Dom:Gryffindor Ranga: Śmiertelna Relikwia Punktów: 10619 Ostrzeżeń: 1 Postów: 1,380 Data rejestracji: 28.09.09 Medale: Brak
Ja też się spotkałam z takim odbiorem tej muzyki. A szkoda, bo robi się jej w ten sposób ogromną krzywdę. Ja bardzo lubię ten tym muzyki, ale nie, że WSZYSTKO, co należy do niej, jest super. Bardzo lubię Metallicę, jeden z moim ulubionych zespołów. Kolejna fajna, to Acid Drinkers, czy Hunter.
Metal z gatunku gotyk, to właśnie te z udziałem symfonii. Robi to niesamowite wrażenie - z tego rodzaju lubię Within Temptation, Nightwish [ale nie wszystko, tylko niektóre], a Metallica z symfonią, to absolutne mistrzostwo! Polecam, jeśli nie znacie ;)
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?] http://hogsmeade....ad_id=2444 Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
Dom:Ravenclaw Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka Punktów: 482 Ostrzeżeń: 0 Postów: 126 Data rejestracji: 26.11.09 Medale: Brak
Metalu słucham tylko czasami. To czy akurat mam ochotę na tego typu muzykę zależy oczywiście od mojego nastroju i od tego jaka to odmiana metalu. Nastrój na metal mam wtedy i tyko wtedy gdy jednocześnie jestem wkurzona i zdenerwowana, czyli bardzo, bardzo żadko. Można, więc powiedzieć, że metalu nie słucham. Ten rodzaj muzyki po prostu nie pasuje do mojej osobowości.
Dom:Gryffindor Ranga: Lord Punktów: 820787 Ostrzeżeń: 1 Postów: 1,221 Data rejestracji: 04.10.09 Medale:
Metal? Chętnie, tyle że cięższe odmiany. Thrashu słuchałem, ale jest nudny i dziś nastawiony na zysk, a ichnie community jest śmieszne [szołty na Soni - jak co roku... :F], uważam, że metalcore w stylu BFMV czy crossovery w stylu Linkin Park są robione pod publiczkę[rap i metal!? fail].
Death? No cóż, Vader dobry stuff, no i z polszy, ale nie jest aż taki popularny i dobrze.
Death... no to oczywiście progresywny Opeth! Blackwater Park jest bardzo dobrym albumem na początek, chociaż mam zamiar zapoznać się z całą dyskografią.
Black http://rateyourmu...ack+Metal/
to oczywiście debiut Ulvera, legendarny Bergtatt... no i Emperor, mówi się, że In the Nightside Eclipse to ich Opus Magnum, choć wyżej stawiałbym jednak Anthems to the Welkin at Dusk, który mnie zniszczył doszczętnie.
IX Equilibrium już słabszy album, a szkoda, bo An Elegy of Icaros mnie rozbiło O_O
Gotycki: Kredki są błe, wcale nie mogę się przekonać, zwłaszcza że królują tam "gwiazdy" pokroju Najtłisza czy Łiczin Temptejszyn. Prosty nu-metal w stylu Korn też mnie nie zadawala, to jest zbyt proste, zbyt nudne... ;<
A teraz folk http://rateyourmu...folk+metal
Tutaj niezaprzeczalnie moim królem jest słynny Agalloch z albumem The Mantle http://rateyourmu...he_mantle/
Coś pięknego, mieszanka powolnego doomu, blacku, folku i progresywnego metalu. Zimowa atmosfera... ajj...
Tyle że chyba tak bardzo zajarałem się The Mantle, że ich najnowszy album, Marrow of the Spirit chyba nie zrobił na mnie wrażenia, a był ostro hype'owany ;<
Doom. Anathema. Post-doomowa Anathema już gorsza, choć da się przeżyć... tyle że We're Here, Beacuse We're Here już nie, koszmar, na który czekałem 7 dłuugich lat. :F
Funeral Doom, mało słuchałem, aczkolwiek Mi się podoba, drony? Są. Pogrzebowa atmosfera i powolne tempo? Jest. I łączy się z dark ambientem. Bajka dla moich uszu. =]
OF MY DESIGN SO STRANGE
AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS
Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron Moshic Akbar! Viva La Underground!
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UĂĹĄÄšĹytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ĂĹĄĂÂwiadczenie usĂĹĄĂÂug na najwyĂĹĄÄšĹszym poziomie, w tym rĂÂÄšÂwnieÝ̊dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĂĹĄĂ przeglÄÂĂ darki dotyczÄÂĂ cych cookies oznacza, ĂĹĄÄšĹe bÄÂĂÂdÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzÄÂĂ dzeniu. W kaĂĹĄÄšĹdej chwili moĂĹĄÄšĹesz dokonaÄÂĂ zmiany ustawieĂĹĄĂ przeglÄÂĂ darki dotyczÄÂĂ cych cookies - wiÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĂĹĄĂÂci.