyczaj, brakuje w bajkach robionych techniką komputerową), można było się naprawdę pośmiać ;D. Wszyscy bohaterzy obdarzeni i stworzeni z pomysłem- a do tego, bardzo podobała mi się muzyka- (polecam także, obejrzenie dodatku do II). Najmniej lubię część trzecią. Wydaje mi się już bardzo "naciągana" pod pozostałe części, już nie tak zabawna, a historia mniej ciekawa, co i tak nie zmienia faktu, tego że jest to dobry film. Nie zapominajmy jeszcze o istnieniu części "Świątecznej".
Z postaci, najbardziej lubię Osła, Smoczycę, Kota w Butach. Z postaci pobocznych, to; Ciastka, Trzy Ślepe Myszki, Świnki,Osło-smoczątka (!) i Księżniczki ;P .
Obecnie czekam na część czwartą, jestem ciekawa co zdołają wymyślić.
Podsumowując, trzeba wszystkim tym filmom, przyznać niewątpliwie, piękną grafikę. Podoba mi się też polski dubbing- który o dziwo dobrze wyszedł. Mogłabym oglądać na okrągło i za każdym razem się śmiać do łez Śmiech a gdybym miała wypisać wszystkie zabawne dialogi oraz sytuacje, opowiedziałabym tym samym, cały film.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.

Edytowane przez leea dnia 27-02-2010 22:04
www.facebook.com/PesymizmPozwala Wyślij prywatną wiadomość
~Rytelier F
#39 Drukuj posta
Dodany dnia 25-03-2010 20:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1167
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Medal

Naprawdę fajny film Oczko Dużo jest śmiesznych scen, zabawnych sytuacji i tekstów.
Mi się podobały wszystkie części, która najbardziej, to nie umiem powiedzieć.
Szkoda, że 4 część, to już ostatni rozdział Smutny
~Random F
#40 Drukuj posta
Dodany dnia 03-08-2010 10:29
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 839
Data rejestracji: 02.08.10
Medale:
Brak

Seria filmów pt. Shrek jest cudowna a zarazem zabaawna. Jednak każda kolejna część moim zdaniem stawała się (poruszała) bardziej poważniejsze zagadnienia w życiu głównego bohatera filmu. Ja bardzo lubię pierwszą część kultowego filmu (najbardziej Shreka, Osła i...... ciasteczko). Świetne dialogi, zabawne gagi to na pewno tworzy klimat tego filmu . Mimo wszystko Shrek udał się bardzo twórcą.
Przeskocz do forum:
RIGHT