Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Bella Muerte F 09-03-2025 21:16

Nie, ale chciałabym chcieć to przeczytać.
~Grande Rodent F 09-03-2025 21:10

Ja na to nie czekam niestety :/ Oscary oglądnięte, obecnie czytam Wołanie Kukułki. To też w sumie Rowling. Czytał ktoś?
~Bella Muerte F 08-03-2025 17:32

HP taki awangardowy teraz, coś Rowling nie poszło bycie Szekspirem na miarę 21wiec może to się sprawdzi... Anyway, joke for today : ship name Musk Trump= Tusk
~Bartholomew F 07-03-2025 20:13

zrobia ze Snape ofiare rasizmu, czarny uczen gnojony przez elitarnych bialych uczniow szkoly magii i rasizmu w hogwarcie, z ojcem glownego bohatera na czele
^raven F 05-03-2025 23:04

No mnie przeszkadza nawet to, ze obsada nie bedzie angielska, wiec nie jestem jakos szczegolnie euforycznie nastawiona do tego projektu. Sie oceni, jak juz powstanie Zmieszany
^raven F 05-03-2025 23:01

Bella Muerte, ale to juz chyba oficjalne, ze Dumbledore'em bedzie John Lithgow, co nie? Ninja Czarny to ma byc Snape...
`RazorBMW F 04-03-2025 23:56

I nie, odcien skory to jest najmniejszy problem iksde. Potter jest martwy jako franczyza i HBO nie musi sie wysilac wiec wleci "kolejny serialik w przerwie na VoD"
`RazorBMW F 04-03-2025 23:54

Ja nie wiem czy ktos na ten badziew czeka na serio, HBO najlepsze czasy ma daaaaaaaaaawno za soba (True Detective faaaaaaaaantastycz
ny sezon 1, drugi okay, trzeci troche lepszy, reszta fuj)
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:39

Widzę, że robię sztuczny tłum x6, no ładnie
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:37

Witaj wiosko! Kto czeka na czarnoskórego Dumbledore'a czy Snape'a w HBO max Uśmiech)?
#Ginny Evans F 03-03-2025 04:59

Też nie jestem ukontentowana, ale pojawiło się kilka lubianych twarzy podczas ceremonii. Dobranoc! Sowa
^raven F 03-03-2025 04:54

Voldi bez Oscara, Trenta w ogole zapomnieli zaprosic (a ja zapomnialam to wczesniej sprawdzic Omg ), chyba nie jestem ukontentowana. Dobranoc, Hogs! Czarodziej
^raven F 03-03-2025 02:22

Serce
#Ginny Evans F 03-03-2025 02:05

:hug:
^raven F 03-03-2025 01:28

Bez Trenta nie jest tak bardzo happy Płacze
#Ginny Evans F 03-03-2025 00:52

Hejka, hogs! Happy Oscars day!
^raven F 03-03-2025 00:12

Sowa }{
`RazorBMW F 12-01-2025 14:53

To nie tak ze labele maja 50% obnizki na albumy bandcampie xD
^N F 11-01-2025 23:24

Magicznego roku, niech pieniądze w portfelu się magicznie pojawiają! Czarodziej
~Grande Rodent F 01-01-2025 13:05

Hej, również dla was magicznego nowego roku! Ja słucham top 357 już 3 dzień jak co roku. W temacie fajerwerków, też nie przepadam, bo moje koty się boją.

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,001
» Zbanowanych: 1,626
» Gości online: 907
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Wagary
~Neville-Longbottom F
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 20-03-2009 16:12
Zbanowany

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Charłak
Punktów: 10
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 13.01.09
Medale:
Brak

Ja nigdy nie byłem na wagarach i jestem z tego dumny. Bo jak można być dumnym z ucieczki? To raczej przejaw słabości i tchórzostwa przed szkołą.
~Rewolucja F
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 20-03-2009 16:50
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Dyrektor Hogwartu
Punktów: 4576
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

Kłamać nie będę. Na wagarach byłam kilka razy. No, może na tych większych wagarach kilka, bo takich ucieczek z jednej, dwóch lekcji było trochę więcej. Trochę. Najczęściej się zdarzało we wtorki - biorąc pod uwagę ten rok. I to były takie ucieczki cało - klasowe, nie licząc kilku kilku uczniów, którzy zawsze się wyłamywali z grupy i kapowali. ^^ Dlaczego wtorek? Akurat wtedy przypadają dwie matmy i dwie fizyki, więc jest trochę przerąbane. ;D
Ogólnie rzecz biorąc, trudno uciec z naszej szkoły. Podwórko jest otoczone murem, bez wyjścia, korytarz szkolny jest często patrolowany. Ale mając czujki jakoś się udawało. Nie powiem, że jestem z tego dumna, ale niektóre widowiskowe wagary są niegodne naśladowania. Hm. Co do ucieczek, to na wagarach byłam tydzień temu, razem z koleżanką. To były takie wagary, o których wiedzieli nauczyciele, uczniowie, moja ciocia i jej mama. Język
To raczej przejaw słabości i tchórzostwa przed szkołą.

Moim zdaniem, to przejaw buntu, znudzenia, albo po prostu chęci zwrócenia na siebie uwagi. Chęć uwolnienia się od gderania nauczycieli, skorzystania z odpoczynku, swobody i wolności. Dziękuję.

z chłopakami piję wino!

Edytowane przez Rewolucja dnia 20-03-2009 16:53
hogsmeade.pl Wyślij prywatną wiadomość
!Lady Gaga F
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 20-03-2009 18:31
VIP

Awatar

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 738
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Medal

Zacznijmy od tego, że wagaruję minimum raz na tydzień.
Pierwsza wymówka - autobus mi się spóźnił, w związku z czym i ja się spóźniłam. Od razu wychowawczyni mi usprawiedliwia, bo sądzi, że ja mam naprawdę daleko do szkoły. A w rzeczywistości jeżdżę najpóźniejszym autobusem, jednak mimo wszystko się nie spóźniam. :D
Druga, najlepsza i najczęstsza moja wymówka, to taka, że.. mam próbę w auli. Wystarczy wyciągnąć od kolegów klucz od sali, pożyczyć pałki do perkusji, podłączyć mikrofon i udawać, że ma się próbę. Zawsze, zawsze, zawsze działa, w szczególności, kiedy mamy zastępstwo, jakąś długoterminową pracę do oddania, której nie mam bądź po prostu jak mi się nie chce iść na lekcje. A najlepsze jest to, że wtedy można uciekać z tych lekcji, które nie są na początku i nie są na końcu. :D:D:D!
I trzecia wymówka. Dyżurni powiedzieli mi i koleżance, że mamy odwołaną ostatnią lekcję, więc nas na niej nie było. Działa, ale u niektórych zdarza się, że są pretensje do dyżurnych, a wtedy nie jest fajnie.
Nie stosuję wymówek typu: źle się czuję, sratatata, bo nikt nam nie wierzy. XD!
I jak już mam uciekać ze szkoły, nie z lekcji, to muszę się przyznać, ale tak nie umiem. Zawsze jak uciekałam, to albo nauczycielka jakaś mnie złapała, albo - jak niedawno - dyrektorka patrolowała korytarze, ale pod w/w pretekstem próby wyszłam.
I jak uciekać, to tylko z koleżanką z ławki. Jeszcze nigdy nie udało się namówić, by CAŁA klasa uciekła. Przynajmniej 3/4 zostaje, więc jest dość głupio. A szkoda, bo zawsze ktoś wygada...
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 20-03-2009 20:08
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 320
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 27.12.08
Medale:
Brak

Mnie się zdarza nie być na lekcjach, ale u nas w szkole jest taki myk, że każdy ma zeszycik usprawiedliwień i wystarczy znaleźć ładnie piszącą koleżankę. Bo nauczyciele nie sprawdzają tego podpisu z innymi. A przecież można znaleźć kogoś, kto podobnie pisze do rodzica.

Ale nie zrywam się (buhahaha, jak nie ma mnie, to w ogóle mnie nie ma, nie wychodzę ot tak z lekcji, nie spóźniam się) często. w tym miesiącu obiecałam sobie, że będę cały czas i tak przydałoby się do końca roku.

Prawdziwa odwaga polega na tym, by żyć i cierpieć za to, w co wierzymy.

Wychowanie, całkowicie wyzwolone z autorytetu, tradycji i dogmatu, kończy się nihilizmem.
pobojowisko.go.pl Wyślij prywatną wiadomość
!Claire Lethal F
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 20-03-2009 21:23
VIP

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Mistrz Zielarstwa
Punktów: 2821
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak

Nie jestem typem wagarowicza, ale..
Pierwszy raz wagarowałam w przedszkolu. : D
Jako, że mieszkam kilkadziesiąt metrów od budynku, samowolnie poszłam sobie w trakcie zajęć na powietrzu do domu. Rodzice byli wściekli, a i owszem, ale nie na mnie, tylko na opiekunki, że mnie nie przypilnowały.

W podstawówce poszłam na wagary tylko raz - całą klasą z lekcji muzyki. Babka nie wyciągnęła konsekwencji.
Gmnazjum. Haa.
W pierwszej klasie zwialiśmy z lekcji geografii (mieliśmy mieć całogodzinny sprawdzian z pierwszego półrocza). W naszej klasie jest 5-6 osoób, które notorycznie spóźniają się na każdą lekcję. Oczywiście, mowa tu o kilku chłopakach, którzy zazwyczaj potrafią każdego nauczycuela wyprowadzić z równowagi.
Dzwonek dzwoni, wchodzimy posłusznie do sali, a nauczyciel zauważa, że wziął dziennik 1c, zamiast 1b. Wrócił do pokoju, by wymienić. W tym czasie koleżanka M. rzuciła hasło: 'idziemy na wagary'. Wybuchły śmiechy i.. wszyscy wybiegli z sali. N. po drodze wywróciła ławkę na korytarzu, robiąc masę hałasu. A ja, jako ciapa nad ciapami, zatrzymałam się, żeby powiedzieć pani Bożence (szatniarka) dzień dobry. xD
No i wyszło tak, że na lekcje poszli najgorsi ucziowie z klasy i dostali 5 ze sprawdzianu (gdzie pan K. dał specjalnie banalne pytania), a reszta klasy dostała gały. Oczywiście sprawa była poruszona na wywiadówce, ale i tego nie żałuję, bo było śmiechowo. ;D

Oczywiście, mamy bardzo wiele sytuacji, że cała klasa ucieka za wyjątkiem jednej osoby, która zaraz po dzwonku wchodzi do sali. Wtedy wszyscy wracają i recytują stałą formułkę 'przepraszam za spóźnienie, byłem/łam w sklepiku/toalecie/rozmawiałem/łam z innym nauczycielem'.
Zdarza nam się wiać w czwartki z wfu, bo mamy ostatni i to do tego straszliwie późno jest.

Wagary są fajne, bo jednoczą społeczność klasy. :>

Z głupkami nie ma sensu rozmawiać, przed głupkami trzeba się bronić.

Wojciech Cejrowski
Wyślij prywatną wiadomość
~czarodziej F
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 20-03-2009 21:37
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 218
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 02.10.08
Medale:
Brak

No było miło, ale się skończyło. xD Miałam dość sporo godzin nieusprawiedliwionych no i mamusia i pani wychowawczyni powymieniały się numerami i mam ***. Ale jeszcze nie tak dawno to co się działo.. masakra. Nie_bylo tygodnia w którym nie byłoby mnie co najmniej jeden cały dzień i kilka pojedynczych godzin, najczęściej z kumpelą, albo nawet kilkoma, a uciekałyśmy bo nie chciało się siedzieć w szkole, bo była nudna lekcja, bo nie lubiłam nauczycielki, bo był sprawdzian, bo była ładna pogoda, itp.
U nas w klasie nie nie ma mowy o tym, żeby poszli wszyscy zawsze zostają 3 kujony + paru kretynów którzy zapomnieli wyjść ze szkoły, nie jeden raz ponad polowa klasy miała problemy, bo u niektórych odezwał się aniołek na ramieniu. Rozumiem nie trzeba zwijać się często, ale raz na semestr jak idzie cala klasa to chyba można, nie? Nikt nikomu jaj jeszcze za jedną godzinę nieusprawiedliwioną nie urwał. xD
O ludziach chodzących na wagary nic nie myślę, bo są różni luzie, niektórzy uciekają sporadycznie inni regularnie, jedynie mają dobre oceny inni źle... Jezu jak się komuś nie chce siedzieć i uczyć, bo w końcu co jak co, ale życie jest za krótkie na zbyt długą naukę, to *** z lekcji i po sprawie. Ale tera ładna pogoda jest coraz częściej to znowu kilka godzin przybędzie. ;d
Edytowane przez Ariana dnia 20-03-2009 21:57
666 Wyślij prywatną wiadomość
~Kinga F
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 20-03-2009 23:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sklepikarz z Pokątnej
Punktów: 824
Medale:
Brak

"Najgorsi są jednak nie-wagarowicze, którzy chociażby się paliło i nie wiem co jeszcze - zawsze się wyłamią."
Ariano, też Cię lubię :) Gdybym była jedna jedyna, to nie wyłamałabym się poszłabym z tłumem, ale kilka osób to już poważna opozycja. Szybko się okazuje, że oprócz głównego pomysłodawcy nikt tak naprawdę nie jest do pomysłu przekonany.
Jeszcze nigdy nie byłam na wagarach. W podstawówce i gimnazjum nie chodziłam, bo miałam rodzinę w szkole, wszędzie dyżurowali nauczycieli i nawet nie byłoby gdzie uciec. Klasowe wagary w mojej całej szkolnej karierze udały się tylko raz - ale że akurat ja byłam na wycieczce, to mnie ominęły. Moja mądra klasa uciekła w trzeciej klasie gimnzjum z fizyki dwa tygodnie przed wystawianiem ocen. Jako że dużo osób chciało się wyciągać na koniec, na następnej lekcji wręczyli nauczycielce wielki bukiet kwiatów i "szczerze" ją przepraszali.
Raz było bardzo blisko - ktoś rzucił pomysł, żeby zwiać z chemii. Z tymże była to dodatkowa godzina, za którą nauczycielka nie brała pieniędzy, więc ostatecznie spora część klasy(w tym ja) uznała, że ucieczka z takiej godziny, u jednej z najbardziej poczciwych nauczycielek, byłaby przegięciem i została.
Dzisiaj również pojawiła się inicjatywa klasowych wagarów, ale ostatecznie uciekły 4 osoby, które mają już dowody osobiste, więc straż miejska im nie straszna. Z obecną panią dyrektor za klasową ucieczkę dostalibyśmy, oprócz miliona ujemnych punktów z zachowania, zakaz wycieczek do końca liceum (wierzcie mi, ta kobieta naprawdę jest do tego zdolna). Mając do wyboru marznąć przez 5 godzin włócząc się po mieście, w którym nawet nie ma gdzie się powłóczyć, i wyjazd na "Metro" w maju, co byście wybrali? No właśnie.

"A: Znajdujesz się w miejscu, gdzie nie obowiązuje prawo Rzeczypospolitej Polskiej.
K: A jest takie miejsce, w którym obowiązuje?"
Oficer, reż. Maciej Dejczer

"Szczęście nie zna politycznych granic i układów, nie hołduje żadnej ideologii, ba, ono nawet bywa niezgodne z dekalogiem."
Dorota Terakowska

CREDIT: ikonka by by [info]yourbestbeticon

Edytowane przez Kinga dnia 20-03-2009 23:56
http://zloty-las.livejournal.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~Fiore F
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 20-03-2009 23:55
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1185
Medale:
Brak

Ja nie wagaruję. ;p Po prostu jak mi się nie chce siedzieć w szkole, to na legalu zwalniam się z ostatnich lekcji (np. z bezsensownego wosu czy historii) albo nie idę na pierwszą. Czasem też biorę sobie dzień urlopu, jeśli uznam że siedzenie w szkole będzie stratą czasu, bo akurat wtedy mogłabym się np. pouczyć (matura za pasem).

Jeśli chodzi o klasowe wagary, to u mnie nigdy nie wypalały.Zawsze miałam takie klasy, że po prostu nie umieliśmy się zgrać co do ucieczek. W gimnazjum np. ze względu na kilkoro kujonów, ucieczki całoklasowe sensu nie miały. Tylko raz, jak jeden mąż, wyszliśmy ze szkoły, bo kolega bardzo przekonująco wykrzyknął: "nie ma wosu, jesteśmy zwolnieni!" i wszyscy wyszli bez mrugnięcia okiem. Jak się potem okazało, nauczycielka przyszła na lekcję, tylko że trochę spóźniona, ale nas już nie zastała. ^^ A teraz? Kompletnie nie wyobrażam całoklasowych ucieczek z moją obecną klasą. W pierwszej czy drugiej klasie zdarzało nam się umówić dzień wcześniej w jakieś, góra, 8-9 osób, że np. zwalniamy się z dwóch ostatnich godzin polskiego i idziemy na piwo, jednak zwykle były to wypady już po lekcjach, więc się nie liczą jako wagary. ;]
~June F
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 21-03-2009 00:35
Użytkownik

Awatar

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 90
Data rejestracji: 17.03.09
Medale:
Brak

W podstawówce nie wagarowałam. W liceum miałam możliwość samodzielnie usprawiedliwiać swoje nieobecności więc czy można to zaliczyć do wagarowania? Oczko Na studiach zaczęło się moje olewanie chodzenia do szkoły i nie raz miałam przez to problemy Oczko
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 21-03-2009 10:25
VIP

Awatar

Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2914
Medale:
Brak

Rzadko zdarza mi się tak prawdziwie wagarować. Jeżeli wiem, że nie mam po co pojawiać się w szkole, to po prostu zostaję w domu. Rodzice się zgadzają, przecież lepsze to, niżbym miała szlajać się po mieście kilka godzin albo iść nie wiadomo gdzie. Raz tylko (w 2 klasie LO) poszłam do szkoły moich przyjaciółek (ulicę dalej od mojego liceum) i siedziałam z nimi cały dzień, na wszystkich lekcjach. Akurat miały je z fajnymi profesorami i nawet do tablicy na matematyce poszłam. Rozbawiony
Wracając jednak do wagarowania - jedyne, co mi się zdarza, to nieprzychodzenie na pierwszą/ostatnią lekcję. Na szczęście usprawiedliwienia piszę sobie sama, więc zgrzytów z rodzicami o to nie mam. Tzn. mama daje mi od czasu do czasu kilka kartek ze swoimi podpisami i jak mi coś trzeba, to po prostu wpisuję sobie nad podpisem zwolnienie, usprawiedliwienie etc.
A klasowe wagary nigdy nie wypaliły, choć było już wiele propozycji.

Δ = b² - 4ac
~Lady James F
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 21-03-2009 12:29
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3783
Medale:
Brak

zdarzyło mi sie i to nie raz i nie dwa Uśmiech wagary są już chyba wpisae w standard zachowań młodzieży,
zawsze idac na wagary myślałam o tym, żeby sie dobrze bawi, bo samo to, zeby zwiac ze szkoły i nic nie robic nie ma najmniejszego sensu, zawsze lepiej sobie na początku zorganizowac, zeby miło spędzic czas z przyjaciółmi Uśmiech

Żeby docenić wartość jednego roku,
zapytaj studenta, który oblał końcowe egzaminy.
Żeby docenić wartość miesiąca,
spytaj matkę, której dziecko przyszło na świat za wcześnie.
Żeby docenić wartość godziny,
zapytaj zakochanych czekających na to, żeby się zobaczyć.
Żeby docenić wartość minuty,
zapytaj kogoś, kto przegapił autobus lub samolot.
Żeby docenić wartość sekundy,
zapytaj kogoś, kto przeżył wypadek.
Żeby docenić wartość setnej sekundy,
zapytaj sportowca, który na olimpiadzie zdobył srebrny medal.
Czas na nikogo nie czeka.
Łap każdy moment, który ci został, bo jest wartościowy.
Dziel go ze szczególnym człowiekiem
- będzie jeszcze więcej wart.
~Wolfy F
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 21-03-2009 14:08
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 238
Data rejestracji: 28.08.08
Medale:
Brak

Ja nie chodzę na wagary. Nie czuję takiej potrzeby, zresztą z mojej klasy nikt nie chodzi. I nie czuję, że coś tracę. W klasie zawsze jest zabawniej. Lol. : D
A poza tym to i tak cały tydzień mnie nie było w szkole z powodu choroby. xD
~BitterSweet F
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 22-03-2009 12:16
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1709
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak

Na wagarach była wiele razy. Nie uważam tego za coś złego. Każdy ma prawo czasem się wyrwać z codziennego, mętnego życia szkolnego. Nigdy nie wagarowałam z powodu jakiegoś sprawdzianu czy coś w tym stylu. Zazwyczaj była to nagła zachcianka. Kiedyś poszłyśmy z koleżanką do kina. Jakiejś wpadki z wagarami nigdy [na_razie] nie miałam. Zawsze jakoś się udawało tłumaczeniem wizyty u lekarza.

"Music is like a sunrise for me
It's joyful like a trip in a time machine
Music is like a sunrise for me
It's like coming home
..."
Helloween *.*

Edytowane przez Ariana dnia 22-03-2009 17:49
~Karola__94 F
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 22-03-2009 14:18
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 631
Medale:
Brak

ymmm...pierwszy raz bylam na wagarach rok temu (musi byc ten pierwszy raz xD) teraz ogolem w tym roku bylam na wagarach 3 razy. A czemu? Przez sprawdziany na które nie umialam ;p na wagary różnie bywa czy samemu czy z kims ale zwykle z kims uwazam ze kazdy musi chodz raz to przezyc ;D no ale oczywiscie nie naduzywac ;]
~Ajlend F
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 22-03-2009 14:55
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Gracz Quidditcha Ravenclawu
Punktów: 119
Data rejestracji: 18.01.09
Medale:
Brak

A ja nigdy nie_byłam na wagarach bo moi rodzice mówią ze jak się chodzi na wagary to jest się głupim i mózg człowiekowi wietrzeje i że moja siostra jest na to bardzo dobrym dowodem. Moja siostra mówi że wagary to są fajne bo nie trzeba się uczyć wtedy i odrabiać zadań , ale że trzeba umieć chodzić na wagary bo jak ktoś nie umie to mu nie wyjdzie. Ja nie umiem chodzić na wagary ale myślę kiedyś się nauczyć . Na_razie nie umiem to nie chodzę a poza tym nie chce nie mieć mózgu, bo to musi być naprawdę niefajne.
Ale za to kiedyś nie byłam na jednej lekcji bo się przewróciłam i miałam ranę na kolanie co mnie bolała więc poszłam do pani pielęgniarki co jest w szkole i zanim ona mi wszystko zrobiła to juz minęła lekcja. Pozdrawiam.
zamiast mą duszę poznać dokładnie
Dlaczego jest beznadziejnie tak ?
Jak ja...

baj me Uśmiech

Edytowane przez Ariana dnia 22-03-2009 17:52
~Ann F
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 22-03-2009 15:10
Użytkownik

Awatar

Ranga: Auror
Punktów: 2313
Medale:
Medal

Wagary... Jak do tej pory to zdarzyło mi się być na wagarach dwa razy. Raz całą klasą zerwaliśmy się z dwóch ostatnich lekcji (j. polskiego) co wytłumaczyliśmy tym, że ktoś powiedział, że nie ma nauczycielki (wychowawca dość opornie ale nam uwierzył). Poszliśmy wtedy do domu jednej mojej koleżanki. Na takich prawdziwych wagarach byłam całkiem niedawno. Z paczką najlepszych przyjaciół pojechaliśmy do miasta gdzie spędziliśmy cały dzień. Sądzę, ze od czasu do czasu można sobie zrobić wagary. Nie pochwalam jednak osób wagarujących non stop. A propos tegorocznego dnia wagarowicza, który wypada w sobotę to planujemy go sobie kiedyś odbić Rozbawiony

Edytowane przez Ann dnia 22-03-2009 15:17
~darksev F
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 13-06-2009 22:25
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2736
Data rejestracji: 07.06.09
Medale:
Brak

Nareszcie temat dla mnie. Na wagary chodzę od marca. I dosyć często. Wybieram się najczęściej z koleżanką. Ale teraz jak jest szał czerwca, o dziwo idzie więcej osób. Naliczono mi ponad 40 godzin nieuspr. Mało. o.O Uciekamy poza tereny szkolne, pod sklepem czekać. Albo barykadować się w łazience.xD Hahaha. Teraz to mam luzy. Aby siedzę w domu. Bo po cóż mam chodzić do szkoły? Jak byliśmy wiekszą grupę mieślimy fazę. Cieszyliśmy się z nieobecności na lekcjach. I powiem że wagary są fajne, ale w odpowidnim umiarem. Albo zdarzyło się tak że woźna otwierając boksy w piątkową ostatnią lekcję na plastykę, braliśmy rzeczy i zwiewaliśmy, przynajmniej ja xD
~atrammarta F
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 14-06-2009 12:18
Użytkownik

Awatar

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1561
Data rejestracji: 02.12.08
Medale:
Brak

No cóż, nie jest to dziedzina, w której mam wielkie doświadczenie. Wręcz zerowe ;p
Nigdy nie byłam na wagarach - może to ze względu na to, iż mam maly 'bagaż doświadczeń', jako że jestem w podstawówce. Nasza klasa i tak jest w miarę ułożona, więc podejrzewam, że połowa by nie uciekła.
Następną sprawą jest, że nasza szkoła liczy 500 uczniów - każdy każdego zna, nauczyciele wiedzą o wszystkim. I jak tu zwiać bez ponoszenia konsekwencji? ;p

Jedynymi klasowymi "wagarami", którymi może się poszczycić VIc jest dzień po wycieczce - nie przyszło 13 osób, a z tego połowa kręciła się wokół szkoły ;p
A jaki był powód? "Bo nam się nie chciało". Oczywiście Marta przyszła, bo musiała poprawić cząstkową ocenę z przedmiotu -.-

Cóż. Ten tydzień będzie jednak, bynajmniej tak sądzę, dość obfity w ucieczki. W poniedziałek bal, a nam przypadają najnudniejsze lekcje. Większość dziewczyn będzie wychodziła pod pretekstem 'fryzjer i te sprawy'. Tak tyle, że to już nie wagary.
A dzienniki oddane, rada pedagogiczna za nami, pogoda piękna, nudne lekcje. I jak tu zostać w szkole? Oczko

póki więc nie otworzą się usta
nie otworzą się rzeki
nie otworzą się rany
nie otworzą się umysły
nie otworzy się raj"
( Krzysztof Pieczyński )

~Nice by Night F
#39 Drukuj posta
Dodany dnia 21-06-2009 16:42
Użytkownik

Awatar

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 878
Data rejestracji: 28.08.08
Medale:
Brak

Ja to miałam tak luźną szkołę, że często wagarowałam (co prawda później były małe problemy z frekwencją ale jakoś zdałam). Z początku wagarowanie było fajnie, lecz później jak się tak chodzi dzień w dzień to nudą zaczyna wiać, więc na dłuższą metę lepiej sobie zawagarować 1,2 razy w miesiącu niż ponad połowę miesiąca.
~Niewidka F
#40 Drukuj posta
Dodany dnia 21-06-2009 19:38
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1969
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak

Ja jeszcze nigdy nie wagarowałam. Nie jestem typem który musi sobie w jakiś sposób odpocząć, zaszpanować odwagą [?]. Jeżeli mam dość to mówię to mamie, a ona powie co powie, ale zgodzi się.
A nawet sama to proponuje, bo widzi że... jestem przemęczona [?]
A co sądzę na temat osób które wagarują? Uważam że wagarowanie jest bez sensu. Skoro uciekamy ze sprawdzianu, to i tak będziemy musieli go napisać. A tak w ogóle to ja mam autobus szkolny, który jest zawsze w tym momencie kiedy kończę lekcje. A jeżeli uciekłabym z jednej ostatniej lekcji, to i tak by mi się to nie opłacało, bo nie miałabym odwozu [a do domu mam trochę, daleko]. Więc osobiście uważam że notoryczne uciekanie z lekcji, jest głupie [czyt. bezsensu]. Bo w jakiś sposób narażamy się również nauczycielom, którym z pewnością by się to nie podobało.
Ale kto chce niech ucieka.. co mi do tego. [?]

Edytowane przez Niewidka dnia 13-08-2009 23:07
Przeskocz do forum:
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij