· Fotografia |
~Baguette
|
Dodany dnia 18-07-2009 11:25
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 106
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Fotografia to moja wielka pasja, a zaczęła się dokładnie rok temu, chociaż aparat mam już dobrych parę lat. Najbardziej robię zdjęcia zachodom słońca, krajobrazom, ludziom i architekturze. Kocham fotografię , bo dzięki niej można zatrzymac czas. |
 |
|
|
~KaMilcia
|
Dodany dnia 22-07-2009 14:04
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 250
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 18.02.09
Medale:
Brak
|
Uwielbiam fotografować.
A szczególnie naturę i zwierzęta chociaż ludzi też. Ostatnio zrobiłam kilka fajnych fotek tęczy. Moim ulubionym zdjęciem wykonanym przezemnie jest widok morza<Kołobrzeg 2oo8> Zdjęcia lubie robiĆ też sobie większość wychodzi całkiem całkiem. Moja koleżnaka rówież świetnie fotografuje. Bardzo mi się to podoba i lubie to robić.
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
"To słuszność idei może nas zaprowadzić do sukcesu, a nie liczba jej wyznawców." - Remus Lupin
|
 |
|
|
~Maladie
|
Dodany dnia 22-07-2009 14:30
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Opiekun Ravenclawu
Punktów: 3691
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Bardzo lubię cykać zdjęcia wszystkiemu, co się rusza (i temu, co się nie rusza też). Ostatnio byłam nawet na obozie fotograficznym w Murzasichle (nie pytajcie nawet, jak to się wymawia ). Uwielbiam fotografować zarówno przyrodę, jak i naturę martwą. Specjalizuję się w fotografii makro. Kocham grzebać i poznawać nowe opcje w aparatach (mój własny ma "śmieszne", wg wychowawcy obozu, zbędne bajery, ale już zapoznałam się ze wszystkimi trybami). Od czasu do czasu biorę udział w różnych konkursach fotograficznych, ale jak na razie dostałam tylko wyróżnienia.

|
 |
|
|
~kinia94
|
Dodany dnia 08-08-2009 09:01
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 624
Data rejestracji: 09.04.09
Medale:
Brak
|
Droga -Lavanda Robisz bardzo ładne zdjęcia. Myślałaś o tym by zajmować się tym w przyszłości? Ja pokażę wam kilka fotek :

Później dodam więcej 
|
 |
|
|
~Diamond
|
Dodany dnia 09-08-2009 08:47
|
Użytkownik

Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 903
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak
|
Bardzo lubie robic zdjęcia . Może nie bym zbyt dobrego apartau, ale kiedys tam w dalekiej przyszłości mysle ze to nadrobie i kupie sobie porządny sprzęt 
 |
|
|
~Olivia Springsey
|
Dodany dnia 16-08-2009 12:21
|
Użytkownik

Ranga: Mugol
Punktów: 2
Data rejestracji: 05.08.09
Medale:
Brak
|
Więc ja po prostu nie potrafię robić zdjęć. Choć lubię to robić, ale wolę zostawić to innym .
 |
|
|
~Weronika Black
|
Dodany dnia 16-08-2009 13:28
|
Użytkownik

Punktów: 101
Data rejestracji: 16.08.09
Medale:
Brak
|
Lubię robić zdjęcia, ale popsół mi się aparat, a jakoś nie mam czasu skoczyć do jakiegoś sklepu po nowy 
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi.
(...)
-Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
(...)
-Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
(...)
-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
|
 |
|
|
~Lady Lilian
|
Dodany dnia 16-08-2009 14:28
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 650
Data rejestracji: 25.07.09
Medale:
Brak
|
A ja bardzo lubię fotografować, ucząc się przy okazji jak zdjęcie powinno być wykonane a jakich unikać. Ostatnio rozpoczęłam odkrywanie fotografii Macro.
A oto mój profil na Garnuszku : http://www.garnek...
I o Wiedzy-O-Własnej -Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
"...-Zostawcie go- powtórzyła Lily. Patrzyła na Jamesa z odrazą- Co on wam zrobił?
- No wiesz. . .- powiedział James powoli, jakby się zastanawiał- to raczej kwestia tego, że on istnieje. . . jeśli wiesz, co mam na myśli. . ."
|
 |
|
|
~kasias_122
|
Dodany dnia 16-08-2009 14:55
|
Zbanowany

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 21
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 09.05.09
Medale:
Brak
|
Ja lubię robić zdjęcia, lecz nie wychodzą mi żadne cuda. Robię zdjęcia właściwie wszystkiemu co mnie zainteresuje. Rzadko zdarza mi się zrobić jakieś wyjątkowo fajne zdjęcie, lecz próbuje. No i nie lubię być na zdjęciach |
 |
|
|
~Lilia
|
Dodany dnia 16-08-2009 16:06
|
Użytkownik

Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 41
Data rejestracji: 13.08.09
Medale:
Brak
|
Hmmmm... Osobiście chciałabym zająć się już na serio fotografią. Myślę o tym od dawna i w końcu muszę zacząć oszczędzać na jakiś lepszy i bardziej profesjonalny aparat . Ja po prostu to lubię :>
|
|
~Nevya
|
Dodany dnia 16-11-2009 17:21
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 166
Data rejestracji: 10.10.08
Medale:
Brak
|
Fotografia? Kocham. Szczególnie makro i portrety (ostatnio czarno-białe). Jako że sprzęt nie pozwala mi na makro (Sony DSC-H5 bez statywu, więc nawet nie lustro, które zamierzam kiedyś tam...), pstrykam głównie portrety, które kocham i uwielbiam. W profilu mam link do konta na deviantart, gdyby ktoś był ciekaw.
|
|
~Shemya
|
Dodany dnia 16-01-2010 18:51
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1628
Data rejestracji: 14.09.08
Medale:
Brak
|
Zacznijmy od tego, że zdjęć robić nie umiem. I nie mam nawet aparatu - mam jedynie możliwość pożyczania starego Canona i to dość rzadko. Ale fotografować lubię i czasem coś zrobię, czego aż nadto pokazać światu się nie boję...
A kiedyś sobie kupię jakiegoś fajnego Canona i się czegoś nauczę (mam nadzieję...) i będę wszędzie latać z aparatem, o. : D
Edytowane przez Shemya dnia 16-01-2010 18:54 |
 |
|
|
~Leanne
|
Dodany dnia 16-01-2010 20:02
|
Użytkownik

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 599
Data rejestracji: 22.10.08
Medale:
Brak
|
Lubię robić zdjęcia, niektóre nawet publikuję w internecie, bo po prostu lubię to robić 
Nie zgłębiam się w tajniki wiedzy fotograficznej, bo szczerze mówiąc, nie mam za bardzo czasu ale mam nadzieję, że kiedyś to nadrobię 
|
|
~Nevya
|
Dodany dnia 05-02-2010 19:04
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 166
Data rejestracji: 10.10.08
Medale:
Brak
|
Shemya napisał/a:
A kiedyś sobie kupię jakiegoś fajnego Canona i się czegoś nauczę (mam nadzieję...) i będę wszędzie latać z aparatem, o. : D
W cuda wierzysz W ogóle, Canony są strasznie popularne. A latać wszędzie, to można z małpką, ale lustrzanka choćby i z jednym obiektywem to już większy miejscozabieracz i ciężar. Uwierz, lustrzanki nie zabierzesz wszędzie 
|
|
~Silencia
|
Dodany dnia 05-02-2010 20:02
|
Użytkownik

Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1308
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Fotografia to moja miłość, a sama jestem wierną kochanką mojego Olympusa. <3
We wrześniu minął... rok? od kiedy zainteresowałam się zdjęciami. Jestem z siebie rili, rili dumna jakie postępy poczyniłam. Nawet zastanawiam się czy nie wiązać z tym swojej przyszłości, ale to się zobaczy, bo mam chrapkę na kilka kierunków na raz.
Najbardziej interesuje mnie fotografia makro. Potem portrety i krajobraz. Fascynuje mnie to jak można oddać piękno świata i niezauważalne dla oka momenty. Ile można mieć wspomnień na kilku obrazkach!
Obecnie pracuję z Olympusem E-620 + Zuiko Digital 14-42mm + Zuiko Digital 40-150mm.
A ostatnio w Media Markcie widziałam takie jeden obiektywik makro. I on się tak ładnie do mnie uśmieeechaaał. :D Może do 18taki uda mi się na niego uzbierać. :x
Jakby ktoś był zainteresowany moim pracami to zapraszam na mojego fotobloga [link w profilu].
|
!leea
|
Dodany dnia 08-02-2010 11:40
|
VIP

