Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Bella Muerte F 09-03-2025 21:16

Nie, ale chciałabym chcieć to przeczytać.
~Grande Rodent F 09-03-2025 21:10

Ja na to nie czekam niestety :/ Oscary oglądnięte, obecnie czytam Wołanie Kukułki. To też w sumie Rowling. Czytał ktoś?
~Bella Muerte F 08-03-2025 17:32

HP taki awangardowy teraz, coś Rowling nie poszło bycie Szekspirem na miarę 21wiec może to się sprawdzi... Anyway, joke for today : ship name Musk Trump= Tusk
~Bartholomew F 07-03-2025 20:13

zrobia ze Snape ofiare rasizmu, czarny uczen gnojony przez elitarnych bialych uczniow szkoly magii i rasizmu w hogwarcie, z ojcem glownego bohatera na czele
^raven F 05-03-2025 23:04

No mnie przeszkadza nawet to, ze obsada nie bedzie angielska, wiec nie jestem jakos szczegolnie euforycznie nastawiona do tego projektu. Sie oceni, jak juz powstanie Zmieszany
^raven F 05-03-2025 23:01

Bella Muerte, ale to juz chyba oficjalne, ze Dumbledore'em bedzie John Lithgow, co nie? Ninja Czarny to ma byc Snape...
`RazorBMW F 04-03-2025 23:56

I nie, odcien skory to jest najmniejszy problem iksde. Potter jest martwy jako franczyza i HBO nie musi sie wysilac wiec wleci "kolejny serialik w przerwie na VoD"
`RazorBMW F 04-03-2025 23:54

Ja nie wiem czy ktos na ten badziew czeka na serio, HBO najlepsze czasy ma daaaaaaaaaawno za soba (True Detective faaaaaaaaantastycz
ny sezon 1, drugi okay, trzeci troche lepszy, reszta fuj)
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:39

Widzę, że robię sztuczny tłum x6, no ładnie
~Bella Muerte F 04-03-2025 12:37

Witaj wiosko! Kto czeka na czarnoskórego Dumbledore'a czy Snape'a w HBO max Uśmiech)?
#Ginny Evans F 03-03-2025 04:59

Też nie jestem ukontentowana, ale pojawiło się kilka lubianych twarzy podczas ceremonii. Dobranoc! Sowa
^raven F 03-03-2025 04:54

Voldi bez Oscara, Trenta w ogole zapomnieli zaprosic (a ja zapomnialam to wczesniej sprawdzic Omg ), chyba nie jestem ukontentowana. Dobranoc, Hogs! Czarodziej
^raven F 03-03-2025 02:22

Serce
#Ginny Evans F 03-03-2025 02:05

:hug:
^raven F 03-03-2025 01:28

Bez Trenta nie jest tak bardzo happy Płacze
#Ginny Evans F 03-03-2025 00:52

Hejka, hogs! Happy Oscars day!
^raven F 03-03-2025 00:12

Sowa }{
`RazorBMW F 12-01-2025 14:53

To nie tak ze labele maja 50% obnizki na albumy bandcampie xD
^N F 11-01-2025 23:24

Magicznego roku, niech pieniądze w portfelu się magicznie pojawiają! Czarodziej
~Grande Rodent F 01-01-2025 13:05

Hej, również dla was magicznego nowego roku! Ja słucham top 357 już 3 dzień jak co roku. W temacie fajerwerków, też nie przepadam, bo moje koty się boją.

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 77,001
» Zbanowanych: 1,626
» Gości online: 932
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Na luźno
»»» Wstawanie rano
Drukuj temat · Wstawanie rano
~Ginny W F
Dodany dnia 27-08-2009 12:14
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 677
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.04.09
Medale:
Brak

W czasie roku szkolnego wstaję codziennie o godzinie 5.30 i nie mam z tym jakichś specjalnych problemów. Wiadomo, nie zawsze wstaje się z uśmiechem na twarzy, ale mój sposób na poprawę nastroju jest prosty: krótki spacerek do sklepu po pieczywo. Najlepiej jest jesienią, gdyż często rankiem pada deszcz, a ja bardzo deszcz lubię.

Andrzej Sapkowski
Wyślij prywatną wiadomość
~Mr Amazing F
Dodany dnia 27-08-2009 12:26
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -7
Data rejestracji: 19.08.09
Medale:
Brak

nienawidze wstawać wcześnie rano, w trakcie roku szkolnego wstaje o 6.45, i zawsze mam z tym problemy, często zdarza mi się zaspać do szkoły, a w wakacje wstaje najczęściej tak koło 10.30
~pencka F
Dodany dnia 27-08-2009 22:52
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 295
Data rejestracji: 26.07.09
Medale:
Brak

Nienawidzę rano wstawać !! Nigdy się do tego nie przyzwyczaję ... ;P Nie mam na to żadnego sposobu, czasem tylko jak nie mogę spać to wstaję wcześniej, ale tak to jest masakra ... Wstaję bo muszę, ale tylko i wyłącznie dlatego i raczej rzadko z uśmiechem na twarzy Język
Dodany dnia 27-08-2009 23:20
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 727
Data rejestracji: 10.08.09
Medale:
Medal

Boooże...
Wstawanie rano.. Najgorsze co może być ; ((
A zwłaszcza w zimę lub jak jest pochmurno ; ((
masakra ; ((
ja jestem typem... mama twierdzi, że nocnego marka...
W nocy siedziałabym do oporu..
A rano bym spałam do 12.00 xDD

[gg]8787036[/gg]

hogsmeade.pl/tiara,slytherin,ona.gif
~Isilien F
Dodany dnia 27-08-2009 23:34
Użytkownik

Awatar

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2248
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

rano? jakie rano?! są wakacje! Rozbawiony(jeszcze...Zniesmaczony)

khi khi... jak mama ma dyżur to siedze nawet do 4 nad ranem, robiąc nic. oglądam sobie świt i zasypiam. niezależnie, czy to wakacje czy jeszcze rok szkolny, lubię dlugo siedziec, bo można więcej zrobić, a rano i tak jest się tak samo poadniętym.

teraz, w wakacje, to idę spać w granicach północy, a wstaję o 8 zeby wyprowadzić psa (może "wstaję" to złe słowo - raczej idę i śpię), po czym walę się spać, niezależnie od psa skaczącego mi po głowie, kosiarek za oknem i słońca walącego centralnie w oczy. padam i wstaję w granicach 10-12.

a w roku szkolnym... chyba łatwiej się wstaje, czasem, bo nie twierdze, że jak jest jeszcze ciemno i zimno to mam ochotę wyleźć z łoża xD w każdym razie, generalnie albo wstaję o tej 7. rano i jestem jak skowronek, póki nie dotrę do szkoły, gdzie nagle ogarnia mnie otumanienie i przytomnieję dopiero po 5. lekcji, albo cały dzień równo i wytrwale jestem nieprzytomna.

mój sposób żeby się rano obudzić - ustawić sobie budzik w telefonie taki sam jak jest na dzwonienie (nigdy nie wiesz czy kto nie d zwoni), wylecieć od razu z psem, ochlapać se twarzoczaszkę zimną wodą. zazwyczaj działa xD w innym wypadku zasypiam w trakcjie ubierania i budze się, kiedy musze lecieć do szkoły żeby się nie spóźnić xD
Korzeni w głębi lód nie skuje.
Z popiołów strzelą znów ogniska
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król - tułacz wróci na stolicę.

Uwaga. Drut kolczasty
http://www.normalsucks.fora.pl/ Wyślij prywatną wiadomość
~darksev F
Dodany dnia 28-08-2009 08:23
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2736
Data rejestracji: 07.06.09
Medale:
Brak

Dziwne że w wakacje zawsze wstaje o 8/9 a w roku szkolnym za nic nie można mnie dobudzić o nieszczęsnej 6.50 do szkoły. Innym takim przykładem jest dzień w którym poszedłem spać o 5 rano a wstałem o 7. A miałem sobie ochotę pospać jeszcze dłużej. ;F
Ogólnie rzecz biorąc: Wstaję rano, wręcz codziennie, bez potrzeby budzenia.
~RubyMoore F
Dodany dnia 28-08-2009 08:44
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 96
Data rejestracji: 26.08.09
Medale:
Brak

Nie cierpię wstawać rano... Chociaż dzisiaj byłam zmuzona... :/
Ale to jest po prostu tak sakramencko niefajne, że masakra!
CHROŃ NAS SLYTHERINIE!

Wypolerujesz Kupę, I Tak Będzie Kupą!
~Albert F
Dodany dnia 28-08-2009 10:17
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 223
Data rejestracji: 10.08.09
Medale:
Brak

Ja tam zawsze wychodzę do szkoły o 7.00 i jestem na miejscu o 7.20. A robię to w celu spisania prac domowych których nie umiałem zrobić sam. A w wakacje... wstaje o tej godzinie, o której się obudzę. Raczej nie wczesniej niz o 9.00.
~malfoj_sam_segz F
Dodany dnia 28-08-2009 12:00
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9603
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak

Hmmm, w wakacje się potwornie rozleniwiłam i wstaję najwcześniej o 9, choć jeśli mam się spotkać z jakąś koleżanką to potrafię wstać nawet o 7.30 : D A tamtym roku szkolnym to sielanka totalna, wstałam o której tylko chciałam, bo do szkoły chodziłam na 12.50, a tylko raz na 7.30.
Niestety w tym roku będzie na odwrót - 4 dni w tygodniu na 7.30, a tylko raz w poniedziałek na popołudnie, dokładnie na którą jeszcze nie wiem.
Dodany dnia 28-08-2009 14:10
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 477
Data rejestracji: 29.07.09
Medale:
Brak

Ja mogę wstawać rano, ale teraz - w wakacje - wstawałam standardowo o 8., a kiedy przyjdzie czas do szkoły trzeba będzie przed 6. Trudno będzie mi się przestawić na ten tryb, ale mam nadzieję, że sobie poradzę. Przez pierwsze dwa tygodnie rano będę ywglądać jak zombie xD ale moi znajomi chyba to przeżyją. Najlepiej wstaje mi się jak jest szaroburo i pada deszcz. Moja ulubiona pogada Język

_________
Jeśli lubisz opowieści fantasy to pisz na PW, mam link do fajnego bloga.
~Lady Lilian F
Dodany dnia 29-10-2009 16:05
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 650
Data rejestracji: 25.07.09
Medale:
Brak

Wstawanie rano nie jest dla mnie zbyt męczące <--- jeśli tak to można nazwać. Bardzo lubię spać, ale ostatnio wolę wstać rano w zażyć porannej kąpieli. Pobudza mnie do działania. A później zjeść śniadanie. Naturalnie gdy czas iść na uczelnie sen znów mnie morzy i marzy się tylko wskoczyć pod ciepła kołdrę. ..
Kretynizmu Puchonów
I o Wiedzy-O-Własnej -Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !

"...-Zostawcie go- powtórzyła Lily. Patrzyła na Jamesa z odrazą- Co on wam zrobił?
- No wiesz. . .- powiedział James powoli, jakby się zastanawiał- to raczej kwestia tego, że on istnieje. . . jeśli wiesz, co mam na myśli. . ."
http://alchemy1978.wordpress.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~Peepsyble F
Dodany dnia 29-10-2009 16:09
Użytkownik

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Dziedzic Hufflepuff
Punktów: 6158
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Generalnie nie przepadam, choć jak pewnie większość zostaję do tego zmuszona. Nie jest jeszcze ze mną tak źle, do gimnazjum mam cztery (liczyłam!) minuty drogi, więc nie muszę się katować 6 godziną, tylko wstaję o 7.10.

W weekendy śpię do dziesiątej, więcej nie potrafię, choć ostatnio muszę wstawać wcześniej. W sobotę (!!!) mam na 9 korki z polskiego, a w niedzielę na 10.45 chodzę do kościoła.
Och ciężkie jest życie, ciężkie.
~Trucce F
Dodany dnia 29-10-2009 18:21
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 245
Data rejestracji: 21.10.09
Medale:
Brak

Od kiedy pamiętam, do szkoły wstaję ok. 6Kotecek0 . I zawsze leżę jakieś pięć minut w łóżku i przeciągam się. Mój zwyczaj to wstanie, śniadanie, umycie się i spakowanie, więc wyrabiam się gdzieś tak na godz. 7:45 . hahh, wiem, wolna jestem, ale już się przyzwyczaiłam. Co do wstawania, mogę rzec, że po kilku sekundach z szeroko otwartymi oczami już mi się spać nie chcę. I po pójściu do łazienki oblewam twarz zimną wodą. A w szkole jestem już pełna energii. Nie mam większych kłopotów z wczesnym wstawaniem.

''Proszę, jeszcze pięć minutek! ''
~BellaTrixi F
Dodany dnia 30-10-2009 14:41
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 335
Data rejestracji: 24.06.09
Medale:
Brak

Nie nawidze wstawać rano... zapewne jak większość Oczko
Ja wstają o 5.30, a godzine później dopiero wychodzę z łoźka ^^
Do 7 muszę się wyrobić, bo moja przyjacióła codziennie rano do mnie przyjeżdzą, a raczej mama ją podwozi, gdyż tak jest jej łatwiej. Razem idziemy sobie do szkoły Rozbawiony
A w wakacje też za długo nie mogę sobie pospać, gdyż moja kochana siostra uwielbiam organizować mi dzień zaczynając od pobudki o 7 rano...
~Bellatrix__Lestrange F
Dodany dnia 30-10-2009 19:34
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 256
Data rejestracji: 12.10.08
Medale:
Brak

Głównie zależy to od tego, o której godzinie dzień wcześniej położę się spać. Od sytuacji w domu i szkole oraz tego, czy rodzice są w domu i mają możliwość obudzenia mnie ; ) Jeżeli nie, wstaję po prostu z pomocą bardzo głośnego i denerwującego budzika... xD
Dodany dnia 30-10-2009 19:34
Użytkownik

Awatar

Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 903
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak

OMG wstawanie do szkoły rano to jakaś totalna masakra hjehje... - chyba nigdy sie do tego nie przyzwyczaję, jedno jest dobre, że mam blisko do szkoły Rozbawiony Ostatnio mając na godzinę 7.30 do szkoły nie poszłam na dwie pierwsze lekcje <j.niemiecki> gdyż nie mogłam wstać z łóżka <haha> - chociaż to było jednak lenistwo.

"Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony"
^Lady Holmes F
Dodany dnia 23-01-2010 22:04
Administrator

Awatar

Ranga: Lord
Punktów: 29123
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak

U mnie nie ma jakichś wielkich kłopotów ze wstawaniem - w roku szkolnym standardowo wstaję o 6.45 (lekcje mam na 7.45), a weekendy i wolne dni - ok. 8, góra do 9. Nie mogę spać dłużej, bo jakoś nie mogę się dostosować.
A w wakacje - to potrafię leżeć do 12, ale jak jest jakiś wypad, to potrafię wstac nawet o 7.
~kapsiutek F
Dodany dnia 23-01-2010 22:10
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1475
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak

Pamiętam, że kiedy byłam mała dziwiłam się mojemu wujkowi, że może spać do godziny trzynastej. Raz był tak zmęczony, że przespał całą dobę i nie mogłam przestać mu się dziwić. Jednak z czasem, kiedy mój wiek wzrastał spałam coraz dłużej. W weekendy trudno mi wstać przed dziesiątą. Nie mogę spać dłużej, gdyż nie pozwala mi na to szkolne przyzwyczajenie do wczesnego wstawania. W wakacje natomiast mogę spać do piętnastej. Boże, jak wtedy jest cudnie <3
~PaniWeasley F
Dodany dnia 23-01-2010 22:27
Użytkownik

Awatar

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 619
Data rejestracji: 15.07.09
Medale:
Brak

Uwielbiam spać długo, niestety mam okazję tylko w wakacje i weekendy.
Wtedy wstaję około godziny 11.

Od poniedziałku do piątku nastawiam budzik na godzinę 5Kotecek0 , a wstaję jak któryś z braci dobija się do drzwi. Czasem robią mi nazłość i nie pukają, wtedy budzę się około 7Kotecek0 i uruchamia się tzw. "motorek w du*ie", wybiegam z pokoju, wpadam do łazienki, przemywam twarz i już jestem gotowa. Nie potrzebuję kawy ani mocnej herbaty Oczko
Niestety wówczas nie mam czasu na prysznic, który biorę codziennie. Potem wcieram balsamy itp. Generalnie o takie włosy jakie posiadam trzeba dbać haha ^^

Do szkoły wychodzę o 8:15, bo 8:21 mam autobus.
^N F
Dodany dnia 23-01-2010 23:09
Administrator

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
Medal Medal Medal Medal Medal

Uwielbiam spać, ba, nawet kocham. Gdyby nie szkoła to zapadłabym w sen zimowy razem z niedźwiedziami.
W weekendy śpię dłużej (10-11). Dzisiaj wstałam o 12 i po raz pierwszy od dłuższego czasu, się wyspałam. Wstawanie do szkoły, to istny koszmar. Nienawidzę tego, tak samo jak sprzątania. Po prostu jakbym mogła, to przespałabym pół życia.
Przeskocz do forum:
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij