Dom:Gryffindor Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1201 Ostrzeżeń: 1 Postów: 290 Data rejestracji: 04.05.10 Medale: Brak
Ciężko wskazać moment, w którym przerwanie filmu byłoby najodpowiedniejsze. Być może będzie to po śmierci Zgredka bądź powrocie Rona jak ktoś już wcześniej pisał.
Nie wyobrażam sobie zresztą sytuacji gdy w siedząc w kinie nagle na ekranie wyskoczy mi napis c.d.n.
Miejmy nadzieję, że rekompensatą za długi okres oczekiwania będzie pełen szczegółów film, w którym zostanie pokazane większość scen z książki.
Mistrz Eliksirow napisał/a: Bloo wy chcecie czekać dnie tygodnie może miesiące po tym jak zapomnicie co było w części pierwszej Insygni Śmierci ja bym wolała by film był długi ale w całość przedstawiony, bo bym nie zniosła czekać za czymś co bardzo lubię.
Heh, świat jest jednak okrutny i wiadomo, że filmy nie mogą trwać w nieskończoność. Byłoby super, żeby Insygnia Śmierci przedstwiono w całości, a film trwałby jakieś, hmmm, czy ja wiem? Siedem godzin??
Jednakże, wiadomo, że nie ma szans na siedmiogodzinnej dłuści film. Więc, wolę, żeby go podzielili, ale w zamian, żeby zrobili go porządne. Myślę, że jeśli twórcy filmu się postarali, to warto będzie czekać nawet rok, żeby zobaczyć drugą część. Jeśli uda im się odtworzyć atmosferę ksiązki, to jestem pewna, że nie zapomnę, co było w części pierwszej Pewnie nikt nie zapomni.
Noooo i znowu się rozpisałam ^^
Pozdrowienia dla Mistrza :*
Dla mnie to jest średni pomysł z podzieleniem filmu. Fakt, dzięki temu będzie szansa przelania większej części książki na ekran. Ale z drugiej strony obawiam się, że przerwa między dwoma częściami będzie spora. Nie mniej mam nadzieję, że kina pójdą po rozum do głowy i przy premierze drugiej części filmu zorganizują Maraton Potterowy, który będzie zawierał przykładowo: HP i KP, HP i IŚ 1. część, HP i IŚ 2. część. Wtedy byłaby szansa przypomnienia sobie pierwszej części i miałoby to sens. Przynajmniej ja tak sądzę.
Dom:Ravenclaw Ranga: Członek Wizengamotu Punktów: 1433 Ostrzeżeń: 0 Postów: 525 Data rejestracji: 11.06.09 Medale: Brak
Według mnie pomysł z podzieleniem filmu jest nieco poroniony, ale niestety nie jest to ode mnie zależne.
Sądzę, że najlepszym momentem jest albo odejście Ronalda, albo śmierć Zgredka, bo oba są dość smutne i widz nie będzie mógł doczekać się drugiej części jeszcze bardziej. Szkoda tylko, że te części będą w kinach w tak długim odstępie czasu.
Edytowane przez niewesolypagorek dnia 06-07-2010 19:06
Dom:Gryffindor Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka Punktów: 483 Ostrzeżeń: 0 Postów: 78 Data rejestracji: 02.08.10 Medale: Brak
Jak dla mnie dobrym momentem byłby powrót Rona.
Albo ewentualnie moment, w którym Harry i spółka dostają się do Muszelki.
Pasuje mi to, bo to takie wydarzenia, które trochę 'uspokajają' akcję i wtedy rzeczywiście byłyby DWA filmy, a nie jeden rozwalony na pół w najlepszym momencie.
- Już...nigdy...nie tkniesz... moich... dzieci! - Krzyknęła pani Weasley. Bellatriks zaniosła się takim samym śmiechem jak jej kuzyn Syriusz, gdy padał do tyłu przez czarną zasłonę w Sali Śmierci... I nagle Harry poczuł, że już wie, co się zaraz stanie, zanim to się stało. Zaklęcie Molly przemknęło pod wyciągniętą ręką Bellatriks i ugodziło ją w pierś, prosto w serce. Szyderczy śmiech Bellatriks zamarł, oczy wyszły jej na wierzch i zaledwie zrozumiała, co się stało, runęła na posadzkę.
Pierwsza część (...) kończy się gdzieś około dwudziestego czwartego rozdziału książki, gdy Voldemort wchodzi w posiadanie Czarnej Różdżki, jednego z trzech Insygniów, pozwalających swemu właścicielowi pokonać śmierć.
Co ucina dyskusję na temat naszych propozycji. Zamykam.
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.