Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^raven F 01-12-2024 20:54

Sowa
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

..ii powrotu do Hogwartu i przerzucenie do menu głównego. To jedna z moich ulubionych gier Lego obok Clone Wars, LoTR i Batmana 1, ale niestety najbardziej zbugowana.
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:38

Z HP gram w gry Lego i tylko ubolewam nad tym, że 1-4 nigdy nie udało mi się jak na razie przejść na 100% ze względu na bugi. Mój rekord to 98% a drugi w kolejności 86% Najgorszy bug to brak możliwośc
~Grande Rodent F 18-09-2024 15:37

W sumie powymślałem, żeby w to zagrać, bo znam Rockstara. Większość GTA ograłem, Maxa Payne'a też. To sobie kupiłem i robi wrażenie realizmem.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:12

RDR 2 jest po prostu ciekawsza w kwestii stricte sandboxowej. Odbierz z Hogwarts otoczke magii/pottera = gra typu 5/10.
`RazorBMW F 17-09-2024 15:09

https://steamchar.
..app/990080
Tyle jest warte Hogwarts Legacy Oczko Ludzie graja bo promka jest, kto gral to juz przeszedl i nie ma po co 2 raz grac
^raven F 15-09-2024 22:37

Sowa
#Ginny Evans F 15-09-2024 21:31

Duch
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:59

o może jak na razie zamiast tego kupię sobie np. RDR2 a zaczekam na kolejne przeceny Hogwartsa.
~Grande Rodent F 11-09-2024 14:56

No cóż, szkoda, natomiast jak widziałem, licznik wejść zawyża wam liczbę 20-krotnie. Stąd te rekordy, ciekawa sprawa. Tak z innej beczki grał ktoś w Hogwarts Legacy? Promka na Steamie się skończyła, t
^raven F 31-08-2024 10:46

Nikt nie oczekuje, ze nagle wroca userzy i zrobi sie tu jakis ruch, niestety, to se ne vrati Uh-oh! a co do zablokowania rejestracji - nie nasza decyzja i zupelnie nie mamy na to wplywu Czarodziej
^raven F 31-08-2024 10:44

*ocila. Jestem przywiazana do tych ponurych barw i mam w archiwum wiadomosci kilka rzeczy, ktore mi sie przydaja w zyciu Oczko
^raven F 31-08-2024 10:43

@Grande Rodent, z tym zmartwychwstaniem nie chodzilo o aktywnosc userow, tylko o dzialanie strony - po prostu byl moment, ze nie dzialala. I byla obawa, ze nie zadziala, stad moja radosc, ze jednak wr
^raven F 31-08-2024 10:28

Skoro tak swietnie, to zapraszamy częściej! Dowcipniś W sumie mozna zrobic jakis zlot na SB przy okazji odjazdu Ekspresu Hogwart Kotecek
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:15

Jak świetnie odwiedzić Hogs Jupi!
!Tom_Riddle F 24-08-2024 02:14

Stary przyjechał xD
~Grande Rodent F 05-08-2024 13:11

również dżem dobry życzy Grande Rodent (wielki gryzoń).
^N F 05-08-2024 10:42

dżem dobry!
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

... jako forma prewencji od spambotów reklamowych może częściowo się do tego przyczyniła, bo ludziom nie zależy, żeby pisać na priv, by założyć konto. Zresztą nie ma za bardzo z kim pisać jak widzę Smutny
~Grande Rodent F 20-06-2024 15:31

Raven, obawiam się, że Hogs wcale nie zmartwychstało. Sam wchodzę tam raz na miesiąc i już serio nic się tam ne dzieje. Jesteście tam, dziewczyny? Nie wiem, może blokada rejestracji użytkowników jako

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,002
» Zbanowanych: 1,625
» Gości online: 1020
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Kino
»»» "Alicja w Krainie Czarów" Tima Burtona
Drukuj temat · "Alicja w Krainie Czarów" Tima Burtona
~Peepsyble F
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 28-03-2010 08:14
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6158
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Że się tak wtrącę.

Jak Alicja wróciła z powrotem "na górę"?