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
|
Uwielbiam fotografię- nie tyle co oglądanie cudzych zdjęć ale ich robienie. Co do samego sprzętu, to oczywiście zwykła cyfrówka, ale chciałabym mieć bardziej profesjonalny aparat- ehh... lustrzanka ( a do urodzin jeszcze trochę ) . No i nigdy nie mam go ( aparatu ) przy sobie, kiedy jest potrzebny. Poza tym to mój aparat jest tak wolny, ,że jedyne nie rozmazane zdjęcia można robić kamieniom ( przy włączonych wszystkich funkcjach, odrobinie szczęścia i dobrym świetle ). Najczęściej fotografuję zwierzęta, rośliny i różne inne dziwne rzeczy.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Edytowane przez leea dnia 08-02-2010 18:26 |
 |
|
|
~Loonyy
|
Dodany dnia 19-03-2010 15:19
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1752
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 18.03.10
Medale:
Brak
|
Ja jestem pasjonatką fotografii :) Często biorę aparat nawet do szkoły. Używam Canona EOS 400D i czasami aparatu taty albo wujka, bo mają lepsze :D Przez fotografię zapisałam się do koła dziennikarskiego w mojej szkole i robię zdjęcia do gazetki. Najbardziej jestem zadowolona ze zdjęć z tej zimy, bo robiłam je rano, kiedy na drzewach były maleńkie sopelki. Dwa najładniejsze zdjęcia oprawiłam w antyramę i powiesiłam sobie na ścianę. :) Jestem jeszcze amatorką, robię zdjęcia od półtorej roku, ale mi się one podobają, a to chyba najważniejsze :D Planuję 'wyłudzić' jakiegoś analoga od taty, bo jest fotografem i muszę przyznać, że niedługo chyba już dostanę to o czym marzę xD
Edit: tu wkleję linki z moimi zdjęciami z zimy, o których wspominałam :)
Tylko, że zapomniałam pomniejszyć..
http://zapodaj.ne...e.jpg.html
http://zapodaj.ne...d.jpg.html
Edytowane przez Loonyy dnia 21-04-2010 21:43 |
 |
|
|
~Shemya
|
Dodany dnia 19-03-2010 17:47
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1628
Data rejestracji: 14.09.08
Medale:
Brak
|
Nevya napisał/a:
Shemya napisał/a:
W cuda wierzysz  W ogóle, Canony są strasznie popularne. A latać wszędzie, to można z małpką, ale lustrzanka choćby i z jednym obiektywem to już większy miejscozabieracz i ciężar. Uwierz, lustrzanki nie zabierzesz wszędzie 
Jezu, kici kici, czy ja mówiłam, że chcę lustro? Ja chcę fajnego Canonika, małpkę. Lustro moooże kiedyś jak będę miała kasę i będę potrafiła z niego w pełni korzystać. ;P Porządnej małpki ofc też wszędzie nie zabiorę, ale już prędzej. (I będę fotografować zawody agility, husahusa!)
Edytowane przez Shemya dnia 19-03-2010 17:48 |
 |
|
|
~Ginny0004
|
Dodany dnia 19-03-2010 19:16
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1083
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 08.03.10
Medale:
Brak
|
Też bardzo lubię robić zdjęcia, lecz nie biegam wszędzie z aparatem. Kiedyś miałam swoje zdjęcia na Digarcie, ale usunęłam konto 
|
~theres nothing like harry
|
Dodany dnia 21-04-2010 21:27
|
Użytkownik

Punktów: 102
Data rejestracji: 16.04.10
Medale:
Brak
|
Totalnie kocham robić zdjęcia. ;d
Uważam, że jest zdecydowanie najfajniejsze zajęcie.
Jak mi się nudzi w domu to robię zdjęcia wszystkim przedmiotom typu jabłko albo mojemu ukochanemu psu. ;PP
Koło mojego domu jest pole.
Piękne pole, bardzo fotogeniczne. ;]
Oczywiście gdy mam natchnienie kreatywności idę na spacer z Juką
(moim psem cocker spanielem)
I robię zdjęcia wszystkiemu na co się natknę, np. trawie, niebu, kwiatom, Juce wśród tego wszystkiego itd.
Pozdrawiam wszystkich fotomaniaków. <3
|