Dom:Ravenclaw Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1854 Ostrzeżeń: 3 Postów: 476 Data rejestracji: 04.03.10 Medale: Brak
U nas w szkole jest coś takiego jak zaj. teatralne i co roku sami piszemy scenariusze, a potem wybieramy najlepszy i go realizujemy. Na końec roku wystawiamy przedstawienie dla całej szkoły. Mój scenariusz wybrany był już 2 razy.
Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
Dom:Slytherin Ranga: Charłak Punktów: 5 Ostrzeżeń: 1 Postów: 35 Data rejestracji: 12.04.10 Medale: Brak
ja mam w domutaki zeszyt gdzie można powiedzieć że pisze książke. nie dam nikomu tego przeczytać oprucz mojej sis potter_maniaczka
Ja prowadzę własnego bloga, też o tematyce HP, lecz opowiadania piszę o Lily Evans ;D Przyznałam się jedynie przed przyjaciółką i koleżanką... Raz, jak kolega mnie poprosił o linka bloga, jakoś nie mogłam się odważyć aby mu dać, wstydziłam się, a ja jestem taką osobą, że jak są jakieś niedociągnięcia to od razu z wszystkiego rezygnuje albo się "płosze" i wole nikomu innemu niż właśnie im tego nie pokazywać ; pp.
zazwyczaj przyznaje sie do wszystkiego: do tego ze podłożyłam nauczycielce od matmy gumę pod krzesło;p ech musiałam... strasznie jej nie lubię. Przyznaję się do tego, że kocham chłopaka mojej przyjaciółki i do tego że piszę blog(już któryś tam z kolei) i prawie nikt o nim nie wie ale ciesze sie z Tego powodu
było tak cicho, że zdałam sobie sprawę z tego, że słyszę tykanie wskazówki zegara. tak cicho, że zwróciłam na to uwagę, tak cicho, ze usłyszałam coś, co na co dzień nie istnieje.gorzki zawód. jest taki obrzydliwy.jest gorzki... jak nic, do niczego nie mogę go porównać. znam go, znasz go Ty.siedzę tutaj, teraz, u siebie, z herbatą, w tej ciszy, z tykaniem zegara i z szumem komputera, i szumem wody, lejącej się z kranu w łazience, i czuję smak Twoich łez. wilgoć w powietrzu i gorący, nierówny oddech i ból w środku, koło serca, chociaż trudno dokładnie zlokalizować jego źródło. a, no tak. znasz źródło. tyle, ze jest dziesiątki kilometrów stąd. już wcale nie chce mi się spać.I nagle skończy się to wszystko w co wierzysz, co kochasz - zasypie śnieg.
Dziki uniesie cię wiatr, upuści cię nagle - uderzysz, ufałeś mu tak...
______________________________ ''A tak w ogóle, co to jest 'błyskawiczna śmierć'? Jak długo trwa? Sekundę? Dziesięć? Straszny musiał być ból, który czuła w ciągu tych ostatnich kilku sekund, gdy pękło jej serce, padły płuca, zabrakło powietrza, krew nie dochodziła do mózgu, pozostała tylko czysta panika. Co to, do cholery, znaczy 'błyskawiczny'? Nic nie jest błyskawiczne. Ryż błyskawiczny gotuje się pięć minut, błyskawiczny pudding - godzinę. Wątpię, czy chwila oślepiającego bólu wydaje się błyskawiczna.''
b]_________________________________
[alt]Pozdrowienia <3[/alt]
Lena_Luna - a jakoś chyba dobrze ;** Pozdrawiam Pozdrawiam Godryka_Gryffindora ;** Pozdrawiam Diamond ;* Lady House - pozdo :*
Dla wszystkich pozdrownienia ;**
Dom:Ravenclaw Ranga: Opiekun Ravenclawu Punktów: 3691 Ostrzeżeń: 2 Postów: 516 Data rejestracji: 26.08.08 Medale: Brak
Większość mojej klasy wie o mojej tzw. "twórczości". Kilkanaście osób czyta w miarę regularnie moje wiersze (oczywiście, nie wszystkie są dla pewnych osób przeznaczone),a co do powieści, którą czasami skrobię, przyznaję się tylko przed najbliższymi. Na ogół przyznaję się do mojego zamiłowania do pisania. Ludzie wiedzą, że piszę i sprawia mi to radość, a że wymagam od nich szczerej oceny, to wypowiadają się na ten temat.
Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 424 Ostrzeżeń: 3 Postów: 150 Data rejestracji: 23.02.10 Medale: Brak
No ja mogę sie przyznać że czasami coś mnie natknie i napisze jakieś opowiadanie czy wiersz . nie chcem żebyście uważali że się chwale ale nawet mi to wychodzi. Lecz nigdy nie pokaże tego co napisałam moim znajomym jakoś wolę zachowywac dla siebie rzeczy które stworze.
Dom:Hufflepuff Ranga: Charłak Punktów: 10 Ostrzeżeń: 1 Postów: 33 Data rejestracji: 11.05.10 Medale: Brak
wiem że to nie jest ten temat, ale potrzebuję kogoś, żeby napisał mi jak się obsługuje hogsmeade ;D wiem, że jestem głupia, nie musiecie juz tego pisać
And the whole thing turns out wrong
You might not make it back and you know
That you could be well oh that strong
And I'm not wrong "
Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1721 Ostrzeżeń: 1 Postów: 553 Data rejestracji: 09.05.10 Medale: Brak
Z opowiadań się nie spowiadam ( bo poprostu nie mam talentu do pisania opowiadań). Jeśl już coś pisze to muzykę, tekst do piosenek lub wierszyki. A skoro pisze to dla kogoś lub na zamówienie, więc wiedzą o tym wszyscy. A i uprzedze wszystkich zgromadzonych, że za słowem wierszyki kryją się tylko moje wygłupy+ rymy częstochowskie Ale są odpowiednie na komersy i te sprawy.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."