Jak? Tak jak weszła. Ten świat był niesamowity i nieobliczalny, więc równie dobrze mogła sobie "wlecieć" do góry.

To teraz ja. Jako, że chciałam odnowić temat, to napiszę tu. Wczoraj byłam w kinie, oglądnęłam, w końcu.
Musze powiedzieć, że nie zawiodłam się wcale. Nie jestem pewna, czy oglądałam coś Burtona, ah tak, jedynie "Charlie i fabryka czekolady", ale tamten film mnie nie zachwycił. Tak więc nie mogę powiedzieć, że ta ekranizacja była mało "Burtonowska".
Byłam na filmie z napisami, 3D. Muszę powiedzieć, że efekty nie były jakieś wspaniałe, ale kilka ciekawszych można by znaleźć. Jednak pamiętajmy o tym, że lepiej mieć fantastyczną fabułę, a gorsze efekty, niż świetne efekty, a samą fabułę beznadziejną - z tego o słyszałam o Avatarze.
Film mnie oczarował. Byłam już przygotowana na nadmiar emocji, na zlot ulubionych aktorów i tak dalej, ale mimo to straszliwie się zachwyciłam. Alicja przypadła mi do gustu, pasowała do swojej roli i to samo można powiedzieć o Czerwonej Królowej. Helena idealnie wcieliła się w swoją rolę, bardzo ją podziwiam. Tak jak napisała wcześniej Lady Snape, Biała Królowa była wspaniała, taka lekka, zwiewna, pełna uroku i wdzięku. Tak, to mi się bardzo podobała.
Nie można zapomnieć także o Kocie. Oglądałam wiele wersji Alicji i co poniektóre koty z tamtych ekranizacji nie dorastają temu do pięt. I tu mogłabym się rozpływać nad jego oczami i wspaniałym uśmiechem, który rzeczywiście powalał.
I prawie pominęłabym Zająca. Marcowy Zając wyszedł wspaniale. Rzucanie rzeczami, przeraźliwy chichot i to szaleństwo w oczach... A także łapanie się za uszy. I cały czas prześladuje mnie wrzask "Alice!" zarówna zajęczy, mysi jak i koci.
Nie mogę zapomnieć o dwóch wybitnie uzdolnionych aktorach. Co prawda jeden podłożył tylko głos, jeśli można to nazwać jako "tylko". Alan Rickman wspaniale sprawdził się w roli gąsienicy.
Ostatni i według mnie najlepszy aktor, to oczywiście Johnny Depp. Jestem pełna podziwu. Johnny grał w wielu filmach, zagrał masę ról, a każda różnica miedzy nimi była diametralna. Ale trzeba przyznać, że Johnny ma jakiś pociąg do wariatów - sam przyznał jak bardzo lubi Kapitana Sparrowa. Tutaj zagrał po prostu fenomenalnie. Każda scena, każda sekunda jego gry była dopracowana. Udało mu się przedstawić zwariowanego i szalonego Kapelusznika, ale i przedstawił to, jak bardzo Kapelusznik był uczuciowy. Jego napady złości, jego radość, a także smutek, gdy Alicja musiała wracać. A przy "Nie będziesz mnie pamiętać" aż sama się rozczuliłam. Pomijając już napad śmiechu przy zwariowanym tańcu Johnny'ego (powinnam uściskać tego, kto go namówił na to, by zatańczył) oraz szeroki uśmiech, kiedy Johnny się śmiał, wychodzi mu to świetnie. Ah, i charakteryzacja była niespotykana. Trzeba przyznać, że Johnny'emu do twarzy w czerwonych włosach. Po porostu Kapelusznik wyszedł wspaniale i jest taki Depp'owski, że tu i teraz mogłabym oglądnąć jeszcze raz wszystkie sceny z nim.
Tak więc ekranizacja bardzo, ale to bardzo przypadła mi do gustu. Książki nie czytałam, nie zamierzam, a wszystkie filmy były beznadziejne, aż do teraz. Nigdy nie polubiłam Alicji oraz jej przygód, nigdy nie podobały mi się filmy. Kiedy usłyszałam, że ten nie będzie wierną odsłoną książki, bardzo się ucieszyłam. O wiele bardziej odpowiada mi taka wersja, niż książkowa.
Jednak mnie można mieć wszystkiego. Przez połowę filmu, musiałam słuchać chichotów, charkotów, rżenia i przeraźliwych kwików jakiś dziewczynek, które wpadły w głupawkę, po scenie "przy stole". O masz, i prawie nic nie słyszałam.
I wszystkim, którzy na filmie nie byli, gorąco polecam.