Dom:Gryffindor Ranga: Barman w Trzech Miotłach Punktów: 1322 Ostrzeżeń: 0 Postów: 395 Data rejestracji: 09.04.10 Medale: Brak
Parę osób wie,że pisze,ale wszystko widziała moja najlepsza przyjaciółka(znam ją już 11 lat,więc uznałam,że mogę jej zaufać.Ostatnio swoją twórczością podzieliłam się też z kolegą z klasy, który też pisze
U mnie w sumie każdy wie, że piszę opowiadania, ale prawie nikt ich nie czyta . Mogę dodać coś takiego na forum, bo tu nikt mnie nie zna... Ale w szkole tylko przyjaciółki mają dostęp do moich wypocin. Nawet mama nie ma tego przywileju
Czasami próbuję coś napisać, ale nigdy w życiu nikomu się nie przyznam. (szczególnie w szkole). Boję się że mnie wyśmieją i uznają za jakiegoś nienormalnego. Szczególnie jeśli była by to opowieść fantastyczna.
Dom:Slytherin Ranga: Uczestnik TT Punktów: 248 Ostrzeżeń: 0 Postów: 79 Data rejestracji: 28.08.10 Medale: Brak
Hm.. O mojej "twórczości" wiedzą jedynie moje dwie przyjaciółki. Ale tak to nikt inny... No i sama teraz przestałam pisać... Ach, ta piękna ortografia... sie kłania, a zaraz za nią interpunkcja... Ale z tego co wiem, od mojej polonistki, mam do tego smykałkę... Nie ma to jak prace stylistyczne, albo do wyboru D
Ja co do moich ff przyznaję się tylko jednej dziewczynie - koleżance z klasy o wdzięcznym nicku agasnoch12. My dwie jesteśmy zapalonymi potteromaniaczkami=). No i z nią można pogadać na potterowskie tematy po prostu, bez chowania się po kątach=) Co do innej twórczości to chyba tylko nauczycielce polskiego=D która wyciąga mnie na konkurs "Magiczne Pióro", a w podstawówce na jeszcze inne, m. in. na ogólnokrajowy konkurs w Radomiu. Wtedy, no cóż, musiałam się przyznać do twórczości na łamach książki, co mnie mówiąc szczerze trochę zdenerwowało. Otwierasz książke z bajkami, a tam widzisz swoje nazwisko i opowiadanie=P
Ja mam słomiany zapał ^^. Moje najdłuższe opowiadanie miało 11 rozdziałów bodajże. Nie, nie pokazuje nikomu tego, ale wstawiam to na blogi. Nie chcę wplątywać osób z reala do mojego życia, po pierwsze dlatego, że to takie czuby, że szkoda gadać, a po drugie, to osoby, które mnie nie znają będą obiektywniejsze, bo nie oszukujmy się. 14 latek nie oceni mi obiektywnie, no bynajmniej w moim towarzystwie nie ma jakiegoś talentu literackiego. Swoją drogą tylko jedna osoba przeczytała Pottery i uważa, że są nudne. <wrrr> Preferuję wstawianie na blog, tam też można być anonimowym, a dużo osób może poprawić Twoje błędy, ja też sporo się nauczyłam od starszych i mądrzejszych.
Drogi Lordzie Voldemorcie! ,,Przyłączę się do ciebie, kiedy piekło zamarznie. ''
,,Ma oczy zielone jak pikle z ropuchy
Jego włosy są czarne jak tablica.
O, gdyby moim został, bohater mych snów,
Służyłabym mu jak diablica.'' <3
Dom:Hufflepuff Ranga: Członek GD Punktów: 519 Ostrzeżeń: 0 Postów: 148 Data rejestracji: 11.01.11 Medale: Brak
Piszę opowiadanie na blogu (tematyka Potterowa oczywiście), kiedyś napisałam kilka Fan Ficków i kilka rozdziałów wymyślonego przeze mnie opowiadania w zeszycie. Nie afiszuję się moją twórczością, ale gdyby ktoś zapytał to bym odpowiedziała. Moje opowiadania podsuwam do przeczytania, ewentualnie oceny tylko dwóm bliskim przyjaciółkom. Początkowo bałam się ich reakcji, ale okazało się, iż mój styl pisania bardzo przypadł im do gustu.
Mimo tego, nie wszystkim przyznaję się do mojej twórczości. Bo po co? Będą chcieli wiedzieć to spytają. A nuż im odpowiem.
"Remus and Tonks, pale and still and peaceful-looking, apparently asleep beneath the dark, enchanted ceiling.."
Od przebiegłości Ślizgonów Cnoty Gryfonów i od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów CHROŃ NAS HUFFLEPUFFIE!
Dom:Ravenclaw Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 312 Ostrzeżeń: 0 Postów: 110 Data rejestracji: 12.04.11 Medale: Brak
Narazie nie pisze nic.Nie mówię kolegom o mojej twórczości mam głupią klasę zaraz by się śmiali wiec nie ma po co.Pozdrawiam Wszystkich Potteromaniaków.
Dom:Slytherin Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1770 Ostrzeżeń: 0 Postów: 454 Data rejestracji: 23.02.11 Medale: Brak
Nie wstydzę się ,ani nie ukrywam. Jednakże jeśli nie muszę mówić to nie mówię. Pierwsza powiadamiam tylko najbliższych znajomych. Dopiero gdy ktoś sam się dowie udzielam informacji bardziej szczegółowo.
Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.