Edytowane przez Peepsyble dnia 28-03-2010 08:22
Wyślij prywatną wiadomość
^Lady Holmes F
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 02-05-2010 19:06
Administrator

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 29123
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak

Jakiś czas temu byłam na owym filmie, ale pisze dopiero teraz, bo musiałam znaleźć trochę czasu.
Byłam na wersji z napisami. Dubbing polskich aktorów skutecznie mnie odstrasza (jeszcze mam w pamięci zdubbingowanego Księcia Półkrwi).
Film mi się spodobał. Nawet bardzo. Mimo, iż nie znam się aż tak dobrze na burtonowskich produkcjach, to ta wersja Alicji przypadła mi do gustu.
Aktorzy świetnie wpasowali się w swoje role. Nawet ci, co podkładali głos genialnie oddali nastrój.
Najbardziej spodobała mi się postać Czerwonej Królowej. Sprawiała wrażenie takiej rozwydrzonej i rozpieszczanej w dzieciństwie dziewczynki, która zawsze musi dostać to, czego chce. Helena Bohnam Carter wypowiadała swoje kwestie bezbłędnie, a scena z żabą i ciastkiem oraz świnią jako podpórka do nóg kompletnie mnie rozbroiła i na długo zapamiętam to.
Pani Hathaway również wspaniale zagrała. Miała w sobie ten urok, który zawsze był widoczny i aż chciało się na nią patrzeć. Przygotowywanie bodajże knyplówki rozśmieszyło mnie - te składniki były dość wymyślne.
Johny Depp również mnie zadowolił - to wariactwo bijące od niego przyciągało uwagę widza i nie dawało o sobie zapomnieć. Wepchnięcie Alicji do imbryka było humorystyczne^^ A taniec - frygidrygi były cudowne.
Marcowy Zając. Szaleństwo emanujące od niego dodało filmowi takiej charakterystycznej nitki komiki i szaleństwa.
I przyszedł czas na Absolema. Można by nawet powiedzieć, że przez cały czas czekałam na chociaż jedno słowo pochodzące od tej postaci. Wspaniały głos Alana Rickmana nie pozwalał mi o tej larwie zapomnieć. Wracając do domu wciąż w głowie miałam słowa wypowiedziane przez niego...
Podsumowując: jest to film godny obejrzenia i dla dużych, i dla tych mniejszych.
~luniak09 F
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 15-05-2010 10:52
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 598
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 15.05.10
Medale:
Brak

Minęło już sporo czasu od dnia kiedy byłam na Alicji, ale nadal pamiętam wszystko bardzo dobrze. Film był świetny, jak to filmy T.Burtona.. xD Byłam na 3D z napisami bo:
1) nie lubię dubbingu,
2) uwielbiam głos H.Bonham Carter i Johnny'ego Deppa no i Alana Rickmana ;*
Rozwalały mnie niektóre teksty! Koocham takie klimaty. Wszystko było wspaniałe!
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 22-07-2010 20:56
Użytkownik

Awatar

Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1390
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak

Tak, tak. Wreszcie się udało! Dopadłam film w swoje łapki i z zapartym tchem i palpitacjami serca włączyłam go.
Burton + Disney = pół Burtona. Ale nie rozczarowałam się.
Mówiąc szczerze, sama nie wiedziałam, czego się po tym filmie spodziewać. Nie miałam do niego żadnego konkretnego nastawienia, zanim go zobaczyłam.
Uwielbiam książkę, ale wersja Burtona mnie przekonuje. Jest kompletnie inne, choć te drobne szczegóły, aluzje pozostały i nadają filmowi smaczku.
Poza mrocznymi elementami, które zawsze gdzieś są obecne w twórczości tego wspaniałego reżysera, nie brakuje mi tutaj niczego. Jest humor, jest charakterystyczna muzyka (Elfan, ty czarodzieju!), tło również iście Burtonowskie. Nooo i postacie.
Zacznę od Anne Hathaway i jej Białej Królowej. Myślę, że spisała się w tej roli. Miała w sobie tyle blasku i wdzięku, a zarazem podkreślono jej demoniczną część natury. Weźmy choćby scenę, kiedy przygotowywała Alicji napój. Czy ktoś pozostałby obojetny na "słone paluszki"? Oczywiście charakteryzacja również miała podkreślić, że Biała Królowa posiada mroczną część duszy. Hathaway pokazała, że ze zwiewnej i wrażliwiej istotki, potrafi się przeistoczyć w prawdziwą władczynię, która dobrze wie, czego chce. Widać to w momencie konfrontacji sióstr. Postać bardzo przypadła mi do gustu.

Helena jako Królowa Kier jest ... rewelacyjna to za mało powiedziane. Ona poprostu jest kapitalna. Mała, wredna, śmieszna i przerażająca - tak bym ją podsumowała. Nie od dziś podziwiam jej kunszt aktorski, ale za każdym razem potrafi mnie zadziwić i zachwycić. To niesamowicie inspirująca kobieta.

Kapelusznik, dodajmy Szalony - Johnny Depp powalił mnie na kolana. Ja nie wiem, jak on to robi, ale w każdej postaci, którą kreuje wyczuwam szczerość i prawdziwość. Może wynika to z tego, że on i Burton to po prostu wariaci? Nie wiem, ale kiedy tych dwoje ludzi spotyka się na planie jednego filmu, to ja osobiście mam pewność, że będzie to coś cudownego. A wracając do Kapelusznika - strasznie mnie urzekł zmianą tonu głosu. Mówił normalnie, a za chwilę unosił się i mówił coraz agresywniej, coraz bardziej mrocznie. Bywał momentami równie straszny, jak Czerwona Królowa Uśmiech Dopóki, ktoś go nie przywoływał do porządku.
Następnie mamy Kota z Cheshire - uśmiechnięty Kot Dziwak wyszedł super. Miał wspaniały głos i z wielką gracją dryfował w powietrzu.
Absolem mówiący głosem Alana Rickmana to już w ogóle kosmos. A tak poważnie. Pana Gąsienicy jako tako, nie ma w filmie wiele, ale pojawiał się w najważniejszych momentach i podobało mi sie, że był obecny w każdej części filmu. Na początku, gdy siedział na ramieniu oświadczającego się Alicji Lorda i na końcu, jako niebieski motyl.
I to Rickmanowskie: You stupid girl.
Tak. I warto jeszcze wspomnieć Marcowego Zająca, totalnego świrusa.

Film bardzo mi się podobał. Ale nie mogło być inaczej skoro:
a).reżyserował mój najulubieńszy reżyser
b ).obsada składała się w większości z moich ulubionych aktorów (Hathaway, Bonham Carter, Rickman, Depp)
c).muzykę tworzył czarodziej - D. Elfman
d ).historia sama w sobie jest magiczna, a ja "Przygody Alicji w Krainie Czarów" oraz "O tym, co Alicja odkryła po drugiej stronie lustra" kocham od podstawówki.

Edytowane przez Bloo dnia 22-07-2010 21:01
rupieciarnia.xaa.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Arya F
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 12-11-2010 16:37
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Uzdrowiciel
Punktów: 2442
Data rejestracji: 02.04.10
Medale:
Brak

Wspaniały film.

Od jakiegoś czasu [to znaczy od obejrzenia Sweeney Todd] uznaję Tima Burtona za geniusza filmowego. Perfekcyjnie dobiera aktorów, przez co, kiedy dowiaduję się, czy dany film obejrzeć, najczęściej wybieram te Burtona - wiem, że mi się spodoba.

Ale wróćmy do Alicji. Wspaniała grafika, obraz, scenografia, i, oczywiście, scenariusz. Kochane bliźniaki - dostarczyły mi wiele powodów do uśmiechu. O obsadzie chyba nie muszę nic mówić - Helena Bonham Carter, Johnny Depp, Alan Rickman - dokładnie taka sama jak w Sweeney Todd i tak samo doskonale zagrali! I charakteryzacja - Kapelusznik przekonał mnie o geniuszu Burtona. A Marcowy Zając został moim ulubionym animowanym stworzonkiem - jego gotowanie ^^ A uśmiech Kota był zniewalający - aż chciałoby się dać mu buzi w ten rozlazły pyszczek ;P Podobało mi się też to, że pokazana była Alicja w wieku lat dziewiętnastu, która na nowo powróciła do Krainy Czarów. Sama się sobie dziwię, że to mówię, ale nawet niedoszły narzeczony Alicji przekonał mnie do siebie - jego perfekcjonizm, doskonałość. A frygi-drygi Kapelusznika uznaję za najwspanialszy taniec pod słońcem - ile bym dała, żeby móc się go nauczyć ;P Absolem [chyba tak to się pisze Oo] i jego geniusz mnie zachwyciły. Może mam nieco dziwny gust, ale wiem, że obejrzenie tego filmu tylko podrażniły moje zmysły kinomana. Żeby było więcej takich filmów ^^

Edytowane przez Arya dnia 12-11-2010 16:41
http://lubimyczytac.pl/profil/9166/arya Wyślij prywatną wiadomość
~Lilly Luna Potter F
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 12-11-2010 21:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 772
Data rejestracji: 07.01.09
Medale:
Brak

Szczerze mówiąc nie bardzo mnie interesował ten film, dopiero niedawno na namową kuzyna obejrzałam go... No powiem szczerze nie był zły- było to zupełnie odmienne wyobrażenie sobie tej bajki od mojego, ale jestem otwarta na nowości Oczko

Pozdrowienia!! W szczegolnosci dla drogi Gościu
¤Lilly Luna Potter¤
~Maladie F
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 20-02-2011 21:01
Użytkownik

Awatar

Ranga: Opiekun Ravenclawu
Punktów: 3691
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Jakoś nigdy nie przepadałam za "Alicją w Krainie Czarów", nawet nie przeczytałam całej książki. Z kolei film nawet mi się spodobał. Oglądałam go w grudniu na HBO z polskim dubbingiem. Głos Katarzyny Figury w połączeniu z całą postacią Czerwonej Królowej - po prostu rewelacja! Denerwowały mnie niektóre efekty specjalne - nie podobali mi się bracia bliźniacy. W ogóle Kraina Czarów wydawała mi się trochę... przekombinowana. Te wszystkie rośliny, postacie - odniosłam efekt, jakby ekran był "zatłoczony" (nie umiem tego inaczej nazwać). Jeśli chodzi o dobór aktorów, to można powiedzieć, że w filmie udział wzięła "moja śmietanka" - Helena Bohnam Carter, Johnny Deep, Alan Rickman i Anne Hathaway. Uwielbiam ich w każdym filmie i także tutaj pokazali klasę. Także Mia Wasikowska spisała się, choć oglądałam ją po raz pierwszy na dużym ekranie.

To sum up, film jest niezły i o dziwo mi się podobał. Oczywiście, niektóre rzeczy mnie denerwowały, ale ogólnie to wart obejrzenia.

- Czy ty naprawdę jeszcze się nie zorientowałeś, że nienawidzę, gdy odpowiadasz pytaniem na pytanie?
- Naprawdę?

hogsmeade.pl/images/other/kkbh.jpg
~dark shadow F
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 08-12-2011 17:36
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1770
Data rejestracji: 23.02.11
Medale:
Brak

Film był genialny! Zarówno Mia jak i Johny zagrali wspaniale. Był pełen humoru ,ale nie brakował tam i akcji. Piosenkę do filmy zaśpiewała Avril Lavigne która jest jedną z moich ulubionych muzyków ,ale cały soundtrack był wspaniały
Uwielbiam ten film.

Voldemort, A Very Potter Musical

24.media.tumblr.com/9240bc523711d8f60db6bc52a1400c70/tumblr_molq1papQS1r3e62yo1_500.gif
http://hanathepanda.blogspot.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~Annee F
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 24-12-2011 13:30
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 984
Data rejestracji: 04.12.11
Medale:
Brak

Jestem wielką fanką Tima Burtona i ani trochę mnie nie zawiódł, jak zwykle jego film okazał się być hitem jak inne Rozbawiony Najlepsza ekranizacja jak dotąd, wspaniali aktorzy, świetna muzyka, no i oczywiście efekty, wspaniała kraina. Cóż, Azzure Sky, nie wiem jak ty, ale nie ma tu się niczego czepiać, w końcu musisz wiedzieć, że film był bardzo dopracowany, to co wymieniłam, świetna muzyka, obsada, reżyser jak i efekty Uśmiech Ja nie oglądałam w 3D, ale mimo wszystko film genialny ;]
- Albusie Severusie - powiedział tak cicho, że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha ręką do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem.

fs1.cyworld.vn/data2/2009/07/17/063/1247818263943244_file.jpg
~Angel14 F
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 24-12-2011 13:46
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2184
Data rejestracji: 16.04.11
Medale:
Brak

Film jest wspanialy, Burton naprawde sie postaral, jest na co popatrzec, swietna scenografia i kostiumy, ale najbardziej mnie zachwycila gra aktorów, ale jakby mogla byc inaczej skora grali tam Johnny Depp i Helena Bonham Carter? Oczko
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 30-12-2011 21:18
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1969
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak

Byłam w kinie, ale dosyć dawno więc moje emocje, wrażenia nieco opadły. Podobał mi się, ale nie zachwycił. Film był zrobiony na prawdę na wysokim poziomie, ale chyba nie przypadł mi specjalnie do gustu. Był klimat, magiczny świat, który tworzyli wspaniali aktorzy i kostiumy, ale czegoś mi brakowało. Może po prostu nie moja "bajka", bo nie wiem jakie wady mogłabym wymienić. Jednak byłam i nie żałuję, mimo wszystko polecam.

Edytowane przez Niewidka dnia 30-12-2011 21:24
~hedwigowo F
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2012 22:46
Użytkownik

Awatar

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak

Niezły film, fajna wersja, ale wolę inne filmy Tima Burtona Rozbawiony
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 07-02-2012 11:48
Użytkownik

Awatar

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak

Ja oglądałam ten film na kompie, z dubbingiem i jakiegoś większego wrażenia na mnie nie zrobił...

pu.i.wp.pl/k,NzQ0NTMyMTMsNDg4NzkyMTg=,f,957095_Lordek_Voldemortek_big.jpg

bi.kotek.pl/bloxlite/f640x640/38/87/684b1f3799.jpg
~Lord Eddels F
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 07-02-2012 14:56
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 127
Data rejestracji: 01.08.11
Medale:
Brak

Widziałem i nawet fajny. Chociaż większość filmów Burtona była lepsza. No ale ogólnie spoko filmik.
~Luniaczekk F
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 13-02-2012 15:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 475
Data rejestracji: 11.01.12
Medale:
Brak

Byłam na tym w kinie i muszę przyznać,że film mi się spodobał. Ma w sobie coś magicznego. No i zagrała tam Helena i Johnny. Uśmiech
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 11-04-2012 21:32
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 588
Data rejestracji: 13.11.11
Medale:
Brak

Miałam pewne obawy, co do tego filmu. Wszyscy znamy i zapewne kochamy Disney'owską Alicję. To był dość odważny krok ze strony Tima, stworzyć tak jakby kontynuację. Wywiązał się z niej co najmniej świetnie. Idealnie dobrani aktorzy, cytaty, które poruszały i rozbawiały do łez. Barwna scenografia. Naprawdę niczego więcej chcieć nie można. Poza większą ilością tak dobrych filmów

- Lily... Przez tyle lat
- Zawsze

Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty

A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?

Może jest, a może go nie ma,ale pozostaje faktem, że potrafi się poruszać szybciej niż Severus Snape, gdy mu się zagrozi szamponem

Pozdrowienia dla mojego kochanka i żony. Oni wiedzą, o kogo chodzi xD

Buziaki misie <3
http://story-dhl.blogspot.com Wyślij prywatną wiadomość
!mniszek_pospolity F
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2013 03:36
VIP

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak

Oglądałem kilkakrotnie. Cóż rzec ? Film uważam za wręcz fenomenalny ! Tim Burton odcisnął na nim swoje mroczne piętno, które tak uwielbiam. Można śmiało powiedzieć, że film jest po prostu przesiąknięty duchem wybitnego reżysera. Akcja rozwija się szybko, ciekawe dialogi, przezabawne sytuacje, pouczające zakończenie. Uwielbiam tego kota, który znika. No i rzecz jasna gąsienice palącą coś zapewne niezdrowego Oczko

Helena jest cudowna ! Dubbing w wykonaniu Kasi Figury ? Nie jestem jej fanem, ale musiałbym mieć w sobie dużo złej woli, żeby czegoś się przyczepić.
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2013 11:01
Użytkownik

Awatar

Ranga: Kierowca Błędnego Rycerza
Punktów: 912
Data rejestracji: 03.06.13
Medale:
Brak

Oglądałam w dniu polskiej premiery, ale miałam wtedy zaledwie dziewięć lat i niektóre momenty, a już w szczególności to jak Alicja chodzi po czaszkach przyprawiały mnie o gęsią skórkę, a trzeba dodać , że byłam na filmie bez jakości 3D , ale film nawet wtedy mi się podobał.Oglądałam go niedawno jeszcze raz i jestem zachwycona.
#39 Drukuj posta
Dodany dnia 03-11-2013 13:44
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2519
Data rejestracji: 24.09.11
Medale:
Brak

Efekty są naprawdę genialne, film trochę inaczej przedstawiony - i dobrze, w końcu coś nowego. No i poza tym genialna obsada, jak to w filmach Tima Burtona, a już to sprawiło, że film stawał się obiecujący. Byłam na nim w kinie i potem wielokrotnie oglądałam - jest, jak dla mnie, dobry Uśmiech

Którzy chcą, żeby młodzi nie szaleli. <3

Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego.

i58.tinypic.com/263fp1x_th.gif
^raven F
#40 Drukuj posta
Dodany dnia 07-11-2013 02:11
Administrator

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -3
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
Medal

Byłam w kinie - długo z siostrą zastanawiałyśmy się, czy wybrać wersję z dubbingiem, czy z napisami. Nie przekonywał mnie Szalony Kapelusznik mówiący głosem Cezarego Pazury. Ale koleżanka ostrzegła, że pojawiają się tam wyrazy, których czytanie może sprawić problem, więc ostatecznie wybrałyśmy dubbing. Wnioski 2: Szalony Kapelusznik mówiący głosem Pazury to PORAŻKA do kwadratu, a dubbing stworzony przez Katarzynę Figurę to mistrzostwo świata.
Film spodobał mi się na tyle, że kupiłam płytę, którą włączałam sobie czasem w leniwe niedzielne popołudnia, zanim odkryłam pożeracza czasu - Hogs ^^ no i zazwyczaj mam dylemat - wybrać dubbing Figury, czy głosy Rickmana i Deppa Oczko
Pomijając kwestię głosów, film typowo Burtonowy, trochę mniej mroczny (przynajmniej na początku) niż "Charlie i Fabryka Czekolady", "Gnijąca Panna Młoda", czy "Sweeney Todd", ale nadal zdrowo 'walnięty', jeśli tak to mogę określić Oczko bardzo fajnie wykreowane postacie. Wyjątkowo spodobała mi się Anne Hathaway w roli Białej Królowej. No, a z Heleną i Johnny'm się nie dyskutuje, nie pierwszy ich duet - jak zawsze udany w stu procentach Uśmiech szkoda tylko, że przyćmili tytułową rolę Oczko

Everything is catching up with me
I awake to find I'm not at all where I should be
And it feels I'm getting to the end
And it's hard to figure out what's real and what's pretend

ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH

I'm not living, I'm just killing time.

Alergia. Na życie.
Przeskocz do forum:
RIGHT